Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lehet , hogy takarékos ez a "harcjármû" , de a mozgékonysága - szvsz - hagy némi kívánnivalót ... <#buck>

Mindenesetre jó nyomja a mami . <#worship>

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

"szakaszonkenti 1 db RPG-7 jut az eszembe."

Eröltesd még egy hangyányit a memóriádat azért ... <#ravasz1>

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Elnezest, picit visszakanyarodnek.

Bucser: akkor legyszives sorold, a Magyarorszagon rendszeresitett gyalogsagi panceltoro eszkozoket, amivel egy haboru eseten mondjuk a mezon kinn allva meg tudnank fogni egy 400 harckocsibol allo C1 Ariete rohamot. Nekem csak az AK-47 es a szakaszonkenti 1 db RPG-7 jut az eszembe. Ebbol az elso nem panceltoro, a masodik pedig talan 200 meterrol 90 fokbol hatekony. Hmmm, igen, ha lenne teleportunk siman nyernenk. 😞

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Az Oktogonon van egy bolt, ha a nyugati fele mész akkor jobb oldalon. Valami "22-es csapdája, háború ellenes military bolt" vagy valami ilyen fogalomzavar a neve. 2 hete vettem ott bakancsot, akkor épp átköltözni készültek, az utca másik oldalára asszem, de ki lesz írva ha már nincsenek. Több száz párat vettek és azt osztogatják 4000ért.

Nem tudom ismeritek ezt a merkava 4 videot. MERKAVA 4
Ha már volt akkor bocs.
[NST]Cifu
A fegyvereket az éppen aktuális kormánynak adták el, és olykor az ilyesmivel bizony be lehet fürödni. Lásd még Irán esetén a Sah bukásakor...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

joebacsi
öö találtam egy vicces videót, ami valamennyire a topikba vág, és gondoltam kicsit beillesztem az éppen folyó eszmecserébe, de nem épp a körítésen lett volna a lényeg, és nem kell ezért sajnálni, thx..
(amúgy jól sejted, nem vagyok egyáltalán otthon a lõszertípusokban, egyáltalán nem okoskodásból írtam amit írtam, éppezért nemkéne rögtön leszólni...)

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Sziasztok!

Boldog új évet kívánok minden kedves topiklakónak. (Megkésve bár, de még nem jártam itt, csak nagyon régen párszor.)

Nem tudtok véletlenül olyan boltot, ahol lehetne még kapni az elõzõ szériás honvédségi surranót? tehát a nem most rendszerben lévõ fos bakancsot, hanem az elõzõ barna bõr bakancsot, aminek betonszaggató mûanyag talpa volt. jégen imádtam. :-)) Nekem volt régebben, csak kinõdtem és eladtuk. Most újra kellene, csak pechemre kivonták a hadrendbõl. :-(

Üdv:
DJviolin

Természetesen, ilyenfajta vallási forradalom veszélye minden iszlám ország esetében fennáll, elég csak Iránra gondolni. Viszont úgy gondolom, nem adnák el neki a legmodernebb európai és amerikai fegyvereket(F-15,Eurofighter,M1A2 Abrams), ha politikailag megbízhatatlan ország lenne.

Punker
inkább mondjuk azt hogy a királyi család nyugat barát, de a lakosság már kérdéses.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Igen, mindkét iraki háború idején támaszpontként szolgált a szövetséges haderõnek, a repülõterei sok légi akciónak voltak a kezdõ és végpontjai.
Ezenkívül a modern európai és amerikai fegyverrendszerek nagy vásárlója.
Igen, azt hiszem egészen nyugodtan nevezhetjük nyugatbarát országnak Szaud Arábiát.

Úgyérzed? Az mp-40 be 9mm luger/parabellum lõszer való, ami a háború után vált szabványossá a világon, a 9mm para lõszer a németektõl származik.
Az egyik egy pisztolylõszer, ami a II. vh háború vége óta a legnépszerûbb pisztolylõszerré nõtte ki magát(naná, hogy még ma is gyártják), a másik pedig (7.92) egy puskalõszer, amit kizárólag a németek használtak, és a harmadik birodalommal együtt eltûnt a süllyesztõben. Ha nem érzed a kettõ között a különbséget, akkor tudlak sajnálni.
Nem is értem, hogy lehet összehasonlítani a kettõt.

ez emg a másik fele 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

igen ám csak ha egyszer kitör egy oylan háború, ahol mindenkire szükség van mert pl a hazádat véded és kellenek a ktonák, akkor azért nem feltétlen baj hogy tudod hogy kell eldobni egy kézigránátot pl, vagy nem magadat lövöd tökön az elsõ lövéseddel...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Fényévekkel felvilágosultabbak, mint pl: a szírek...
Na én ezt igy nem jelenteném ki. Iraki arab ismerõsõmre támaszkodva ott a nagytöbbség ugyancsak elmaradott , és a 2 legnagyobb vallássi központ miatt az egyháznak nagy hatalma van és sok beleszólása van a kormányzásba.

