9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
#7102 Sziasztok!
Egy joomlás kérdés!
A cikk értékelés pluginnak mi baja tud lenni ?
A legjobb tudomásom szerint engedélyeztem mindenhol ahol kellett
Itt tudtok rá nézni! -
#7101 és inkább IE-ben nézzétek, mert a firefox sem szereti:(:( -
#7100 Tehát a lnik: Kölcsey League -
#7099 Én bemásoltam, sőt próbáltam beépíteni a most készülő weboldalamba. Teljesen jó is lenne de van vele egy kis bibi..
URL=http://kolcsey-league.uw.hu/menu/menu.html]Kölcsey League[/URL]
Tud valaki gyógyírt arra hogy ne ilyen idétlenül működjön? -
#7098 a css ért bocsi a js ott van - véletlenül bennemaradt egy másik helyről - de a pozitiv aspektusa, hogy ott ez adott elemre van kihegyezve - harmonikaszerüe menüt csinál - persze a jqeryhez rengeteg plugin van az egyik a sok közül harmonikát is készit menüökből szal a határ a csillagos ég.
nekelljen má javascriptet tanulni másoljátok be azt csókolom. -
#7097 sikerült, köszi. -
#7096 Ha megnyitod a forrást, látsz egy ilyet:
<script language="JavaScript" src="script/jquery.js" type="text/javascript"></script>
Rámész az oldalra ahol a példa van, és a cím mögé írod hogy script/jquery.js , utána meg lemented... -
#7095 de nekem nincs meg a kódban lévő css fájl. így nem fog működni. -
#7094 egy kicsit bonyolitani kell - 1 nap alatt az egész jqueryt simán be lehet vágni - a weboldalukon remek dokumentáció van -
#7093 Megtaláltam a megoldást, rájöttem mit rontottam el. -
#7092 De hogy tudok ilyenből többet elhelyezni az oldalon? :S -
#7091 hm érdekes, kipróbálom. Bár nekem szinek nélkül kell, az előző jobb lett volna ha ment volna a videóval :) -
#7090 csak nézz bele a forráskódba, és minden világos lesz - elemeket csuk össze amit csak szeretnél -
#7089 Vorpal, ezt a menüt valahogy megtudnád osztani velem? Nekem nagyon tetszik. De egy képekből állómenüből is meg lehet ezt csinálni? -
#7088 ha megadok divben egy részt ami X szélességű Y magasságú, akkor ezt a fekete hátterű téglalapot akkor is megjeleníti hogyha nincs feltöltve tartalommal? -
#7087 Vagy inkább ilyesmit - ha szerencséd van 4X kevesebb kód.
Csiki csuki -
#7086 ŐŐ, jah. Csak a videót a saját oldalamra rakom fel (flv), és egy saját lejátszóval embeddelem az oldalra. Ennek egy javascriptes "embeddelője" van. Amikor viszont ilyen csikicsuki -ra rakom, akkor szöveget írja ki, hogy get flashplayer to see this video. :S -
Cat 02 #7085 Ilyesmit akarsz ? -
#7084 használj jqueryt ha a dizájn fontosabb - meg amugy is használj - tanuljon ilyeneket aki birja aggyal -
#7083 Hát ez a "csikicsuki" sem megy úgy, ahogy szerettem volna. Beépített videókat akartam vele elrejteni, de nem jelenik meg sajna a videó megjelenítéskor.
Lassan meg kellene tanulnom már normálisan webet meg php-t készíteni, amennyit próbálkozok már rég megtanulhattam volna :D
Mind1, akkor ezt is megoldom másképp. -
#7082 Köszi, már egyébként Dj Faustus adott egy csikicsuki-t :) (gondolom ugyan az, ha js fájl kell :) ). Nem szükséges leírni, ki tudtam szedni a forrásból, köszi. -
Cat 02 #7081 Jajj, nem olvastam el az előző hozz szólást :S
btw egyszerű csikicsuki. Csak az head-ben található js kell, a beillesztés meg gyerekjáték, ha kell leírom csak a kódót :) -
Cat 02 #7080 Sztem ez így nem jó. Mert az egész body nem lehet átlátszó.
Ilyesmit akarsz ?
Enneke ez a kódja
textarea {
background-color: transparent;
border: 1px dashed;
}
input {
border: 1px dashed;
}
-
#7079 Köszönöm szépen.
Az üzenőfalam sajnos nem akar átlátszó lenni IE-ben, de a másik, a vendégkönyv (más funkcióra átalakítva) átlátszó lett. Gondolom az a baj, hogy az üzenőfal is 2 frameből áll. Az alsó része csak html, és az se akar átlátszóvá válni :S Pedig szerintem jól írtam bele, így kell nem? :
<style type="text/css">
<!--
body {
}
-->
</style>
Mind1, megoldom egy gombal, hogy Ie esetén kattints ide... :I -
#7078 1. kérdésedre - Javascriptes példa.
