519
RAM kérdés
  • TANKboy
    Sziasztok!

Mi a különbség a Kingmax TinyBGA és a SuperRAM között? Melyiket érdemesebb megvenni és miért?
  • Furky
    430on futnak, és 47ért vettem meg, 1 hónaposak...
  • Gerry
    Szerintem jól döntöttél.
  • Mayday
    Mennyiert vetted most ezeket?
    Es mennyi MHz-n futnak?
  • Furky
    Hi! Gerry nem vettem meg a Samsungot, megvettem helyette picit drágábban 2x512 MB Hynix IC-kkel szerelt memóriát. Vállalnak rá garanciát is, és teljesen hibátlan.
  • Morbias
    Hmmm. Most megpróbáltam a gyári driver cd-ről az Nforce drivert feltenni, és ugyanaz a helyzet. InstallShiled betölt, és kilép. Ehhh...
    Win XP Reinstall ????
  • Morbias
    Azon túl vagyok, eddog auto-n volt, most a biztonság kedvéért 6/6 -ra vettem, így 200mhz * 11 az 2200. A ramok időzítése eddig is 7-3-3 volt, ezen sem változtattam, tehát bios szerint rendben van minden. Bootoláskor ki is írja hogy 400 MHz meg a dualt is.
    Esetleg ami eszembe jutott az az, hogy amikor nemrég az XP-t újratelepítettem megfeledkeztem az Nforce driverről, és azt hiszem a hangkártya, videókártya driver már fenn volt amikor feltelepítettem.
    Tegnap leszedtem az nfidiától egy újabb Nforce drivert, de csak annyit tesz, hogy kicsomagolja a fájlokat egy mappába, elindítja a telepítővarázslót és kész. Próbáltam elindítani én is de semmi, pedig a fájlok között látok memóriacontrollert.
    Eddig jó volt, és a vassal sincs baj, akkor jól gondolkodok, hogy az XP körül van a bibi???
  • ollie
    Nézd meg, hogy nem e állítódott vissza valami miatt az fsb:memória arány.
  • Morbias
    Egyébként a lap Abit nf7-s, 2.2-es biossal ment eddig, de most frissítettem 2.3-ra, és így se gyorsabb. WinXp Sp1, automatikusan frissítem.
    Most nézek nvidiánál frissebb xp drivert a laphoz, hátha az a baj...
  • Morbias
    Sziasztok!
    Van egy kis bibi a gépemmel, amire nemtom a választ. 2500+ barton megy 3200+ sebességén, 2*256 Mb Samsung 400-as ramokkal. Amikor ezt a konfigot összeraktam, mértem Aidával a memória olvasási sebességet, és kb 3000-3100 között mozgott, ami ugye rendjén is van, lévén 3200 Mb/sec a maximum ebben az esetben.
    Azóta hardware-t nem változtattam, (+1 hdd de nem lehet köze hozzá szvsz) viszont ma néztem megint aidával és most meg 1400-1600!!! mbyte/sec között mozog.
    Próbáltam mérni csökkentett módban, spybottal néztem a rendszert, de semmi.
    A win xp egyébként újra lett telepítve immár NTFS partícióra de a memória olvasást ennyire nem befolyásolhatná szerintem.
    Pár játék (pl Farcry) gyanúsan gyengén szerepel a konfigon, és egyre inkább erre gyanakszom.
    Ha tudtok segítsetek, vagy ha bármi ötletetek van osszátok meg velem.
    Előre is kösz, és bocsi ha hosszú lett.
  • Demeter
    Nagyon köszi a választ. Akkor tehát mind1, hogy "dual" vagy sem. A lényeg az, hogy ugyan oda kerüljön vissza a két másik ram az alaplapba. Akkor már csak azt kell kitalálni, hogy milyen minőségű ramokat vegyek...
  • ollie
    Esztet jó tudni :)
  • Gabesz amd64
    Az AMD64-es alaplapknál csak az Opteron és a AMD64 FX a dual-os! 754-es az cak single memcsis!MeMajd az egyszer érkezö 939-es alaplapok lesznek dual-osak!
  • ollie
    A dual elvileg működik akkor, ha 2 (vagy 4) teljesen egyforma ram modult teszel a gépedbe a megfelelő helyekre. Tehát nincs külön dual-os ram. A dual módban P4 és AMD64 prociknál jelentősen felgyorsul a memória kezelés (akár 70-80%-al is). Sima 32 bites Athlon XP prociknál nincs sok jelentősége a dual módnak, tehát nálad sem.
  • tier
    Hello!
    Az lenne a kérdésem, hogy a Veritech (VM) ramról mit tudtok, mennyire jó?
  • Demeter
    Üdv!

Egy kérdéssel zaklatnám a nagyközönséget, mégpedig egy NF7-S kapcsán. Minden ram hajtható dualban (mármint a megfelelő alaplapban)?? Már csak azért kérdem mivel épp most szándékozom lecserélni a meglévő 256/400-as ramjaimat 512/400-ra. Szóval eme Abit lapba milyen ramot érdemes venni? Továbbá mi a különbség a "dual" ill. a "sima" módban hajtott ramok között? Mivel nem egy nem két boltban látom, hogy a dual ramok többe kerülnek mint a "sima" társaik. Hogy is van ez????

