RAM kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csak rakd be

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

Hali
Gondban vagyok!!!
Pár napja vettem KHX4300K2/512MB-os Kingstone ramot, kérdésem csupán hogy ha a gépbe belerakom, a biost nem kell piszkáli, csak hgyam alapon?

DanyyX
A leglassabb RAM sebességével fog mûködni az összes memória.

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

ffxi
Sziasztok! Szabad vegyíteni különbözõ seb.-û RAM-ot?<#nemtudom> Van nekem 400Mhz és 266Mhz, de tartok tõle, ezért kérdezem megtõletek. Köszi elõre!

Fákjúal!

M@TriX
mázlitól függ, nekem 450-470-en simán menntek dualban anno.

utána volt egy ideig infineon amik meg nem menntek annyival csak néztem, hogy mivan... 😊

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Win 98SE. op-ra Flash Disket tennék de nem látja! Mi kell tenni milyen és hol található program kell eseteleg.
DanyyX
512MB-os Samsung RAM (DDR400) milyen szinten húzható?

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Lenne egy amator kerdesem:van egy abit alaplapom ddr 266mhz-et bir,es van benne egy 256/33-as es ugyebar 266-kent kezeli.melle akarok venni egy 512-es ramot az ugye kompatibilis?,es a mhz-be mindegy höogy 400-as e,vagy ugyanugy 33-as legyen az ugy mukodne?elore is koszi

Jimi Hendrix

Ez a személyes véleményem csak, de egy RAM modul nem mechanikus eszköz, vagy kopó alkatrész, hogy "egyszer csak, idõvel" meghibásodjon. Vagy rossz kezdettõl fogva, vagy jó szinte örökké.

Szal én arra tippelnék, hogy a szervizben beraktak valami garos darabot neked kedvesen. Fõleg ha a tápddal is igy jártál.

Vegyél inkább 1 512-es modult, amit késõbb legalább 2x512-re tudsz bõvíteni. Különbözõ frekvenciájú, ÉS MÁRKÁJÚ ramokat viszont NE PÁROSíTS. Csak ugyanolyan márka, ugyanolyan MHz legyen egymás mellett. Mert igen, adódhat, és ADÓDIK is kompatibilitási gond ebbõl.

A gyártók között nincs sok különbség. A samsung ramokra többen panaszkodnak, de csak azért, mert az eladott mainstream ramok 80%-a samsung, ezért logikusan több a hibás is köztük. Én a második páromat gyûröm samsungból, teljesen jók.
Persze vannak tuning ramok is, de ha csak nem 220+ fsb a cél, akkor halál felesleges 2x annyit kidobni kingstonra, vagy corsairre stb...
Spaw
Szinte ugyanezek a problémák jöttek nálam is. Memória volt a hibás(Samsung 512DDR333Mhz)de nekem még garis,holnap kiderül cserélik e.

Besz
Köszönöm szépen a hozzászólásokat, most megint szeretnék segítséget kérni:
Leteszteltem a gépem a Memtest programmal, amit ajánlottatok. A gépemben 2 db 256 Mb-os kártya van különbözõ gyártótól. Mindjárt az elején 2 hibát talált, Failing Address-ként feltüntetve. Reménykedtem benne, hogy csak az egyik hibás. Emiatt kivettem az egyiket, és újra lefuttattam. Ez most jó volt. Következett a másik, ekkor a Memtest nem sokkal az elindítása után lefagyott, majd próbáltam újraindítani a gépet, amit hangos csipogással nem vett tudomásul. Úgy vélem, ez a kártya cserére szorul, remélem megtaláltam a hibát, amely a sorozatos lefagyást okozza.
Ez a jó: 256MB DDR Elixir 266MHz
EZ a rossz: 256Mb DDR Pri, a frekvenciáját nem tudom.
Kérdéseim a következõk:
1. Következtethetek-e arra, hogy gyári hibás, vagy lehetséges, hogy egy idõ elteltével a kártya meghibásodik?
Mert fél évig nem volt fagyás, és most visszagondolva, amikor elõször volt szervízben egy Usb kártya miatt (ez teljesen más probléma volt akkoriban), utána egy-két héttel rá kezdõdött ez a jelenség, ami mostanáig tartott. Lehet, hogy átvertek, és kicserélték egy másikra. Ekkor még csak 256 volt benne. Azért is gyanítom, mert a tápomat tuti kicserélték egy kisebbre, ezt is csak nem rég vettem észre. Soha többet nem adom más kezébe a gépem!
2. Vegyek a másik mellé egy új 256-os kártyát, vagy egy db 512-es kártyát érdemesebb, mert az biztonságosabb, mintha két darabból állna?
3. Lehet-e egy 266Mhz-es kártya mellé egy 400Mhz-est rakni? Okozhat problémát ez a sebességbeli különbség?
4. Ha a két kártya különbözõ gyártótól származik, akkor adódhat-e kompatibilitási probléma közöttük?
5. Van-e lényeges különbség a gyártók között? Ha igen, akkor melyik a legjobb választás?

