519
RAM kérdés
-
#399 a 2800+ barton csak 333-on fut. vagy ha felhúzod 3,2 re akkor már mennek a ramok 400-on. -
#398 Mer van 3000+ -ból 333as és 400-as is? -
#397 hi
en vettem egy 2800+ bartont, ami 333 fsb-t tud. akkor ahhoz csak 333mhz memoriat erdemes venni, vagy hogy van ez? bocsi a lol kerdesert, nem igazan latom at ezt a hardverseget. egyelore :) most 10x200on megy a proci, tehat elvileg szinkronban, 200on megy a ram, ha auton van a biosban. vagy nem? -
Torry #396 Attól függ milyen az a 3000+.
333-as vagy 400-as FSB-vel rendelkezik. -
#395 Hi All
Az lenne a kérdésem hogy a 3000+ Barton is tudja futtatni a ramokat 400-on vagy csak a 3200+ ? -
#394 Mindig a leglassab ram sebeségén fognak menni dualban a memoriák.
Ha az 512 Mb sebessége nagyobb 200 Mhz-nél akkor 200-on fog menni 1024-ben is.
Bár sztem 200 Mhz-en fölösleges 1 Gb.........Akkor inkább 1 db. 400 Mhz-es 512 Mb ram -
harcigabi #393 Hello!
Lenne egy kérdésem: K7n2 delta (400 fsb) alaplapomban 2x256 MB Samsung ram van, dualban mennek 200 Mhz-en. Ha melléjük teszek még egy 512-est akkor 133-on fognak menni??
jobb 2x256 dualban 200-on, mint 1024 133-on (ha igaz az előző kérdés)?
(nem tudom szükséges-e a válaszhoz: 200x11)
előre is köszi! -
#392 De komolyan, milyen a tarifa? -
jagger #391 Hello!
MSI k7n2 , AMD Athlon XP 1800+ , 256 DDR 400 SAMSUNG, röviden a gép összeállítása.
Beruházást hajtottam végre, vettem még 256 DDR 400 SAMSUNG RAM-ot, elivelg ugyan olyat mint ami benne van.
A gond az, hogy a gép meg se mozuld vele.
Próbáltam a kettőt együtt vagy csak az újat külön de semmi. Mi lehet a gond? Típusa elvileg megegyezik az előzővel. A Bios dátum 2003.03.01, az lehet a gond? 1.5 éve van meg és már nem mennek az új hardverek? A szobatársak gépeiben rendesen múködik tehát nincs baj a vett áruval.
A cél az lett volna, h DUAL-ban menjenek de ettől még nagyon messze vagyok...
Tud valaki segíteni?
A választ előre is köszönöm. -
#390 havi fizetős, 2 game-t nyomok mind2 legális -
Akuma #389 jah ez a WWIIOnline ez ingyenes game? vagy neked ennyi legál gaméd van, hogy állandóan online-t nyomatsz? :) -
#388 nem tom, csak online game-t nyomok :) -
Akuma #387 a többi játékban van gyorsulás azért, mert több ram van? -
#386 WWIIOnline-ban néha még többen is vagyunk, WoW-ban is el kell a 2 giga ram SW:Galaxisban is. -
Akuma #385 szerintem online gameban max a net sávszélessé lehet szűk :p de 2-300 ember nemtom melyik játékban van :-) -
#384 normálisan dolgozni pl SQL szervernél nem árt ha sok az adat, vagy ahol nagy méretű képekkel dolgozol, + ha online game-ban 200-300 ember van egy városban akkor érezhetően kevés 2*512 DDR2 dual-ban. -
Akuma #383 -
Akuma #382 mintpéldául? :) -
#381 -
#380 sokmindenre :) -
#379 Ha létezik prototípus alapod? -
#378 kiveszed :)
3 memória slot van az alaplapon? ha igen akkor ne tegyél mind3-ba mert visszafogja sok esetben a rendszert. -
#377 Sziasztok
Olyan problémám lenne , hogy be került a gépembe a 3-dik 512 400-as tehát 1,5 GB RAM van a gépbe.
Számomra lassabbnak tünik mint volt mit lehet tenni annak érdekében
, hogy gyorsitsak a rendszeren????
Köszönöm -
Akuma #376 KÉRDÉS:
mire jó 2 giga ram (vagy több)? -
powerdozer #375 Tehát a kérdés még mindig megválaszolatlan
A memclock index value(Mhz) 200Mhz: ez ugye a Mhz
CAS# latency( Tcl) 2,5: ez a CL
Min RAS# active time (Tras) 8T: na ez melyik?
RAS# to Cas# dalay (Trcd) 4T: és ez?
Row precharge Time (Trp) 2T: és ez? -
#374 Végere meghozták a 2x512MB PC3200 Samsung (CL2.5) RAM-ot. 25.000 pénzt fizettem érte, annyiért simán megérte.
