HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A <bgsound>-dot felejtsd el.
Helyette használj Flashben készült lejátszót (például ezt), amit SWFObjecttel be tudsz illeszteni.
Helyette használj Flashben készült lejátszót (például ezt), amit SWFObjecttel be tudsz illeszteni.
Hello!
Beraktam 1 oldal nyitólapjára egy zenét intronak (<BGSOUND SRC="intro1).mp3" LOOP=infinite>😉
Meg lehet oldani azt, hogy több számot rakjak be, és véletlen szerûen, vagy sorba más induljon el?
Beraktam 1 oldal nyitólapjára egy zenét intronak (<BGSOUND SRC="intro1).mp3" LOOP=infinite>😉
Meg lehet oldani azt, hogy több számot rakjak be, és véletlen szerûen, vagy sorba más induljon el?
http://epica.nl
ilyen menût mivel tudnám átszerkeszteni magyarra, és hogyan tudom megadni hogy megnyissa az oldalakat amit szeretnék??
Google-be írd be keresõoptimalizálás, vagy search engine optimization vagy röviden SEO.
Egy csomó cikket, leírást találhatsz a témában.
Pár leírás:
http://keresomarketing.fpn.hu/
http://weblabor.hu/cikkek/keresooptimalizalas
http://webni.innen.hu/Keres_c5_91optimaliz_c3_a1l_c3_a1s
Egy csomó cikket, leírást találhatsz a témában.
Pár leírás:
http://keresomarketing.fpn.hu/
http://weblabor.hu/cikkek/keresooptimalizalas
http://webni.innen.hu/Keres_c5_91optimaliz_c3_a1l_c3_a1s
Sziasztok! valaki tudna segiteni nekem a keresö optimalizálásban?
Köszi elöre is!
Köszi elöre is!
"Nekem pedig a menü megfelõ sorának kellene változni... vagy ez kiterjeszthetõ egy egész cellára is?"
A link méretét állítsd be a "cella" méretûvére.
A :hover IE alatt csak a linkekre alkalmazható - hacsak nem használsz egy kis trükköt.
"Köszi, bár nagyon kínai!!!!"
Annyira nem az - a példában a link alá töltõdik be (Javascripttel betöltve) a Flash.
A link méretét állítsd be a "cella" méretûvére.
A :hover IE alatt csak a linkekre alkalmazható - hacsak nem használsz egy kis trükköt.
"Köszi, bár nagyon kínai!!!!"
Annyira nem az - a példában a link alá töltõdik be (Javascripttel betöltve) a Flash.
#6331 Megoldva 😉
DJ Faustus!
Köszi, sikerült letesztelni más webtárhly szolgáltatónál, itt sztem az ingyenes tárhely a gond. Bérelnem kell egy normálisat, mert két ingyenes sazrt is kipróbáltam, de az egyik helyen mindig ujratölti az egészet eltûnik vagy 2 mp re és ujra bejön, aztán a másikon meg az ékezetek helyett idióta jeleket írt ki e ott meg nem töltötte ujra az oldalt lol...
Szarok ezek egy szóval.
Köszi, sikerült letesztelni más webtárhly szolgáltatónál, itt sztem az ingyenes tárhely a gond. Bérelnem kell egy normálisat, mert két ingyenes sazrt is kipróbáltam, de az egyik helyen mindig ujratölti az egészet eltûnik vagy 2 mp re és ujra bejön, aztán a másikon meg az ékezetek helyett idióta jeleket írt ki e ott meg nem töltötte ujra az oldalt lol...
Szarok ezek egy szóval.
Hali!
Arra nem tudok rájönni, hogy hogyan lehetne megoldani azt, hogy a link egy adott oldal könyvjelzõjét hozza be... Vagyis az adott oldal azt a részét amire hivatkozni szeretnék...
Vagyis:
<a target="iframefooldal" href="../hirek/hirek.htm gondolom itt a kettõ között kellene valahogy összefûzni, de egyik írásjel sem jött be #2008.01.23.">történés</a>
Elõre is köszi a megfejtést 😊
Arra nem tudok rájönni, hogy hogyan lehetne megoldani azt, hogy a link egy adott oldal könyvjelzõjét hozza be... Vagyis az adott oldal azt a részét amire hivatkozni szeretnék...
Vagyis:
<a target="iframefooldal" href="../hirek/hirek.htm gondolom itt a kettõ között kellene valahogy összefûzni, de egyik írásjel sem jött be #2008.01.23.">történés</a>
Elõre is köszi a megfejtést 😊
Dj Faustus!
Köszi a tippet! Egy dolog van ami miatt szerintem ezt nem tudom alkalmazni, mégpedig az, hogy csak a "link terjedelmében" változik a háttér.
Nekem pedig a menü megfelõ sorának kellene változni... vagy ez kiterjeszthetõ egy egész cellára is?
Köszi a tippet! Egy dolog van ami miatt szerintem ezt nem tudom alkalmazni, mégpedig az, hogy csak a "link terjedelmében" változik a háttér.
Nekem pedig a menü megfelõ sorának kellene változni... vagy ez kiterjeszthetõ egy egész cellára is?
