519
RAM kérdés
-
#39 És hűtés nélkül ne emeld 2.7V fölé a RAM feszt semmiképpen, mert akkor könnyen baj lehet. -
#38 Ha teszel rá esetleg passzív hűtést, akkor jobban bírja, de ha nagyon melegszik, akkor ne nagyon húzd tovább, mert hamar "elöregedik" a nyák, és bizonytalanná válik a memória. -
#37 El lehet, de milyen ramod van tulajdonképpen? Ha 333-as pl akkor nem lehet probléma. Ha 266-os, akkor még simén bírhatja a 315-öt, persze ez típustól is függ (noname nem biztos hogy bírni fogja). -
#36 help! 266mhz ramot huzom, már 315mhz -n járok! el lehet baszni a rammot tuningal?? eléggé melegszik már igy 315mhz-n! -
#35 Másik topicban már válaszoltam... Fölösleges 5 topicban ugyanazt beírni, mert azt éred el vele, hogy törölni fogják a hozzászólásod! -
#34 Persze hogy lehet, de akkor 2 teljesen egyforma modult kell venned (2x256 vagy 2x512Mb). -
ent #33 Segítsetek! Segítsetek! Segítsetek!
Milyen DDR-t vegyek, azaz tudom, hogy mennyim van rá, ezért a kingston hyperx CL2 mellett vagyok!
De, szerintetek lehet dual-ddr ramot kezelő alaplapba helyezni úgy, hogy azt kezelje is úgy!!!!
Sűrgős, holnap vásárolok! -
#31 Te nyertél! -
#30 De az. "Anyalap", vagyis inkább a chiset. -
#29 de MotherBoard.
de az az alaplapi chiset-re vonatkozik, nem pedig a ramra -
#27 :) Már azt hittem én vagyok vaksi. -
#26 Egyik sem méri, nekem a legfrissebb van fent, és az is csak a CPU/Chipset hőt mér. -
#25 A memória hőmérsékletét BIZTOSAN nem méri, maximum a chipsetét... -
#24 Memet?
Hol? Milyen ver.? -
#22 Hogyan méred a hőmérsékletét?? Én úgy szoktam, hogy megfogom kézzel, és ha nem forró, meg lehet fogni akkor jó... Mondjuk, a meg úgy ítéled, hogy forró, akkor vegyél rá passzívhűtést, az én Kingstonom (HyperX PC4000 500MHz) eleve azzal jött, így nem tudom, hogy mennyit jelent, ha nincsen rajta a borda, de szerintem akkor sem melegszik fel vészesen. -
#21 Minél kissebbek az értékek annál gyorsabb, de nem biztos, hoyg bírja a ram. -
#18 Vagy legalábbis minimális rá az esély hogy megy, láttam már olyat, hogy egy Infineon meg egy Hynix 400-as DDR ment egymás mellett Dual-ban, de az általános tapasztalat az az, hogy rendesen csak akkor müxik a cucc, ha teljesen egyformák a modulok. -
#17 Teljesen ugyanolyannak kell lennie a 2 modulnak (ugyanolyan chipeknek kell rajta lennie). Ha ez nem jön be, nem fog dualban müxeni. -
#16 Ok, most már csak 1 kérdés.
Ha most veszek egy 400-as 512-es ramot és késúőbb hozzá egy olyat ami támogatni fogja a dual-t akkor ha veszek mellé még 1 ilyen 512-eset akkor mennek dualban, vagy ugyanolyannak kell lennie a kettőnek? Vagy egyáltalán milyen feltételnek kell teljesülnie? -
#15 Ha a chipset nem bírja a húzást, akkor hiába veszel 400-as memókat, ha meg a 333-as ramok nem bírták, akkor a 400-asok bírni fogják. -
#14 Értem, de nekem azért kellene, mert a mostani 2db 333-as egyszerre haldoklik ha picit is húzni akarom a 2500+ Bartont. Ugye ez alapban ennyin megy.
Ha veszek kettőt és ugyanúgy 333-on megy akkor kb. ugyanott vagyok, nem?
Ja nekem is KD7-em van. -
#13 De nyugodtan vehetsz 400-asokat, legfeljebb majd 333-on fog menni a lapban, és majd az újban megy 400-on. -
#12 KD7-em volt. A gépkönyvben is ez szerepelt. -
#11 Úgy tudom a Kt400-as chipset csak akkor használja 400-on a ramokat ha egy darab van csak bent ilyen, ha kettő akkor már csak 333-on mennek. Erről mit tudtok?
Csak mert közeljövőben akarok memóriát venni és 2x256 400-asat javasoltak mert azt majd új alaplapban lehet párban használni és úgy gyorsabb 10-15%-al.
Még egy kérdés: milyen ramot vegyek? Minőségibbet akarok a noname ramoknál de azért ne legyen 5-10%-al több az ára. -
#10 aktam=raktam, bocs! -
#9 Múlt héten aktam össze 6 géped 333-as Samsung DDR memóval, 9 memória volt raktáron, ebből az elsővel nem volt gond, utána zsinórban 3db hibás volt, (Memtest86 megfeneklett rajtuk), így mázlim volt, és sikerült összerakni a 6 gépet, de jelen pillanatban az az álláspontom, hogy a mostani Samsung memók szarok. Rengeteg 400MHz-est is vissza kell vinni, mert egyszerüen nem mennek csak alacsonyabb órajelen, vagy megnövelt ídőzítésekkel. Ha OEM RAM-ot vesz valaki, annak javasolnám az Infineon-t vagy a Hynix-et, bár utóbbiból is láttam elvétve pár hibás példányt. Kingston memóval még nem nagyon volt rossz tapasztalatom megbízhatóság terén. -
Borg #8 Igaz, van olyan amin samsung chip van, de nem samsung a modul.
Az enyém is ilyen, az AIDA szerint GoldenEmpire... Ennek ellenére teljesen tökéletes. -
icecave #7 Sziasztok. Egy RAMos kérdés: igaz, hogy a SAMSUNG ramokat hamisítják???
Most hallottam, hogy 10ből 8hamis!!!!! -
#5 166MHz-re állítsd, és próbáld növelni a késleltetéseket, pl 7-3-3-2.5, és nézd meg mit csinál úgy, ha akkor stabil, akkor valószínűleg rosszul olvasta ki az alaplap az SPD adatokat a modulból, erre utal az is, hogy alapból 400-asnak akarja felismerni a BIOS a RAM-ot. -
peTer #4 Rosszul írtam, a montitor nem kikapcsol, hanem csak feketére vált. -
peTer #3 Alapból 2Tre volt, van állítva, sőt még BIOSt is frissítettem, de az sem oldotta meg a problémát.
-
#2 Biosban a command depth 1T? Ha igen állítsd 2T-re, nekem sem bírta az 512-es modul. -
peTer #1 Hi! Van egy Samsung 512MB 333MHz DDR memóriám, az alaplap ABIT KD7-E de az alaplap 400MHz-snek ismeri fel, ha a BIOSban a DRAM Clock-ot By SPD-re állítom. Ha beállítom a 166MHz-t, sikeresen felismeri, de mintkét esetben a WinXP telepítésekor, az első újraindítás után a monitor kikapcsol, de a gép tovább dolgozik. Ez a jelenség nem jelentkezik egy másik(Samsung 256MB 266MHz) memóriával.
A meTest nem jelzett problémát, de ha mindkét RAMOT belerakom a gépbe(266MHz-n), több mint 1000X hibázik a memTest 701.1MB-nál.
Mi lehet a probléma, tud valaki segíteni?