RAM kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"
Gondban vagyok!!!
Pár napja vettem KHX4300K2/512MB-os Kingstone ramot, kérdésem csupán hogy ha a gépbe belerakom, a biost nem kell piszkáli, csak hgyam alapon?
\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"
Fákjúal!
utána volt egy ideig infineon amik meg nem menntek annyival csak néztem, hogy mivan... 😊
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
Jimi Hendrix
Szal én arra tippelnék, hogy a szervizben beraktak valami garos darabot neked kedvesen. Fõleg ha a tápddal is igy jártál.
Vegyél inkább 1 512-es modult, amit késõbb legalább 2x512-re tudsz bõvíteni. Különbözõ frekvenciájú, ÉS MÁRKÁJÚ ramokat viszont NE PÁROSíTS. Csak ugyanolyan márka, ugyanolyan MHz legyen egymás mellett. Mert igen, adódhat, és ADÓDIK is kompatibilitási gond ebbõl.
A gyártók között nincs sok különbség. A samsung ramokra többen panaszkodnak, de csak azért, mert az eladott mainstream ramok 80%-a samsung, ezért logikusan több a hibás is köztük. Én a második páromat gyûröm samsungból, teljesen jók.
Persze vannak tuning ramok is, de ha csak nem 220+ fsb a cél, akkor halál felesleges 2x annyit kidobni kingstonra, vagy corsairre stb...
Leteszteltem a gépem a Memtest programmal, amit ajánlottatok. A gépemben 2 db 256 Mb-os kártya van különbözõ gyártótól. Mindjárt az elején 2 hibát talált, Failing Address-ként feltüntetve. Reménykedtem benne, hogy csak az egyik hibás. Emiatt kivettem az egyiket, és újra lefuttattam. Ez most jó volt. Következett a másik, ekkor a Memtest nem sokkal az elindítása után lefagyott, majd próbáltam újraindítani a gépet, amit hangos csipogással nem vett tudomásul. Úgy vélem, ez a kártya cserére szorul, remélem megtaláltam a hibát, amely a sorozatos lefagyást okozza.
Ez a jó: 256MB DDR Elixir 266MHz
EZ a rossz: 256Mb DDR Pri, a frekvenciáját nem tudom.
Kérdéseim a következõk:
1. Következtethetek-e arra, hogy gyári hibás, vagy lehetséges, hogy egy idõ elteltével a kártya meghibásodik?
Mert fél évig nem volt fagyás, és most visszagondolva, amikor elõször volt szervízben egy Usb kártya miatt (ez teljesen más probléma volt akkoriban), utána egy-két héttel rá kezdõdött ez a jelenség, ami mostanáig tartott. Lehet, hogy átvertek, és kicserélték egy másikra. Ekkor még csak 256 volt benne. Azért is gyanítom, mert a tápomat tuti kicserélték egy kisebbre, ezt is csak nem rég vettem észre. Soha többet nem adom más kezébe a gépem!
2. Vegyek a másik mellé egy új 256-os kártyát, vagy egy db 512-es kártyát érdemesebb, mert az biztonságosabb, mintha két darabból állna?
3. Lehet-e egy 266Mhz-es kártya mellé egy 400Mhz-est rakni? Okozhat problémát ez a sebességbeli különbség?
4. Ha a két kártya különbözõ gyártótól származik, akkor adódhat-e kompatibilitási probléma közöttük?
5. Van-e lényeges különbség a gyártók között? Ha igen, akkor melyik a legjobb választás?
Elõre is köszönöm a válaszokat.
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Tudnátok nekem segíteni??
RAM-ot szeretnék venni..mégpedig 512/133-as-at...
Mien árban vannak??vagy lehet ilyet még kapni?
Valaki tudna mondani nekem olyan teszt programot, amellyel a RAM-ot le lehetne tesztelni, hogy az esetleges hibás részekre fény derüljön? Olyan kellene, amely megbízható.
Ugyanis van egy nagy problémám. Minden ok nélkül véletlenszerûen a monitorom kikapcsol (mintha nem lenne input, alapállapotba kerül), majd a gép nem válaszol. Mást nem tudok tenni, mint újraindítom a gépem. Ekkor a Windows nem képes elindulni, mert bizonyos System fájlok sérültek, és csak az újra telepítés segít. Sõt a háttértár ilyenkor javításra szorul, konzisztenzcia ellenõrzés, plussz indexek kijavítása, stb. Jó pár adatom is elveszett már emiatt. Az op. rendszerrel nem lehet baj, mert ugyanezt csinálta 2000 esetén, min most az Xp-n. Elõször arra gondoltam, hogy kevés a táp, ezért kicseréltem a valóban kevés 235W-ost 300-ra. Örültem, hogy megoldódott a probléma, de pár napja megint gatya lett neki. Telepítés után (ami kb 2 órás meló, hogy minden újra rajta legyen) pár óra múlva megint ugyanez. Ekkor lesz az meber kissé ideges. Volt benne Usb 2.0-ás kártya is, de már fél éve azt is eltávolítottam, így próbálva kiszûrni a hiba forrását. Vírus sem lehet, hisz formáztam már jó párszor a vinyót, másrészt alkalmaztam már jópár vírusírtót, tûzfalat stb. Régebben olyankor fagyott le legtöbbször, amikor vagy a nyomtatót, scannert, vagy más Usb cuccot használtam. Persze teszt kedvéért már ezeket is eltávolítottam, a polcon porosodnak. A hiba idõröl idõre újra elõjön. Csak merevlemezen nincs hûtõ, de szerintem a túlmelegedés sem lehet ok, mert egyrészt nem szoktam túl sokat használni, figyelem a hõmérsékletet, másrészt legtöbbször bekapcolás után nem sokkal megy tönkre. Végsõ soron most ott tartok, mint már leírtam, a memóriára gyanakszom. Azért az alaplapot sem hagynám ki, bár nem tudom, hogyan lehet rájönni, ha ez a rossz. Megjegyzem másfél éve vettem a gépet, és fél évig egyszer sem fagyott le, nem volt semmi gond. Azóta lassan, de fejlesztettem is egy kicsit.
