9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
#7302 Ha számító alkalmazást szeretnék csinálni a weblapra,akkor hogy lehet ilyet csinálni. Táblázat nélkül "css" és "javascript"?
Hogyan tudom pl. button,form, radiobutton stb.-t beilleszteni? -
#7301 Táblázatnélküli űrlap -
#7300 Használj css-t!
width="700px"
helyett
style="width:700px" -
#7299 :S az lemaradt,hogy a vonalakat nem csak díszítés céljából hanem majdd azzal szeretném elválasztani a híreket :) -
#7298 aha kk köszi
de akkor px helyett csakszámot írjak? :) -
Taibi #7297 Köszi!
Megpróbálom értelmezni ezeket. :) -
#7296 Sziasz'!
Szerintetek, ha formot készítek, ami úgy néz ki, hogy felirat (label) plusz beviteli mező, és ezekből egymás alatt sok, akkor azt mivel kell/célszerű elkészíteni? DIV-ekkel, vagy táblázattal?
Nyilván úgy, hogy a feliratok jobbra vannak igazítva, a beviteli mező balra. Egyik beviteli mező hosszabb, másik rövidebb. Szóval, ahogy az a képen van.
Köszi,
Catti -
ldavid #7295 itt van egy hasonló, vagy ez -
Taibi #7294 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet olyan "hírmegjelenítő" részt alkotni, a legfrissebb 4-5 cikket ugyanazon a honlapfelületen jelenik meg egy-egy nagy képpel?
Mivel valószínűleg a megfogalmazásomból nem derül ki, hogy mire gondolok, így adok pár linket, ahol hasonló megoldások vannak.
Példa sportoldalak:
NSO
Eurobarca
Madridista
Nekem megfelelne egy egyszerű forma is, nem kell automatikusan váltakozónak lennie, meg semmi hókuszpókusz.
Ehhez létezik valami "sablon" script? Vagy önállóan kellene programozni egy ilyet? -
#7293 1. Hibás az oldal HTML struktúrája. Pláne XHTML-Strict üzemmódban kicsit kínos. Helyesen:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xml:lang="hu" xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<!-- meta, link, style, script, title - minden, ami a fejlécbe kerül -->
</head>
<body>
<!-- Ide mindaz, ami az oldalra kerül -->
</body>
</html>
2. "És még az érdekelne,hogy hogyan lehet teljesen az oldal tetejére igazítani a képeket?"
Szanálj ki minden margót, kitöltést, szegélyt a stíluslap elején:
* {
margin: 0;
padding: 0;
border: none;
}
Így a többi helyen a 0px-re való utalásokat nyugodtan ki lehet szedni.
3. Ha egy képnek nincs tartalmi mondanivalója (mint például a img/contentt.gif, img/ev.gif, img/contenta.gif) - csak díszítő jelleggel bír tedd be inkább háttérképként.
4. height="100%" width="700px" border="0px" - ilyesmikről szokj le.
Egyrészt ott a CSS, másrészt HTML attribútumba nem írunk pixelt mértékegységként. -
#7292 bocsi rossz link :)
Nosztredamus Web -
#7291 na nekem csak két kérdésem lenne :)
van ez az oldalam : Nosztredamus Web és nem tudom miért csúszik el a felső kép :)
Hiába rakok <br />-t nem lesz jó.
És még az érdekelne,hogy hogyan lehet teljesen az oldal tetejére igazítani a képeket?Tehát ne legyen fent szürke (háttérszín) csík :)
kb annyira szeretném felrakni mint annál az oldalnál amit beszoktatok rakni példa oldalnak :)
Előre is Köszönök mindent:)
-
ldavid #7290 másold egy külön js fájlba, pl. date.js
és akkor elég ennyi: <script type="text/javascript" src="date.js"></script>
joomlánál meg keress rá az egyik szóra azoknak a PHP fájloknak a kódjában, amik a főoldalhoz tartoznak -
#7289 már beletettem, de azért ha van ötlet azt szívesen veszem!
Egy joomlas kérdés. Csinálom eztaz oldalt ahol, lehet értékelni is! Csak nem tudom hol lehet átállítani az elégtelen és kitűnő értékeket valami másra!
a válaszokat továbbra is köszönöm! -
#7288 Sziasztok!
Tudtok valami jó megoldást a dátum és az aktuális dátum kiírattatására?
Csak baromi hosszú scripteket találtam, amit nem szívesen tennék bele a html-be!
A segítségeket előre is köszönöm -
#7287 1999/2000.. es cellának +1 értéket adsz (a colspannak) és kiszeded az utána lévő <td></td> részt
márha ez a cél -
#7286 Hali!
Tudnátok nekem ebben segíteni?