Thx!
  • Mayday
    Hulyeseg, nem mult het hetfon.
    Elotte penteken.
  • Mayday
    Hehe, depon talaltad? Ott meg van nehany uzlet, ahol a Samsung 512/400 csak brutto 19 :)
    En mult heten hetfon mentem vegig ezen a memoriavasalason es meg sikerult megvennem brutto 21-ert, Samsung 512, 400Mhz.
  • Gerry
    Tégy, ahogyan jónak látod, de óvatosan azokkal a memókkal, teszteld le alaposan, és addig üsd a vasat amíg meleg, lehet, hogy 1-2 hét múlva már bonyolultabb lenne a garit intézni a csávóval, mintha most kiderülne, hogy valami nem kerek.
    Remélem jól jössz ki a dologból!
  • Furky
    de újonan most 55ért kapnám meg kb ugyanezt. és most fillérre ki van számolva a konfigom... így is hiányzik 3000 Ft...
  • Gerry
    Gari papír nélkül én nem venném meg, garral is max 40-et adnék érte. Mondjuk nem én veszem, úgyhogy ha rám hallgatsz azt teszel amit jónak látsz! :D
  • Furky
    Azt mondta, hogy 11 hónap gar van még rá, de nem nála, hanem annál, akitől vette. 45öt adok neki, ha elintézi a garpapírokat is. Egyébként sak 40et, vagy 42őt.
  • Gerry
    Egyre roszabb, megad egy számot, hogy ott reklamálj ha gond van?? Ez nekem kicsit lerázás szagú, tehát egyre gyanúsabb a dolog. Valószínűleg ő is kéz alatt vette, és ez nem biztos, hogy előny...
  • Furky
    Felhívtam a boltot, és kibökték, hogy nincs már, most változnak a memóriaárak, és ez már elfogyott. Új árat nem tudtak mondani. Akkor marad a másik samsung. Azt mondta a fószer, hogy megadja a címét, és telszámát annak, akitől vette, és nála reklamálhatok, ha valami gondd van. Nos ez picit fura, na mindegy. előbb elkérem a számát, hogy beszéljek vele...
  • Gerry
    Ja, kb annyi lehet. De ne lepődj meg ha picit több, mert rendesen be is kell őket csomaglni.
  • Furky
    jaja, debrecenből jön, és pécs környékére. Szerintem max 2ezer a postaköltség.
  • Gerry
    Attól függ, honnan jön, és te hol laksz. de biztos, hogy 45-be belefér, és ez gondolom garis is, tehát lényegesen jobb a helyzet, mintha ugyanennyiért vennél gar nélkül.
  • Furky
    oksi, köszi szépen! én is így terveztem eddig. Most találtam egy oldalt neten, ahol csak bruttó 19310 Ft-ba kerül egy samsung memória modul, rendelek onnan kettőt. Szerinted mennyi lesz a postaköltség, ha postán küldik el? 2 darab memóriamodul. Talán 1 ezres?
  • Gerry
    Igen, ez azon ritka nForce2-es alaplap, amin 4 bővítőhely van, de akkor is mindden szempontból jobb ha 2*512-t raksz beléje!
  • Furky
    Nem tudom miben voltak eddig, de nekem ilyen lapom lesz: gigabyte 7n400 pro2, ebben 4 memória slot van...
  • Gerry
    Szerintem sem szabad megvenni, pláne ha valami abszolút "offtopic" intel, vagy pl SiS chipetes alaplapban voltak eddig...
  • Gerry
    4x256-ot nem is tudsz könnyen Barton mellé tenni, mert nemigen van olyan jó AMD-s alaplap (nForce2), amibe 3-nál több modult tudsz tenni.
  • M@TriX
    sztem lényegtelen, ennyiért tesztelés nélkül felelőtlenség megvenni, de nem én teszem...
  • Gerry
    Milyen alaplapban használta eddig őket a tulaj?
  • M@TriX
    2 x 512
  • Gerry
    2*512, egyértelműen, mert akkor csak 2 modult kell a vezérlőnek egymáshoz igazítania. Ha nem tudod tesztelni a memót, akkor szerinten NE vedd meg, mert ha nem megy rendesen a leendő alaplapodban, akkor nagy szivacs van, márpedig egyes Samsung modulok nem bírják a bizonyos nForce2-es chipseteket, míg Infineon vagy Hynix (Kingston) memóval még sosem volt ilyen gondom se saját, se ügyfél gépében.
  • ollie
    2x512 jobb
  • Laalee
    45 ért boltban is veszel ilyen memóriát, garival. használtan ne vegyél bolti áron semmit :D
  • Furky
    azt szeretném még megkérdezni, hogy hogyan jobb: ha 2x512 van, vagy ha 4x256?
  • Furky
    tudom, csakhogy vagy holnap megveszem ezt az 1 gigát, vagy nem veszem meg. tesztelni nem tudom sehol, mert még nincs meg a gépem sem... jövő héten jön csak az alaplap, meg a vinyóm, meg a vgakártya, na meg monitor,procihűtő.