519
RAM kérdés
-
Chaos Mad #79 ha egy Abit NF-7-be beleteszek egy 256ddr 400mhz-s memoria mellé egy 256ddr 266 mhz-est akkor mivan? gyorsabb lesz vagy mi? mer az NF-7-be 2db 400mhz-es kéne nem?
/a lényeg hogy van 1db 256ddr 400mhz-em
meg 2db 256ddr 266-mhz-esm/ :)) kicsit tudok fogalmazni :)) -
#78 DDR-t ha új gépe van. Az 512-es SD 22 ropiért (ráadásul noname), még Miskolcon is durva lenne... -
#77 SD, vagy DDR?
Ha DDR, akkor 266, 333, 400, vagy 500 Mhz-es?
Márkája? Nem mindegy ám... -
steweee #76 ezek jó árak amiket írtál? én most vettem 2x512 mb brand memóriát 2x 22.000 ft-ért miskolcon a legolcsóbb helyen.ennyit emelkedett volna az ár pár nap alatt? -
#75 Oks, megvan a ma éjjeli program... -
#74 Érdemes egy éjszakát futni hagyni, és ha nem talál hibát, akkor stabil a rendzser :)) -
#73 P95el Tourturing Test-el 6 teszt után lelőttem mert nem talált hibát...
Ennyi?
A többi opció ki van szürkítve...lehet hogy egydemót szedtem le? -
#72 Sok mindentől függ, gondolom megabyte-ra gonmdoltál. Ha az alaplapod dual channel-es, akkor 2db teljesen ugyanolyan memóriamodulra van szükséged (2x256 vagy 2x512), ami már eleve kizárja a 768M-et. Ha single channeles, akkor jó így is. -
#71 Teszteléssel derül ki minden. Töltsd le a prime95-öt (google-al megtalálod), és az tutira leteszteli. -
#70 Kell lennie egy image file-nak, ami a tényleegs progit tartalmazza. Ennek a file-nak a nevét kell megadni paraméternek a rawrite proginak. Tehát ha a file neve memtest.img, akkor ezt írd be: rawrite memtest.img és ez után elkezdi kiírni egy floppyra.
Ha be van zippelve az image file, akkor zippeld ki előtte! -
#69 768 miligramm RAM?
-
#68 Jó ha van 768 mg ram???????, -
#67 Hi!
Hallottatok már olyan márkáról, hogy VM?
Ez van az enyémre írva...
Ezeket a beállításokat adtam neki: 6-2-2-2.0
Hogy derül ki hogy bírja e vagy nem?
Memtesztel?
Vagy ha elindul a gép az már jó?
<sorry hogy 2 helyre ment...> -
Robbb #66 Sziasztok!Letöltöttem ezt a memtest progit,rawrite.exe-vel indítom és egy fekete ablak jön be ezzel a felirattal:"Enter disk image source file name:".Ide mit kell beírni,magyarul hogy futtatom a programot?Bocsesz a láma kérdésért de mint az írásomból is kiderült nem használok mindennap ilyen testprogikat./Viszont a memóriámmal v. annak kezelésével valami gond van/Köszi a válaszokat! -
#65 Mert a Corsair minőség, és ráadásul itt külön egymással tesztelt (dual módban) modulokról van szó. A márkás a másik esetben valszeg samsung-ot jelent, és a kettőt össze sem lehet hasonlítani. -
#64 Rájöttem már.
Durván bírja a jó alacsony CAS-osat.
A gond csak az, hogy magyar piacon még nincs olyan proci, amihez érdemes megvenni... -
#63 BlueFish:
Memória DDR 2x512Mb PC3200 400MHz márkás/Corsair Twinx/ 67.392 Ft 84.240 Ft
Memória DDR 512Mb PC3200 400MHz márkás 14.892 Ft 18.615 Ft
ez utóbbiból 2 db 29784 / 37230
Mind a kettő DDR.
Mind a kettő márkás.
Mind a kettő 400 Mhz-es.
Miért kerül mégis több mint duplájába az egyik, mint a másik? -
#62 Szokott azzal is. Írtam is, hogy "többek közt"... -
BBking #61 nem -
#60 Ha kiveszem a géppből a 256 mb ddr ramot és teszek bele egy 512 mb ddr-t akkor a biosban kell valamit állítani? -
#59 Úgy tudom A Kingstone Samsung memchipekkel is szokott ramokat gyártani. -
#58 Értsd meg, hogy a Kingston (többek közt) Hynix chipekből építi a moduljait. Tehát egyáltalán nem biztos, hogy hamisítvány, nézd meg, hogy a modul valamelyik felén van-e Kingston-os cimke. Általában valamelyil szélső memóchipre ragasztják. Ha van, akkor majdnem biztos, hogy eredeti (hacsak a cimke nem hamis). -
steweee #57 úgy hogy nekem kingstone-ként adták el, kingstonos dobozban, most meg kiderül hogy hynix -
#56 akkor szomoru vagyok,mert ott ahol a procit lehet buzergálni,ott nincs fesz állítási lehetőség,sőt az egész bioszba nem találtam ojat hol a voltokat lehetne buherálni! még a prociét sem!!!! de azért sikerült a 2200+ XPből 2600+ ost csinálnom fsb emeléssel!!!!
