3220
Szerintetek?
  • Match
    Punker: itt van a kezembe a sokkoló....
    Bár ha tökönnyomnak vele akkor biztos feküdnék :)
  • peet69
    Ezt mire fel nekem címezted???
  • Esrohnoil
    Akkor járok bézbólütővel. Azt tarthatom magamnál?
  • Punker
    látszik hogy nem tudod milyen az ha megsokkolnak
  • Match
    akármelyik picsa lesokkol lesz még annyi erőm hoyg nyakonágjam, aztán beszélhet az ügyvédjével.....MERT NEM LEGÁLIS!
  • Mars
    A másik meg az, hogy akkor minden picsa lesokkol mert "úgy" nézel rá? báhh... De lehet az is, hogy senki nem akart semmit senkitől. (ezt jól leírtam) csak a duma megy?
  • Mars
    Nem értem srácok. Ti tanácsot adtok mindenkinek, hogy járjon sokkolóval? És mi lessz ha saturészegen megfogsz egy női segget, és az meg lesokkol a gennybe? Pont az akinek itt te látatlanba ajánlottad a sokkolót. Cumper!
  • Match
    nem értem én ezt a sokkolós témát :)
  • ÁjjLe BoBBi
    biony nem! majd lefejezem ezert a ketfeju "bugylibicskámmal" !!!
  • peet69
    Szerintem ezt nem kelett volna beírnod
  • Mars
    Jaajjj, akkor én is viszek magammal vmi sokkolót mert én is szép vagyok. Meg ügyes, meg egy kicsit beképzelt.
  • Match
    Most ezzel mit csináljak?
  • O0D:
    Last updated: 1. March 2000
    Changes: page created :-)

DISCLAIMER: This device is dangerous and can cause damage of property and health or even death. I cannot take any responsibilty for any damage possibly resulting from using the device described here, or following the instructions given (nor for anything else you do!). So be careful, follow safety instructions and use common sense.

Before you pay for parts: I haven't tested this circuit completely yet!

[PICTURE]
    click to see larger version (~xxkByte)

I designed this device because a student needed a portable high voltage power supply for experiments in their chemistry department. It's output voltage could be regulated between 0V up to 1500V.

The transformer is the same fotoflash transformer as I used for the Mobile HV Generator I an II. I bought this transformer from a mail order firm called: Conrad Electronic. It''s ordering number is: 582263-11. It costs 3.63 Euro, without shipping.

None of the part values are critical. The transistors: You can use every NPN transistor for the BD135 which is capable of 2A and about 45V. For the PNP transistor you should use a fast switching type, capable of 2A and about 45V. The caps of the voltage doubler: capacitance NOT critical! You can use every cap you can find with a capacitance of some nF.
    If the values of the 36kOhm or the 10MOhm resistor are not correct this would be no problem => The maximum output voltage will be smaller or higher than 1500V.
    .
    Things to do:
    # You can use this circuit for charging big caps (danger!), small gas discharge tubes, testing overvoltage protection gas discharge tubes or varistors, ...
    .
    Helpful Hints:
    # Never touch the HV output! 100nF @ 2kV could be deadly!
    # You can find right diodes in switched mode power supplies.
    # If you can't find foil caps wich are capable of 2kV you can connect some of them in series with a 10MOhm resistor parallel to each cap.
    # If you need higher voltage output, you can connect more stages to the cascade and reclaculate the values of the 10MOhm and the 36kOhm resistors.
    # If you have a problems with this circuit --- feel free to ask me.
  • Match
    Ha már úgyse a témáról van szó...
    Kata: a sokkoló nem legális :)) tudom mert én is azt hittem egy ideig hoyg az :))
    Carlos: nekem csak egy 22 ezer voltos van, a rendes 44 ezer, de ha gyomronnyomlak vele akkor azért fájni fog.
    Azt elismerem hoyg ügyesnek kell lenni ahhoz hogy annyira hatásos legyen hogy ne tudjon felkelni az illető.
    Ez a civilizáltság meg elég hülye téma.
    Ahoyg borcsa is írta, ha valaki "hótparaszt" azt általában elsőre látni.
    Viszont ne felejtsük el hoyg mindenkiből ki lehet hozni az állatot, és minden ember máshgogy viselkedik bizonyos helyzetekben. Szeirintem minden embert állíthatnánk egy olyan helyzet elé, aminél "civilizálatlanul" viselkedne.
  • selwik
    :DDD
  • steweee
    úristen, hová fajult ez a topic.már rég nem a témáról szól. az utóbbi 2 hétben is megdöntöttem néhány fiatal csajszit, és nagyon kellemes volt. szerintem a fiatal srácok azért haragszanak a velük egykorú lányokra ha idősebb pasikkal járnak, mert akkor ők lemaradnak róluk.nos, ez annak idején velem is így volt.de már kinőttem.de hát egy felnőtt férfi teljesen más mint egy fiatal srác, és erre a lányok is hamar rájönnek!
  • Sir Quno Jedi
    Ja azt nem tudtam, hogy te leszel a főfogás ?!! Kannibálmenza ! Ma friss szaftos borcsabecsináltat szolgálnak fel csilisbabbal ! :D

