RAM kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Normális dolog az, hogy a CPU-Z 1024 mega RAMot jelez ki nekem, Dual módban, egyes programok viszont csak 512-t RAM-ot jelez ki? Sajnos nem egyforma típusúak a kis rohadékok (mindkettõ 400-as Infineon, de más memóriamodulokkal 😞 )
Köszi
DB
A ti kung-futok nem erős!
Twinmos Twister CL2.5 ös a ram 2*512

http://www.kongregate.com/games/curse/sokoban-experts http://www.kongregate.com/games/curse/crypture
Kingston VALUE-t, vagy normális kingstont akar venni. Mivel nem irta, hogy value feltételeztem, hogy rendes kingston. Mivel a Kingston tapasztalataim szerint jófajta memória (és tényleg nem olcsóbb az OCZ-tõl és a Corsairtól) ezért javasoltam.
Amugy sztem egy átlag user is különbséget tud tenni Kingston és Kingmax között <#vigyor2>#vigyor2>
Szerintem.
\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"
És ezt elolvassa egy "átlag user", bemegy a boltba, azt vagy vesz valami hasonló nevüt (pl. Kingmax) vagy megveszi a Kingstone VALUE ramot, ami szinte semmivel se jobb, mint egy csomó ólcsó ram. A Kingstone normális ramjai igen is drágák, vagy 2x annyi mint a többi ram. Igaz a Corsair, OCZ, Twinmos még drágábbak.
Sima DDR-bõl azt hiszem 600MHz a legnagyobb, bár lehet van már gyorsabb is ... kell a tuninghoz ugye 😊
http://www.kongregate.com/games/curse/sokoban-experts http://www.kongregate.com/games/curse/crypture
A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit
lenne egy ram kerdesem: hynix, vagy kingston? <#lookaround>#lookaround>
Amúgy meg naná, hogy CL2-es ram, nehogy már 2.5-ös vagy 3-as 😊
Rohadt sokat számít ám, még ha nem húzod akkor is.
Memorie 512 MB DDRAM 433MHz Kingmax Super TSOP PC3500(x2) 145$
...szerintem
GEIL Kitt Dual Channel Value 2 * 512MB DDRAM PC3200 , radiatoare aluminiu , RETAIL (GE10243200BDC) 133$
Memorie 512 MB DDRAM 433MHz Kingmax Super TSOP PC3500(x2) 145$
Memorie 512 MB DDRAM PC3200 Kingmax Super TSOP(x2) 135$
TwinMOS DDR SDRAM 512 MB PC 3200 (2x200) CL2.5 (x2) 115$
A-Data DDR SDRAM 512 MB PC 3200 (2x200) CL2.5 (x2) 111$
Kingmax DDR SDRAM 512 MB PC 3200 (2x200) CL2.5
GeIL DDR SDRAM 512 MB PC 3200 (2x200) CL2.5 (x2) 130$
nos?
A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit
i7-3770+Hyper TX3 EVO / Asrock B75 Pro3 / Sapphire 280X Vapor-X Tri-X / 16GB DDR3 1600mhz cl9 / Samsung 850 Evo 250Gb SSD / LG 42LB650V Cinema3D | Logitech Z-5500
i7-3770+Hyper TX3 EVO / Asrock B75 Pro3 / Sapphire 280X Vapor-X Tri-X / 16GB DDR3 1600mhz cl9 / Samsung 850 Evo 250Gb SSD / LG 42LB650V Cinema3D | Logitech Z-5500
en vettem egy 2800+ bartont, ami 333 fsb-t tud. akkor ahhoz csak 333mhz memoriat erdemes venni, vagy hogy van ez? <#confused>#confused> bocsi a lol kerdesert, nem igazan latom at ezt a hardverseget. egyelore 😊 most 10x200on megy a proci, tehat elvileg szinkronban, 200on megy a ram, ha auton van a biosban. vagy nem? <#nemtudom>#nemtudom>
333-as vagy 400-as FSB-vel rendelkezik.
