519
RAM kérdés
  • ent
    Vki!
  • ent
    Szerinted ezek kafa adatok?
  • ent
    Szerintetek ebből az adathalmazból kitalálható, hogy az én két ramom dualban szaladgál a gépemben????:

Mainboard
    Manufacturer : Gigabyte Technology Co., Ltd.
    MP Support : 1 CPU(s)
    MPS Version : 1.40
    Model : nVidia-nForce2
    Version : 1.x

System Memory Controller
    Error Correction Capability : None
    Number of Memory Slots : 3
    Maximum Installable Memory : 1GB
    Bank0/1 - A0 : None None None None DIMM 256MB
    Bank2/3 - A1 : None None None None DIMM 256MB
    Bank4/5 - A2 : Empty

Chipset 1
    Model : Nvidia Corp nForce2 AGP Controller
    Bus(es) : AGP PCI USB FireWire/1394 i2c/SMBus
    Front Side Bus Speed : 2x 199MHz (398MHz data rate)
    Maximum FSB Speed / Max Memory Speed : 2x 200MHz / 2x 200MHz
    Width : 64-bit
    IO Queue Depth : 8 request(s)

Chipset 1 Hub Interface
    Type : HyperTransport
    Version : 1.00
    In/Out Width : 8-bit / 8-bit
    Speed : 2x 200MHz (400MHz data rate)

Logical/Chipset 1 Memory Banks
    Bank 0 : 256MB DDR-SDRAM 2.0-2-2-0CL 2CMD
    Bank 2 : 256MB DDR-SDRAM 2.0-2-2-0CL 2CMD
    Channels : 2
    Speed : 2x 199MHz (398MHz data rate)
    Multiplier : 6/6x
    Width : 64-bit
    Power Save Mode : No
    Fixed Hole Present : No

Memory Module(s)
    Memory Module 1 : Kingston 01167DAC 256MB 8x(32Mx8) DDR-SDRAM PC3200U-222-550 (CL2 up to 200MHz)
    Memory Module 2 : Kingston 011684AC 256MB 8x(32Mx8) DDR-SDRAM PC3200U-222-550 (CL2 up to 200MHz)

• ent
    Nem tom, de az alaplap könyve írja a dual esetén a 4 modul behelyezési lehetőségét:
    Ekkor az első és második dimm-ekben double side-os memóriát is tehetek, de a 3. és 4. dimm-be csak single side-os memóriát.
    Van a Kingston HyperX-nek single sideos memóriája, ami CL2?
  • M@TriX
    menne akkor DUALban, mert szeritnem nem érdems feláldozni. A legjobb választás mostanság a 2x512...
    Amúgy nekem 2.5-ös Value RAMok vannak...
  • ent
    Azért kérdem, mert érdemes e plusz még 2 db-ot a rendszerembe súvasztani...
  • ent
    Kingston HyperX CL2-d van?
  • ollie
    van boot cd-s változata is
  • steweee
    tudna vki ajánlani egy nagyon jó tesztprogit? ami memóriacímkéről memóriacímkére végigteszteli a cuccot? tesóm elég jól ért a géphez, a memtest86_plus_v1.15_floppy-t ajánlotta, egy hibája hogy kéne hozzá floppy ami nekem már évek óta nincs és ráadásul linuxussá formázza, utána használhatatlan. van másik ami nagyon jó? mindegy mennyi ideig tart, este elindítom, reggelre lemegy! a sisoft sandra nem jelez hibát! de néha fagyásnál a hibaüzenetpanelon az jelenik meg hogy a XXXYYY memóriacímkére hivatkozás miatt hibázott stb.
  • M@TriX
    az nem jó...
  • kisgabo
    500-as cas3 ram nem fog menni 400-on cas2-őn, ezt kipróbáltam. hibázik. cas3 amin megy.
  • Anee
    Szerintem sima barton is megy kis szorzó nagy fsb kombóval...persze ehez lap is kellami ki bírja adni a nagy fsb-t stabilan

