9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • CattiBrie
    detto.. nekem htaccess fájlom van fent, és nem tudom törölni

kértem a szolgáltatót, de tsesztek segíteni -.-
  • Nosztredamus
    help kellene

miért nem tudom törölni a php scripteket az extránál?Mindenhol megmarad pár mappa,de semmi fájl nincs bennük!próbáltam az attribumokat módosítani de nem jó :S
  • viso 007
    Bocs a rosszul beszúrt linkért, de legalább jó helyre mutat.
  • viso 007
    Segítsetek már, mit kell ezen a javascripten állítani hogy alapból amikor betöltődik minden menü zárva legyen.menu
    Annyit már kisakkoztam, hogy egy almenü legyen nyitva egyszerre, de kellene még az is, hogy (collapse all) legyen betöltődéskor!
    Kösz előre is!
  • Met
    thx
  • ldavid
    javascript helyett használj CSS-t
    CSS rolover
  • Dj Faustus #7256
    A könyv, a leírások (#7236-os hozzászólásomban javasoltam párat) csak mankóként szolgálnak. Gyakorolni, kísérletezni kell - mégpedig sokat.
  • Nosztredamus
    hát akár hiszed akár nem én ebbe a tpicba tanultam meg az alapokat :P:P:P
    valamint más oldalakon néztem a css fájlokat :)
    Meglehet érteni :)
    és teljesen ingyenes :)
  • Met
    CSS-t melyik könyvből lehet jól megtanulni?
    0 tudás szintről
  • Met
    Mi a baj vele?
    Csinálj olyan kékes izzást mint ami a kép tetején van az égen
  • akyyy
    valaki9 tudna segiteni?

csináltam egy bannert egy topikba.
    az alján gombok vannak, amik ha rajta van az egérkurzor, megvátolzik a kép, ha elmegy rola, akkor visszaál az eredetire.

de nem valami stim ezzel a megoldással, valami más kéne: 5letek?
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1090105339
  • fulldiak
    Sziasztok!
    Egy kis segítséget kérek! Azt szeretném hogy az oldalamon legyen egy szövegdoboz ami elfogadja a html kódokat amit beírok. És elküldve az megjelenjen fentebb, vagyis fórum vagy vendégkönyv szerűen, be tudjak illeszteni képet, bannert-t, vagy egyszerűen csak színes szöveget, stb.
    Hol találok erre valamiféle infót?
  • Nosztredamus
    igen mert csak máma lett feltöltve ám csak az,hogy többen jelezték,hogy más böngészőkbe nem úgy jeleníti meg a dolgokat ahogy kell
  • Vorpal
    cms - drupal, joomla
  • ldavid
    CSS-ben nem lehet oldalt csinálni, az csak a megjelenésért felelős

amúgy nem tudom mi a problémád az oldaladdal, nálam IE6-ban is betölt ugyanúgy mint FF-ben, igaz a tűzfalat ki kell hozzá kapcsolni, különben vakablak
    a "kis felbontás" link viszont nem létező lapra mutat
  • Nosztredamus
    mennyit fizetsz?
    ám sztem csináldd css-ben
  • passat14

ez lenne a honlapom grafikája,de a nehze még hátra van meg kéne irni hozzá a scriptet,de én semmit se tok,hogy pl hol kezdjem?ha valaki tudna segiteni,az kérem jelezze,ha netán meg is tudja csinálni annak örülnk:D
    üdv.:attila
  • Nosztredamus
    Skacok van egy nagybajom :)

Bones oldalon van egy olyan problémám,hogy csak FF alatt jó :S mit lehet tenni,hogy más böngészőkkel is jó legyen?

Előre is Köszönöm!
  • CattiBrie
    én nem tudom, hogy az ki, de ha PHP-ról beszél valaki az mindig is érdekelt :))
  • Vorpal
    Lássuk be 4 és fél év után mindenki el tudja mondani a PHPt 10percben.)
    Gyanitom hogy nem fogja más érteni csa ő meg a többi gyik a teremben,
    és a csajok is inkább a Talmácsira ugranak majd, de vidám este attól még lehet.D
  • Vorpal
    Meglepően az összes könyv közül amit tanulásra szántam ez volt a legjobb - nagyon gyakorlatiasan közeliti meg a PHPt - mig a 24 óra hosszu és teljes kódokkal szemléltet - ez nem annyira szemléltet mint eldarálja amit tudni kell - string array stb.

Gyakorlati módon eldarálja a HTML dolgokat - pl. a GET POST és option kezelés dolgokat hogy vigyünk át értékeket arraybe stb ami sokáig varázslat egy kezdő PHPs nak illetve nehezen talál infókat rá a weben is - legalább is én küzdöttem vele.
    Hogy kell leirni, hogy müködjön és kész.

