Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ja és Izraelnél azt se felejtsük el, hogy hadipara benne van a top5ben, míg a környezõ országoké, de azok közül se mindegyik ellenfél ugye (Jordánia, Lebanon, Szaud-Arábia) eléggé a békasegge alatt van Izraelhez képest. A Rengeteg pénzt nem is említve, ami azért kell egy sereghez.
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::
Mondjuk nem csak ez az izraeli fegyverkezés mozgatórugója, hanem a vallás is (mi kiválasztott nép vagyunk - a népbe gyerekkortól belenevelt elitizmus).
És itt álljunk meg egy pillanatra. Vajon mennyire terheli meg egy nép tudatalattiját a szomszédos nagytestvértõl való kb. 40 évnyi rettegés, aki ugye már legalább kétszer végigtaposott rajtunk (elõször bosszúból, másodszor pedig hivatástudatból)?
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
De szerintem tényleg nem ártana a magyarok mentalitásnak/életképességének egy olyan profi szintûkötelezõ katonai szolgálat, mint izrael esetében. Fiúknak-lányoknak egyaránt.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Ettõl függetlenül tényleg követendõ példa az izraeli kiképzés minõsége, a kérdés már csak az, hogy lenne-e értelme itthon több milliárd forintot költeni a kiképzésre, ha a sorozott bakát soha nem vetik be éles harcban (ami nem is baj, tegyük hozzá).
A másik dolog meg hogy miért éppen hadseregfejlesztésre lenne pénz, amikor olyan elemi dolgokra nincs, mint egészségügy, tömegközlekedés.
MuldR:Ugye tudod, hogy az aláírásodban szereplõ fegyvert, a Kar98-at csak az elsõ vh alatt és az elõtt hasznlálták a németek(és még sok más ország), a második világháborúban már csak a karabélyváltozatot, a Kar98k -t. (k=kruz=rövid) Szóval mit akarsz egy elsõ világháborús mordállyal? <#wave>#wave>
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Ezzel vitatkoznék egy cseppet ha megengeded , egy szép sima , nyílt placcon a hk. nagyon kellemes célpontot tud nyujtani egy IPTR-nek . Ha van egy 30cm-es kis dudva akkor fogja észrevenni a rakettát maikor már túl késõ .
Mindezt ingyen is fel lehettt volna ismerni.
"I love this job!" 😊
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Nos , az én meglátásom szerint max felerészben felelõs a mai állapotokért a politika , legalább annyi "köszönhetõ" a katonai közép és felsõ vezetésnek is !
ON
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A németek 43-ig nem foglalkoztak technika el/átadásával (nekik sem volt soha fölöslegük belõle), 41-tõl pedig az orosz front nyom nélkül nyelte el a belepumpált haditechnikát. Utána pedig csak a kifutó technikákat (pl. Pz IV) kínálták licensz gyártrásra, amit Horthy-ék érthetõ okból nem fogadtak el.
44-tõl jöttek korszerûbb cuccok (Panther, Tiger, Hetzer stb.) ez viszont már pöppet késõ volt.
Jó példa a német mentalitásra, hogy a Me-109-el szemben vereséget szenvedett He-112 licenszgyártásának jogát sem kaphattuk meg (az a Luftwaffe-nak nem kellett), pedig jól jártunk volna vele (fõleg az orosz hadjárat elején), ui. összteljesítmény tekintetében eléggé ütötte az olasz Re-2000-et (kezdve a fegyverzettel: 2x20 mm gépágyú + 2x7,9 mm géppuska vs. 2x12,7 mm géppuska).
Most pedig lenne bõven cucc, amit érdemes megvenni, csak:
ad1: nincs mibõl
ad2: nincs politikus, aki meg akarná venni.
A történelmi vonalhoz hozzászólva kicsit.
A világháborúban legalább folyt MO-n pl. harckocsigyártás, még fejlesztés is, bár természetesen mindig egy-két évvel "elkésve" az aktuális igényektõl. Folyt a kézifegyver (géppisztolyra gondolok) -gyártás, csak épp sosem volt belõle elég. A Vécsey gránátot azt hiszem néhol még ma is használják. Korszerû repülõgépet terveztünk (Ezüst nyíl), persze nem jutott ki a csapatokhoz. A gyalogság minden raja el volt látva golyószórókkal.
Satöbbi.
Úgy tudom, akkoriban a fejétõl bûzlött a hal, tehát, ahogy Erdélyi írja, "egyetlen tábornokunk sem volt a helyén", és nem volt téli felszerelés - azaz dehogynem volt, csak mily meglepõ, mire a vonat odaért, az is valahogy lenullázódott. De pl. Veliko Mihajlovkára jellemzõ, hogy igenis el tudta látni magyar század a feladatát tisztességesen és figyelemre méltóan, ahogy mondjuk Korotojak is megmutatta, hogy támadni is lehet a magyar haderõvel, ha valaki nem úgy alkalmazza és látja el a bakát, hogy vagy a lövészárkokban tapossák el a harmincnégyesek, vagy német alakulatok lõjék agyon dezertálás címén, hogy aztán a túlélõ vezérkar elintézhesse az egészet egy "baj volt a morál"-lal.
Amit százados ismerõsömtõl hallok, viszon úgy vettem le, hogy ahhoz képest ma már kis túlzással minden úgy szär, ahogy van. Azért persze vannak kivételek, de szeretnék megkérdezni valaki érdemesebbet, mert érdekel a dolog - tényleg ilyen problémás a helyzet?
Olvasgatok mostanság egy könyvet; Magyar civilek és katonák a második világháborúban címmel. Na ott a katonák 90% megemlíti a honvédség siralmas és használhatatlan állapotát. Így volt ez már akkor is. Ha majd lesznek normálisan gondolkodó politikusaink akkor lesz jövõje a hadseregnek is, addig nem....
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Kevés pénz van. Oké, de akkor arra kéne törekedni, hogy akkor azt a keveset jól használják fel. Az egész hozzáállással baj van, de ahogy egy katona megjegyezte, a sereg általában hûen tükrözi azt az országót, amely fentartja. Ebben azért van valami.
-Én az iskolában mekkora hasznát vehettem volna ennek az álcázásnak. Fix pontban fekvõ embernek ideális.
<#vigyor3>#vigyor3>