1678
Joystickok, gamepadok és más játékvezérlők
  • BaLeeX
    Ha a Logitech formája bejött akkor cseréltesd ki egy másikra ha nem akkor kérd vissza a pénzt és vegyél egy Saitek Cyborg Evo-t. Árban kb. ennyi és az is nagyon tuti.
  • ghost cb
    Kérd vissza érte a pénzt és megdumáljuk az enyémet Az + ffb-s is
  • Hmuda
    Nekem olyan szintű, hogy szinte csak pár fok a megadott irányba és teljesen elforgatom a kart, szóval abban az irányban meg se tudok szinte mozdulni, hameg visszateszem középre a kart, akkor izomból elkezd forogni vagy emelkedni-sülyedni a gép orra (esetleg mindkettő egyszerre, ha épp olyanja van).
  • ghost cb
    Az azért sulyos, nekem is volt ilyen, de nagyon kicsit csak, 1-2 ora játék után már észre se vettem, szal nem volt komoly.
  • Hmuda
    Egész pontosan az a gondom, hogy ha elkezdek manőverezni, akkor néha annyira elvándorol, hogy majdnem teljesen el kell húznom a kart valamilyen irányba és ott tartanom, hogy szinten tartsam a gépet, akár függőlegesen, akár vizszintesen.
  • ghost cb
    De logitech-re ez általában jellemző, ez a hiba... Tipustol függetlenül.
  • BaLeeX
    Már rég vissza kellett volna cserélned azt hittem már megtetted. Gyárilag hibás az a joy.

Mellesleg ajánlhat akárki akármilyen MEGBÍZHATÓ joy-t ha pont kifogsz egy hibásat.

Nekem is ilyen van, nyúzom rendesen (X-2, IL-2, Lock On, Battlefield Vietnam stb.) de semmi hasonló gonddal nem találkoztam eddig. Már csak azért sem mászhat el a középpont mert automata kalibrációs ezért nem lehet állítani a középpontját.
  • Hmuda
    Á f*szom kivan a joyommal. Már nemcsak a Lock On-ban rakosgatja ide oda a középpontot. Na megyek holnap lecserélni mert a guta megüt ettöl a sz*rtól. Ki tud ajánlani egy MEGBÍZHATÓ joyt? Nem kell millió gomb meg miegymás, csak legyen rajta 3-4 gomb, kalapgomb, 3D-s rúd és sebességszabályozó. Ez lenne a minimum, de ne legyen olyan ratyi mint a mostani Logitech Extreme3D PRO szarom.
  • Hmuda
    Kész, most van elegem a joyomból. Már az IL-2ben is szarakodik a középpont, megyek és visszacserélem valami másra.
  • BaLeeX
    Igen annál még lehet, hogy kellett de a Pro-nál már nem is lehet, mert most néztem meg, nincsen ilyen lehetőség a beállításainál.
  • Bucser
    Logitech extreme digital 3D-t pl kellett kalibrálni egészen addig míg újra ki nem vettem a potit és meg nem tisztítottam.. Minden takarítás után kalibrálni kell a potmétereket...
  • cyrus #186
    Ez minden logitechre igaz....
  • BaLeeX
    Szerintem le vagy maradva. :)

Amiről én írtam (Logitech Extreme 3D Pro) az teljesen automata kalibrációs sosem kellett kalibrálni. A programjában is csak ki lehet próbálni működik-e minden gomb és tengely, kalibrálni nem lehet (nem is kell).
  • Bucser
    Nekem sem kellett kalibrálnom a Legotechet... nem volt soha semmi bajom vele... Az elején bekalibrálod egyszer és kész..
  • 42nd Intruder
    Tudtommal minden joy-t kalibrálni kell... Lehet, hogy le vagyok maradva?
  • BaLeeX
    Az Evo nem automata kalibrációs?
    A logitechen még az ég világon nem kalibráltam semmit sosem.
  • 42nd Intruder
    Hmmm... ha jól emlékszem, akkor a LOMAC fórumon is volt pár Logitech joy probléma...:/
  • antijedi
    nem szar azse csak kissé bugos :)
    amugy nekem nem csinál olyat amit irtál a lockonse pedig nekem is logitechem van, igaz kicsit régebbi :)
  • Hmuda
    Első dolgom volt miután hazatértem a drágával. :-)

