519
RAM kérdés
-
Pontius #119 Prohardveren Corsair 3500-as 2-3-3-7-es beálításokkal.
De nem hiszem el, hogy a memória márkája és a beálítások miatt csinálna nekem 1500MB/s-el gyengébb éredményt ugyan azon a konfigon... -
#118 Pont ezért kérdeztem, hogy UGYANILYEN memóriákkal teszteleték-e a Prohardware-esek s a lapot! -
Fam #117 mellesleg ugyanolyan időzítések mellett is mondjuk egy samsung és egy kingston/twinmos/geil memória között van írásban akár 500mega olvasásban meg talán még több különbség
nem hiába drágább -
Pontius #116 Prohardveren is leirták, hogy bizonyos 865-ös lapoknál a PAT csak 1:1-es beálításokkal hajlandó elindulni. Ha 1:1-re van nyomva a memória akkor onnantól már csak arról szól a dolog, hogy meddig lehet felnyomni az FSB-t a memória fagyása nélkül. Nekem 231-is siekrült 232-n már egyböl kifagy, pedig a proci még birná tovább is... -
#115 Ja, látom, de nem lehet, hogy esetleg a Prohardware-en 2/2/2/5-ben vagy 2.5/2/2/5-ben nyomatták? Ott is ugyanilyen RAM-okkal teszteltek? -
Pontius #114 És nem az AIDA-vel van a baj
Sisoft Sandra -
#113 Ennél az alaplapnál vissza lehet simán kapcsolni a PAT-ot, (ami ugye elvileg csak 875p-ben engedélyezett, 865-ben nem) vagy valamit kell trükközni? Csak kíváncsiságból kérdezem, mert nem ismerem ezt az alaplapot...
Valamint továbbra is az időzítésekre gyanakszom a sebességeltéréssel kapcsolatban. (vagyis? RAS/CAS/RAS-to-CAS, stb...) -
Fam #112 akkor ennyit tud a memóriád -
Pontius #111 2,5/3/3/5 Samsung 256/400 -
Pontius #110 Igen, szerintem a memóriákkal nincs baj, birják a strapát...
FSB-t 231-re nyomtam igy kaptam P4 3.0Ghz-et (13x231) és memóriát 1:1-ben járattam ami 462Mhz-et jelent adtam neki +0.1V-ot és PAT stabilan ment fagyás nélkül!!!!
Ezzel megint csak az a baj, hogy 462 és PAT melett ér el olyan eredményeket mint alapbeálításokkal kellene. -
#109 Memória időzítések is megegyeznek a Prohardware-es tesztben lévővel? Amúgy milyen érékek is vannak nálad beállítva? Milyen RAM-ok is ezek? CL2 CL2,5 vagy CL3-asok? Mert ezek is nagyon nagy mértékben befolyásolják a sebességét a memónak. -
Fam #108 PAT-ot próbáltad bekapcsolni?
az nem minden hogy samsung meg hynix, abból is vannak nagyon gyér teljesítményűek (cl3, stb...) -
Pontius #107 re :)
na akkor kezdem.
Ollie: Igen BIZTOS, hogy duaklban van hajtva, AIDA és cpu-Z is kiirja.
Gerry: szia, ha beszélsz szmorével mond meg neki, hogy rámcsipghatna ICQ-n (Vory vagyok)
1. Amugy rengeteget próbálgattam a bios verziókat
Legyen a Prohardveres teszt az alap ami:
4600w/1300r 1.16-os biosszal
Ehhez képest az enyém 1.16-os biosszal: 3100/1000
Utánna felnyomtam 1.21-es biost: 3900/1000
Mint látszik még igy is messze elmarad a "normálistól"
2. A beálítások nemtudom, hogy jók-e de szerintem minden jól van beálítva BIOS-ban, esetleg valamire oda kell figyelni memóriával kapcsolatban?
3. Igen 1:1-ben van minden, alap beálításokkal teszteltem, mivel a prohardveres tesztben is minden alapon volt, vagyis: P4 2.6/800HT (13x200) és 256/400
Szal nemtom mi lehet, már az jár a fejemben, hogy az alaplapon van valami elkúrodva aztán visszaviszem boltba garissan...
Amugy szerintetek normális, hogy ennyire kevés az írás és az olvasás AIDA-ban? Az nem lehet, hogy AIDA rossz teszteredményeket dob ki? Mondjatok 1 másik memória tesztelő progit amiben letudom tesztelni...
-
#106 Én meg "melózok" és mint látod, itt is van net... -
#105 Na végre, valaki még van ebben a kurva fórumban!
Aszthittem mindenki school-ban van...
