1125
Az Univerzum - néhány tény, amelynek ismerete megkönnyíti benne az életet:
-
#405 De ne felejtsd el, hogy az emberek 90%-a a könyv alapján ismeri és az a mérvadó. Lehet, hogy van más is (tisztában vagyok vele), de a tényeken nem változtat, hogy bizony ezt mindenki könyvadaptációnak fogja tekinteni. -
#404 nem "könyveket", hanem részben az első hangjátéksorozat és részben az első könyv alapján épül fel - felejtsd el a könyveket, az csak egy inkarnáció a rengetegből, ahogy a film is egy különálló változat. és elég egyértelmű, hogy a Föld 2.0 az a Magrathea belsejében épül. -
#403 "...a második generációs Föld..."
Hoppá, vajon most a Magratheán épülő félkész Földet értették alatta vagy már ahova Arthur is leszállt?
Illetve még mindig tisztázatlan, hogy melyik könyveket is foglalja magába. -
#402 Betekintés a Galaxis útikalauzba -
#401 De jo meg a szemuk is el van takarva :DDD -
#400 külföldi fórumokon rendesen beindult az anyázás... aztán néha egy értelmes mondat is sikeredik:
"az egész kétfej-háromkar poén csak néhány vicces mondat miatt került bele (vedd le a kezed rólam.. és a másikat is - és a harmadikat is, plusz a harmadik rádiósorozatban egy fantasztikus sztereo fogmosást lehet átélni :o) ), a történet szempontjából (igazából egyik változatban se) nincs jelentőségük. itt a leírás alapján adtak neki történetet is, és Zaphod jól működik vele. 4 pozitív és 1 negatív reakció alapján sok okos máris temeti a filmet és az egészet szentségtörésnek meg ilyesminek tartja... elfelejtik hogy egyetlen megjelenése sem volt azonos egyetlen másikkal sem, és hogy a legnagyobb része a filmnek pontosan olyan, amilyennek DA megtervezte. biztosan nem lett volna gond elágazó két fejet csinálni, hiszen megtették már az MIB-ben, de így jobban illik a jelenlegi inkarnációba. (érdekes módon az, hogy a bálna milyen fantasztikusra sikeredett az elsikkad a fórumokon... pedig :) )
akik meg kóros fej és végtagelvonálsban szenvednek: egy kis plüssjáték az official magazin oldaláról (ZZ9 Plural Z Alpha)
Beeblemacik minden elképzelhető színben és mintában:
-
#399 Engem mar alapbol az hogy Zaphon-dnak nem lesz ket feje kicsit kiakasztott. Ez pont olyan mintha Gandalf-nak pl nem lett volna szakalla es kopasz lett volna. -
#398 Nem baj, minden filmben vanna rossz dolgok is, de ez olyasmi amit helyből elnéz az igazi fan. :-) -
#397 na megjöttek az első review-k
!!!SPOILER VESZÉLY!!! - nem nagyon, de azért...
szóval 2 review is kint van, és 75%ban elégedettek a filmmel. a legnagyobb bajok néhány színészi játékkal voltak a nézőknek, és hogy néha egy kicsit vontatottra sikerült. de a jó dolgok:
- a zene fő témája megmaradt az, ami 26 éve :) (jipiiiiiii)
- Alan Rickman fantasztikus Marvinnak
- nagyon jók a díszletek és a környezetek
- az Útikalauz/narrátor tökéletesen beleillik a filmbe, nagyon jó
- Arthur Dent és Humma Kavula(John Malkovich) jók, Slartibartfast is igen profi
a rosszak:
- Zaphod - mint színész szuper, de a 2arcos-3kezes dolgot elég izé módon oldották meg.
- Trillian - Arthur szerelmi szál... ez még úgy csakcsak, mert utalások voltak rá.
- kicsit Amerikai lett a dolog
- Ford (bár őt a jó oldalra is lehetne írni)
!!!!!SPOILER VÉGE!!!!
szóval az első beszámolók jók, úgy néz ki kellemes lett a film, és természetesen lesznek akiknek nem jön be, de összességében hű lett Douglas Adamshez és az eddigi univerzumhoz.
további híreinkben:
nem csak játékok jönnek ki ám, már keringenek a pletykák pólóról, hátizsákról, törülközőről, kitűzőről meg ilyesmi dolgokról :)
-
#396 En is! De hogy miert nem lesz Eye-Patch....? -
#395 No akkor érdeklődve várom a fejleményeket továbbra is. :-) -
#394 ja, és február folyamán várható az első nagytrailer is. ott talán lehet majd látni valami nagyon érdekeset :) (tegnap volt az első vágás próbavetítése, úgyhogy majd onnan is jönnek infok titoktartási egyezmény ide vagy oda...) -
#393 a normál bábunak azért nagyon felhajlik a feje, lehet valami hajtogatható dolog... a plüssfigurának meg egészen furák a szemei meg az arca :) - valami titok meg csak maradjon már :)
plusz egy idézet egy riportból a rendezőkkel (nem fordítgatom le):
Does Zaphod have two heads? How did they film that? If not, er... it won't be Zaphod, will it?