Elõre is köszönöm a válaszokat.

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Punker
SD ramot már elég rég nem gyártanak.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Hulk
Hali!
Tudnátok nekem segíteni??
RAM-ot szeretnék venni..mégpedig 512/133-as-at...
Mien árban vannak??vagy lehet ilyet még kapni?

Nemcso
Memtest innen

az elõbbi rosszul linkelve

Nemcso
Punkerwork
memtest

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Besz
Hello!
Valaki tudna mondani nekem olyan teszt programot, amellyel a RAM-ot le lehetne tesztelni, hogy az esetleges hibás részekre fény derüljön? Olyan kellene, amely megbízható.
Ugyanis van egy nagy problémám. Minden ok nélkül véletlenszerûen a monitorom kikapcsol (mintha nem lenne input, alapállapotba kerül), majd a gép nem válaszol. Mást nem tudok tenni, mint újraindítom a gépem. Ekkor a Windows nem képes elindulni, mert bizonyos System fájlok sérültek, és csak az újra telepítés segít. Sõt a háttértár ilyenkor javításra szorul, konzisztenzcia ellenõrzés, plussz indexek kijavítása, stb. Jó pár adatom is elveszett már emiatt. Az op. rendszerrel nem lehet baj, mert ugyanezt csinálta 2000 esetén, min most az Xp-n. Elõször arra gondoltam, hogy kevés a táp, ezért kicseréltem a valóban kevés 235W-ost 300-ra. Örültem, hogy megoldódott a probléma, de pár napja megint gatya lett neki. Telepítés után (ami kb 2 órás meló, hogy minden újra rajta legyen) pár óra múlva megint ugyanez. Ekkor lesz az meber kissé ideges. Volt benne Usb 2.0-ás kártya is, de már fél éve azt is eltávolítottam, így próbálva kiszûrni a hiba forrását. Vírus sem lehet, hisz formáztam már jó párszor a vinyót, másrészt alkalmaztam már jópár vírusírtót, tûzfalat stb. Régebben olyankor fagyott le legtöbbször, amikor vagy a nyomtatót, scannert, vagy más Usb cuccot használtam. Persze teszt kedvéért már ezeket is eltávolítottam, a polcon porosodnak. A hiba idõröl idõre újra elõjön. Csak merevlemezen nincs hûtõ, de szerintem a túlmelegedés sem lehet ok, mert egyrészt nem szoktam túl sokat használni, figyelem a hõmérsékletet, másrészt legtöbbször bekapcolás után nem sokkal megy tönkre. Végsõ soron most ott tartok, mint már leírtam, a memóriára gyanakszom. Azért az alaplapot sem hagynám ki, bár nem tudom, hogyan lehet rájönni, ha ez a rossz. Megjegyzem másfél éve vettem a gépet, és fél évig egyszer sem fagyott le, nem volt semmi gond. Azóta lassan, de fejlesztettem is egy kicsit.
Most valami ilyesmi:
AMD Athlon Xp 2000+ processzor, ASUS Abit alaplap (közelebbi nem jut az eszembe, majd otthon megnézem), 80GB Maxtor(?) merevlemez (ez egyszer már cserére szorult, jobbat a szerelõk sem tudtak orvosolni a problémámra), Samsung Cd író, DVD olvasó, Nvidia Geforce 4 Mx440 64MB videókártya, Ethernet hálókártya, a hangkártya integrált, 512MB DDR memória (kezdetben 256MB volt). Op rendszer most jelenleg: WinXp Service Pack 1-gyel.
Ha valaki tud, akkor légyszi segítsen. Már közel egy éve szenvedek vele, és néha erõs késztetést érzek arra, hogy hirtelen felindulásból fizikailag bántalmazzam a gépem. Pedig nem vagyok az a típus, még nem adom fel, még nem...
Elõre is köszi a válaszokat, és bocs a hosszú szövegért.

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

vigyori14
Elixir memóriák jók? mert most akarok venni 2X256 megaramot 3 év garival, megéri megvenni 15E ért?

