Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mindenesetre jó nyomja a mami . <#worship>#worship>
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Eröltesd még egy hangyányit a memóriádat azért ... <#ravasz1>#ravasz1>
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Bucser: akkor legyszives sorold, a Magyarorszagon rendszeresitett gyalogsagi panceltoro eszkozoket, amivel egy haboru eseten mondjuk a mezon kinn allva meg tudnank fogni egy 400 harckocsibol allo C1 Ariete rohamot. Nekem csak az AK-47 es a szakaszonkenti 1 db RPG-7 jut az eszembe. Ebbol az elso nem panceltoro, a masodik pedig talan 200 meterrol 90 fokbol hatekony. Hmmm, igen, ha lenne teleportunk siman nyernenk. 😞
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
(amúgy jól sejted, nem vagyok egyáltalán otthon a lõszertípusokban, egyáltalán nem okoskodásból írtam amit írtam, éppezért nemkéne rögtön leszólni...)
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Boldog új évet kívánok minden kedves topiklakónak. (Megkésve bár, de még nem jártam itt, csak nagyon régen párszor.)
Nem tudtok véletlenül olyan boltot, ahol lehetne még kapni az elõzõ szériás honvédségi surranót? tehát a nem most rendszerben lévõ fos bakancsot, hanem az elõzõ barna bõr bakancsot, aminek betonszaggató mûanyag talpa volt. jégen imádtam. :-)) Nekem volt régebben, csak kinõdtem és eladtuk. Most újra kellene, csak pechemre kivonták a hadrendbõl. :-(
Üdv:
DJviolin
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Ezenkívül a modern európai és amerikai fegyverrendszerek nagy vásárlója.
Igen, azt hiszem egészen nyugodtan nevezhetjük nyugatbarát országnak Szaud Arábiát.
Az egyik egy pisztolylõszer, ami a II. vh háború vége óta a legnépszerûbb pisztolylõszerré nõtte ki magát(naná, hogy még ma is gyártják), a másik pedig (7.92) egy puskalõszer, amit kizárólag a németek használtak, és a harmadik birodalommal együtt eltûnt a süllyesztõben. Ha nem érzed a kettõ között a különbséget, akkor tudlak sajnálni.
Nem is értem, hogy lehet összehasonlítani a kettõt.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Na én ezt igy nem jelenteném ki. Iraki arab ismerõsõmre támaszkodva ott a nagytöbbség ugyancsak elmaradott , és a 2 legnagyobb vallássi központ miatt az egyháznak nagy hatalma van és sok beleszólása van a kormányzásba.
Ettõl az államtól aztán nem kell tartanunk nekünk, nyugatiaknak. Sõt, mindkét irak elleni háború idején kiindulópontként szolgált a nyugati erõk számára.
Attól, hogy az ország vezetõi az olajbevételek miatt nyugatbarátnak mondhatóak, még nyugodtan jöhet egy forradalom a vallási szélsõség és magas munkanélküliség miatt. Az hogy egy gazdag felsõ réteg erõszakkal kormányoz és a lakosság töbségének érdekeit/akaratát figyelembe véve irányitja az országot nyugatbarátság felé, nem éppen egyenértékû pl egy Egyiptomi nyugatbarátsággal, ahol a demokráciának legalább van nyoma és valamekkora mértékben érvényesülhet a nép akarata is.
Már az EU.-ból való kizárást emlegették.
Szaud-Arábia mint nyugatbarát ország?
Elõször is az iszlám törvényeit talibok után ott tartatják meg a legszigorúbban.
A királyi család érdekei, az olaj a Nyugathoz kötik, de ez puszta érdek.
Találtak már Al Kaidát pénzelõ herceget is a családból.
Az átlag osztrák gyülöli a nácikat, az átlag szaudi viszont szereti az Al Kaidát.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Tudood! Az elsõ köztes lõszer 😉.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
azért ez a kiváló viszony igencsak megromlott 9/11 után, köszönhetõen oszama bin laden kilétének.
Ezen meg gondolkodom egyet. Mostmar keso van 😊
Amúgy gondolj bele milyen lõszert lõ a PKM? 7.62x54R. Mint a Mosin-Nagant M1891...
Most megfogott a dolog! Melyik a legrégebben kifejlesztett lõszertípus, amit még ma is gyártanak? Persze nem mûgyûjtõknek, vagy tesztlövésekre, hanem valós használatra! Pl.: a Kar98K-ba való lõszer még a VH-k elõtti idõkben kezdte a pályáját!
Ha meg lõszerhasználatról van szó:
850-860 lõszer elakadás nélkül! Új rekord az M60-al!
Gyenge tárcsere technika a végére!
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
A vizsgálat rámutatott, hogy az elõzõ kormányzati ciklus végén, 2002 március 25-én olyan keretszámra szerzõdött a Honvédelmi Minisztérium a kanadai Védelmi Minisztériummal, ami négy ezrednyi vadászpilóta képzéséhez lenne elegendõ, pedig már akkor lehetett tudni, hogy csak 14 vadászrepülõgépet vásárol majd Magyarország. Az évente 2-2,5 milliárd forintba kerülõ képzés 17 évre szól és minden esztendõben 8 pilóta kiképzését teszi lehetõvé, azonban módosítási lehetõség nem szerepel benne.
Tehát ugyan csak 14 vadászgépünk lesz, amihez ideális esetben is legfeljebb 28 pilóta kellene, de nekünk évente 8 új pilótánk lesz (vagy nem lesz). Hát az ilyenekre szoktam ráncolni a homlokom...
-Vadászvizsga (~50.000 Ft, az adott megye vadászkamarája szervezi)
-Vadászjegy (~12.000 Ft, szintén a vadászkamara adja meg, az adott tárgy évre szól)
Ezek után a rendõrségre kell elbattyognod egy fegyvervásárlási engedélyért, ha a fegyvert itthon akarod megvenni (ehhez elõször is a tárolás feltételeinek kell megfelelned, amit a rendõrség ellenõriz). Külföldi vásárlásnál nem tudom hogy mûködik, határon túl még nem vásároltam fegyver, majd erre én is rá akarok kérdeni Gárdonyban. A vásárlásnál kitöltik a papírokat, amivel vissza kell majd menned a rendõrségre, ahol az alapján kiállítják a fegyvertartásidat (ha még nem volt, ha már volt, akkor csak bevezetik a fegyvert). Ennyi. Azután a jelenlegi jogszabályok alapján senki sem fog érdeklõdni, hogy egyáltalán van-e vadászkalapod, ha a papírjaid rendben vannak.
Mondjuk egy allatot nem tudnek leloni, de loteren is jo lenne vele loni.
Es a kedvedert atirtam az alairasomat 😊
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Ja, láttam, hogy eredetileg shotgun volt. :-)
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
Eredetileg Shotgun volt, majd mikor megrendeltem a Kar98k-mat, akkor atirtam az alairasom, hogy "Kar98k-val", de ez butan hangzik, ezert javitottam Kar98-ra.
A pénz ugye megint egy érdekes kérdés - ha egy egyesült arab liga vs. Izrael háború lenne, aligha kétséges, hogy a pénz az arab oldalon nem jelentene problémát.