Ettõl az államtól aztán nem kell tartanunk nekünk, nyugatiaknak. Sõt, mindkét irak elleni háború idején kiindulópontként szolgált a nyugati erõk számára.
Attól, hogy az ország vezetõi az olajbevételek miatt nyugatbarátnak mondhatóak, még nyugodtan jöhet egy forradalom a vallási szélsõség és magas munkanélküliség miatt. Az hogy egy gazdag felsõ réteg erõszakkal kormányoz és a lakosság töbségének érdekeit/akaratát figyelembe véve irányitja az országot nyugatbarátság felé, nem éppen egyenértékû pl egy Egyiptomi nyugatbarátsággal, ahol a demokráciának legalább van nyoma és valamekkora mértékben érvényesülhet a nép akarata is.

Dehogy nem. Elég csak arra gondolni, mikor a Szabadságpárt bejutott a kormányba.
Már az EU.-ból való kizárást emlegették.
Szaud-Arábia mint nyugatbarát ország?
Elõször is az iszlám törvényeit talibok után ott tartatják meg a legszigorúbban.
A királyi család érdekei, az olaj a Nyugathoz kötik, de ez puszta érdek.
Találtak már Al Kaidát pénzelõ herceget is a családból.
Az átlag osztrák gyülöli a nácikat, az átlag szaudi viszont szereti az Al Kaidát.
joebacsi
mp40-hez való lõszert is gyártanak manapság, úgynézem <#idiota>

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Az MP44-es 7.92-es Kurz lõszert evett!

Tudood! Az elsõ köztes lõszer 😉.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Mellesleg Hitler osztrák születésû volt, mégsem rója fel senki Ausztriának.

Ha jól tudom a II. vh után a megmaradt Kar-98k-kat átalakították úgy, hogy 7.62 NATO lõszet tüzeljenek. A német 7.92-es puskalõszert (amit ugyebár a kar-98k-n kívül még sok híres német fegyver tüzelt, pl:az MG-42es géppuska, vagy az MP-44es) szvsz a háború óta már nem gyártják, inkább a szabvány 7.62es ûrméretre alakítják át a fegyvert.

Oszama Bin Laden valóban Szaúdi születésû, de már évek (évtizedek?) óta nem léphet be az országba. Szóval nemhiszem hogy 9/11 óta emiatt megromlott volna a viszony a nyugat és szaud arábia között. Ha feltûnne otthon, azonnal lecsuknák.

[NST]Cifu
Itthon megvolt a képzés oldva, csak túl drágának tartották, de most megoldották - gyakorlatilag még drágábban. Normális esetben azért nincs évi 8 új pilótára szüksége az MH-nak, ami már csak azért is kínos, mert korábban sok pilótát elküldtek, lévén nincs repidõ és nincs elég gép.

I.C.ram
Írtam a felsorolás elején, hogy ezek az országok nem számítanak poetenciális ellenségnek, és ezt úgy értettem ,hogy vagy az erejük miatt, vagy a külpolitikájuk miatt.
I.C.ram
ÚGy került a képbe Saud-Arabia, hogy írtam, hogy vagy gyenge felszereltség, vagy nyugatbarát ország. Saud-Arabia szvsz az utóbbiba simán belefér.
"Szaud Arábia egy teljesen nyugatbarát állam, és emiatt régóta élvezi a nyugati szövetségesek támogatását."

azért ez a kiváló viszony igencsak megromlott 9/11 után, köszönhetõen oszama bin laden kilétének.

Eh, politikus :-( Amúgy meg mintha a kiképzés lehetõségei meglettek volna itthon is, ami fel nem számolták õket, nem? Jó, lehet, hogy Gripenes képzéshez már kellettek volna modernebb kiképzõgépek is, de arra talán nem lett volna rossz néhány L-159. Egyébként mivel fogalmam sincs a tényleges költségekrõl, ezért elképzelhetõnek tartom hogy ez így tényleges sokkal olcsóbb, de azért ezt a szerzõdést valaki nagyon hülyén kötötte meg, akit ezért biztos nem rugnak soha seggbe. Mi meg fizetjük...

Simicskó István, az Országgyûlés Honvédelmi Bizottságának fideszes alelnöke az MTI érdeklõdésére közölte, hogy valóban az elõzõ kormányzati ciklusban született ez a szerzõdés. A szerzõdés jó, hiszen jóval olcsóbban tudják így megoldani a pilóták felkészítését, mintha itthon megteremtenék a kiképzésük lehetõségeit - mondta.