A 3. kérdésedre: az <iframe>-nek:
iframe
{
}
A benne levő tartalomnak (az oldalnak, amit az <iframe>-be töltesz):
body
{
}
-
#7077 Én az első problémát úgy oldanám meg, hogy a megjelenítendő szöveget rátenném egy átlátszó div-re aminek a tulajdonsága "hidden" tehát nem látható és egy linknek adnék egy onclick - show-hide elements tulajdonságot amivel meg lehetne jeleníteni. Persze ez csak egy tipp, lehet hogy van más megoldás is. -
#7076 Megint lenne néhány kérdésem.
1. Régen láttam olyan kódot (nem tudom hogy sima html vagy valamilyen script volt-e), amivel el lehet rejteni szöveget. Tehát van egy szöveg, ha arra rákattint valaki akkor alatta megjelenik amit elrejtettem. Sajnos már nem tudom milyen néven keressem egyáltalán, oldalt sem találok ahol ilyet alkalmaznának sajna.
2. Sokáig kerestem egy jó üzenőfalat, aztán végül egy vendégkönyvet alakítottam át, de van 2 probléma vele. Az egyik egy kis probléma, hogy üzenet írás után kiírta, hogy "Köszönjük hogy a vendégkönyvünket választotta", de nem volt vissza gomb. Ezt kitöröltem, most nem jelenik meg semmi, az üzenőfal nem frissül. Ha rákattint újra az üzenőfalra akkor jó, ha a refresre kattints akkor meg elküldi újra az üzenetet. Ezzel mit lehetne csinálni? :)
A nagyobbik probléma, hogy Internet Explorerrel nem átlátszó az iframe (pedig úgy van beállítva), és nem ugrik le az aljára a legutolsó üzenethez (mozillaval és operával tökéletes). A nem átlátszósággal az a baj, hogy a betük is szürkésfehérek, mert az oldal háttér eredetileg sötét, így meg fehér háttér jelenik meg IE-ben.
Ez az oldalam egyébként. Előre is köszönöm az ötleteket. -
#7075 A tartalmazó blokknak adj kitöltést:
padding-left: 20px; padding-right: 20px; -
#7074 ez működik :)
Köszönöm
lenne még egy kérdésem azt hogy tom beállítani a galériánál,hogy jobb és baloldalon mekkora legyen a távolság?mert nekem a háttérképem az olyan,hogy van körülötte egy "keret" és belelóg a galéria :)
Előre is Köszönöm -
#7073 1. repeat x CSS érték nincs, repeat-x van.
2. See the difference -
#7072 Én így csinálnám:
.tartalom {
background: url(...) repeat x left top;
background-color: #fff;
}
Nekem így beteszi :) -
#7071 Ha jól értem van egy tartalom osztályú blokkod (annak megadtál egy ismétlődő hátteret background-image és background-repeat CSS-tulajdonságokkal) és abba helyezed bele a képgaléria img osztályú elemeit.
Ha azt akarod, hogy a háttér tényleg megjelenjen, és ismétlődjön, tegyél be az utolsó img osztályú blokk után egy ilyesmit:
<div style="clear:both;"></div> -
#7070 Lenne egy kérdésem:
.::EZT::.szeretném használni,de van egy kisgondom a divekkel.
akármit próbálok egyszerűen nem akarja a háttérképet ismételni (<div class="tartalom">IMG GALLERY HTML</div>)hanem lemegy a háttérszínbe.
Előre is köszönöm -
#7069 :) nálam nem működik rendesen :)
kerestem egyet ami műxik :P
java+html+css
azért köszi mindent
-
#7068 Ajánlom, hogy ne csak kimásold, hanem nézegesd a forráskódot, hogy mi mire van, ebből tudsz tanulni :) -
#7067 köszi all :) kispeki használni is fogom :) -
#7066 azt vágom, ezért használom a jegyzettömbböt. de lusta is vok azért :)
több kép beillesztése megy szövegformázás ügyébenn. inkább módosítok, mint gépelek :)
általános editot ami képes megjeleníteni szerkeztésre esetleg?
egyébként ismét kösz a választ :) -
#7065 PHP-nuke-hoz külön nincs.
Mellesleg javasolt nem ráhagyatkozni a grafikus webszerkesztő programokra, mert lehet hogy a szerkesztőablakban még jól néz ki, de a böngészők máshogy jelenítik meg az oldalt. -
#7064 létezik PHP-Nuke grafikus szerkesztő, vagy olyan prog v edito amiben le lehet képezni vizuál. mint pl a html-nel a front page....
remélem sikerült értelmesen leírni :) -
#7063 Csináltam egy drop-down menüt :) Jó, innen onnan néztem hozzá kódokat, de végül összebarkácsoltam. Használd egészséggel. CSSt tudod szerkesztgetni ;) Forráskódokat megtalálod a menüpontokban.