Most valami ilyesmi:
AMD Athlon Xp 2000+ processzor, ASUS Abit alaplap (közelebbi nem jut az eszembe, majd otthon megnézem), 80GB Maxtor(?) merevlemez (ez egyszer már cserére szorult, jobbat a szerelõk sem tudtak orvosolni a problémámra), Samsung Cd író, DVD olvasó, Nvidia Geforce 4 Mx440 64MB videókártya, Ethernet hálókártya, a hangkártya integrált, 512MB DDR memória (kezdetben 256MB volt). Op rendszer most jelenleg: WinXp Service Pack 1-gyel.
Ha valaki tud, akkor légyszi segítsen. Már közel egy éve szenvedek vele, és néha erõs késztetést érzek arra, hogy hirtelen felindulásból fizikailag bántalmazzam a gépem. Pedig nem vagyok az a típus, még nem adom fel, még nem...
Elõre is köszi a válaszokat, és bocs a hosszú szövegért.
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
Csak kerdes, hogy mivel igy - szvsz - az osszes memoriaja 133-on fut, a kisebb miatt, es a lecserelt 1giga 333-on futva mekkora javulast jelentene?
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...
Namármost..szeretném fejlesztgetni kicsit a gépet, de mivel VGA is kellene, meg esetleg új monitor, nemtom, hogy a ramot érdemes lenne-e cserélni.
Szóval mennyire látszana a teljesítményben, ha a 256-ost kicserélném egy olyan 512-esre mint a másik? Jah és így menne a dual ram is...
Mert ha nem lenne nagy változás, akkor inkább VGA-ra spórolok 😊
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
De sztem ami alapbol volt benn ram az fogja vissza a másikat.Márkájuk eltér.Lehet h a másodikkal kéne megprobálni ugy hogy csak az van benne???
1. gyenge a táp (legtöbb esetben ez van)
2. ingadozik az áram, nálunk is volt télen, a lámpa fényei is hunyorogtak... (be kell szólni az ELMÛnek)
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Nemrég vettem egy MSI 875P Neo-Fisr alaplapot egy 3GHz-es procival és két 512-es Corsair XMS 3200C2-es memóriával.
A problémám az, hogy sehogy sem tudom a ramra erõltetni a CL2-t (a ramok adatai: 2-3-3-6), a BIOS-ban CL2-t ír, de minden tesztprogi CL3-t ír ki (a ramok most 3-3-3-6 értéken mennek).
Megpróbáltam BIOS-t frissíteni, de még mindíg nem veszi a CL2-t (másnál simán megy 2-3-3-6-on ASUS alaplapon). Most az MSI alaplap lenne ilyen szar?
Most van 2 kurva drága ramom, amit nem tudok kihasználni. Ha tudtok segítsetek!
Meg tudná valaki mondani mennyit ér 1 512 mb kingston
hyperx hûtéssel (2,6v) khx3200/256 modell?
Köszönöm elõre.
örülhetsz, mondjuk én úgy tudtam, hogy a DUAL Channel 2/4 modullal mûködik...
mondjuk azt sem tartom kizártnak, hogy 2-en Dualban egy meg nem abban megy, de ilyet sem hallottam...
Modul neve BD512TEC500
Nos a 2 db 256-os modult egymás mellé raktam, ezt pedig külön a harmadik szlotba. A gép bekapcsolása után a következõ felirattal találkoztam (mint ahogyan eddig is, csak arra számítottam, hogy mostmár nem fogom látni)DUAL CHANEL ENABLED. A késleltetésekhez nem nyultam, tehát a CL maradt 2,5-ön. Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy tesztelni még nem teszteltem, de eddig mûködik hiba nélkül. Rákerestem ilyen néven is "TEC" a GOOGLE-al és megnéztem egy árlistát ahol meglepõdve tapasztaltam, hogy a SAMSUNG, HYNIX/INFINEON memóriákra 1 év garanciát vállalnak, míg erre a TEC-re 3 évet.
Na most kérek véleményt!
Sztem az is egy alternatíva, hogy próbáld meg elpasszolni a 2 256-ost... mert akkor hosszabb ideig nem is kell a memókhoz nyúlni...