Következő lenne a problémám:
Lenti konfig nem képes Dual Channelbe kezelni.
BIOS-ban beállítottam FSB/DRAM Ratio-t 5/6-ra (azaz DDR400), és tényleg azon a frekin megy, viszont az összes tesztprogi azt irja, hogy nem dual channelbe kezeli a ramot.
BIOS-ban nemnagyon találtam erre beállítást.
Lehet ezt valahol engedélyezni vagy felülbirálni?
-
#373 A RAM-on lévő IC-be nem lehet írni, azt a gyárban égetik bele.
A BIOS-ban állítsd be a CL3-at és tedd a frekit 533Mhz-re.
Most valszeg azért látja CL2.5-nek, mert a BIOS automatikus érzékelése annak látja. -
powerdozer #372 Aha!
Oké, da akor a ramom ic-je nem egyezik a ramra írtakkal mert a Cl3 akkor mért Cl2.5 a biosban, ha pedig annyi valószinű hogy nem fog menni 533-on!!!
mert akkor úgy lett volna a boltban hogy:KHX4300K2/512MB CL2.5
Milyen progi írja ezeket a dolgokat pontosan? aida?sisoft?stb?
-
#371 Alapbol annyin megy amit a ram defaultjaként alapbol beállítottak.
A RAM-on van egy IC amiböl a BIOS kiszedi a beállításokat és aszerint megy.
Átállíthatod a biosban a ram frekit/időzítést csak tudod azt már tuningnak hívják (lrgalábbis, ha emeled a frekit).
Jah, és még feszültséget is tucc emelni a normálisabb alaplapokon. -
powerdozer #370 Nesze: "csak rakd be" ez igen, szóval csak répázzam bele a ramot azt hasít, nem azért de itt mindenki nyomja hogy így meg úgy az időzítés,
de lehet, hogy én nem vágom a dolgot, mert ez a ram ugye CL3-as 533Mhzn de biosba CL2.5-re van állítva alapba, de akkor most mennyi Mhzn megy?
-
Ben C #369 csak rakd be -
powerdozer #368 Hali
Gondban vagyok!!!
Pár napja vettem KHX4300K2/512MB-os Kingstone ramot, kérdésem csupán hogy ha a gépbe belerakom, a biost nem kell piszkáli, csak hgyam alapon?
-
#367 A leglassabb RAM sebességével fog működni az összes memória. -
#366 Sziasztok! Szabad vegyíteni különböző seb.-ű RAM-ot? Van nekem 400Mhz és 266Mhz, de tartok tőle, ezért kérdezem megtőletek. Köszi előre!
-
#365 mázlitól függ, nekem 450-470-en simán menntek dualban anno.
utána volt egy ideig infineon amik meg nem menntek annyival csak néztem, hogy mivan... :) -
gelkas #364 Win 98SE. op-ra Flash Disket tennék de nem látja! Mi kell tenni milyen és hol található program kell eseteleg. -
#363 512MB-os Samsung RAM (DDR400) milyen szinten húzható? -
Alblink #362 Lenne egy amator kerdesem:van egy abit alaplapom ddr 266mhz-et bir,es van benne egy 256/33-as es ugyebar 266-kent kezeli.melle akarok venni egy 512-es ramot az ugye kompatibilis?,es a mhz-be mindegy höogy 400-as e,vagy ugyanugy 33-as legyen az ugy mukodne?elore is koszi -
Borg #361 Ez a személyes véleményem csak, de egy RAM modul nem mechanikus eszköz, vagy kopó alkatrész, hogy "egyszer csak, idővel" meghibásodjon. Vagy rossz kezdettől fogva, vagy jó szinte örökké.
Szal én arra tippelnék, hogy a szervizben beraktak valami garos darabot neked kedvesen. Főleg ha a tápddal is igy jártál.
Vegyél inkább 1 512-es modult, amit később legalább 2x512-re tudsz bővíteni. Különböző frekvenciájú, ÉS MÁRKÁJÚ ramokat viszont NE PÁROSíTS. Csak ugyanolyan márka, ugyanolyan MHz legyen egymás mellett. Mert igen, adódhat, és ADÓDIK is kompatibilitási gond ebből.
A gyártók között nincs sok különbség. A samsung ramokra többen panaszkodnak, de csak azért, mert az eladott mainstream ramok 80%-a samsung, ezért logikusan több a hibás is köztük. Én a második páromat gyűröm samsungból, teljesen jók.
Persze vannak tuning ramok is, de ha csak nem 220+ fsb a cél, akkor halál felesleges 2x annyit kidobni kingstonra, vagy corsairre stb... -
#360 Szinte ugyanezek a problémák jöttek nálam is. Memória volt a hibás(Samsung 512DDR333Mhz)de nekem még garis,holnap kiderül cserélik e.