Gerry
9700Pro még jó. 1GB nem jelente sok javulást, még 333-on sem, de ártani biztos nem fog. Sokkal látványosabb lenne a gyorsulás X800 XT-vel, de ahhoz kicsit jobban bele kell nyúlni abba a bizonyos pénztárcába...

Mayday
9700Pro-ja van neki, es egy x800XT-ben gondolkodna.
Csak kerdes, hogy mivel igy - szvsz - az osszes memoriaja 133-on fut, a kisebb miatt, es a lecserelt 1giga 333-on futva mekkora javulast jelentene?

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Gerry
Milyen VGA-d van, milyen A7N8X? -X vagy sima? Csak mert az A7N8X-X alaplapban nincs dual támogatás. Másrészt 768MB RAM elvileg elég, egy jó VGA-val, ha meg van 1GB RAM-od, akkor az rendes VGA nélkül semmit sem ér, legalábbis játék szempontjából...

shaba23
van egy ASUS alaplapom A7N8X és pillanatnyilag van benne egy 512 333Mhz DDR ér egy 256 133Mhz DDR
Namármost..szeretném fejlesztgetni kicsit a gépet, de mivel VGA is kellene, meg esetleg új monitor, nemtom, hogy a ramot érdemes lenne-e cserélni.
Szóval mennyire látszana a teljesítményben, ha a 256-ost kicserélném egy olyan 512-esre mint a másik? Jah és így menne a dual ram is...
Mert ha nem lenne nagy változás, akkor inkább VGA-ra spórolok 😊
Devids Pro
hol kell kikapcsolni?😊
Devids Pro
állandóan bénázna? amúgy nincs kikapcsolva, mindjárt kikapcsolom
M@TriX
a windowsba ki van kapcsolva a kekhalálkor a restart?, mert lehet csak a win bénázik...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Az hogy lehet h amig egy memoria modul van a gépben maxmimum 9-10 %-ot tudok huzni a procin, amint berakok még 512-t iszonyat h meg tudom huzni a procit, ráadásul az a ram ami egyedül nem ment egy bizonyos fsb-n 2-3-3-6-ot sem, 20 fsb-vel feljebb is tudja akár a 2-2-3-6ot!!!
De sztem ami alapbol volt benn ram az fogja vissza a másikat.Márkájuk eltér.Lehet h a másodikkal kéne megprobálni ugy hogy csak az van benne???

Narancs
Ha semmi hiba üzenet nincs, akkor 2 lehetõség vszínû:
1. gyenge a táp (legtöbb esetben ez van)
2. ingadozik az áram, nálunk is volt télen, a lámpa fényei is hunyorogtak... (be kell szólni az ELMÛnek)

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Devids Pro
hello remélem jó helyre írok van egy nagy-nagy gondom! Újraindul a számítógép mindenféle üzenet nélkül! konfigom AMD Athlon xp 2800+ 256 Mb ram (266MHz) ati radeon 8500 64MB , 300 W-os táp, egy cd meghajtó egy cd író egy 20 gigás vinyó! A videokártyát most vettem apróneten, póstai utánvétellel szállították. Pár napja már benn van, de eddig nem volt semmi baja a gépnek, csak tegnap jelentkezett. Én a Ram-ra gyanakszom, hohy meghibásodott! Szerintetek? Segítsetek!!
Igen, mindent kézzel állítottam be.
Gerry
Frissített BIOS-al is? Minden Manual-on volt? semmi sem volt auto-n ugye, vagy by SPD-n, hanem az órajelet, mindent kézzel szépen beállítottál?

Ezt csináltam, a BIOS 2-3-3-6-ot mutat, de minden tesztprogi 3-3-3-6-ot ír ki.
Gerry
Ha kézzel berakod 2-3-3-6-ba, akkor mi van? Nem indul, lefagy, kidobál??

Sziasztok!

Nemrég vettem egy MSI 875P Neo-Fisr alaplapot egy 3GHz-es procival és két 512-es Corsair XMS 3200C2-es memóriával.
A problémám az, hogy sehogy sem tudom a ramra erõltetni a CL2-t (a ramok adatai: 2-3-3-6), a BIOS-ban CL2-t ír, de minden tesztprogi CL3-t ír ki (a ramok most 3-3-3-6 értéken mennek).
Megpróbáltam BIOS-t frissíteni, de még mindíg nem veszi a CL2-t (másnál simán megy 2-3-3-6-on ASUS alaplapon). Most az MSI alaplap lenne ilyen szar?
Most van 2 kurva drága ramom, amit nem tudok kihasználni. Ha tudtok segítsetek!
Ok. Kösz a segítséget, már én is csekkoltam és rájöttem.
ollie
400, tehát P4A-d van. Az igazi fsb 100, és ez a proci max 133-on tudja hajtani a ramokat (2x133).

