Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Glpetyus
Amúgymeg lefogadom,hogy simán orv-vadászok voltak ezek a ....

Glpetyus
Haverom 65 éves apja gyakorlatilag járni sem tud + 1x már kapott agyvérzést + ezenkívûl alkoholista.
És van vadász engedélye....nc
(gondolom abból is pár évente újra kell vizsgázni,vagy vmi,de ez az ember már 10 éve ilyen...)

Bocs,ha mimóza lelkednek erõs volt a "kurva" szó,legközelebb igyekszem moderálni magam <#alien2>

[NST]Cifu
Afrikában szerinted kérik valakitõl is a vadászengedélyt, fegyvertartásit, vagy bármilyen papírt (tisztelet a kivételnek)?

Ami meg még egy apróság, hogy távcsöves puskával eléggé nehéz a kapáslövés, sok-sok gyakorlás és mégtöbb tapasztalat kell hozzá, amit nehéz lõtéren összeszedni. Nekem az orrom elött, legfeljebb öt méterre rohant el egy 5 kilós szarvasbika, én a kis tapasztalatlan meg ösztönösen a távcsõbe néztem, úgyhogy olyan gyönyõrüen elszalasztottam, hogy csak na, még másodpercekig próbáltam valahogy összehozni, hogy a fegyver most merre is néz, és a bika merre van, akkor, amikor az már árkon-bokron túl volt.
Hiába, el kell ismernem, hogy vadásznak pocsék vagyok, igazából csak a fegyver érdekel, de ha már meghívtak egy szarvasbikára... 😊

Hogy fegyvertartásija van valakinek, meg vadászengedélye, amúgy nem jelent semmit. A vadászvizsgának a lõgyakorlati része egy nagy humbug, ráadásul nem is valódi vadászfegyverrel, hanem .22LR puskával lõnek, egy álló lõtáblára. Az már az adott egyén lelkiismeretén múlik, hogy mennyit is foglalkozik a lõgyakorlással, simán megteheti, hogy nem is lõ egyet sem, csak évente meghosszabítja a vadászjegyét (én a másik véglet vagyok, mert a lõtérre is viszem ki a puskát, ha lehetõség van rá). Ha tippelnem kéne, szerintem a vadászjegyel rendelkezõk jó része egy évben nem lõ el 10 lõszert golyós puskából...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

f2d
Ez egy térkép táska, de lehet, hogy egy üveg vodka van benne.
(Nem voltatok katonák, nem ismeritek?)

Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE

Punker
lõtéren nem oktatnak kapás lövést.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Ez a kép jól bezavart =)!

A jobboldalán lévõ most már biztos hogy szimatszatyor, teljesen hajaz rá a magyar is, de a másik az meg mi lehet? Szerszámos? Kicsit hosszúnak tûnik AK tártartónak.

Bár a másik figurán nincs, lehet hogy valami egyéb tatyó.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Szerinted lehet, hogy nem, de szerintem igen érdekes, hogy 2 "képzett", "lõtérre kijáró" vadász ennyiszer mellélõ.

Legalábbis úgy hallottam, hogy úgy illik, aki vadászengedélyt kap és fegyvertartásit, az azért tudjon is vele lõni. Még jó, hogy mellélövésbõl nem lõtte "véletlenül" fejbe az egyik rohangászó csajt, mert az manapság már alap dolog a magyar erdõkben is...

Mellesleg mondandód helytálló, nem 100%-os haditechnika, csak kultúráltabban próbáld legközelebb, mert így elég nyers (vagy primitív, SZERINTEM).

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

f2d
A 60-as évektõl ez a technológia, már rendelkezésre áll. (Az oroszoknál is, sõt a 60-as években õk voltak a vezetõ hk fejlesztõk és gyártók pl T-62, T-64. Azokba az idõkbe ezek voltak a legjobb tankok. Azóta modjuk a nyugatiak egy kicsit túl fejlõdtek rajtuk.)

Glpetyus
😊

f2d
Igaz, logikus.

Sadist
Wháá, csak most vettem észre, hogy ez volt a 15000-es 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

[NST]Cifu
A T-80BV-ket azért ne keverd össze a magyar T-72M1-esekkel...

[NST]Cifu
Például ha ne adj isten el kell hagyni a hk.-t (mûszaki hiba, kilövés, stb.), akkor nem árt...

schrank
a modern hk-k lehet hogy azok de ez már inkább múzeális mint ilyen-olyan védett

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

f2d
Szimatszatyor? Minek? A harckocsik vegyi, biológiai fegyverektõl és sugárzástól védettek.

schrank
ilyen van kutyában is ráadásul magyar fajta <#fejvakaras> legalábbis valami olyasmi<#hehe>

Sadist
Erõs kényszert éreztem, hogy humoros aranyosból átmásoljam ide is. Elõre is bocs :C

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Glpetyus
Nem ment az már sehova... :S

az nem látszott hogy a végén az oroszlán eliszkolt -e ..., de ahogy lõttek nem codálnám ha nem találta volna el egy golyó se...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Glpetyus
Dettó...

Punker
kérdés hogy tényleg mellé ment az össze lövés, vagy csak nem állította meg szegény macsekot elsõre, igen én is a macseknak szurkoltam az ilyen "vadászokat" mindig is rüheltem 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Glpetyus
Pl. hogy kurvára nem haditechnika.

SZERINTEM.

Az, hogy nem az oroszlán "gyõzött".

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

ezzel msot mi volt a gond??

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

schrank
azért az orosz "technológia" az ugyanaz bárhol használják szivárog csöpög ereszt stb ha választhattam volna sorkötelesként hová tegyenek nem oda mentem volna de ott volt hely oda kellett menni <#hehe> büdös hangos télen hideg nyáron meleg és olajszármazékok mindenhol minden mennyiségben <#szomoru2>

Glpetyus
Nemkéne ilyeneket...