Egyszerüen világosan elmondja a dolgokat - de ezt már egy nagyobb kör után vettem kézbe igy nem tudok nyilatkozni milyen a hatása teljesen kezdőkre.
  • Dj Faustus #7241
    <script type="text/javascript" src="script.js"></script>
    Ahol a script.js az állomány neve.
    De ez természetesen le van írva a hivatalos HTML-dokumentációban is, ami elérhető magyarul is.
    Csak el kellene olvasni.
  • hinar
    Ha javascript kódot kimásolom és csinálok egy js kiterjsztésű fáljt.
    Hogyan tudom a html-ben meghívni pl. a fejléc felett vagy alatt???

"Kulcsszó: marquee (van egy ilyen, csak IE alatt működő, nem W3C-sztenderd HTML-tag is, de helyette Javascriptet szokás használni)
    Például"

"Szeretnék csinálni fényújságszerű mozgó szöveget a fejléc alatt.
    Pl hírekhez.
    Hol tudok erre megoldást?
    Tud valaki segíteni?
  • mikusmate
    Köszönöm szépen!
  • ldavid
    és mivan abban a 10 percesben?
  • Vorpal
    Helyes helyes van egy eladó PHP5 ös 24 óra alatt eladó könyvem - valakinek nemkell?

Vicces de van egy PHP 10 perc alatt könyvem is - halálijó.D
  • Dj Faustus #7236
    Én a HTML és CSS: Webszerkesztés stílusosan című könyvet ajánlom. Modern formában magyarázza el a CSS és a HTML használatát.
    Van egy ingyenesen letölthető főiskolai jegyzet Nagy Gusztávtól. Ez is jó.
    Van ezzel foglalkozó weboldal is - például - de a net teli ilyen oldalakkal, csak keresni kell.
  • mikusmate
    Az rendeben van, hogy mindent megtalálok, de gondoltam egy könyvben összegyűjtve megvan minden ami nekem kellhet. Lehet régimódi vagyok, de én egy könyvre nem sajnálom a pénzt :)
  • ldavid
    jobb híján könyvből?
    a neten megtalálsz mindent, és még fizetned sem kell érte
  • mikusmate
    Sziasztok! Már egy ideje gondolkodok rajta, hogy elkezdem tanulgatni a honlapszerkesztést. Jobb híján könyvből szeretnék tanulni. Olyan könyvet tudtok ajánlani, ami teljesen az alapoktól kezdi az oktatást? Ezt néztem ki kezdésnek, de ha valaki tudna jobbat ajánlani, azt megköszönném. Egyelőre nem célom, hogy csilli-villi honlapot csináljak, csak hogy megtanuljam az alapokat.
  • sucha
    Hálás köszönet, kipróbálom!
  • Dj Faustus #7231
    Középre igazítás CSS-el - olvasd el, benne van minden
  • sucha
    Sziasztok!

Volna egy kérdésem. Egy weboldalra, amíg el nem készül, szeretnék feltölteni egy képet, amin rajta van a szöveg, hogy hamarosan indul az oldal. Nos a képet elkészítettem, és be is illesztettem egy index.html-be.
    A vízszintes középre igazítást beállítottam, azonban szeretném ha a kép függőlegesen is a böngészőablak közepére kerülne.

Tudtok erre valamilyen módszert?
    Gondolom, valahogy pl. egy DIV konténert készítek abszolút igazítással, és abba teszem a képet relatív igazítással?
    Ha ez a megoldás, akkor pontosabban ezt le tudnátok írni? Mert most csak tapogatózom...

Köszi a segítséget!
  • Nosztredamus
    thx ez tényleg műxik :)
  • Cat 02 #7228
    Leírásoknál rakj az első és utolsó elé a div-ben egy <br />-t. A menük meg FF alatt jók, IE alatt meg tényleg rosszak.
  • Nosztredamus
    óóó thx ez nekem is jól jött :P

Ám idézném régebbi kérdésem amire nem kaptam választ:
    "
    Az lenne a kérdésem,hogy a Bones oldalon miért csúszik el folyton a bal ill. a jobb sáv az eseményeknél és mi a baj a leírások menüvel?

Előre is Köszönöm :)"

Bones
  • Dj Faustus #7226
    Például
    Google jóbarát
  • asdasddsadsa
    Vorpal régebben belinkelt egy oldalt ahol volt egy jQuery javascriptes lenyíló elrejtő script. Nekem az kéne, mm a kód de már nem elérhető a lap amit anno belinkelt. Meg van esetleg valakinek?
  • Dj Faustus #7224
    Kulcsszó: marquee (van egy ilyen, csak IE alatt működő, nem W3C-sztenderd HTML-tag is, de helyette Javascriptet szokás használni)
    Például
  • hinar
    Szeretnék csinálni fényújságszerű mozgó szöveget a fejléc alatt.
    Pl hírekhez.
    Hol tudok erre megoldást?
    Tud valaki segíteni?