default volton megy és stabil mint állat! -
Meetal #55 abitnál egymás alatt van a menüben CPU ; DDR ; PCI (legalábbis igy emléxem)
-
#54 Abit-nál nemtom, elvileg ott, ahol a CPU feszültségét is állítod. -
#53 hol lehet állitani a Bios ba a memória voltját?
mejik menübe kéne lennie? -
#52 hoy=hogy -
#51 "nem stimmel a gyártó" -> Ezt hoy érted? -
steweee #50 nem, mindegyik dobozon el volt vágva a ragasztószalag, rá is kérdeztem hogy miért.azt mondták hogy kipróbálták hogy jó e,mert márkásat csak kipróbálva adnak el.minden alkatrészvásárláskor lefuttatok teszteket, de ez pont nem tűnt fel, hogy nem stimmel a gyártó.csak most így egy év után, az új aida32-vel vettem észre -
#49 Akkor passzív hűtéssel BIOS-ból (valószínűleg) lehet neki adni 2.65V-ot, aztán hajrá! Húzd meg jobban, futtasss Memtest86-ot, és amíg nem hibázik, vagy nem melegszik fel túlzottan, addig lehet tuningolni! -
#48 ja de egy kicsit melegszik igy huzva! de nem éget csak ojan jo meleg! de most készül rá a pasziv hütés! -
#47 jah jol sejted,csak nincs képem róla!
szal akkor nem szar márka! megnyugodtam!
alapba ugye 2.5 volt,de hog lehet ezt emelni?
biosból?? mert ABIT NV7 es alaplapom van és asszem nem emléxek rá hogy lehene e állitani! -
#46 Nem rossz márka a Crucial, a Micron Technologies egyik kisebb cége, ha jól sejtem a memóriachipeken MT logó is látható. Ha nem melegszik, akkor akár fesz emeléssel pl 2.65V max 2.7V mégfeljebb is lehet tornászni az órajelét, és egyébként a Kingston is szerel MT chipekkel modulokat. -
#45 van egy 266mhz es Crucial rammom! 315mhz hajtom és semmi probléma!
nos mijen márka ez a CRUCIAL??
meddig lehet nyujtani??
-
#44 AHyundai és a Hynix jó márka. A Kingston pedig többek között ezektől a cégektől vásárolja a memóriachipeket, amiket bevizsgál, és felmatricáz, majd eladja őket élettartam garival. Általában elég szigorú minőségi teszten mennek azok a modulok keresztül, amiket a Kingston forgalmaz, Így kicsi rá az esély, hogy hibás bármelyik, vagy inkompatibilisek lennének egymással.
Azont kívül lehet még Kingston modulokon Samsung chip, ez ritkább, vagy MT (MicronTech) és Infineon.
Ha sértetlen volt a Kingston dobozon a matrica, és a modulokon is van szakadós Kingston matrica, akkor valószínű, hogy nem hamisat adtak. -
steweee #43 a hyundai ill. a hynix jó márka? és valyon egyezik a kingstonnal? csak mert nekem ilyet adtak kingstonos dobozban -
steweee #42 Memória modul tulajdonságai
Modul neve Hyundai HYMD132 645A8-H
Sorozatszám 74022131h
Gyártás ideje 2. hét / 2018
Modul mérete 256 MB (2 rows, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR SDRAM
Memória sebessége PC2100 (133 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 2.5
Hiba felismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Normál (15.625 us), Self-Refresh
Legmagasabb CAS késleltetés 2.5 (7.5 ns @ 133 MHz)
2. legmagasabb CAS késleltetés 2.0 (10.0 ns @ 100 MHz)
Memória modul jellemzői
Early RAS# Precharge Nincs támogatva
Auto-Precharge Nincs támogatva
Precharge All Nincs támogatva
Write1/Read Burst Nincs támogatva
Buffered Address/Control Inputs Nincs támogatva
Registered Address/Control Inputs Nincs támogatva
On-Card PLL (Clock) Nincs támogatva
Buffered DQMB Inputs Nincs támogatva
Registered DQMB Inputs Nincs támogatva
Differential Clock Input Támogatva
Redundant Row Address Nincs támogatva
Memória modul gyártó
Cégnév Hynix Semiconductor Inc.
Termék információ http://www.hynix.com/eng/products/dram/index.jsp
erről a ramról kinek mi a véleménye? -
#41 Elképzelhető, futtass egy MemTest86-ot.
INNEN letöltheted. -
#40 HI!
Azt szeretném kérdezni:
RAM miatt lehetséges-e hogy hibásan rakja fel az WIN Xp SP1-et úgy is ha vissza veszem az órajelet 100Mhz-re??
Egy csomó *.dll-re hivatkozva lefagynak a programok!!