"Azt szeretném, hogy a link alatt a háttér megváltozzon, mikor az egeret fõlé viszem, mint a lap pont hu oldalaknál."
Nem kell itt Javascript, a CSS is megfelelõ erre.
Ha csak a háttérszínt szeretnéd megváltoztatni.
a, a:link {
background-color: black;
color: white;
}
a:hover {
background-color: white;
color: black;
}
Ha háttrképet is szeretnél váltani:
background-image: url(out.jpg);
}
background-image: url(over.jpg);
}
Bõvebben:
:link
:hover
background-color
background-image
"csak álandóan újra tölti az egészet"
Mert a szerveren levõ index.php-t újra és újra meghívod (mivel ez egy szerveroldali szkript). Ha az oldal bizonyos részeit nem szeretnéd újratölteni, akkor a frissülõ tartalmakat tedd bele <iframe>-be, vagy hívd be Javascript-ben XMLHttprequest segítségével.
Bár szerény véleményem szerint a jelenlegi szélessávú kapcsolatok korában ennek kevésbé van jelentõsége.
"Következõ lenne a kérdésem: mi a "¹" és "¾" karakterek kódja?"
Ha magyar és szláv karaktereket is használni szeretnél, javaslom használj UTF-8-as karakterkódolást.
Így használhatsz többféle karaktert egyszerre.
Unicode karakterkódok
"Azt hogyan tudnám megcsinálni, hogy ha az egér nyilacskáját, a menû gombjaira viaszem akkor valamilyen hangot adjon ki!!!"
A leginkább hülyebiztosabb megoldás, hogy a linkre való rámozduláskor (onmouseover) egy adott id-jú elembe elhelyezel egy flash objektumot, amiben meg lejátszod a hangot.
Nem kell itt Javascript, a CSS is megfelelõ erre.
Ha csak a háttérszínt szeretnéd megváltoztatni.
background-color: black;
color: white;
}
background-color: white;
color: black;
}
Ha háttrképet is szeretnél váltani:
background-image: url(out.jpg);
}
background-image: url(over.jpg);
}
Bõvebben:
:link
:hover
background-color
background-image
"csak álandóan újra tölti az egészet"
Mert a szerveren levõ index.php-t újra és újra meghívod (mivel ez egy szerveroldali szkript). Ha az oldal bizonyos részeit nem szeretnéd újratölteni, akkor a frissülõ tartalmakat tedd bele <iframe>-be, vagy hívd be Javascript-ben XMLHttprequest segítségével.
Bár szerény véleményem szerint a jelenlegi szélessávú kapcsolatok korában ennek kevésbé van jelentõsége.
"Következõ lenne a kérdésem: mi a "¹" és "¾" karakterek kódja?"
Ha magyar és szláv karaktereket is használni szeretnél, javaslom használj UTF-8-as karakterkódolást.
Így használhatsz többféle karaktert egyszerre.
Unicode karakterkódok
"Azt hogyan tudnám megcsinálni, hogy ha az egér nyilacskáját, a menû gombjaira viaszem akkor valamilyen hangot adjon ki!!!"
A leginkább hülyebiztosabb megoldás, hogy a linkre való rámozduláskor (onmouseover) egy adott id-jú elembe elhelyezel egy flash objektumot, amiben meg lejátszod a hangot.
Sziasztok!
Pár hete érdeklõdtem gördítõ sáv szinezésrõl. Akkor nem mûködött, vagyis félig, egyszerû html lapnál jó. Viszon ha 2 frame-bõl áll az oldal akkor nem mûködik. Van erre valami megoldás? Vagy nem lehetséges úgy?
Pár hete érdeklõdtem gördítõ sáv szinezésrõl. Akkor nem mûködött, vagyis félig, egyszerû html lapnál jó. Viszon ha 2 frame-bõl áll az oldal akkor nem mûködik. Van erre valami megoldás? Vagy nem lehetséges úgy?
http://epica.nl
Sziasztok.
Azt hogyan tudnám megcsinálni, hogy ha az egér nyilacskáját, a menû gombjaira viaszem akkor valamilyen hangot adjon ki!!!
Elõre is köszi!!
Azt hogyan tudnám megcsinálni, hogy ha az egér nyilacskáját, a menû gombjaira viaszem akkor valamilyen hangot adjon ki!!!
Elõre is köszi!!
Itt jól jelenik meg mind a magyar, mind a szláv betû... én is ezt szeretném elérni.
Következõ lenne a kérdésem: mi a "¹" és "¾" karakterek kódja? Vagy van olyan betûkészlet, mely úgy a magyart, mint a szláv betket jól kezeli? Ha igen, segíthetnétek a fejléccel kapcsolatban.
Elõre is kösz szépen!
Elõre is kösz szépen!