Akkor hát viszlát odaát ! :DDD
  • Borcsa
    egy érzékeny bucsuval.
    megyek a menzára, Józsi bá már várja az áldozatokat.
    (J.bácsi a szakács)
  • Sir Quno Jedi
    Bocseszka, csak tudod én is egy olyan kekeckedős fajta fickó vagyok ! :DDD Mivel tudnálak kiengesztelni ?!!
  • Borcsa
    na jó, annyira nem
  • Borcsa
    oké, megjegyeztem...
  • Sir Quno Jedi
    Igen, de nyilatkozni már "anál" óvatosabban... Upsz ! :DDD
  • Borcsa
    persze idönként jol esik egy kicsit csunyákat gondolni
  • Sir Quno Jedi
    Naugye! A legtöbb nő sem fogja fel, hogy ha az előző partnereiről úgy beszél, mintha legalábbis köztörvényes bűnözők lettek volna, akkor rólam vajon miket mond (majd) másoknak ! Alapcivilizáltság, hogy akit szerettünk/szeretünk, arról óvatosan nyilatkozunk, mert azzal elsősorban MAGUNKAT minősítjük ! Ha olyan rongy emberrel adtuk magunkat előzőleg össze, az a mi hibánk is és rólunk is szegénységi bizonyítványt állítunk ki vele !
  • Borcsa
    hát most álljak le vitatkozni, hogy NEM-DE-NEM-DE?
    figy. az hogy vki civilizált, nálam nem az, h. lehajtja e a véce ülökéjét, hogy egy ekkora közhellyel éljek. inkább ilyen kis bigyók, azt hiszem nem tom megfogalmazni, vagy mégis.
    pl. ha egy srác az elözö barátnöiröl, mesél. ez általában nem fordul elö olyan hamar egy kapcsolatban, a pasik szégyellösek, meg én se feszegetem nagyon a témát... de ha az elözö csajrol ugy beszél, mint egy utolso ribancrol, hát az már jelent valami icipici civilizálatlanságot.
  • Sir Quno Jedi
    Ennyi volt ??? :DDD
  • Borcsa
    ...
    akkor jó.
  • Sir Quno Jedi
    De. Ha valaki igazán civilizált, az előböfög elég gyorsan.
  • Borcsa
    szerintem nem annyira...
    na a másik merg tipikus tapasztalati eset: nem jövünk össze féligvadidegen pasikkal
  • Sir Quno Jedi
    A civilizáltság szerintem az első pár mondatból kiviláglik, aztán persze nem árt alaposan kiismerni őkelmét mielőtt belebonyolódnál...
  • Borcsa
    az hogy vki hóttparaszt, az elsöre láccik. messziről. de a kis hülyeségek, amit elöször cukinak találsz, aztán meg idegesit, csak késöbb jönnek elö.
  • Sir Quno Jedi
    A te saját hibád, ha uncivilizált embereket veszel szárnyaid alá ! Ezt nem foghatod másra ! Ráadásul tapasztalt is vagy, meg minden, meg a finom női megérzések stb. ! Hogy is van ez ?!!
  • Borcsa
    mire az ember rájön, hogy aktuális kedvese nem egészen üti meg a civilizácios mércét, má szakithat is vele, és akkor rögtön kész a izé. TÖK LYÓ
  • Sir Quno Jedi
    Egyébiránt nem arra gondoltam, hogy "kösz, szevasz", de ha valami nem műxik, pusztán sajnálatból, lustaságból, gyávaságból, vagy megszokásból nem szabad a "kíméletesség" álarca mögé bújva elmismásolni a dolgokat. Minél tovább tart egy ilyen huzavona, annál jobban megromolhat minden, ami valaha szép volt. Lehet civilizált ember módjára elválni, de ehhez 2 civilizált ember kell !
  • Borcsa
    kb. két honapja volt egy elég durva- ronda szakitásos ügyem.
    sajnos én olyan hülye vagyok, hogy csak a saját káromon tanulok
  • Sir Quno Jedi
    Válogatós vagy, eztmá' szeretem ! :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Ne is mond... Utóbbi időben kissé kikészültem, mer túlságosan belefolytam ilyesféle ügyekbe...
  • Borcsa
    azért ha benne vagy egy szakitásban, nem olyan könnyü kegyetlenül, egyenesen, tiszteségesen belemondani a másik arcába, hogy kösz szevasz.

nem azt mondtam hogy hülyének kell lenni. de ezeket csak maga tanulhatja meg az ember, mert ha elmeséled mint jó tanácsot, az nem hihetö. (főleg azért mert tök másképp látszik minden helyzet, ha benne vagy, mintha kivül.)
  • Kata
    Nem. A tisztességes szándékú udvarlókkal nem bánok el. De egy bunkó, taperászós részeggel igen.
  • Sir Quno Jedi
    - Hát ha szakítani akarnak veled, de te nem, az gáz, a "zellen" nem véd !
    - Ha te akarsz szakítani, megteszed és kész (légy tisztességes, de kegyetlen) !

Nem könnyen lehet megtanulni kezelni olyan helyzeteket amikben még nem fordultunk meg, ebben egyetértek, de ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül minden létező hibát jól el kell követnünk, lehetőleg még fiatalkorunkban, hogy tapasztaltak legyünk. Ezért túl nagy árat kéne fizetni !