Mellesleg kiderült, hogy a Lock On a szar, mivel a FS2k4-ben tökéletesen működik.
  • 42nd Intruder
    Logitechesek szétnéztek itt?
  • Tikal #177
    nekem is állandoan elmászik hol a jobbra balra tekergeteés hol a középállás joformán minden win ujrainditásnál kalibrálnom kell.... akkor ez joy hiba? egyébként saitek cyborg evo-m van
  • Hmuda
    Az lesz. Remélem lesz nekik raktáron vatat új dobozos.
  • Bucser
    Ez általában hibás potméter eredménye... Vidd vissza a boltba és cseréltesd ki... Ingyen van hisz garanciás:)
  • ghost cb
    Nem mindegyiknél van, nem típusfüggő, néhány darabnál jelentkezik, nem hülyeség.
  • PLackó
    és mennyibe került?
  • BaLeeX
    Ez hülyeség.
    Nekem sosem vándorolt el a középállásom...

Amúgy is be lehet kalibrálni valahogy, a holtteret kell nagyobbra venni sztem. Próbáltam én is a LockOn-al de nálam nem volt ilyen hiba igaz nem is nyúztam sokáig mert lassú is volt és nekem bonyolult is.
  • Hmuda
    De annyira, hogy nyugisan tartom szinten a gépet, aztán minden átmenet nélkül elkezdek zuhanni és ha maximálisan hátrahúzom a kart, akkor csak lassítom a zuhanást, de megakadályozni nem lehet. Azért ez töb mint szar.
  • ghost cb
    megszokod hogy nincs stabil középállás
  • Hmuda
    Csak a lockonban vagy ha nem akkor nem lehet valamivel kiküszöbölni?
  • ghost cb
    logitech betegség
  • Hmuda
    Köszi a megnyugtatást. :-)

Már csak az a gondom, hogy a Lock Onban a tengely-középpont álalndóan elvándorol. Majd most még megpróbálom a billentyűzeten kikapcsolni a botkormány-kezelést, mert az még bezavarhat. Remélem, hogy a game a szar és nem a joy romlott el az első pár órában. :P
  • BaLeeX
    Biztos lehetsz benne. Én nagyon meg vagyok vele elégedve.
    Ebben az árfekvésben FFB meg Rumble nélküli joyok közül szerintem ez a két normális alternativa van:
    Logitech Extreme 3D Pro
    és
    Saitek Cyborg Evo

Nekem a Logitech jobban összerakottnak, minőségibb darabnak tűnik, de a Saitek is nagyon jól néz ki és ott ráadásul szinte minden kézre szabható (gombok iránya, magassága). Bár nekem ilyen gondom nincs, mert a Logitechen meg minden éppen kézre esik.
    Jól választottál.
  • Hmuda
    Na én is ilyet vettem 10K-ért. Remélem megérte.
  • antijedi
    saitekben van elég sok árfekvésü joy :)
  • antijedi
    normális saitek joyokra gondoltam
  • ghost cb
    Az enime 11k, gondolkodj rajta sztem.
  • Seaweed
    Hat az X45-ot te sehova se szabdosod az hotbiztos :D
  • Hmuda
    De ha amx 10k-t vagyok hajlandó rááldozni akkor mit érdemes vennem?
  • Hmuda
    Na akkor asszem holnap elugrok a helyi MM-ba és szétnézek. :-)
  • antijedi
    saitekeknek ez az egyik elgnagyobb előnye hogy kézreszabható, és jobb és balkezes is lehet, meg eleve hogy ugy állitja magának az ember ahogy neki kényelmes nem pedig ugy ergonomikus ahogy a tervezők azt kitalálták a lapát kezeikhez :P