Garth: "Zaphod has two heads. We've used some brilliant special effects to bring it to life and it looks wonderful. It's definitely Zaphod but no papier maché or eye patch."
Nick: "One of my favourite moments of the film was trying out the first Zaphod second head tests with Garth and a video camera. There was a big smile on everyone’s face when we showed the results, because it really worked! As far as filming it was concerned it was never going to be easy, however hard we tried. We ended up using three different techniques - depending on the shot - to create the effect." -
#392 Argh, megírtam az üzit erre eltünik. Na mégegyszer: (:P)
Szóval én eddig arról tudtam, hogy a második feje majd az eredeti alatt lesz, mintha az eredeti álla lenne a második homloka. Na msot ezeken a figurákon ennek semmi nyoma (márpedig ezek a figurák mindig a végleges képet kellene mutatniuk). Én ezzel ellentétes postot nem láttam, ha van léci mondj egy üzenetszámot. Kösz. :-) -
#391 látod, nem olvastál vissza. én szóltam :D -
#390 Engem csak az zavar, hogyaz ilyen figurákon már minden végleges szokott lenni. De Zaphodnak nincs második feje. Itt már kellene lennie. -
#389 :)) dájók -
#388 természetesen Disney produkció nem jöhet ki ezek nélkül:
a plüssfigurák teljesen rulez :) a vogonok meg elég randára sikerültek.... (hogy itt milyen felháborodások lesznek néhány usertől... hihihi :D ja, és zaphod második fejéről tessék visszaolvasni ha valakinek hiányozna) -
#387 én erősen gondolkodom a londoni premier (vagy utána 1-2 nappal) meglátogatásán... csak kell 1 szép Islingtoni mozit találni :) -
#386 gondolom itthon később lesz a bemutató, pedig ez is olyan kategória ami megérdemli a mozijegy árát/gyári DVD-t. -
#385 az útikalauz 2 héttel előbb lesz :o) -
#384 Hat valahol igazad van. Bar ha kezemben lenne a SW3 es a HHGTTG DVD akkor nehez dontes lenne melyiket elobb. -
#383 hát ha válsztani kell akkor inkább a HHGTTG... -
#382 Az hamar eltelik! Es jon a SW3 is! Jajajajajaaaaajjj -
#381 még 100 nap? bah... addig meg a vegen elolvasom a 4. konyvet -
#380 igen az volt a "kiugrasztom a nyulat a bokorból" hozzászólás :) de ha jól látom óramű szerint működött :) -
#379 amúgy jópofa, hogy erre a beszólásra mindenki harap, pedig meg is lehetne nézni az említett lapokat a saját szemetekkel is :D -
#378 Na halljuk! -
#377 Detto. Szóval lehet mondani a híreket, mert van itt elég nagy közönség. :-) -
#376 Irjad vaze mert nekedmegyek hallod? Meg hogy senkit nem erdekel... ahogy latom hogy uj hozzaszolas van elsore ide kattintok. -
#375 100 napot féllábon is :) -
#374 már várom:) -
#373 a GYU-nál se JRR se a fia nem volt jelen a filmrevitelnél, itt a forgatókönyv legnagyobb része és a koncepciós rajzok túlnyomó többsége Adams által látott, elismert és támogatott. néhány köztes rész és kevésbé fontos momentum csak, amit Karey KirkPatrick hozzátett.
más lesz, mint a könyv, más lesz mint a játék, mint a rádiójáték, mint a képregény... mindegyik történet más és más, a fő szál jellemző részei fixek csak. -
#372 2001 május 10-én kapta az egyik bemért aszteroida az Arthurdent nevet, és a néhány nappal ezelőttől a 2001 DA42-es jegyzékszámú szikla (ami a Mars és a Jupiter között kering az aszteroidaövben) az előkelő Douglasadams névvel büszkélkedhet. -
#371 ehh... -
#370 a kultusz 26 éve létezik... nem értem a problémát. -
#369 én szeretem a HGG-t de nem akarom ezt a kultuszt...
olyan ez mint a gyűrűk ura könyv/film történet.... -
#368 engem érdekel :) -
#367 100 nap múlva premier...
bár ahogy látom rajtam kívül az égvilágon senkit nem érdekel.
úgyhogy az 5-6 hírt ami múlt hét óta jött azt most kihagyom. -
jönnek jönnek...
szívecskés törülköző nagyon üt :)