Igazad van, bocsi..
html ben <div id="akarmi">...</div> a kód, ha a cssben #akarmi volt..
nekem is lenne egy ujabb kérdésem 😊
htmlbe ágyazott rövid php scriptet használok az oldalon a tartalom cserélgetésére:
<?php
$_GET<'id'>'id'> = str_replace('../', '',$_GET<'id'>'id'> );
if (isset($_GET<'id'>'id'>) and $_GET<'id'>'id'> != '')
{
if (is_file("modulok/" . $_GET["id"] . ".php"))
{
include("modulok/" . $_GET["id"] . ".php");
}
else
{
include("modulok/error.php");
}
}
else
{
include ("modulok/fooldal.php");
}
?>
ezt találtam felhasznûáltam mûködik is
a menüpontok pedig így vannak megadva:
<p><a href="index.php?id=kapcsolat" title="Kapcsolat" align="left"><strong>Kapcsolat</strong></a></p>
stbstb
a kérdésem a következõ lenne.. feltette megy ingyenes tárhely szolgáltatóhoz és megy is az oldal, csak álandóan újra tölti az egészet ha rákattintok a menüpontra és nem tudom miért. Nálam ha tesztelem localhost stb akkor minden ok 😞 nem tudom mi lehet plz aki tud help valami jó tanáccsal lásson el 😊 elõre is köszi 😊<#zavart2>#zavart2>
html ben <div id="akarmi">...</div> a kód, ha a cssben #akarmi volt..
nekem is lenne egy ujabb kérdésem 😊
htmlbe ágyazott rövid php scriptet használok az oldalon a tartalom cserélgetésére:
<?php
{
{
}
else
{
}
}
else
{
}
?>
ezt találtam felhasznûáltam mûködik is
a menüpontok pedig így vannak megadva:
<p><a href="index.php?id=kapcsolat" title="Kapcsolat" align="left"><strong>Kapcsolat</strong></a></p>
stbstb
a kérdésem a következõ lenne.. feltette megy ingyenes tárhely szolgáltatóhoz és megy is az oldal, csak álandóan újra tölti az egészet ha rákattintok a menüpontra és nem tudom miért. Nálam ha tesztelem localhost stb akkor minden ok 😞 nem tudom mi lehet plz aki tud help valami jó tanáccsal lásson el 😊 elõre is köszi 😊<#zavart2>#zavart2>
Elláttatok jó tanáccsal css-bõl!
Köszönöm!<#law>#law>
Egy komolyabb kérdés Vágó úrtól 10.000 -ért.
Szeretnék egy "dinamikus" menüt a következõ munkámhoz. Azt szeretném, hogy a link alatt a háttér megváltozzon, mikor az egeret fõlé viszem, mint a lap pont hu oldalaknál.
Idáig ezt a scriptet használtam pl a dunapizza pont hu-nál
<script language="JavaScript"><!--
function preloadImages()
{
var preload = new Array();
var i, a=preloadImages.arguments;
for(i=0; i < a.length; i++)
{
preload =new Image;
preload .src=a;
}
}
function locateObject(name, d)
{
var i,x;
if(!d) d=document;
x=d ;
for(i=0; !x && d.layers && i< d.layers.length; i++)
x=locateObject(name, d.layers.document);
return x;
}
function ImageSwap( Name, URL)
{
var img;
img = locateObject(Name);
img.src = URL;
}
//-->
</script>
Ez mûködik és super, de csak felhasználni tudom, nem én írtam, de erre az elképzelésemhez nem jó!
Ötlet?<#email>#email>
Köszönöm!<#law>#law>
Egy komolyabb kérdés Vágó úrtól 10.000 -ért.
Szeretnék egy "dinamikus" menüt a következõ munkámhoz. Azt szeretném, hogy a link alatt a háttér megváltozzon, mikor az egeret fõlé viszem, mint a lap pont hu oldalaknál.
Idáig ezt a scriptet használtam pl a dunapizza pont hu-nál
<script language="JavaScript"><!--
function preloadImages()
{
var preload = new Array();
var i, a=preloadImages.arguments;
for(i=0; i < a.length; i++)
{
preload =new Image;
preload .src=a;
}
}
function locateObject(name, d)
{
var i,x;
if(!d) d=document;
x=d
for(i=0; !x && d.layers && i< d.layers.length; i++)
x=locateObject(name, d.layers.document);
return x;
}
function ImageSwap( Name, URL)
{
var img;
img = locateObject(Name);
img.src = URL;
}
//-->
</script>
Ez mûködik és super, de csak felhasználni tudom, nem én írtam, de erre az elképzelésemhez nem jó!
Ötlet?<#email>#email>
Köszi a tippeket CattiBrie és Butch3r!
Mûködnek!<#eljen>#eljen> mennyit számít egy-egy írásjel...
Hogyan kell valmi.css -t megírni?
Akkot kipróbálnám a Butch3r által ajánlott módszert!
Mûködnek!<#eljen>#eljen> mennyit számít egy-egy írásjel...
Hogyan kell valmi.css -t megírni?
Akkot kipróbálnám a Butch3r által ajánlott módszert!