A Procim FSB-je 400MHZ. Akkor ez lehet a baj hogy 333MHZ helyett csak 266MHZ-en megy?
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani mennyit ér 1 512 mb kingston
hyperx hûtéssel (2,6v) khx3200/256 modell?
Köszönöm elõre.

ollie
ha a procid fsb-je 166, akkor azért megy 333-on

Hello! Tudnátok segíteni? Van 1 256 MB-os 333MHZ ram (DDR) a gépemben de csak 266 MHZ-esnek ismeri fel. Nemtudom igazából miért lehet a leírásban valami olyasmit találtam , hogy a 400MHZ-es FSB miatt csak ennyit használ. Igaz ez? Tanács? Ötlet? Kösz a választ.
ollie
A lényeg pont az, hogy nforce2-ben lehet 2x256 és 1x512 ram is a dualhoz, melyet a te konfigod be is bizonyított.

ollie
mehet duálban nforce2-ben, de nem tudom pontosan, hogy hogyan kell párosítani õket

M@TriX
aham, ez logikusan hangzik...

Danecay
De én egyébként is úgy tudtam, hogy így kell DUALBAN hajtani, ilyen memóriák mellett. 1-es és 2-es DIMM-be a 2db 256MB-os modul,míg a 3.ba az 512-es és ez hajtja dualban a 2db 256-os mert a meretben egyedül lefedi a 2 kissebiknek a méretét, mert modjuk, ha az 1-2-be tettem volna egy 512-est és egy 256-ost, akkor ezt az összesen 768MB-ot nehezen tudnám Dualban mûködtetni a 3. DIMM-ben lévõ 256-ossal.

Danecay
ezt a 2/4-et hogy érted? Nekem csak 3 szlot van a memóknak, vagy lehet én nem értem?

M@TriX
no comment. 😊

örülhetsz, mondjuk én úgy tudtam, hogy a DUAL Channel 2/4 modullal mûködik...
mondjuk azt sem tartom kizártnak, hogy 2-en Dualban egy meg nem abban megy, de ilyet sem hallottam...

Danecay
Megtörtént a tesztelés is, igaz MEMTEST-et nem futtattam, csak 3DMARK 2001SE-t é 3DMARK 2003-at. A tesztek végigmentek hiba nélkül, nem ugrott ki asztalra, és nem i fagyott le a gép.

Danecay
No beleraktam a gépbe azt a bizonyos 512MB-os 400MHz-s memóriamodult, aminek kiderült, hogy nem Tech a neve, hanem TEC, pontosabban:
Modul neve BD512TEC500
Nos a 2 db 256-os modult egymás mellé raktam, ezt pedig külön a harmadik szlotba. A gép bekapcsolása után a következõ felirattal találkoztam (mint ahogyan eddig is, csak arra számítottam, hogy mostmár nem fogom látni)DUAL CHANEL ENABLED. A késleltetésekhez nem nyultam, tehát a CL maradt 2,5-ön. Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy tesztelni még nem teszteltem, de eddig mûködik hiba nélkül. Rákerestem ilyen néven is "TEC" a GOOGLE-al és megnéztem egy árlistát ahol meglepõdve tapasztaltam, hogy a SAMSUNG, HYNIX/INFINEON memóriákra 1 év garanciát vállalnak, míg erre a TEC-re 3 évet.
Na most kérek véleményt!

M@TriX
Géptõl függ, AMD-nél nem ér annyit a DUAL channel, mint Pentiuméknál.
Sztem az is egy alternatíva, hogy próbáld meg elpasszolni a 2 256-ost... mert akkor hosszabb ideig nem is kell a memókhoz nyúlni...

Danecay
Hát az én esetemben lehet, de 'Borg' (#312) esetében elvileg mûködnie kell. Sajnos válaszatmo kell, vagy 512MB DUAL-ban vagy 1024 nem DUAL-ban 😞 Sajnos kénytelen leszek az utóbbi mellett dönteni, mert többet jelent +512MB memória mint az a pár %+ amit a DUAL-ban való mûködés miatt érek el,pláne ha a mostani GAME-ket veszem figyelembe: DOOM 3, FarCry. Szerintetek?

M@TriX
a két 256-os mellé akarod betenni az 512-est?
Akkor a dual kilõve.