Csak a teljesség kedvéért: a Gewehr 98-nak volt egy igazi lovassági karabély változata, az eredeti Karabiner 98, de ez nem volt tul elterjedt fegyver. A késöbbi Kar 98 (késöbb Kar 98a) és Kar 98b pedig nem igazi karabélyok csak rövidített puskák. A Kar 98k pedig ezek továbbfejlesztett változata.

40 000???????? AAAAAAAAAAAAA 142 000 volt az airsoftos 😞
Ezen meg gondolkodom egyet. Mostmar keso van 😊

[NST]Cifu
Még fekete lõporos fegyverekhez való anyagokat (lõpor, lövedék) is gyártanak, szóval ez nem akadály. 😊
Amúgy gondolj bele milyen lõszert lõ a PKM? 7.62x54R. Mint a Mosin-Nagant M1891...

[NST]Cifu
Egy Kar98k replika olyan 40.000 Ft körül van Szlovákiában. Én is gondolkodtam egy beszerzésén, de bevallom a sok utánafutkosás miatt egy kicsit elment a kedvem tõle. Majd egyszer... ha lesz hozzá lelkierõm. 😊

Ha a Kar98K-tlehet vadászfegyvernek tartani, akkor a bele való 7.92-es lõszereket is gyártják még ezek szerint?

Most megfogott a dolog! Melyik a legrégebben kifejlesztett lõszertípus, amit még ma is gyártanak? Persze nem mûgyûjtõknek, vagy tesztlövésekre, hanem valós használatra! Pl.: a Kar98K-ba való lõszer még a VH-k elõtti idõkben kezdte a pályáját!

Ha meg lõszerhasználatról van szó:

850-860 lõszer elakadás nélkül! Új rekord az M60-al!

Gyenge tárcsere technika a végére!

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

[NST]Cifu
Nem tudja a HM kihasználni az elõre leszerzõdött pilótaképzést.

A vizsgálat rámutatott, hogy az elõzõ kormányzati ciklus végén, 2002 március 25-én olyan keretszámra szerzõdött a Honvédelmi Minisztérium a kanadai Védelmi Minisztériummal, ami négy ezrednyi vadászpilóta képzéséhez lenne elegendõ, pedig már akkor lehetett tudni, hogy csak 14 vadászrepülõgépet vásárol majd Magyarország. Az évente 2-2,5 milliárd forintba kerülõ képzés 17 évre szól és minden esztendõben 8 pilóta kiképzését teszi lehetõvé, azonban módosítási lehetõség nem szerepel benne.

Tehát ugyan csak 14 vadászgépünk lesz, amihez ideális esetben is legfeljebb 28 pilóta kellene, de nekünk évente 8 új pilótánk lesz (vagy nem lesz). Hát az ilyenekre szoktam ráncolni a homlokom...

Tehat taroloeszkozzel mindennel olyan 100 000-130 000 penz +a puska. Mennyi lehet egy Kar98k? Ez eleg sok, ahoz, hogy nehanyat lojjek vele evente. Asszem maradok az ASnel. Azzal legalabb lehet emberre loni 😊

[NST]Cifu
-Fegyverismereti vizsga (~15.000 Ft, a lõtereken illetve lövészegyesületeknél érdeklõdj)
-Vadászvizsga (~50.000 Ft, az adott megye vadászkamarája szervezi)
-Vadászjegy (~12.000 Ft, szintén a vadászkamara adja meg, az adott tárgy évre szól)

Ezek után a rendõrségre kell elbattyognod egy fegyvervásárlási engedélyért, ha a fegyvert itthon akarod megvenni (ehhez elõször is a tárolás feltételeinek kell megfelelned, amit a rendõrség ellenõriz). Külföldi vásárlásnál nem tudom hogy mûködik, határon túl még nem vásároltam fegyver, majd erre én is rá akarok kérdeni Gárdonyban. A vásárlásnál kitöltik a papírokat, amivel vissza kell majd menned a rendõrségre, ahol az alapján kiállítják a fegyvertartásidat (ha még nem volt, ha már volt, akkor csak bevezetik a fegyvert). Ennyi. Azután a jelenlegi jogszabályok alapján senki sem fog érdeklõdni, hogy egyáltalán van-e vadászkalapod, ha a papírjaid rendben vannak.

Es mi kell ahoz hogy vadasz lehessen az ember?😊
Mondjuk egy allatot nem tudnek leloni, de loteren is jo lenne vele loni.

[NST]Cifu
Ha jól tudom a valódi Kar98 és 98k-t vadászfegyvernek elfogadják, tehát lehet legálisan vásárolni. Az más kérdés, hogy itthon még nem láttam egy fegyverboltban sem, de szlovákiában pl. vásárolható, sõt, azt hiszem a cseheknél replikákat gyártanak belõle.

Tanaka Kar98k G-version. Airsoftos. A Magyar Softair forumba, a Sniper Club topicba irtam rola egy review-t. Nagyon jo cuccos. Azota is kesz vagyok tole milyen jo minoseg.