Pár kiegészítés:
* A stílusdefiníciót érdemes rövidíteni, mint CattiBrie is írta (kisebb méret, gyorsabb letöltõdés):
#akarmi {margin: 4px 10px;}
* Ha a CSS állományban #akarmi szerepel, akkor aa HTML-ben így hivatkozunk rá:
<div id="akarmi">...</div>
Ha pedig .akarmi szerepel:
<div class="akarmi">...</div>
Egyébként pedig:
Osztály-szelektorok
ID-szelektorok
<link>
* A stílusdefiníciót érdemes rövidíteni, mint CattiBrie is írta (kisebb méret, gyorsabb letöltõdés):
#akarmi {margin: 4px 10px;}
* Ha a CSS állományban #akarmi szerepel, akkor aa HTML-ben így hivatkozunk rá:
<div id="akarmi">...</div>
Ha pedig .akarmi szerepel:
<div class="akarmi">...</div>
Egyébként pedig:
Osztály-szelektorok
ID-szelektorok
<link>
AMADEUSLACA...
css ben megírod hogy
#akarmi{
margin-left: 10px;
margin-right: 10px;
margin-top: 4px;
margin-bottom: 4px;
}
html be meghívod a HEAD be ugy hogy:
<link href="eleresiut/akarmi.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
ezután, a programban bármikor meghívhatod úgy, hogy:
<div class="akarmi">..............a cucc .........</div
és ennyi 😊 sok sikert
css ben megírod hogy
#akarmi{
margin-left: 10px;
margin-right: 10px;
margin-top: 4px;
margin-bottom: 4px;
}
html be meghívod a HEAD be ugy hogy:
<link href="eleresiut/akarmi.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
ezután, a programban bármikor meghívhatod úgy, hogy:
<div class="akarmi">..............a cucc .........</div
és ennyi 😊 sok sikert
Egy következõ találós kérdés!
Hogyan adnátok ezt meg css-ben?
<div style='margin-left: 10px; margin-right: 10px; margin-top: 4px; margin-bottom:4px;'> <div>
<#nemtudom>#nemtudom>köszi a tippeket
Hogyan adnátok ezt meg css-ben?
<div style='margin-left: 10px; margin-right: 10px; margin-top: 4px; margin-bottom:4px;'> <div>
<#nemtudom>#nemtudom>köszi a tippeket
Igazad van a betûnagyság kérdése megoldódott!
Kipróbáltam, és mûködik, viszont a színt a Mozzila még mindig nem mutatja!
Jó így a css?pl:
body{ font-size : 14 px; font-family:Tahoma; color:"#484848"}
Kipróbáltam, és mûködik, viszont a színt a Mozzila még mindig nem mutatja!
Jó így a css?pl:
body{ font-size : 14 px; font-family:Tahoma; color:"#484848"}
Közben megoldódott a problémám magától.Most megy a fórumom, úgyhogy stornózva a kérdésem.
Végül is így oldottam meg, hogy a háttér (ami beállított fotó).
body {
background-image:url(back.png);
background-repeat:no-repeat; //erre nehezen jöttem rááá
background-color:black;
background-attachment:fixed;
background-position: top;
}
body {
background-repeat:no-repeat; //erre nehezen jöttem rááá
background-color:black;
background-position: top;
}
Sziasztok!
Frissítettem az eddig jól mûködõ fórumom (easyforum) html oldalát, -új linket tettem fel- és azóta nem tudom elindítani. Nem indul el az index.php. Azt írja ki, hogy adjak a members.php-nak 777-es jogosultságot, de amikor ezt meg akarom tenni, (azt sem értem, hogy miért állítódott át) akkor nem engedi.
Még tesztelés alatt van az oldal, úgyhogy nem tragédia a dolog, csak nem tudom, mi a fenét csináljak. Van tippetek?
Frissítettem az eddig jól mûködõ fórumom (easyforum) html oldalát, -új linket tettem fel- és azóta nem tudom elindítani. Nem indul el az index.php. Azt írja ki, hogy adjak a members.php-nak 777-es jogosultságot, de amikor ezt meg akarom tenni, (azt sem értem, hogy miért állítódott át) akkor nem engedi.
Még tesztelés alatt van az oldal, úgyhogy nem tragédia a dolog, csak nem tudom, mi a fenét csináljak. Van tippetek?
Nem. Elég egy, amit írtam. Nálam mûködik.
Miért a head-nek adod meg a font méretét? Talán a bodynak kéne.
Miért a head-nek adod meg a font méretét? Talán a bodynak kéne.
[/spam]™
Azaz külön méretezzem be az explorernek és a mozzillának a betüket?
Ha igen akkor, az a kérdés, hogyan!
És miért nem reagál a mozzilla a css-ben megadott parancsra?
<style>
a:link {color: #0093DD; FONT-SIZE: 14px; } /* unvisited link */
a:visited {color: #0080FF; FONT-SIZE: 14px; text-decoration:none} /* visited link */
a:hover {color: #FE4960; FONT-SIZE: 15px; text-decoration:none} /* mouse over link */
a:active {color: #82B34D; FONT-SIZE: 14px} /* selected link */
.text{ font-size : 14 px; font-family:Tahoma; color:"#484848"}
.head { font-size : 20 px; font-family:Tahoma}
</style>
Ha igen akkor, az a kérdés, hogyan!
És miért nem reagál a mozzilla a css-ben megadott parancsra?
