1125

Az Univerzum - néhány tény, amelynek ismerete megkönnyíti benne az életet:
  • Sephi
    :DD
  • Aquir
    :)
  • RelakSfromhome
    elkezdtem olvasni a galaxist.
    Ford jellemzése:

Volt benne valami alig érezhetően különös, de nehéz lett volna megállapítani, hogy mi. Talán az, hogy nem pislogott elég gyakran, s akik egy darabig beszélgettek vele, azok előbb-utóbb helyette is könnyezni kezdtek. Talán az, hogy kicsivel szélesebben mosolygott a kelleténél, amitől az embereknek az a zavaró érzésük támadt, hogy Ford mindjárt a torkuknak ugrik.

Meg mikor először feltűnik Ford:
    -Helló, Arthur! - mondta az árnyék.
    Arthur a napba hunyorgott, és meglepődve észlelte, hogy Ford Prefect áll fölötte.
    -Ford! Helló! Hogy vagy?
    -Remekül - mondta Ford. - Figyelj csak, ráérsz?
    -Hogy ráérek-e? - hördült fel Arthur. - Hát ha eltekintek attól, hogy itt kell feküdnöm, különben ezek a buldózerek lerombolják a házamat, ráérek. Miért?
    A Betelgeusén ismeretlen fogalom az irónia; ha Ford Prefect nem koncentrált, gyakran nem is értette.
    -Nagyszerű! - felelte. - Hol beszélgethetünk nyugodtan?
    -Hol micsinálhatunk? - kérdezte Arthur.
    Ford néhány pillanatig nem figyelt oda. Meredten bámulta az eget, mint a nyúl, mely el akarja gázoltatni magát egy autóval. Aztán leguggolt Arthurhoz.
    -Beszélnünk kell - mondta sürgetően.
    -Rendben - mondta Arthur. - Beszélj.
    -És innunk - mondta Ford. - Életbevágóan fontos, hogy beszéljünk és igyunk. Most rögtön. A faluban, a kocsmában.
    Újabb ideges, várakozásteljes pillantást vetett az égre.
    -Figyelj, hát nem érted?! - süvöltötte Arthur. Prosserra mutatott. - Az az ember le akarja dönteni a házamat!
    Ford értetlenül nézett.
    -Ehhez terád nincs szükség, nem? - kérdezte.
  • RelakSfromhome
    :)
  • Sephi
    Mit le nem tudtam rohogni amikor elmagyarazta hogy milyen konnyu repulni :D
  • RelakSfromhome
    Vajon Arthur repülése kimarad?
  • Hmuda
    Kiégett a bal tolatólámpa?

Bár én ezt nem vettem észre.
  • RelakSfromhome
    Ja, meg egy másik jelenetben a szív jobb felső része fehéren világított :) Multifunkciós hajtómű/féklámpa? :D
  • Hmuda
    Na megnéztem ezt a most belinkelt trélert is. Ez is van olyan jó mint az előző "tréleres", de nagyon tetszik, hogy a végére berakták az eredeti muzsikát (remélem sokszor fel fogják használni a filmben is). Amúgy tényleg volt kerékcsikorgás és világított a szív "fékezéskor".
  • RelakSfromhome
    őő... délután megnézem megint
  • Dzsini
    megint más kérdés, de attól még az szívforma, és pont utána jön a szerelmes jelenet (és máshol meg a gyorsítás előtt izzik fel - ne mindig higyj a hangeffekteknek, utólag keverik rá a trailerekben)
  • RelakSfromhome
    Viszont amikor világít, akkor én kerékcsikorgást hallottam...
  • Dzsini
    az nem féklámpa... az egy szívforma (ha megnézed alul van neki egy kis csücske, és pont egy piros szív izzik fel, a közepén az impro. meghajtóval
  • RelakSfromhome
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!

Féklámpa egy űrhajón!!! :D:D:D:D:D
  • Dzsini
    jó, akkor most már tele vagyunk trailerekkel...
    szóval van egyszer az első teaser. (felrobban a Föld)
    van egyszer az amerikai trailer (Arthur rossz napja)
    van egyszer az internet trailer - ez jött tegnap
    és akkor van még a sky trailer, amiből egy 1perces kis rövidkét láttunk, de most itt a teljes

van benne Slartibartfast, elég sok kép a Magrathea gyártelepről, delfinek, meg ilyesmi.
  • Dzsini
    valószínűleg pont az az. egy film zenéi általában utoljára készülnek el, a trailerben (és az előzetes vetítéseken) ritkán használják a végleges zenéket, inkább más filmekből választanak hangulatban-stílusban oda tartozót.
  • RelakSfromhome
    Mit lehet tudni arról a zenéről, ami a Föld felrobbantása előtt játszódik közvetlenül? Azon kívül, hogy benne volt az Aliens végén kétszer is?
  • RelakSfromhome
    megnéztem a trélert mp9-el, így már volt hang.

