RAM kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gerry
Gari papír nélkül én nem venném meg, garral is max 40-et adnék érte. Mondjuk nem én veszem, úgyhogy ha rám hallgatsz azt teszel amit jónak látsz! 😄

Azt mondta, hogy 11 hónap gar van még rá, de nem nála, hanem annál, akitõl vette. 45öt adok neki, ha elintézi a garpapírokat is. Egyébként sak 40et, vagy 42õt.

Gerry
Egyre roszabb, megad egy számot, hogy ott reklamálj ha gond van?? Ez nekem kicsit lerázás szagú, tehát egyre gyanúsabb a dolog. Valószínûleg õ is kéz alatt vette, és ez nem biztos, hogy elõny...

Felhívtam a boltot, és kibökték, hogy nincs már, most változnak a memóriaárak, és ez már elfogyott. Új árat nem tudtak mondani. Akkor marad a másik samsung. Azt mondta a fószer, hogy megadja a címét, és telszámát annak, akitõl vette, és nála reklamálhatok, ha valami gondd van. Nos ez picit fura, na mindegy. elõbb elkérem a számát, hogy beszéljek vele...

Gerry
Ja, kb annyi lehet. De ne lepõdj meg ha picit több, mert rendesen be is kell õket csomaglni.

jaja, debrecenbõl jön, és pécs környékére. Szerintem max 2ezer a postaköltség.

Gerry
Attól függ, honnan jön, és te hol laksz. de biztos, hogy 45-be belefér, és ez gondolom garis is, tehát lényegesen jobb a helyzet, mintha ugyanennyiért vennél gar nélkül.

oksi, köszi szépen! én is így terveztem eddig. Most találtam egy oldalt neten, ahol csak bruttó 19310 Ft-ba kerül egy samsung memória modul, rendelek onnan kettõt. Szerinted mennyi lesz a postaköltség, ha postán küldik el? 2 darab memóriamodul. Talán 1 ezres?

Gerry
Igen, ez azon ritka nForce2-es alaplap, amin 4 bõvítõhely van, de akkor is mindden szempontból jobb ha 2*512-t raksz beléje!

Nem tudom miben voltak eddig, de nekem ilyen lapom lesz: gigabyte 7n400 pro2, ebben 4 memória slot van...

Gerry
Szerintem sem szabad megvenni, pláne ha valami abszolút "offtopic" intel, vagy pl SiS chipetes alaplapban voltak eddig...

Gerry
4x256-ot nem is tudsz könnyen Barton mellé tenni, mert nemigen van olyan jó AMD-s alaplap (nForce2), amibe 3-nál több modult tudsz tenni.

M@TriX
sztem lényegtelen, ennyiért tesztelés nélkül felelõtlenség megvenni, de nem én teszem...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Gerry
Milyen alaplapban használta eddig õket a tulaj?

M@TriX
2 x 512

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Gerry
2*512, egyértelmûen, mert akkor csak 2 modult kell a vezérlõnek egymáshoz igazítania. Ha nem tudod tesztelni a memót, akkor szerinten NE vedd meg, mert ha nem megy rendesen a leendõ alaplapodban, akkor nagy szivacs van, márpedig egyes Samsung modulok nem bírják a bizonyos nForce2-es chipseteket, míg Infineon vagy Hynix (Kingston) memóval még sosem volt ilyen gondom se saját, se ügyfél gépében.

ollie
2x512 jobb

Laalee
45 ért boltban is veszel ilyen memóriát, garival. használtan ne vegyél bolti áron semmit 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

azt szeretném még megkérdezni, hogy hogyan jobb: ha 2x512 van, vagy ha 4x256?

tudom, csakhogy vagy holnap megveszem ezt az 1 gigát, vagy nem veszem meg. tesztelni nem tudom sehol, mert még nincs meg a gépem sem... jövõ héten jön csak az alaplap, meg a vinyóm, meg a vgakártya, na meg monitor,procihûtõ.

Gerry
CL3-as memóért én még 40-et sem adnék, pláne, hogy nem garis, de te tudod. Memó viszont tönkre mehet attól, ha huzamosabb ideig járatták magas órajelen/hivatalos feszültség felett és nem volt megfelelõ hûtése, de ha nem járatta annyin a tulaj, akkor is legalább 1 hét tesztelésre szerintem kell, pl fullos memteszt, majd terhelésteszt biztosan nem ártana mielõtt úgy döntesz hogy beruházol...

Most veszek komplett gépet, és abba memória is kell. mint mondtam 2500 bartonhoz lesz, aminek kb 200mhz az fsbje. Szeretnék 1 giga ramot venni, eddig infineon-t vettem, volna, csakhogy felment most a ram ára, és kénytelen vagyok mást venni... Nos nem járatta annyin, hanem csak kipróbálta. Nos egy memória igen ritkán megy tönkre szerintem, és ha nekem ezek kihúznak mondjuk 1-2-3 évet, akkor nekem jó lesz. idõzítése csak 3-3-3 asszem, de az nekem most jó lesz asszem, de a 45öt sokallom picit értük, 40, max 42-t tudok adni érte...