Mondjuk én is ott vagyok, de szerencsére van net! -
#104 Legfrissebb BIOS van az alaplapodba belesütve? Minden beállítás jó? RAM/FSB órajel hogyan viszonyul egymáshoz 1:1? Időzítések mire vannak állítva? -
#103 twinmos -
#102 Biztos, hogy dual-ban megy? CPU-Z írja, hogy dual?? -
skristof #101 muhaha
igy jártál
boccs, de nem tudok érdemben segíteni
mért nem kérdezed meg PH!-n?!?!? -
Pontius #100 100!!!!!!!!!!!!!!
HELP MI PLZ!!!! -
Pontius #99 hali.
Lenne egy kis problemám a gépem memóriakezelésével, aminek okára eccerüen nem birok rájönni, hogy mi a faszért csinálja...
Naszóval arról lenne szó, hogy:
Albatron PX865PE Pro alaplapban 2x256/400-as ram van belenyomva. Namármost futattam egy memória tesztet alap beálításokkal AIDA-ban és ez az eredmény jött ki:
3145r/1000w
Ezzel igy nem is lenne baj, csakhogy Prohardveren tesztelték ugyan ezt a konfigot ami nekem van és ott alap beálításokkal ez az eredmény jött ki:
4600r/1300w
Elösször Samsung memóriáin teszteltem, majd cseréltem Hynix-re de ugyan ez a szar eredény jött ki...
Szal szerintetek mivel lehet a problem? -
#98 A RAM-tesztelő progik kimutatják, ha hibás a memóriamodul? Illetve melyik a legjobb ilyen progi? -
steweee #97 ezt nem értem!nincs is köztük árkülönbség! -
#96 TwinMOS vagy Infineon a jobb ram??? -
#95 jah,mondjuk énis 400ast vennék szivemszerint,de 333 as van meg erre van kesss! -
#94 oké,kösz! majd hétvégén megyek rammot venni asztán egy memtesztet át akarok rajt ereszteni mielött megveszem azért kérdeztem az elöbbit! -
#93 De akkor már ne 333-ast vegyél, hanem 400-ast, mert nem árt gondolni a jövőre is, nem is beszélve arról, hogy ha ezeket kissebb frekin hajtod, akkor jobb időzítésekkel mennek, tehát gyorsabb. -
#92 Ha memtest hibát talál, az nem jó jel, ha amúgy jól megy a géped, nem fagyogat vagy nem dobál ki alkalmazásokból a desktopra, akkor tudod használni, de én nem bíznék benne. -
#91 jah,meg most van egy crucial(micron csippes) 256ddr 266mhz rammom,szal akarok venni hejette egy twinmos 512ddr/333mhz rammot! szerintetek gyorsabb a twinmos mint a micron csippes ram! mert azt hallotam hogy a kingston is szerel micron csippeket a ramjaira! szal állitolag nemrossz a crucial,ja meg 2,5cas a crucial! -
#90 hali! szerintetek ha a memteszt86 talál akár 1 hibátis akkor már nemjó a ram? használhatatlan,vagy azért 1 hibával még elmegy? -
#89 Ha mind Kingston HyperX, akkor valószínűleg nem lesz gond, csak esetleg visszább kell venni az időzítésekből, mert 4 modult kell mostmár a gépednek egymáshoz igazítania, és az már kicsit bonyolultabb mint kettőt, de szerintem menni fog. -
#88 Sziasztok,
Szeretnék venni meglévő 2*256 MB Kingston Hyper-X DDR434 memóriám melé + 2db ugyanilyent.
Így összesen 4db lessz a gépemben, de félek töle, hogy a meglévő két memóriával nem fog menni, de ez nem biztos...
Abit IC7 alaplapom van [email protected] Ghz HT CPU-val.
Szerintetek a 4db memória fog tudni együtt dolgozni Dual Chanel-ben? -
#87 Szerintem csak a memóriaidőzítéseken múlik. -
GAAMMEER #86 Kingston vagy Corsair DDRRAM a jobb,ha dual channelbe akarom használni?400/433/466MHz-esre gondoltam. -
GAAMMEER #85 Kingston vagy Corsair DDRRAM a jobb,ha dual channelbe akarom használni?400/433/466MHz-esre gondoltam. -
#84 ha hynix, akkor jó -
steweee #83 igaz, tényleg nem írtam hogy pontosan milyet, de már korábban említettem. 2X512mb ddr pc3200 400hz.vmilyen brand, de a márkáját elfelejtettem megnézni(nem az én gépem hanem a barátomé, csak papíron én írtam neki össze hogy miket érdemes vennie).valószínűleg hynix a márkája.az úgy szerintetek korrekt ár érte?ez az egyik legolcsóbb hely miskolcon, a többi helyen drágább! -
#82 A gyorsabb memcsi is csak max annyin tud menni, amennyin a lassabb. -
#81 AIDA32, letöltöd, felrakod, elindítod, utána pedig "Alaplap -> SPD" -
skristof #80 hi
van két 512-es hynix ddr-em, dualban mennek 166 mhz-en
csak egy apro kérdés: hol az francba toom megnézni, h mennyit bir gyárilag??? (keveslem ezt a 166-ot)