<style>
a:link {color: #0093DD; FONT-SIZE: 14px; } /* unvisited link */
a:visited {color: #0080FF; FONT-SIZE: 14px; text-decoration:none} /* visited link */
a:hover {color: #FE4960; FONT-SIZE: 15px; text-decoration:none} /* mouse over link */
a:active {color: #82B34D; FONT-SIZE: 14px} /* selected link */
.text{ font-size : 14 px; font-family:Tahoma; color:"#484848"}
.head { font-size : 20 px; font-family:Tahoma}
</style>
body {
font-size: 12px;
}
De, ha ki szeretnéd küszöbölni, hogy a mozzilla és az explorer ugyanazt a betûnagyságot adja vissza, akkor az azt jelenti, hogy a cél, hogy NE ugyanolyan méretû betûket jelenítsenek meg. És a Mozilla egy z. 😊
font-size: 12px;
}
De, ha ki szeretnéd küszöbölni, hogy a mozzilla és az explorer ugyanazt a betûnagyságot adja vissza, akkor az azt jelenti, hogy a cél, hogy NE ugyanolyan méretû betûket jelenítsenek meg. És a Mozilla egy z. 😊
[/spam]™
Sziasztok!
Hogyan tudom kiküszöbölni, hogy a mozzilla és az explorer ugyanazt a betûnagyságot adja vissza?
A mozzilla jóval nagyobb és mire teleirok egy oldalt 2 cm eltérés van
<#worship>#worship>Köszi a segatõknek elõre is!
Hogyan tudom kiküszöbölni, hogy a mozzilla és az explorer ugyanazt a betûnagyságot adja vissza?
A mozzilla jóval nagyobb és mire teleirok egy oldalt 2 cm eltérés van
<#worship>#worship>Köszi a segatõknek elõre is!
a végén 980x90-es flasht használtam 1000x136-os háttérrel.
#header {
width: 1000px;
height: 136px;
background-image: url(header.jpg);
}
#flashtide {
width: 980px;
height: 90px;
padding: 23px 10px;
}
Kösz mégegyszer az útbaigazítást!
#header {
width: 1000px;
height: 136px;
}
#flashtide {
width: 980px;
padding: 23px 10px;
}
Kösz mégegyszer az útbaigazítást!
Na megvan, sikerült! Csak a paddinget a flashtide-hoz kellett írnom.
Kösz a segítséget, de sajnos ez így nem az igazi. A header háttérképét mintha másolná a középre tolt helyre. Tehát a háttérkép marad a helyén, és annak egy ,,másolata" csószik a flash-sel együtt középre. Lehet, hogy nem látszana a hiba abban az esetben, ha a háttérkép egyszínû lenne, nekem viszont az alsó és felsõ részén egy-egy csík van.
"Flashem szélessége 728 px, magassága 90 px."
HTML
<div id="header">
<div id="flashtide">
<!-- Ide töltõdik be a Flash -->
</div>
</div>
CSS:
#header {
width: 728px;
padding: 20px 136px;
}
#flashtide {
}
Hogy miért ugyanakkora a flasht tartalmazó blokk (flashtide) mérete, és a fejléc (header) mérete? Mert a fejlécnek van kitöltése, ami körbeveszi a flasht tartalmazó blokkot.
Így 20px + 20px + 90px = 130px; illetve 136px + 136px + 728px = 1000px.
Megjegyzés: a float tulajdonságnak nincs center tulajdonsága.
CSS-ben nincs align tulajdonság (HTML-ben volt, de már a 4.01-ben deprecated státuszúvá vált), csak text-align.
Az értékeknél meg egybe kell írni a számot a mértékegységgel.
Tessék olvasni...
HTML
<div id="header">
<div id="flashtide">
<!-- Ide töltõdik be a Flash -->
</div>
</div>
CSS:
#header {
padding: 20px 136px;
}
#flashtide {
}
Hogy miért ugyanakkora a flasht tartalmazó blokk (flashtide) mérete, és a fejléc (header) mérete? Mert a fejlécnek van kitöltése, ami körbeveszi a flasht tartalmazó blokkot.
Így 20px + 20px + 90px = 130px; illetve 136px + 136px + 728px = 1000px.
Megjegyzés: a float tulajdonságnak nincs center tulajdonsága.
CSS-ben nincs align tulajdonság (HTML-ben volt, de már a 4.01-ben deprecated státuszúvá vált), csak text-align.
Az értékeknél meg egybe kell írni a számot a mértékegységgel.
Tessék olvasni...
Sziasztok!
Flash pozicionálása a problémám. A headerbe szeretném beszúrni, annak is a közepére /függõleges és vízszintes irányban is a közepén kell lennnie/.
Flashem szélessége 728 px, magassága 90 px.
Headerhez tartozó CSS
#header {
float: center;
align: center;
height: 130px;
width: 1000 px;
}
Próbáltam osztályt csinálni a flashnek, de valamiért nem kezelte jól, a bal sarokban hagyta a továbbiakban is.
Valaki leírná ide a flash beszúrását a pozicionálásával együtt? Kösz elõre is!
