9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • tomimate
    Szia.
    1. Csinálsz egyet, és minden oldalnak beírod a forráskódjába.
    2. CSSel egyszerű megoldani:

<style type="text/css">
    body
    {
    background-image:
    url('kepneve.jpg')
    }
    </style>
  • Voldi
    Sziasztok!
    Arra szeretnék választ kapni, hogy hogyan tudnék:

* Állandó menüsort szerelni a honlapra minden oldal tetejére. Tehát akármelyik oldalt nézik, az a menüsor legyen ott!

* Olyan hátteret alkotni, amiben egy kép ismétlődik folyamatosan, egymás után (tehát csak azt az egy képet kell letölteni, amit a böngésző sokszorosít).

Köszönöm.
  • tomimate
    ühüm jo lenne csak az a baj hogy amikor beállítom 200pxre mert annyi lenne a pont jó akkor nem fut végig a csík, hanem csak egy kis része látszodik:(
  • kispeki
    A css-ben a framecontent nevű divnek

#framecontent{
    position: absolute;
    top: 0;
    bottom: 0;
    left: 135px;;
    width: 2px;
    height: 100%;
    overflow: hidden;
    background: navy;
    color: white;
    }

ezt add meg, és ha jobbra akarod, akkor a left-et növeled, ha balra akkor csökkented :)
  • tomimate
    vagy egyéb ötlet ilyen vonalakra?
  • tomimate
    Lenne egy újabb kérdésem: még mindig ezen az oldalon van egy kék csík baloldalt és azt szeretném a menü és a szöveg közé tenni hogy úgy elválassza egymástól végig a lap aljáig. próbáltam marginnal(lehet nemvolt jó ötlet) de nem lett jó.
    Előre is köszi
  • Attis55
    Köszi a tippet, ezt már korábban is próbáltam de valahogy sose működött... Végülis ezzel oldottam meg.

Köszi szépen, sziasztok!
  • ldavid
    használd inkább ezt a lejátszót, és konvertáld flv-be a videókat
  • Attis55
    Sziasztok!

Még egy kérdés. Készítettem egy-két flash videót, melyek play-gombra indulnak viszont az előtöltés már ezelőtt megkezdődik, s mivel több vidi van egy oldalon, így nagyon belassulnak... Mit kellene tennem?

Előre is köszönöm...
  • Attis55
    félelmetesen gyors vagy. Ezer hála...
  • Dj Faustus #7172
    td elemeknek vertical-align:top CSS definíció.
    Az eredmény
  • Attis55
    Sziasztok! Lenne egy problémám... Ha Mozillát használok elcsúszik egy HTML-elem, IE-ben pedig tökéletes!!! Ráadásul semmi baja nem volt Mozilla alatt korábban. Updateltem az oldalt tegnap (egy teljesen másik részen) és azóta ez a kép fogad... PlsPls help!

Amúgy a következő oldalon van a jelenség...KATT jobb
  • Nosztredamus
    köszönöm
  • ldavid
    itt egy 3 oszlopos szerkezet
    továbbiakat találsz itt
  • Nosztredamus
    hát vhogy úgy.
    legyen egy 200 széles bal egy 600 széles középső és egy 200 széles jobb sáv :)
  • ldavid
    nem egy 3 oszlopos oldalszerkezetet szeretnél?
    mert én ezt a nagy mértékben fejleszthető sáv dolgot nem igazán értem
  • Virtuo86
    Köszi, hát egy gépre ez végülis jó, viszont a cél az lenne hogy bármelyik gépről elérhető legyen.(anélkül hogy minden gépre ezt a megoldást használnánk...)
    Esetleg vkinek más megoldási ötlete? :)
  • Dj Faustus #7165
    Talán segít
  • Nosztredamus
    Hi all!

Valaki tudna segíteni?
    Szeretnék jobb ill. bal oldalra sávot css-el de olyat amit lehet nagy mértékben fejleszteni.
    Amit én találtam az szétesik ill. eltűnik kép beszúrása után. ( background-image: url(img/x.jpg) )
    Ha valaki tud segíteni pls írja le :)

Előre is Köszönöm mindenkinek.
  • Virtuo86
    Sziasztok!
    A céges weboldalra próbáltam meg linkeket kirakni hálózatos dokumentumokra.
    Az IE meg tudja nyitni a fájlt, viszont a firefox nem:
    <a href="\\99.43.1.15\it\teszt.doc">teszt</a>
    próbáltam "a file:"-t eléírni de az sem segített.
    Tudna vki megoldást erre?
    Köszönöm.
  • otrosinka
    oh shit, köszönöm.....a frontpage nem látta.....jó öreg jegyzettömb...
    nagyon köszönöm, mindkettőtöknek
  • ldavid
    jegyzettömbbel csináld, nekem úgy ~23KB lett
  • Cat 02 #7160
    Ez előtt van jóóóóóóó sok szóköz.

