519
RAM kérdés
-
#319 No de megnéztem én is a memóriáimat közelebbről, és hát úgy néz ki, hogy rosszul emlékeztem, legalább is a CL-el kapcsolatban, nem 2,5-sek hanem 3,0-sak, legaláb is 400 MHz-n. Samsung memóriák lennének, és ezek mellé szeretném beteni az a bizonyos TECH RAM-ot ami CL3-as. No de mutatom is:
Hát remélem, hogy működni fognak együtt!
Vélemény? -
#318 DUA=DUAL :) -
#317 Hát ha minden igaz mehet, pláne ha úgy van ahogy mondod, mármint, hogy az 512-es modulodnak, a memória chipjei az utolsó betüig eggyezik a 256-MB-ossal. A nyakamat nem merném rátenni de úgy tudom, hogy így kell mennie DUA Chanel-ben. -
#316 Nem úgy általában olcsó, hanem nekem :)Különböző árlistákon néha nem márkákkal vannak jelölve a memóriák hanem csak annyi van írva utánnuk, hogy márkás e vagy sem. No ez után állítólag az van írva, hogy márkás. én sem hallottam még róla, de majd utánnajárok, pontosabban kipróbálom mielőtt kifizetem, csak gondoltam valaki hátha tud róla valamit, főleg, hogy "márkás" -
#315 A TECH RAMról még nem hallottam, de ha még olcsó is sztem CL3 alá nem valószínű hogy mennek...
erre sztem nem tud neked semmi biztosat mondani, a memóriáknál a biztos dolgok pénzbe kerülnek: pl.: Kingston 2.5... -
#314 valaki? -
#313 No csak azért kérdezem mert nekemis 2x256 400MHz-s CL2.5-ás Samsung ramom van DUAL chanelben, és annak kicsi a valószínusége, hogy ugyan olyan chippel szerelt 512MB-os Samsung memóriát kapok, igy inkább arra törekszem, hogy legalább menjen ez is CL2.5-ben. Egyébként az én SAmsung memóriáimat, 400MHz-n Dual Chanel-ben és CL2.0-n hajtottam, és 3DMark 2001 és 2003-ban is hibátlanul végigment még akkor is ha 10x végigcsináltattam egymás után, csk sajnos volt olyan game ami allergiás volt rá így visszavettem CL 2.5-re. Ezért lenne fontos, hogy a vásárolni kívánt memória tudjon sznitén CL2.5-ben működni. -
Borg #312 Nem valószínű.
A CL-t a "brand" ramokon általában nem lehet lejjebb venni.
Nekem samsungom van, 400-on cl2.5 byspd. 340-en mennek most, és így bírja a CL2-t simán, de feljebb aligha.
Amúgy akkor már kérdés tőlem is: 2x256 + 1x512 ram mehet duálban?(Bank1 256+256 Bank2 512 ... ?)
Az 512-es ram is ugyanolyan chipekkel van mint a 256-osok, csak éppen DS modul (kétoldalas). -
#311 Hi All! Most akarok venni memóriát, és valami TECH Ramot mondtak, hogy van. Ezt elég olcsón meg tudnám venni de nem tudom, hogy jó e, ja és azt mondja a srác, hogy CL3-as. Bírni fogja vajon legalább a 2,5-öt? Ja egyébként egy 512-es 400MHz-s modulról van szó. -
dre #310 rá rá!!
ha lenne 512 8 ba megveszem persze használtan
ha 256 akkor 4500
nekem 3 slotom van és abból 2 telített tehát egybe kell
kösz -
#309 ha jövő hétig ráér, lehet hogy lesz -
dre #308 már voltam az a pró hirdetésen is ott láttam de nem válaszolt az ilető -
dre #307 és senkinek sincsen eladó sd ram? -
#306 Ja, azok ddr-ek. -
dre #305 úúú hülyén montam
szóval nekem csak sd kell
és ha az az akkor megveszem 8 ba -
dre #304 megvenném 8 ba de az a baj hogyí ddr ramok vagy nem? -
#303 az tényleg jó ram -
ent #302 Mindenkinek ez a véleménye? -
Anee #301 2x512MB A-Data 500
Ez a best buy, ilyet vegyél!
márkás, gyors és relatíve olcsó -21+fa- -
ent #300 És mit érdemes?
Márkás (drágább) 2*512Mb vagy
Olcsóbb (normál) 2*1Gb? -
Anee #299 igen...de tuningnál szinkronba jól fog jönni -
ent #298 Ha veszek egy max 400Mhz et használó alaplaphoz 500Mhz-es memóriákat, akkor normálisan 400Mhz-esként fogja őket kezelni? -
#297 2*256 mb 333Mhz Infineon (~1 évesek)?
mennyiért tudnám eladni ? -
ent #296 Az OKÉ, de mondjuk a 100% mit jelent ebben az esetben? (Tehát az első a by SPD, aztán 10%, majd 20%... 200%-ig, aztán AUTO) -
#295 tuningot -
ent #294 Lehet a biosomban állítgatni a Memoria Ferkijét By SPD től kezdve számok 10-től 10esével %-ok egészen 200%-ig majd Auto a vége. Ez mit jelent? -
#293 úgy tudom meg kell állítani, talán végtelen ciklusos. Nem?
ha nem ír ki hibát az jó. -
ent #292 Tesztelem, de már vagy 5 órája, meddig tart még?
És idáig még semmi errort nem mutat!
Ja, és az időzítései 2-2-2-5, ez jó!
És az FSB 202Mhz (DDR405) -
#291 mindegy teszteld le a memót -
steweee #290 egy pár hónapja nézegettem teszttel, akkor 768 mb írt ki -
#289 -
#288 http://www.memtest.org/ -
ent #287 Mit ajánlasz a teszthez? -
#286 Amúgy meg valszeg haldoklik valamelyik modulod, szóval teszteld le őket. -
#285 Ne törődj vele. Ez valszeg azért van, mert a mai számgépek felépítése még mindig a kb 20 évvel ezelőtt kitalált sémát követi, miszerint alapból 640k memória lehet, a többi meg az ún extended ill. expanded memória (EMS, XMS). Valszeg levon az összből 640k-t, ami ahhoz elég, hogy 1 megával kevesebbet jelezzen ki.
Eh, ezek a mai fiatalok azt se tudják mi az az EMS... :DDD -
#284 "Szerintetek ebből az adathalmazból kitalálható, hogy az én két ramom dualban szaladgál a gépemben????"
Erre válaszoltam, hogy nézd meg cpu-z vel, mert az kiírja, hogy dualban megy e a memória. -
ent #283 Mi az ami nem stimt? -
the Godfather #282 Channels : 2 ez mutatja hogy dualban van illetve ha jól tudom az nVidia csipszettnél 1 és 3 slotban kell legyen a memcsi, de asszem jól van ha mégis kiírja hogy 2 channel.. -
steweee #281 eszem megáll. mostanában kiírogatott olyan hibaüzeneteket hogy xxxyyy memóriacímkére hivatkozott az alkalmazás, de az nem olvasható, az alkalmazás megáll. ránéztem egy pár helyen a windózba meg a sisoftba, az írja hogy: 767! mb ram van a gépemben? ez mi a picsa? korábban mindig 768 mb ram volt benne, illetve most is annyi van benne, de akkkor miért ír most ki 1 mb-al kevesebbet? találkozott vki hasonlóval? -
#280 Nem, de nézd meg cpu-z vel.