Flash pozicionálása a problémám. A headerbe szeretném beszúrni, annak is a közepére /függõleges és vízszintes irányban is a közepén kell lennnie/.
Flashem szélessége 728 px, magassága 90 px.
Headerhez tartozó CSS
#header {
float: center;
align: center;
height: 130px;
width: 1000 px;
}
Próbáltam osztályt csinálni a flashnek, de valamiért nem kezelte jól, a bal sarokban hagyta a továbbiakban is.
Valaki leírná ide a flash beszúrását a pozicionálásával együtt? Kösz elõre is!
És ha nem a képméretet fixálom, hanem az oldal mejelenését.
Pl. az oldal felbontása 1024x768 lenne.
Akkor is meg kell adnom a kép méretét vagy elé ha a kép mérete 1024x768-as?
Fix weboldalt hogy tudom megcsinálni???
Pl. az oldal felbontása 1024x768 lenne.
Akkor is meg kell adnom a kép méretét vagy elé ha a kép mérete 1024x768-as?
Fix weboldalt hogy tudom megcsinálni???
Ha a kép mérete ne változzon (ugyanolyan felbontású maradjon):
body {
background-image: url(back.png);
background-attachment: fixed;
width: 1024px;
height: 768px;
}
Ha a kép mérete a böngészõ ablakának méretétõl változzon, arra (a CSS3-ban szereplõ background-size tulajdonság megjelenéséig) esetleg egy furmányos trükk van: egymásra pakolod a képet és a tartalmat. Mindezekrõl bõvebben itt.
Mindezekre
body {
background-image: url(back.png);
background-attachment: fixed;
width: 1024px;
height: 768px;
}
Ha a kép mérete a böngészõ ablakának méretétõl változzon, arra (a CSS3-ban szereplõ background-size tulajdonság megjelenéséig) esetleg egy furmányos trükk van: egymásra pakolod a képet és a tartalmat. Mindezekrõl bõvebben itt.
Mindezekre
A background tulajdonságot szeretném úgy beállítani, hogy minden gépen egyformán jelenjen meg, függetlenül attól, milyen felbontás van beállítva számitógépnél.Ezzel próbálkoztam:
'1024x768'
body {
}
De más gépem nézztem és ott nem volt jóóó. Biztos a monitor nagyságtól is függ.
Be lehet ezt állítani?
'1024x768'
body {
}
De más gépem nézztem és ott nem volt jóóó. Biztos a monitor nagyságtól is függ.
Be lehet ezt állítani?
a fájlok ugy helyezkednek el, hogy
index.php
modulok mappa
- itt a menupontok php fájljai
index.php
modulok mappa
- itt a menupontok php fájljai
nah ismét változtaattam a jelenlegi problémám mivel minden mûködik már, hogy hogyan tudom megcsinálni az almenüt eegy adott php oldalhoz
<?php
{
{
}
else
{
}
}
else
{
}
?>
ezt a függvényt használom a tartalom változtatására mûködik is, csak az volna a kérdésem, hogy hogy lehet belõni azt, hogy a rolunk menupontra kattintva a tartalom rész felett(css -el megcsinálom) almenü legyen látható, illetve ha arra kattintok akkor megjelenjen a tartalma...
valahol azt olvastam, hogy:
"szal ha get-en belül egy include-olt lapon akarsz még egy ilyen get-es függvényt csinálni akkor utána már úgy kell rá hivatkozni, hogy page.php?id=kapcsolat&lap=vmi... "
itt hogyan tudom elérni hogy ez mûködjön?
<?php
{
{
}
else
{
}
}
else
{
}
?>
ezt a függvényt használom a tartalom változtatására mûködik is, csak az volna a kérdésem, hogy hogy lehet belõni azt, hogy a rolunk menupontra kattintva a tartalom rész felett(css -el megcsinálom) almenü legyen látható, illetve ha arra kattintok akkor megjelenjen a tartalma...
valahol azt olvastam, hogy:
"szal ha get-en belül egy include-olt lapon akarsz még egy ilyen get-es függvényt csinálni akkor utána már úgy kell rá hivatkozni, hogy page.php?id=kapcsolat&lap=vmi... "
itt hogyan tudom elérni hogy ez mûködjön?
nah szal elkezdtem...
