519
RAM kérdés
  • Gerry
    CL3-as memóért én még 40-et sem adnék, pláne, hogy nem garis, de te tudod. Memó viszont tönkre mehet attól, ha huzamosabb ideig járatták magas órajelen/hivatalos feszültség felett és nem volt megfelelő hűtése, de ha nem járatta annyin a tulaj, akkor is legalább 1 hét tesztelésre szerintem kell, pl fullos memteszt, majd terhelésteszt biztosan nem ártana mielőtt úgy döntesz hogy beruházol...
  • Furky
    Most veszek komplett gépet, és abba memória is kell. mint mondtam 2500 bartonhoz lesz, aminek kb 200mhz az fsbje. Szeretnék 1 giga ramot venni, eddig infineon-t vettem, volna, csakhogy felment most a ram ára, és kénytelen vagyok mást venni... Nos nem járatta annyin, hanem csak kipróbálta. Nos egy memória igen ritkán megy tönkre szerintem, és ha nekem ezek kihúznak mondjuk 1-2-3 évet, akkor nekem jó lesz. időzítése csak 3-3-3 asszem, de az nekem most jó lesz asszem, de a 45öt sokallom picit értük, 40, max 42-t tudok adni érte...
  • Gerry
    45-ért én nem vennék memót gari nélkül, pláne ha rögtön azzal indít a tulaj, hogy megy 434-en, mert akor valószínűleg annyin is használta, de feltehetőleg afölött is kipróbálta, és ez nem biztos, hogy tartós használat után előnyt jelentene. Mondjuk én a másik végletet tekintem fontosnak, és ezért veszek Kingston RAM-ot, hiszen arra élettartam gari van. Igaz nekem most csak 2*256MB Hyperx PC4000-es memóm van, de nem ruháznék be gari nélküli memóra csak azért, hogy 1 GB legyen. Valószínűleg lecserélném ezt a 2 modult 2db 512-esre, ha a költségvetés engedné, de most még elég ez, és majd idővel (fokozatosan 2*256+1*512, majd 2*512) áttérek 1GB-re én is, de ez még nem égető, ráadásul most mennek fel a RAM árak, és ezért most nem éri meg RAM-ot venni, majd megy ez még szépen lefelé idővel!
  • Furky
    AMD-be lesz... egy 2500+ os bartonhoz, amit most veszek újonan a kékhalban, és nem biztos, hogy egyáltalán menni fog a 200 mhz-es fsb is... Sokan mondják, hogy az újak már nem biztos, hogy mennek 200on jól...
  • M@TriX
    a garancia az jó dolgo, mégha csak pár hónap is van rá
    nyugodt szívvel én nem tudnám ajánlani.

Ha 1 hetet legalább vállal az illető az már elég egy memtest és live teszt-re. akkor nem hangzik rosszul, mondjuk a 434 nem valami nagy wasisdas. 217-es FSB-t jelent.
  • Furky
    szerintetek megéri nekem most venni 45ért két samsungot? 512/400 nincs rá garancia... 434MHzen is megy állítólag...
  • Furky
    jó a samsung is...
  • M@TriX
    na erre gondoltam.
  • M@TriX
    hát annyiért sztem nem nagyon lehet márkásat venni sztem...
  • Furky
    dehogyis, márkákat ismerem. Venni szeretnék, lehet használt is, max 2-3 hónapos lehet... ennyi
  • Ruffi
    Gondolom arra gondolt h segits neki h milyen márkájut vegyen
  • M@TriX
    mondjuk sztem annyiért újonnan nem kapsz, ha csak nincs valami boltos haverod.
  • M@TriX
    darbonként?
    Akkor én adok.
    Veszek 25-ért és továbbadom neked. ;)
  • Gerry
    Akkor szaladj el a boltba, és vegyél gyorsan, :) vagy használtan akarsz??
  • Furky
    Csak úgy... mert nagyon sűrgős... Bocsi...
  • Gerry
    Ezt most kinek és miért írtad?
  • Furky
    Vennék 2 darab 512MB 400MHz -es memóriát max 40-45k-ért...
  • Mayday
    Jaja, nehany hettel ezelott meg Samsung 512 400Mhz 18k-ert is volt, most meg mult heten alig sikerult 21-ert talalnom, de ott is azt mondtak, masnap mar allitolag 25k lesz. Durva nagyon.
  • M@TriX
    ennyire felmentek? Én még annó 20-25 körül láttam nem nem noname-ket.
    amúgy a Xerox az milyen?
  • ollie
    Akkor memtest86
  • ollie
    Szerintem sehol, ugyanis felmentek a ram árak. A noname 512-es modulok kezdődnek olyan 25 brutto kisker árnál...
  • Furky
    Segítsetek léccives: hol tudok venni infineon, vagy samsung memóriát, 2 darab 512-es 400MHz-est bruttó mx 45ért?Lehet más márkájú is, csak normális legyen...
  • Mayday
    Itt lentebb olvastam valakinel, hogy hasonlo tunetei vannak, mint Nekem. (fagyas, jateknal 10-15 perc alatt, kevesbe eroforras igenyu dolgoknal hosszabb ido.)
    Es hogy tesztelte a memoriajat, es talan az a hibas nala.
    En is futtatnek tesztet, hogy megtudjam: RAM, PROCI, ALAPLAP -e a bunos!
  • ollie
    Milyen tesztre gondolsz?
  • M@TriX
    Aida, Memtest...
  • Mayday
    Milyen programmal lehet tesztelni a mamoriat?
    Es honnan toltheto le?
    Tudtok segiteni?
  • ollie
    Valószínűleg igen, de biztosat senki sem fog mondani. Próbáld ki úgy, hogy feljebb veszed az időzítéseket. Pl ha 333-on 2.5,3,3,6, akkor állítsd 3,4,4,8-ra.
  • Robbb
    Valaki a #150-re please!Fontos lenne.
  • SoDI---
    mármint nem ilyen, hanem noname :)
  • SoDI---
    Az a durva, hogy olyan áron jutottam a csúcs Corsair RAM-jaimhoz Szombaton, mint amennyi most áfával a legolcsóbb ilyen DDR400 512-es RAM pár :)
  • SoDI---
    Hirdesd meg itt, a hwsw-n vagy az aproneten, hogy keresel ilyen RAM-ot!
  • Furky
    Köszi a választ...
  • SoDI---
    iiiiistenem de jóóól időőőzítettem ezek szerint a hétvégi RAM-cserét... :)
  • Furky
    Hi! Nem tudjátok, hogy pesten hol lehet olcsón Samsung, vagy Infineon Ram-okat venni? Mert ahogy most néztem eléggé felmentek az árai. Eddig megkaptam volna egy 512-est 400ast 15000+áfáért, most meg 22000+áfa. Köszi
  • Imote
    Köszi!
  • stone
    Egyértelmüen hibás a ramod! Én 24 óráig futtattam és no error.
  • SoDI---
    Ha jól tudom, vagy nem talál hibát, vagy nagyon sokat talál.
    Bár lehet, hogy tévedek, én még nem láttam hibaüzenetet soha.
    Szerencsére.
  • Imote
    Nem eldobásról volt szó hanem tudatlanságról. Nem ismerem a teszt-progi működését, de nekem igen nagy számnak tünt hibából.
  • SoDI---
    vagyis nem ilyet, hanem Samsungot, de mindegy...

Különben hűtőborda általában nem viccnek nem rajta a RAM-okon :) Tehát nyilván normális.
  • SoDI---
    Én meg most adtam el ilyen RAM-ot :)