[NST]Cifu
Hát biztos, hogy nem minden orosz hk. egység néz ki így, de egyfelõl tegyük hozzá, hogy tata egy eléggé szörnyû hely ilyen szempontból (én is voltam kint esõ után... az ex-fehér sportcipõmön röhögött a fél civil szemlélõdõ csapat 😊). Másfelõl azért tegyük hozzá, hogy Tatán szerintem egyetlen hk. sincs olyan jó állapotban, mint a képen látható hk.-k...

[NST]Cifu
Ha tippelnem kellene, akkor én inkább szimatszatyornak nézném õket, de itt egy jobb kép róluk:

schrank
mi tatán overálban voltunk meg bakancsban és tiszta dzsuva volt mindenünk ezek nagyon propaganda képek <#szomoru2>

Igen veszélyes oroszlán vadászat!

A harckocsizóknak az oldalán az tártáska, vagy szimatszatyor?

Sanyix
A 6. képen ott jól álcázva az egy BMP2? 😄 amúgy nagyon komoly 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

álcázás..., a világ legtermészetesebb dolga hogy a folyó közepébõl fák nõnek ki 😊

És amit a pontonhídra tettek kis díszfasort az élõ vagy csak mû ????
Nem is feltûnõ a vízen a sok színes kis fácska.. lol 😊 😊

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Csatlakozom az elõttem szólóhoz...

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

f2d
Hmm... szép képek.<#taps>

Csak a víz alatti átkelést végzõ harckocsi miatt kérdeztem. Ilyet a honi harckocsizók valószínûleg emberemlékezet óta nem gyakorolhattak (valódi folyóban).

Fenrir
jaja az rohadt jó kép, nagyon állat az álcázása

A halál csupán a kezdet...

[NST]Cifu
Egy orosz fórumról vannak, fogalmam sincs milyen gyakorlaton készültek, de bizonyos, hogy orosz egységeket látunk (pl. a füvesdomnak álcázott BMP-2 😊)).

Ezek a képek milyen gyakorlaton készültek?

[NST]Cifu

Sadist
Nekem is picit úgy tûnik. Az ember ha felbotlik valamiben, akkor ösztönösen megpróbál talpon maradni és a másik lábát minél elõrébb rakni. Srácnál ilyet nem láttam.

Törölt felhasználó
Nekem ugy tünt mintha direk akart volna elesni. De ez csak az én véleményem.
[NST]Cifu
Egyfelõl ha hiszed ha nem, ez nem csak az "amcsikra" jellemzõ, ha tudnád, lõtéren hányszor láttam olyat, hogy a sátorvason belül van a mutatóujja például tárazáskor vagy a szán hátrahúzásakor...
Ilyen téren szerencsés a videón látható ürge, hogy nem lõtt bele a saját lábába...

A kamerás pedig szerintem kb. annyira volt tisztába a helyzettel és a veszélyekkel, mint a pisztolyos ürge... így a nevetés érthetõ...

No comment link!

Asszem az amcsik egy jó része életképtelen alapból! Hogy tud ezen nevetni a kamerás??

[NST]Cifu
Ugyan nem közölte, de becslések szerint csak ez az iráni ügylet 1 milliárd dollárt ér nekik. 😉

Visszaesett, de tartja második helyét az orosz fegyverexport

Nyolcévi folyamatos bõvülés után az idén 15 százalékkal, körülbelül 5,1 milliárd dollárra csökken az orosz fegyverexport. Az adat nem meglepõ annak fényében, hogy a globális fegyverpiac, amelyen az Egyesült Államok után Oroszország rendelkezik a második legnagyobb részesedéssel, folyamatosan zsugorodik: 2000-ben még 42,1 milliárd, tavaly viszont már csak 37 milliárd dolláros volt a forgalom. Ez idõ alatt az orosz export több mint 15-szörösére nõtt; a legjobb évet tavaly zárta, 5,8 milliárd dolláros forgalommal.

A fegyverpiacon nem ritka a visszaesés: az Egyesült Államok például 2000-ben – döntõen a szaúd-arábiai repülõgép-megrendeléseknek köszönhetõen – 14,1 milliárd dollárt kasszírozott, 2002-ben viszont már „csak” 7,2 milliárd dollárt.
Az orosz fegyverexport 50-60 százalékát haditengerészeti eszközök, 30 százalékát harci repülõgépek adják, de népszerûek a rakétaelhárító rendszerek is. Oroszország a fejlõdõ országok fegyverpiacán az USA kongresszusi kutatószolgálata szerint tavaly 27,1 százalékos részesedéssel rendelkezett, az ország Kína és India legfontosabb fegyverszállítója. Kína az idén 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt többek között dízelmeghajtású tengeralattjárókat és harci repülõgépeket, India pedig egy 2000-ben aláírt szerzõdés értelmében 2000 és 2004 között 3,5 milliárd dollárért vett 140 repülõgépet. Jövõre a legnagyobb fegyverszállítmányok Kína mellett Malajziába, Indonéziába és a Közel-Keletre indulnak.

Az állami ellenõrzés alatt álló Roszoboronekszport fegyverexportõr cég a hetekben írt alá szerzõdést Iránnal 29 darab TOR–MI-es föld-levegõ légelhárító rakétarendszer szállításáról. A hivatal nem közölte a vételárat, csak annyit tudni, hogy öt év óta ez lesz a legjelentõsebb orosz fegyverszállítás Iránba.

f2d
Köszi az ajándékot (mindenki nevében).
Utólag is kellemes ünepeket minden fórumozónak.

<#worship>
____

Kellemes Ünnepeket!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek!

Egy kis ajándék 😊

Páncélosok és páncéltörõk