a forráskód amit találtam és ami alapján megcsinálta mmagamnak az oldalt a következõ:
<html>
<?php
switch($page){
case "fooldal" : $content = "fooldal.php"; $title="Fõoldal"; break;
case "rolunk" : $content = "bio.php"; $title="Rólunk"; break;
case "galery" : $content = "galery.php"; $title="Galéria"; break;
case "sport" : $content = "sport.php"; $title="Sport"; break;
case "szorakozas" : $content = "szorakozas.php"; $title="Szórakozás"; break;
case "egyebek" : $content = "egyebek.php"; $title="Egyebek"; break;
case "vendegkonyv" : $content = "gbook.php"; $title="Vendégkönyv"; break;
case "forum" : $content = "forum.php"; $title="Fórum"; break;
case "kapcsolat" : $content = "kapcsolat.php"; $title="Kapcsolat"; break;
}
?>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<link href="../css/index/index.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="../css/menu/menu.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="../css/tartalom/tartalom.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<title>Wonderfull Life</title>
</head>
<body>
<div id="hatter"></div>
<div id="menu">
<p><a href="index.php?page=fooldal" title="Fõoldal" align="left"><strong>Fõoldal</strong></a></p>
<p><a href="index.php?page=rolunk" title="Rólunk" align="left"><strong>Rólunk</strong></a></p>
<p><a href="index.php?page=galery" title="Galéria" align="left"><strong>Galéria</strong></a></p>
<p><a href="index.php?page=sport" title="Sport" align="left"><strong>Sport</strong></a></p>
<p><a href="index.php?page=szorakozas" title="Szórakozás" align="left"><strong>Szórakozás</strong></a></p>
<p><a href="index.php?page=egyebek" title="Egyebek" align="left"><strong>Egyebek</strong></a></p>
<p><a href="index.php?page=vendegkonyv" title="Vengédkönyv" align="left"><strong>Vendégkönyv</strong></a></p>
<p><a href="index.php?page=forum" title="Fórum" align="left"><strong>Fórum</strong></a></p>
<p><a href="index.php?page=kapcsolat" title="Kapcsolat" align="left"><strong>Kapcsolat</strong></a></p>
</div>
<div id="tartalom"><?php include($content);?> </div>
</body>
</html>
itt erre azt írja ki a böngészõ a tartalom részbe, hogy:
Warning: include() : Failed opening '' for inclusion (include_path='.;C:\php5\pear') in C:\wamp\www\php\index.php on line 39
mi a baja itt ? 😮 és hogy tudom korrigálni a helyzetet?
a forráskód amit találtam és ami alapján megcsinálta mmagamnak az oldalt a következõ:
<html>
<?php
switch($page){
case "fooldal" : $content = "fooldal.php"; $title="Fõoldal"; break;
case "rolunk" : $content = "bio.php"; $title="Rólunk"; break;
case "galery" : $content = "galery.php"; $title="Galéria"; break;
case "sport" : $content = "sport.php"; $title="Sport"; break;
case "szorakozas" : $content = "szorakozas.php"; $title="Szórakozás"; break;
case "egyebek" : $content = "egyebek.php"; $title="Egyebek"; break;
case "vendegkonyv" : $content = "gbook.php"; $title="Vendégkönyv"; break;
case "forum" : $content = "forum.php"; $title="Fórum"; break;
case "kapcsolat" : $content = "kapcsolat.php"; $title="Kapcsolat"; break;
}
?>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<link href="../css/index/index.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="../css/menu/menu.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="../css/tartalom/tartalom.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<title>Wonderfull Life</title>
</head>
<body>
<div id="hatter"></div>
<div id="menu">
<p><a href="index.php?page=fooldal" title="Fõoldal" align="left"><strong>Fõoldal</strong></a></p>
<p><a href="index.php?page=rolunk" title="Rólunk" align="left"><strong>Rólunk</strong></a></p>
<p><a href="index.php?page=galery" title="Galéria" align="left"><strong>Galéria</strong></a></p>
<p><a href="index.php?page=sport" title="Sport" align="left"><strong>Sport</strong></a></p>
<p><a href="index.php?page=szorakozas" title="Szórakozás" align="left"><strong>Szórakozás</strong></a></p>
<p><a href="index.php?page=egyebek" title="Egyebek" align="left"><strong>Egyebek</strong></a></p>
<p><a href="index.php?page=vendegkonyv" title="Vengédkönyv" align="left"><strong>Vendégkönyv</strong></a></p>
<p><a href="index.php?page=forum" title="Fórum" align="left"><strong>Fórum</strong></a></p>
<p><a href="index.php?page=kapcsolat" title="Kapcsolat" align="left"><strong>Kapcsolat</strong></a></p>
</div>
<div id="tartalom"><?php include($content);?> </div>
</body>
</html>
itt erre azt írja ki a böngészõ a tartalom részbe, hogy:
Warning: include()
mi a baja itt ? 😮 és hogy tudom korrigálni a helyzetet?