Az lenne a kérdésem hogy a 3000+ Barton is tudja futtatni a ramokat 400-on vagy csak a 3200+ ?<#confused>#confused><#confused>#confused><#confused>#confused><#conf>#conf><#conf>#conf><#conf>#conf>
Ha az 512 Mb sebessége nagyobb 200 Mhz-nél akkor 200-on fog menni 1024-ben is.
Bár sztem 200 Mhz-en fölösleges 1 Gb.........Akkor inkább 1 db. 400 Mhz-es 512 Mb ram
Lenne egy kérdésem: K7n2 delta (400 fsb) alaplapomban 2x256 MB Samsung ram van, dualban mennek 200 Mhz-en. Ha melléjük teszek még egy 512-est akkor 133-on fognak menni??
jobb 2x256 dualban 200-on, mint 1024 133-on (ha igaz az elõzõ kérdés)?
(nem tudom szükséges-e a válaszhoz: 200x11)
elõre is köszi!
MSI k7n2 , AMD Athlon XP 1800+ , 256 DDR 400 SAMSUNG, röviden a gép összeállítása.
Beruházást hajtottam végre, vettem még 256 DDR 400 SAMSUNG RAM-ot, elivelg ugyan olyat mint ami benne van.
A gond az, hogy a gép meg se mozuld vele.
Próbáltam a kettõt együtt vagy csak az újat külön de semmi. Mi lehet a gond? Típusa elvileg megegyezik az elõzõvel. A Bios dátum 2003.03.01, az lehet a gond? 1.5 éve van meg és már nem mennek az új hardverek? A szobatársak gépeiben rendesen múködik tehát nincs baj a vett áruval.
A cél az lett volna, h DUAL-ban menjenek de ettõl még nagyon messze vagyok...
Tud valaki segíteni?
A választ elõre is köszönöm.
3 memória slot van az alaplapon? ha igen akkor ne tegyél mind3-ba mert visszafogja sok esetben a rendszert.
Olyan problémám lenne , hogy be került a gépembe a 3-dik 512 400-as tehát 1,5 GB RAM van a gépbe.
Számomra lassabbnak tünik mint volt mit lehet tenni annak érdekében
, hogy gyorsitsak a rendszeren????
Köszönöm
ゾルターン
mire jó 2 giga ram (vagy több)?
A memclock index value(Mhz) 200Mhz: ez ugye a Mhz
CAS# latency( Tcl) 2,5: ez a CL
Min RAS# active time (Tras) 8T: na ez melyik?
RAS# to Cas# dalay (Trcd) 4T: és ez?
Row precharge Time (Trp) 2T: és ez?
Következõ lenne a problémám:
Lenti konfig nem képes Dual Channelbe kezelni.
BIOS-ban beállítottam FSB/DRAM Ratio-t 5/6-ra (azaz DDR400), és tényleg azon a frekin megy, viszont az összes tesztprogi azt irja, hogy nem dual channelbe kezeli a ramot.
BIOS-ban nemnagyon találtam erre beállítást.
Lehet ezt valahol engedélyezni vagy felülbirálni?
<#nemtudom>#nemtudom><#nemtudom>#nemtudom><#nemtudom>#nemtudom>
A BIOS-ban állítsd be a CL3-at és tedd a frekit 533Mhz-re.
Most valszeg azért látja CL2.5-nek, mert a BIOS automatikus érzékelése annak látja.
Oké, da akor a ramom ic-je nem egyezik a ramra írtakkal mert a Cl3 akkor mért Cl2.5 a biosban, ha pedig annyi valószinû hogy nem fog menni 533-on!!!
mert akkor úgy lett volna a boltban hogy:KHX4300K2/512MB CL2.5
Milyen progi írja ezeket a dolgokat pontosan? aida?sisoft?stb?
A RAM-on van egy IC amiböl a BIOS kiszedi a beállításokat és aszerint megy.
Átállíthatod a biosban a ram frekit/idõzítést csak tudod azt már tuningnak hívják (lrgalábbis, ha emeled a frekit).
Jah, és még feszültséget is tucc emelni a normálisabb alaplapokon.
de lehet, hogy én nem vágom a dolgot, mert ez a ram ugye CL3-as 533Mhzn de biosba CL2.5-re van állítva alapba, de akkor most mennyi Mhzn megy?