BAROM ÁÁÁLLAT BAGÁÁÁÁÁZS!!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
  • CrucifX
    Megneztem az uj trailert - hatalmas, nem tudom, hogy a kegyetlen narracio vagy a jo vagasnak koszonhetem-e, de kezd eloszlani minden ketelyem az alkotassal kapcsolatban!
  • RelakSfromhome
    megnéztem az új trélert, és nemigazán üvöltötte le a hajamat :D
    Töltök még1-et, hátha az nem lesz némafilm. Egyébként jól láttam a bálnát, igaz?
  • Lacee
    én sajnos nem tudok menni, mert éppen külföldön leszek... de ez legyen a legnagyobb gondom ;)
  • Dzsini
    nem tudom - vagyunk páran a fórumon akik érdeklődve figyelik a dolgokat... én odamegyek jövő szombaton, aztán legfeljebb bután néznek rám :D
  • Lacee
    én úgy értettem, hogy megkeresni, tisztázandó a dolgokat.

erről a beeblebrox-sajtótájékoztatóról mit gondolsz, mi lesz? Vic lenne, vagy filmnépszerűsítés?
  • Dzsini
    én nem vadászok senkit. Credit where credit's due, ez egy eléggé alapszabály a neten.
  • Lacee
    hmm, érdekes... ezt aDnet nevű fickót kéne levadászni.

viszont ez nagyon LOL:

We’re happy to announce that Zaphod Beeblebrox will make a public appearance in Hungary in Budapest on Saturday, March 5 at 6.00 pm local time at the Charles Hotel in Budapest. Mr. Beeblebrox will address and take questions from the public in the Hotels conference centre.

For press, please be advised of location: Hegyalja ut 23, 1016. Press ID required; for female press representants, by order, preferably with full body photo.

Thank you.

Margarita Chardoneigh
    Campaign Leader
    Zaphod Beeblebrox Mostly Harmless Presidential Campaign
  • Lacee
    oooh....

az nem sejtet sok jót, hogy a környéken mindehol június-júliust írnak :(
  • Dzsini
    ja, és üzenem annak, aki a h2g2.uw.hu-ra postolja az ÉN hozzászólásomat, hogy legalább a forrást jelölné meg, ne szemét módon saját néven copyzza azt amit én ide írtam.
    még egy ilyen, és el lehet felejteni hogy bármilyen infot vagy linket felrakok.
  • Dzsini
    sajnos nem tudni még, a forgalmazótól nincs információ.
    Australia - April 28
    Great Britain - April 29
    USA - April 29
    Canada - May 6
    Iceland - May 6
    Czech Republic - June 2
    Brazil - June 3
    Argentina - June 9
    Poland - June 10
    Austria - June 16
    Germany - June 16
    Belgium - June 29
    Netherlands - June 30
    Sweden - July 27
    Norway - July 29
    Denmark - August 12
    France - August 17
  • Lacee
    arról lehet már tudni valamit, hogy Magyarországon is április 29-én van-e a bemutató?
  • Dzsini
    a végén a gyors képváltást kockázzátok ki, van pár hatalmas látvány :) ott a bálna a petúniával, a lenti kép, meg sok minden...
  • Aquir
    detto :)
  • Lacee
    ha ilyen stílusú lesz az egész film, akkor a maredék nyugalmam is elszállt! :)
  • Aquir
    a trailer igen nagy :D
  • Dzsini
    a trailer vagy a kép? :o)
  • Aquir
    lol

:D:D:D
    ez nagy
  • Dzsini
  • Dzsini
    nekem Zaphod tetszik egyre jobban - nagyon elkapta a szerepet :)
  • Lacee
    ez nagyon jó!
    tetszik az is, hogy zenét megtartották, többé-kevésbé.
  • Dzsini
    egy rövid darabja megvan már, de holnap úgy néz ki felkerül a teljes.
    idáig ennyi, de ez is már elég finom... a hang az elején Stephen Fry, ő a filmben is a Guide hangja. (azért van pár érdekes dolog itt is....)
    és ez már a harmadik trailer amiről tudunk.
    az első az amerikai - amit mindenki látott már
    EZ - a fórumon "British Trailer"-nek nevezett, amit holnap ad le a SKY csatorna és kerül fel az oldalukra
    és a harmadik amit egy összejövetelen látott pár arc, és hasonló ehez, bár rengeteg más is van benne (erről írtam lent)
  • Lacee
    :DD

mikortól hozzáférhető?