Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
De tényleg érdekes, lévén Indoznézia 88%-a muzulmán... 😊
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Énis hasonlokat midnenkinek... 😊
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Hja, anem tudnak mit kezdeni a hirteklen jött váratlanul magas olaj-dollár milliárdokkal!
TGR
TGR
Mindezek mellett az Eurofighter eddig nem szerepelt túl fényesen a vadászgéptendereken, a négy gyártó országon (Anglia, Németország, Olaszország és Spanyolország) túl eddig csak Ausztria vásárolt belõle. Ausztrália és Hollandia az F-35 mellett döntött, Csehország a JAS-39C Gripen mellett, Görögország és Lengyelország az F-16 Block 52 mellet, Szingapúr és Dél-Korea az F-15SG illetve F-15K mellett. Az egyetlen még ingadozó ország Norvégia, amely még nem döntötte el, hogy az F-35-öst vagy az Eurofightert rendszeresíti, esetleg a jelenlegi F-16-osait újítja fel.

Az amikról meg anníit, hogy pont a világ azon fertáján vannak, ahol minden második ember orvlövész. Egy egyszerû gyalogos nem sokban tud védekezni ez ellen. bárhol és bármikor lelõhetik õket. Ilyen a gerillaháború.
U.i: Az uccsó információm szerint az izraeliek és az árgyélusok októberben egynehány operációs lövészt Irakba küldtek, úgyhogy lesz nagy bárbaj meg minden!
ami a malacot illeti ez egyszer fordult elõ a sokból, és valószínûleg megérezhette a sorsát és közvetlen a lövés elõtt próbált menekülni vagy kirántani a fejét
ami a lõszereket illeti akkor eléggé félrevezetõek némely táblázatok, hiszen a pisztolyok között az ember a belõle kilõtt lövedék mozgási energiája alapján választhat(na nem náluk de más, fegyvertartó nemzeteknél) és ha nem egy szabványlõszerrel van tesztelve, akkor bizony igen nagy eltérések lehetnek a lövedék mozgási energiájában.
amúgy tényleg meglepõ hogy az elméletileg ránézésre erõsebb revolverlõszerek gyengébbek mondjuk a parától. a rövid csõhossz miatt kisebb a kezdõsebesség, amit a nagyobb tömeg és lõpormennyiség nem kompenzál.
TF 1-64 Armor - Baghdad Raid
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Nem tudom, hogy milyen lövedéket használt az illetõ, de végülis elképzelhetõ, bár ilyen közelrõl ez elég ritka.
BTW arra már neki kellett volna ügyelnie, hogy ilyen éles szögben érje a lövedék a koponyát, de mindegy. 😊
egyébként miért van az hogy a pisztolyoknál, ahol a csõhossz szinte azonos hogy ua lõszereknél is jelentõs a torkolati energia közötti eltérés? (de ha nem jól emléxem javítsatok ki, most nem találom azt az oldalt amin a fegyverek torkolati energiái vannak feltüntetve, de ha jól emléxem akkor a 9mm para lõszert tüzelõ fegyverek vhol 300-700 joule-ig voltak benne)
Namost azt honnan tudod, hogy ugyanolyan lõszerrel van megadva az eredmény? Ugyanis lõszer és lõszer között hatalmas különbségek lehetnek, ezért is szokott a jobb gyártól lõszeres dobozain egy komplett táblázat megadva a lõszer fõbb adataival (torkolati sebesség szabvány hosszúságú csõbõl, a lövedék tömege grain-ben vagy grammban, stb.). Simán elképzelhetõ, hogy a két adat között azért van különbség, mert két eltérõ lõszerre van értelmezve.
még érdekes hogy a .38 speciál +P 10 grammos lövedékének is csak 400j a torkolati energiája, amit nem értek, hiszen az revolverlõszer, tehát hosszabb mint a "normál" félautomata lõszerek. gyengébb lenne mögötte a lõpor, vagy igen rövidcsövõ fegyverbõl lõtték ki és úgy mérték az energiáját?
Változó lehet a lõportöltet is, de alapvetõen a lényeg, hogy különféle lõszerekrõl van szó. Egy rövid csövû, könnyû revolvernél a 400J-os érték is épp elég, hiszen a nagyobb torkolati energia nagyobb visszarugást is jelent.