Nem akarja normálisan a rowspan és colspannal összevonni a táblázat egyes celláit! Esetleg ha leírnátok az egész táblázat szerkezetének a tag-eit,azt megköszönném! -
#7285 Köszi látom te is csináltál avatart :P -
ldavid #7284 jah, hát úgy nem lehet, de amúgy tényleg jó lenne -
#7283 s1.addParam('flashvars','file=video.flv');
Ezt írod át:
s1.addParam('flashvars','file=abcdef.mp3');
-
#7282 na nekem tetszik ez a JW FLV
akkor ezt kell csak beraknom:
<p id='preview'>The player will show in this paragraph</p>
<script type='text/javascript' src='swfobject.js'></script>
<script type='text/javascript'>
var s1 = new SWFObject('player.swf','player','400','300','9');
s1.addParam('allowfullscreen','true');
s1.addParam('allowscriptaccess','always');
s1.addParam('flashvars','file=video.flv');
s1.write('preview');
</script>
?
És a zenét hogy tom belerakni? -
#7281 KÖSZI -
#7280 Használj Flashben készült zenelejátszót.
Például ezt, vagy ezt. -
#7279 Háttér zenét hogy tok betenni? -
#7278 úgy értettem hogy php nélkül -
#7277 hát ez nekem sajnos kinai:(
én örülök hogy a html-hez nem vagyok teljesen hülye:) Bár sokszor annak érzem magam:)
meg már nagyjából sejtegetem a css alapjait is
szóval a php az még nagyon messze van de majd akkro előveszem a php 24 óra alatt könyvemet és megnézem mit lehet etnni de azt már végkép nem akarom most megtanulni:) -
ldavid #7276 ez megy pl. az index.php fájlba
<?php
include('content.html');
?> -
#7275 és hogy hívod meg a másik html-ben? -
ldavid #7274 végülis lehet, csak át kell írni a kiterjesztést -
#7273 Az volna a jó, ha a html fájlokat össze lehetne include-olni, mint a PHP-ben. Szerintem tök nagy segítség lenne. :) -
ldavid #7272 a flash menü szerintem a keresők miatt nem igazán jó, na meg nincs is mindenkinél flash player
iframe helyett én inkább php include-ot használnék -
#7271 És ha a menü flash-ban csinálod? Majd minden oldal elejére beteszed?
-
#7270 Ha már iframe nekem is lenne egy kérdésem:)
amennyire tudom kerülni kell az oldalak frame-zését ill a táblázatok nem rendeltetés szerü használatát. Ezzel nem is lenne gondom.
Viszont csinálgatok most egy oldalt és azt szeretném megoldani hogy a menü illetve bizonyos elemek állandóak legyenek és a tartalmi rész változzon.
egyszerüen meg is oldom iframe segítségével és elvileg midnen működik is szépen, viszont a komodo editor visít az iframe miatt hogy az nem valid stb stb.
ahogy nézegettem oldalakat amik hasonló kinézetüek mint amit én akarok csinálni láttam hogy meglehet kerülni ezt az iframe dolgot is a megfelelő css ill java scriptek segítségével csak nem tudom mennyire érdemes magam beleásni a dologba.
A kérdésem a következő lenne érdemes magam beleásni vagy maradjak a jólbevált iframe megoldásnál és ugyanugy jó lesz az oldal a keresőrobotok ugyanugy megtalálják vagy az iframe-ből adódóan hátrányba kerülök??
-
#7269 "iframe-et belehet valahogy úgy állítani,hogy a háttérkép ismétlődjön?"
Az <iframe> src attribútumában megadott oldalnál kell beállítanod a háttérkép ismétlődését.
CSS-ben a background-repeat tulajdonság repeat értékűvé állításával oldható meg.
"Kb olyanra kéne mint az sg.hu-n tehát ne a fórumot kelljen görgetni hanem az oldalt :) "
Méretezd át az <iframe>-et.
Vagy ha a tárhely engedi a külső oldalakról való adatbeolvasást, használj fopen-t. -
#7268 őőő lenne egy érdekes kérdésem :)
iframe-et belehet valahogy úgy állítani,hogy a háttérkép ismétlődjön?
mert beraktam z sg.hu-s fórumot és elég kicsibe jeleníti meg.Mármint amikor van 2 hsz akkor már görgetni kell :S
Kb olyanra kéne mint az sg.hu-n tehát ne a fórumot kelljen görgetni hanem az oldalt :) -
#7267 Maci ezt hogy érted hogy mi a tervem? :) -
ldavid #7266 FTP rejtett fájl mutatását próbáltátok? -
#7265 tudnék* -
Maci2 #7264 Ja bocsi. Nosztredamus weboldalával kapcsolatban.
-
Maci2 #7263 Szia Ha gondolod én tudnák neked segíteni.
Mi a terved?