Es a kedvedert atirtam az alairasomat 😊

Igaz, de legalább ember leszel?! <#nezze>

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Szaud Arábiát korántsem említeném egy lapon Szíriával vagy Egyiptommal. Szaud Arábia egy teljesen nyugatbarát állam, és emiatt régóta élvezi a nyugati szövetségesek támogatását. Fényévekkel felvilágosultabbak, mint pl: a szírek, ráadásul felveti õket a pénz. A hadereje pedig nagyon ott van, a legmodernebb nyugati cuccokat használja, sõt, ha jól tudom, van érvényes megrendelése az Eurofighter-re is. Ettõl az államtól aztán nem kell tartanunk nekünk, nyugatiaknak. Sõt, mindkét irak elleni háború idején kiindulópontként szolgált a nyugati erõk számára.

Honnan rendeltél Kar98k-t? Csak mert nekem is a kedvenc fegyverem, szerintem nagyon elegáns szerkezet. Lehet csak így legálisan venni, vagy valamiféle engedélyed van, vagy netán airsoft-os a cucc?
Ja, láttam, hogy eredetileg shotgun volt. :-)

schrank
visszatérve a harckocsinak átalakított teherautóra pont egy izraeli riportban láttam merkava nagyságú kasztnival amivel gyakorolták a kezdõk a tank méreteit kezelni <#vigyor3>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

[NST]Cifu
Te most kire gondolsz? Telepesek Izraeliek lehetnek, õk leginkább saját pénzbõl építkeznek. A palesztinok esete sokkal összetettebb. A háttérbõl sok arab pénz folyik a Palesztinokhoz, de fõleg a szélsõségesekhez. Az arabok többsége megveti izraelt, noha azt realizálták, hogy egy nyilt háborúban eléggé esélytelenek minden számbeli fölényük ellenére, az egy jó megoldásnak tünik nekik, hogy támogatják a palesztin szélsõségeseket, akik ott törnek borsot Izrael orra alá, ahol csak tudnak.

bgabor:

Eredetileg Shotgun volt, majd mikor megrendeltem a Kar98k-mat, akkor atirtam az alairasom, hogy "Kar98k-val", de ez butan hangzik, ezert javitottam Kar98-ra.

[NST]Cifu
Jordánia hajdan elég komoly hadsereget hozott össze, és azért a mostani állapotukban sem teljesen figyelmen kívûl hagyhatóak, igaz szerintem a Jordánok azért tisztába vannak vele, hogy nyilt harcban Izraelel szemben nincs esélyük. Továbbá Jordánia ugye 1994-ben békét kötött Izraelel, és lizingel ill. vásárolt amerikai fegyvereket, pl. F-16A/B Block 15 vadászgépeket. Szaud-Arábia nem tudom hogy került a képbe, de az egyik leggazdagabb és legjobban felfegyverzett arab államról beszélünk. Több, mint 150 F-15-öse és több, mint száz Tornado vadászgépe van. Nem egy lebecsülendõ erõ...

A pénz ugye megint egy érdekes kérdés - ha egy egyesült arab liga vs. Izrael háború lenne, aligha kétséges, hogy a pénz az arab oldalon nem jelentene problémát.

[NST]Cifu
Izrael valószinüleg az elmúlt 50 évben a legtöbb katonai konfliktust átélt ország (az Afrikai országokról most nem tudok nyilatkozni, ott egyik-másik országban 50 éve szinte el sem halgattak a fegyverek, de az inkább törzsi és hadúri viszály). A vallást belekeverni szerintem sem túl nyerõ dolog. Izraelnek a létrejötte óta harcolnia kellett a fentmaradásáért, az pedig, hogy Izrael létrejött, inkább politikai és kevésbé vallási kérdés szerintem.

A felsorolásodból ugyancsak kilóg Szaud-Arábia, mind hadsereg mérete, mind anyagi források tekintetében...

Jórészt mezõgazdasági bevételekbõl. A "telepesek" azok a zsidók, akik betelpültek a megszált területre és megfelelõ agrokultúrával termõföldet csináltak a sivatagból. Ott elõfordul, h egy folyo egyik oldalán a jordánia a tevéjét viszi itatni a folyóhoz a sivatagból, a másik oldalon meg a zsidó telepes földjén virágzó gyümölcsös van. Azt hiszem meg lehetett érteni a telepesekt is, h nincs kedvük (a tetemes összegû kárpótlás ellenére sem) a semmibõl ujra felépiteni egy élet munkáját egy más helyen.

schrank
én azt nem értem hogy ezek a telepesek vagy kik a f...szomok mi a ...csából építik állandóan újra a ledózerolt;lebombázott;összedölt;akármilyen házaikat <#fejvakaras>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"