hello tulképp egyébként a php mûködését a kapcsolatot meghatározó fontosabb tényezõket próbálom felfogni, azt hogy hogy lehet include olni dolgokat, hogy miért illetve, hogy hogyan is alakul az ilyen link: pl:
http://weblabor.hu/levlistak/wl-offlista
pl ez is nincs html php vagy bármiféle tag csak egymás után következnek és csa kegy adott részét töltik újra a weboldalnak ajax-al megy az nagyon tetszett ez a tartalom töltés amit Faustus adott azzal csináltam is egy weboldalt... most tovább akarom fejleszteni magam php szinten és egy - adatbázisos bejelentkezõsös regisztrációs stbstb hírekkel cikkekkel - komolyabb weboldalt akarok csinálni. olvasgattam én weblaboron nagyon jó dolgokat csak nem nagyon jönnek össze 😞 Nem akarok nagyon komolyat csak valami egyszerût amit php vel nyomatsz include vagy akármivel amivel mostanában szokták egy oylan oldalt aminek látom a felépítését mi hogy klapcsolódik stb nekem csak ez a bajom sztem vagy ténleg nagyon láma vagyok ehhez... xD
http://weblabor.hu/levlistak/wl-offlista
pl ez is nincs html php vagy bármiféle tag csak egymás után következnek és csa kegy adott részét töltik újra a weboldalnak ajax-al megy az nagyon tetszett ez a tartalom töltés amit Faustus adott azzal csináltam is egy weboldalt... most tovább akarom fejleszteni magam php szinten és egy - adatbázisos bejelentkezõsös regisztrációs stbstb hírekkel cikkekkel - komolyabb weboldalt akarok csinálni. olvasgattam én weblaboron nagyon jó dolgokat csak nem nagyon jönnek össze 😞 Nem akarok nagyon komolyat csak valami egyszerût amit php vel nyomatsz include vagy akármivel amivel mostanában szokták egy oylan oldalt aminek látom a felépítését mi hogy klapcsolódik stb nekem csak ez a bajom sztem vagy ténleg nagyon láma vagyok ehhez... xD
Dj Faustus neked köszi a sok segítséget és türelmet nem elõször írtál vissza még olyanra is amit másodszor is kérdeztem...
Ténleg sokat segítettél.. 😊
Ténleg sokat segítettél.. 😊
"Én azt szeretnélm elérni, hogy csak az 1-es szám látszódjon, tehát a size 1, viszont ha ráklikkelek a listára és ezáltal legördül , csak pl. 5 sor látszódjon egyszerre, a többit pedig görgetve lehetne kiválasztani."
A <select> size attribútuma a listában látható elemek számát állítja be.
Eredeti kérdésed erre vonatkozott.
Ha a legördülõ lista méretét szeretnéd állítani, az csak Javascriptes trükkel megy. A <select>-tes listát át kell alakítani egy rendezetlen listává (<ul>...</ul>😉, amit alapesetben elrejtünk. Az elsõ elemet megjelenítjük egy "szövegmezõben", és mellette egy "gombot" aminek a megnyomására megjelenik az elõbb emlegetett rendezetlen lista.
A rendezetlen lista elemei közül kiválaszthatjuk a kívánt elemet, ami bekerül a "szövegmezõbe" (és újból elrejtjük).
Itt találtam ehhez hasonló megoldást.
"egy oylat kéne összedobni kis magyarázattal ami tartalmaz 2 menüpontot az egyikre kattintva bejön a menü mellé jobbra a tartalma"
Ehhez nem kell PHP. Sima HTML-lel megoldható.
Tehát az elsõ eset, amikor csak a két menüpont látható:
<div id="menu">
<ul>
<li><a href="elso.htm">Elsõ menüpont</a></li>
<li><a href="masodik.htm">Második menüpont</a></li>
</ul>
</div>
A második eset, amikor megjelenik a menü alatt egy újabb menü és mellette a tartalom:
<div id="menu">
<ul>
</ul>
</div>
<div id=wrapper">
<div id="submenu">
<ul>
<li><a href="#">xxxxxxx</a></li>
<li><a href="#">yyyyyyy</a></li>
</ul>
</div>
<div id="content">
<!-- Ide jön az oldal tartalma, akár iframeben is -->
</div>
</div>
Hogy a submenu és a content id-jú blokkok egymás mellé kerüljenek ahhoz meg ott van a CSS float tulajdonsága.
Ez utóbbihoz segédlet
A <select> size attribútuma a listában látható elemek számát állítja be.
Eredeti kérdésed erre vonatkozott.
Ha a legördülõ lista méretét szeretnéd állítani, az csak Javascriptes trükkel megy. A <select>-tes listát át kell alakítani egy rendezetlen listává (<ul>...</ul>😉, amit alapesetben elrejtünk. Az elsõ elemet megjelenítjük egy "szövegmezõben", és mellette egy "gombot" aminek a megnyomására megjelenik az elõbb emlegetett rendezetlen lista.
A rendezetlen lista elemei közül kiválaszthatjuk a kívánt elemet, ami bekerül a "szövegmezõbe" (és újból elrejtjük).
Itt találtam ehhez hasonló megoldást.
"egy oylat kéne összedobni kis magyarázattal ami tartalmaz 2 menüpontot az egyikre kattintva bejön a menü mellé jobbra a tartalma"
Ehhez nem kell PHP. Sima HTML-lel megoldható.
Tehát az elsõ eset, amikor csak a két menüpont látható:
<div id="menu">
<ul>
</ul>
</div>
A második eset, amikor megjelenik a menü alatt egy újabb menü és mellette a tartalom:
<div id="menu">
<ul>
</ul>
</div>
<div id=wrapper">
<div id="submenu">
<ul>
<li><a href="#">xxxxxxx</a></li>
<li><a href="#">yyyyyyy</a></li>
</ul>
</div>
<div id="content">
<!-- Ide jön az oldal tartalma, akár iframeben is -->
</div>
</div>
Hogy a submenu és a content id-jú blokkok egymás mellé kerüljenek ahhoz meg ott van a CSS float tulajdonsága.
Ez utóbbihoz segédlet