Egyébként a torkolati energiát a lövedék tömegébõl, és a torkolati sebességbõl szokták kiszámolni, ebbõl következik, hogy mely változók a fontosak. 😊
Viszont újabb Szuhoj-eladás, ez pedig már csak az fegyverüzleti világban is elég szép eredmény.
de amúgy lehetséges, csak ott kissé elnagyolt volt a besorolás, a 9mm-esek adatai voltak 300-700j ig, ami tulajdonképpen lehetséges ezen táblázat szerint is:
9mm Makarov (9x18 PM) 306 j
9mm Parabellum (9x19) 598 j
lehet a glock 17 hosszú csöve még dob rajta 100 joule-t.
még érdekes hogy a .38 speciál +P 10 grammos lövedékének is csak 400j a torkolati energiája, amit nem értek, hiszen az revolverlõszer, tehát hosszabb mint a "normál" félautomata lõszerek. gyengébb lenne mögötte a lõpor, vagy igen rövidcsövõ fegyverbõl lõtték ki és úgy mérték az energiáját?
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
egy 92-es berettája van önvédelmi fegyverként, dolgozni is hozta párszor mikor komolyabb emberekkel ugrottunk össze.
saját célú lõszerfelhasználás nincs ellenõrizve(nem is lehet), egyetlen amivel meg lehetett volna fogni hogyha vki feljelentést tesz hogy a fegyverét nem önvédelmi célra használta és õt meg zavarja, idegesíti, megfélemlíti stb. a pisztolydörrenés által okozott zaj. de ez putnokon eléggé valószínûtlen
tehát így. ismét egy újabb ok amiért alapból mellõzni fogom a hozzászólásaid elolvasását a továbbiakban
rotfl 😄DDDD urban legends rulez 😄
egyébként miért van az hogy a pisztolyoknál, ahol a csõhossz szinte azonos hogy ua lõszereknél is jelentõs a torkolati energia közötti eltérés? (de ha nem jól emléxem javítsatok ki, most nem találom azt az oldalt amin a fegyverek torkolati energiái vannak feltüntetve, de ha jól emléxem akkor a 9mm para lõszert tüzelõ fegyverek vhol 300-700 joule-ig voltak benne)
hmmm szvsz gazdasagi okai lehetnek..a csirke balhe ota senkinek nem kell a csirkejuk...csak az oroszokra tudjak rasozni a tobbszaz tonna fagyasztott csirket..
A repülõgép motorokat abszolult nem ismerem, de szerintem nem túl jó összehasonlítási alap.
Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE
Szóval a gázturbina nem éppen az olcsóságáról híres, elég belegondolni, hogy a kisrepülõgépekben is túlnyomó többségben még mindig dugattyús motorok kerülnek beépítésre, noha létezik ilyen teljesítménytartományban gázturbina is - kb. tízszer annyiért. Ami miatt szeretik a gázturbinát az a teljesítmény viszonyszáma a mérethez és súlyhoz képest - ebben tényleg nincs ellenfele.
De jó volna, ha Leo1 1500 Le-s lenne. Gyári adatok
A leo2 egy kis chip tuninggal tényleg 1650 le-s, (mai divat szerint) szintén gyári adatok.
A használd a google-t egy kicsit erõs, mert nagyon sok fals info lézeng a hálon, sõt ellentmondásosak is (fõleg haditechnikában). Javaslom a kérdezd Cifut kifejezést ilyen estekben.
(Én is jón agy marha vagyok, hogy egy csomó régi nyomtatott szakanyagomat elpazaroltam/elajándékoztam, mondván a neten minden megva. Megvan, de hogy?)
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Mégvalami. Én úgy tudtam, hogy a gázturbinát pont a gazdaságosság miatt használják, mert ilyen teljesítmény elõállításához sokkal drágább a dízel, bár valóban sokkal primitívebb szerkezet.
30 tonna eleg sok. Egy harckocsi annyi 😊
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Egyébként a PUMA egy modulszerûen felépített jármû, lehetséges másfajta tornyot is rászerelni, tervben van többek között egy pct. rakétákkal felszerelt változat is.
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
Bár nem tudom mekkora kinetikus erõt ad át a becsapódás és nem-e csak átmegy rajta...
Másrészt ha autós terroristák vannak akkor sokkal hatékonyabb lehet személy ellen akik az autóban ülnek.
Perp csak ennyi elõnye jutott eszembe..