Amúgy én 2 db A-Data 500-as vennék 40+áfáért..életgari nincs rá, de viszik 550et is stabilan

A jövő meg már a ddr2é nem a sima ddré
  • the Godfather
    elötte gyözödj meg hogy a Kingston milyen idözités tud....a Samsung az cl 2,5....ha jobb a kingston, akkor okés
  • the Godfather
    de megy..csak nem akármelyik..a mobile megy...már kiprobáltam
  • M@TriX
    viszont gondolhat a jövőre is.
    Ha életgaris.
  • ollie
    Az 533-as memóhoz 266-os fsb kéne, azon meg soha nem fog menni a barton. ;)
  • ollie
    Hát mivel a bartont úgysem fogod 200-as fsb-nél magasabbra húzni, ezért bőven elég a 400-as Kingston. De ha P4-et vennél, akkor tuninghoz már kéne az 533-as ram.
  • Ams
    63k
    vs.
    76k?
    :D
  • M@TriX
    ha egy árban van (bár nagyon kétlem), akkor szerintem az 533, ugyanis 400-on valszeg menni fog 2-n viszont a 2-es nem biztos, hogy fog menni 533-on :Ö

Mondjuk nekem két 400as, 2-es Kingston-om van :)
    És nekem tökkéletesek :)
  • Ams
    sztetek melyik legyen:
    Kingston HyperX 1GB DDR Kit 400MHz CL2 Gold
    vs.
    Kingston HyperX 1GB DDR Kit 533MHz CL3 Gold
    ?

2500+ @ 3200+ ASUS A7N8X
  • M@TriX
    én nem tenném, de attól még lehet jó 5let :)
  • The Sinner
    természetesen DUAL-ban
  • The Sinner
    Szerintetek jól járok akkor ha kiveszem az 512/400 Samsung RAM-ot, és beteszek helyette 2x256/400 Kingston RAM-ot?
  • the Godfather
    Erre a cikkre gondoltam:a Cikk, és ekkor nekem már vigan muzsikált a Soltek a gépemben. Azért emléxem ennyire pontosan, mert nem volt kapható sehol az alaplap, csak valahol Floridában ( névnapi ajándék lett volna, jan 12.)egy Misr corp. nevü cégnél. Végül is 3 hétbe tellett mire megkaptam az alaplapot, mert 2x megtette az utat London és Florida közt, és meg tökre ki voltam idegelve. Emléxem, hogy akkor már voltak más gyártóktol is alaplapok, de a tuningolhatósaága ragadt meg, illetve az ára (89 USD)..és amire kézhezkaptam, arra 216 CAD-ra duzzadt, mert a tisztelt UPS rávágott 65 dollár vám+adót..igyhát vettem egy qva drága alaplapot annak az idönek megfelelöen....( olcsobb lett volna egy Epox )
  • the Godfather
    lehet...de érdekes modon már megvolt az nVidia2 alaplapom, amikor itt az Sg-n, a hirekben olvastam, hogy általános a meglepödés az alaplapgyártók részéröl, hogy az Intel az 533-s FSB-röl 800-ra ugrik kihagyva egy lépést (670??)..tehát innen veszem..:) Lehet az Sg késett a hírrel anno, szokás szerint..:)
  • ollie
    Talán az nvidia koppintotta az intelről a dual memóriakezelést.
  • M@TriX
    az nagyon jó márka