Gerry
45-ért én nem vennék memót gari nélkül, pláne ha rögtön azzal indít a tulaj, hogy megy 434-en, mert akor valószínûleg annyin is használta, de feltehetõleg afölött is kipróbálta, és ez nem biztos, hogy tartós használat után elõnyt jelentene. Mondjuk én a másik végletet tekintem fontosnak, és ezért veszek Kingston RAM-ot, hiszen arra élettartam gari van. Igaz nekem most csak 2*256MB Hyperx PC4000-es memóm van, de nem ruháznék be gari nélküli memóra csak azért, hogy 1 GB legyen. Valószínûleg lecserélném ezt a 2 modult 2db 512-esre, ha a költségvetés engedné, de most még elég ez, és majd idõvel (fokozatosan 2*256+1*512, majd 2*512) áttérek 1GB-re én is, de ez még nem égetõ, ráadásul most mennek fel a RAM árak, és ezért most nem éri meg RAM-ot venni, majd megy ez még szépen lefelé idõvel!

AMD-be lesz... egy 2500+ os bartonhoz, amit most veszek újonan a kékhalban, és nem biztos, hogy egyáltalán menni fog a 200 mhz-es fsb is... Sokan mondják, hogy az újak már nem biztos, hogy mennek 200on jól...

M@TriX
a garancia az jó dolgo, mégha csak pár hónap is van rá
nyugodt szívvel én nem tudnám ajánlani.

Ha 1 hetet legalább vállal az illetõ az már elég egy memtest és live teszt-re. akkor nem hangzik rosszul, mondjuk a 434 nem valami nagy wasisdas. 217-es FSB-t jelent.

szerintetek megéri nekem most venni 45ért két samsungot? 512/400 nincs rá garancia... 434MHzen is megy állítólag...

jó a samsung is...

M@TriX
na erre gondoltam.

M@TriX
hát annyiért sztem nem nagyon lehet márkásat venni sztem...

dehogyis, márkákat ismerem. Venni szeretnék, lehet használt is, max 2-3 hónapos lehet... ennyi

Ruffi
Gondolom arra gondolt h segits neki h milyen márkájut vegyen

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

M@TriX
mondjuk sztem annyiért újonnan nem kapsz, ha csak nincs valami boltos haverod.

M@TriX
darbonként?
Akkor én adok.
Veszek 25-ért és továbbadom neked. 😉

Gerry
Akkor szaladj el a boltba, és vegyél gyorsan, 😊 vagy használtan akarsz??

Csak úgy... mert nagyon sûrgõs... Bocsi...

Gerry
Ezt most kinek és miért írtad?

Vennék 2 darab 512MB 400MHz -es memóriát max 40-45k-ért...

Mayday
Jaja, nehany hettel ezelott meg Samsung 512 400Mhz 18k-ert is volt, most meg mult heten alig sikerult 21-ert talalnom, de ott is azt mondtak, masnap mar allitolag 25k lesz. Durva nagyon.

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

M@TriX
ennyire felmentek? Én még annó 20-25 körül láttam nem nem noname-ket.
amúgy a Xerox az milyen?

ollie
Akkor memtest86

ollie
Szerintem sehol, ugyanis felmentek a ram árak. A noname 512-es modulok kezdõdnek olyan 25 brutto kisker árnál...

Segítsetek léccives: hol tudok venni infineon, vagy samsung memóriát, 2 darab 512-es 400MHz-est bruttó mx 45ért?Lehet más márkájú is, csak normális legyen...

Mayday
Itt lentebb olvastam valakinel, hogy hasonlo tunetei vannak, mint Nekem. (fagyas, jateknal 10-15 perc alatt, kevesbe eroforras igenyu dolgoknal hosszabb ido.)
Es hogy tesztelte a memoriajat, es talan az a hibas nala.
En is futtatnek tesztet, hogy megtudjam: RAM, PROCI, ALAPLAP -e a bunos!

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

ollie
Milyen tesztre gondolsz?

M@TriX
Aida, Memtest...

Mayday
Milyen programmal lehet tesztelni a mamoriat?
Es honnan toltheto le?
Tudtok segiteni?

ollie
Valószínûleg igen, de biztosat senki sem fog mondani. Próbáld ki úgy, hogy feljebb veszed az idõzítéseket. Pl ha 333-on 2.5,3,3,6, akkor állítsd 3,4,4,8-ra.

Valaki a #150-re please!Fontos lenne.
SoDI---
mármint nem ilyen, hanem noname 😊

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

SoDI---
Az a durva, hogy olyan áron jutottam a csúcs Corsair RAM-jaimhoz Szombaton, mint amennyi most áfával a legolcsóbb ilyen DDR400 512-es RAM pár 😊

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.