"<param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/bDjovVqBcUY"> </param> <embed src="http://www.youtube.com/v/bDjovVqBcUY" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350"> </embed> </object></p>
    <div style="position: absolute; width: 171px; height: 113px; z-index: 1; left: 611px; top: 1852px" id="layer1">"
  • otrosinka
    kitöröltem belőle, és 2,1 mega a mentés után......valami nem oké
  • ldavid
    van benne egy tonnányi egybefüggő szóköz
  • otrosinka
    üdv. A problémám a következő lenne. Felraktam a a főoldalra egy képet. és a html fájl meghízott, előbb fél megára, majd a képet töröltem akkor meg 1 megás lett mentés után. ötlet? Valamit elírtam a kódolásnál, alt attributumot és metha tag-okat írtam azután csinálta ezt. Ennek az oldalnak az index.html-je. melygarazs.extra.hu.

Ha valakine meglesné a forrás és adna tippet megköszönném.
  • viso 007
    Köszönöm!
  • Dj Faustus #7155
    Az ilyesmik Flashben készülnek itt egy példa, meg egy másik.
  • Dj Faustus #7154
    Egészítsd ki
    .bubplastic.vertical {
    display:block;
    margin:0;
    padding:0;
    width:125px;
    float: left;
    }

Illetve:
    #maincontent {
    background-color:#000000;
    color: #ffffff;
    float: left;

overflow:auto;
    }
  • tomimate
    Üdv.
    Újra itt, újra egy kérdés
    na szal van egy oldal és az kéne hogy az a fehér rész az felmenynen a tetejére, és a menü melelt legyen, ne lógjon bele. és még ha lehet akkor a szine fekete legyen mert én cssbe probáltam a backgroundot blackre csinálni de akkor nemlett jo:(.
    Köszi előre is remélem értitek
  • viso 007
    Sziasztok!

Nem biztos, hogy ide kellene írnom, de hátha tudjátok rá a választ:
    Hogy lehet egy .pdf dokumentumot olyan "lapozgatóssá" tenni? A neten láttam olyan cégeket akik ezzel foglalkoztak, de nekem valami ingyenes megoldás kellene!
  • Dj Faustus #7151
    "CSS-t használok..."
    Ez egy teljesen érdektelen információ. A weboldal struktúráját és tartalmát a HTML adja. A CSS csak formáz.

A hiba a karakterkódolásban van:
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />

Magyar nyelvű oldalnál NE HASZNÁLJUNK nyugat-európai (iso-8859-1) karakterkódolást. Ott a közép európai (iso-8859-2) és az Unicode (utf-8) karakterkódolás.
    Esetedben az UTF-8 lenne a nyerő.
  • antalkrisz
    Van egy kis kódolási problémám. Mikor a gépen nézem, akkor minden ok, de mikor már feltöltöttem az oldalt, ilyen lett. Mi a megoldás? CSS-t használok...
  • kispeki
    Az azért van, mert túl széles lett a div :) tapasztald ki, hogy hogy jó, és ugyanannyit fog hagyni, vagy ajánlom a text-align: center; -t :)
  • tomimate
    ja bocs rájöttem, hogy azé van mer még lehet utána linkeket rakni sztem..
    (bocs)
  • tomimate
    ja és még egy apróság, de az nem fontos csak szépséghiba: a vonalat nem lehetne ugy igazitani hogy a menühöz képest középen legyen( ugy értem hogy mind a 2 oldalon ugyananynira lógjon ki és ne ugy ahogy most van:))
  • tomimate
    Hmm, megcsináltam és jó is lett, köszi szépen
  • tomimate
    nem egészen értem hogy hogy csináljam..megpróbéltam hogy a <div class="menu" után írtam a width: 500px; és a css-ben is átírtam a 100at
    de sehogy nem lett jó
  • kispeki
    HTML: <div class="menu"></div> CSS: .menu { width: 500px; margin: 0 auto; }

A szélességet tetszőlegesen megadhatod. Nem ajánlok 1000 pixelnél nagyobbat :)

/* A classoknál: .menu id-nél: #menu :) */
  • Dj Faustus #7143
    - align attribútumot felejtsd el. Ha van CSS-ben lehetőség rá, akkor minek HTML-lel formázni?
    - <center> taget ugyancsak.
    - A CSS állományban ha egyszer definiáltál valamit (például a menu osztályú elem stílusát - például a margóját - a stíluslap elején), nem kell újradefiniálni a stíluslap végén ugyanazt.
    - A menu osztályú <div> elemnek adj fix szélességet:
    width: 500px;