leírást? minek?
  • Laca1985
    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem.Nemrég vettem 2X256Mb/400Mhz-es PQI memoriát.Milyen memoria ez a PQI?Hol lehet rola magyar leirát találni?Megbizható?Elore is koszi!
  • the Godfather
    A "dual ram"-ok azokat párban adják, és azért dual, mert teljesen egyformák, illetve olyan alaplapokba ajánlják, ami támogatja a dual-mód memoria vezérlést. A memoria mérete teljesen mindeggy, ha tökegyforma a párjával, és kompatibilis az alaplappal. Általában a gyártók tájékoztatják a vevőkkel, hogy melyek a problémás ramok. A dual memcsi vezérlés annyit jelent, hogy 2 sávon közlekedik az adat a proci és a memoria közt kb 6,4 Gb/sec sebességet eredményezve. Ha single modban teszed a memcsiket, semmi gond a mennyiség ott lessz, de csak 3,2Gb/sec sebességet érsz el az 1 sáv miatt. Szerintem az lenne igazi elörelépés, ha mondjuk töbsávos memoria kezelése lenne a csipszettnek, mondjuk mint az videokártyáknál a pipeline.
  • the Godfather
    Mr. Macho, jól tennéd ha egy topicba írnád a kérdésed, ezt asszem Mr.Borg már töbször hangsulyozta eddig
  • the Godfather
    Dehogyisnincs.....probáld csak ki, én már kiprobáltam...szoval gondold át mégeccer....dualmod jó 20-30% teljesitmény növekedést eredményez. Szerinted az Intel miért lépett 533-rol direkt 800-as fsb illetve dual membus vezérlésre?...Mert, (szerintem) amikor látták hogy mire képes az Vidia2 csipszett, ugy látták jónak hogyha lépnek és valami hasonlót csinálnak. Ezzel nem akarom mondani hogy Intel koppint, csak az Intel egy pesszimista fráter, és az userek pénzén kisérletezik, illetve ha érzi hogy kicsuszik a kezdeményezés a keze közül, akkor fühöz-fához kapkod ( sikertelen projectek) és ellenpropagandát kezdeményez. Vannak jó cuccai, meg kell hagyni, de az ujitó fehasználóbarát szándék kihalt belöle....Szal mérd le Sandrával a külömbséget a dual és nem-dual memoria írás-olvasás teljesitményt.
  • ATISoft
    Sulinetben csak ezt tudták adni...
    Én Kingston-t szerettem volna, de hát ez lett.
    Ezen kívűl, csak noname ramjaik voltak.
  • ollie
    Aha, az nem egy nagy márka.
  • ATISoft
    Na, tegnap megvettem a memóriákat, pontosabban odaadták a boltban, hogy próbáljam ki. Mennek dualban szerencsére. Futtattam egy memtest86-ot is, az sem talált hibát. Remélem nem lesz gond a későbbiekben sem. A boltban azt mondták, hogy az Apacer = ACER
  • ollie
    Ha húzni is akarod, akkor mindnképpen 266-osnál jobb memcsi kell. Amúgy meg tök mindegy, mert visszafele kompatibilisek, de érdemesebb a gyorsabbat venni, hátha később kelleni fog. Persze azt is érdemesebb megfontolni, hogy mondjuk egy gyorsabb memcsi valószínűleg kissebb időzítésekkel működik ha csak 266-on megy, szóval már eleve gyorsabb.
  • Mr.Macho
    lenne pár kérdésem, remélem tud rá nekem valaki válaszolni:
    *van egy athlon xp 2400+-m, de az alaplap hibás, kéne új. A proci max 266 FSB, milyen memóriát vegyek hozzá hogy kihozzam a maximumot belőle?
    *és milyen alaplapot vegyek hozzá, gondolom egy régebbi is elég lenne. én egy abit KG7-Lite-ra gondoltam...
    *Egy 333/400MHz-es ram szintén kompatibilis vele? Vagy felesleges 266-osnál gyorsabb?
  • ollie
    Szinte biztos hogy fog menni, de biztosat csak kipróbálva lehet tudni. A márkát sajna nem nagyon ismerem.
  • ATISoft
    Nem nyitok új topikot a kérdés miatt, szóval az érdekelne, hogy a gépemben van most 2x256mb Kingston 400mhz-es ram. Dualban mennek (ASUSP4P800-E) Szeretnék bele még 2db 256-os modult, de ahol venném csak Apacer márkájú van.

Kérdésem az, hogy milyenek az Apacer ramok és, hogy fog-e menni dualban a 4 memória.
  • TANKboy
    Megnéztem, de ott nem nagyon látom a különbséget. Azért kérdeztem itt a fórumon.
  • ollie
    Nézd meg a honlapján.