9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
#45 Igen, a HTML filet kell feltölteni pl. FlashFXP-vel a tárhelyedre.
Ha egybol a tárhelyed fokönyvtárába teszed, akkor böngészoben a honlapcímed beírásával fogod elérni (pl. maffya.srv.hu). Ha egy alkönytárba teszed (pl. /galeria), akkor pedig az alkönyvtár nevét is hozzá kell tenni a honlapod címéhez (pl. maffya.srv.hu/galeria)
Könyvtár nevét beírva akkor fog megjelenni a lap, ha a fájl neve index.html, index.htm (néhol start.html, bár már évek óta nem láttam ilyen szervert) .. ha ezektol eltéro (pl. kepek.html), akkor azt a hivatkozásba is bele kell írni (pl. maffya.srv.hu/kepek.html)
Ennek oka, hogy minden webserveren be van állítva, hogy egy könyvtár nyitásakor mik azok a fájlok (pl. index.html), melyek automatikusan megnyílnak a böngészoben.
Emiatt pl. ha feltettél 10db HTML fájlt, és van közte egy index.html is, akkor az fog megjelenni alapértelmezetten.
FlashFXP helyett egy freeware alternatíva (ha ez számít): SmartFTP -
#44 Akkor ugy érted hogy azt a html fájt fogom és feltöltöm mondjuk egy flash fxp-vel a tárhelyemre ?? simán vagy külön kell v.mi mappa neki ? Részletesen légyszi teljesen 0 vagyok a témában. -
#43 FTP kliens programmal tudod feltölteni a fájlokat.
Ha van tárhelyed, akkor regisztráláskor kaptál egy mailt, abban vannak az adatok, hogy tudsz fellépni a szerverre. -
#42 Sziasztok ! azt szeretném megtudni hogy ha a Coffecup-al elkészitem a honlapom akkor ugyebár kapok egy Xy.html fájlt azt hogy tudom felltenni a tárhelyemre? -
#41 Légysz irjon valaki vmi menüszerkesztőt ezen kívül! -
#40 Az is megvan először azzal keztem de állandóan hülye értelmetlen hibaüzentetek írt ki aztán olyan mérges lettem hogy átváltottam. Most ezzel a Front Page-el egész jól m1 csak azt nem tudom hogyan lehet zenét rakni a weblapomhoz! főleg emiatt kezdtem bele! -
Borg #39 Inkabb macromedia dreamwaver. -
#38 Ha abszolút kezdő vagyok html ben meg mindenben, kezdhetem a Front Page-el? -
#37 http://www.likno.com/ -
#36 Valaki mondjon egy jó menü mékert plz! -
#35 Sziasztok!
Ezer bocs, hogy az oldalt az utóbbi időben ennyire elhanyagoltam, annak ellenére, hogy én kezdtem bele, de sok dolgom volt. Ellenben most azt hiszem, egy darabig rá érek, mert egy drót került a kezembe (dr. tette oda) és egy darabig nem kell dolgoznom. Remélem ezáltal végre futja majd az oldalam szerkesztgetésére és csínosítgatására is az időmből, amit itthon töltök. Szóval akkor most mindent bele. Munkárafel.
ByE all! -
#34 Hi all!
Előre is boccs, ha netán hüyeségeket kérdeznék:)
Naszóval webgrafikusnak ill. designernek mihez kellene pontosan érteni.Php,Perl,Sql,Java,Flash vagy csak elég Photoshop,valamilyen html editor(Macromadia)??
-
#33 Hajrá :)
http://www.layoutland.net/Generators/gpopup.htm -
#31 kösz -
Tomcat #30 bazz, nem elgépeltem végét :) -
Tomcat #29 Hmm régi szép reverse engineering-es idők... :) Ezzel csak arra akarok utalni, hogy HTML megtanulásához teljesen felesleges könyvet venni. (sokan mondták, nem lehet elágszer megemlíteni) Tanúlmányozni kell a forráskódot, meg on-line tutorilokat + gépelni ezerrel :) Menetközben a primitív pár színből, táblából, css mentes "divatjamúlt" weboldalaktól meg eljut az ember a némi design elemeket tartalmazó cucctól a dizájnosan kivitelezett oldalakig... vagy kiköt egy CMS rendszernél, oszt néha már csak úgy néha a feeling miatt csinál teljesen html alapú oldalt :) Persze menetközben elkezdi tanúlgatni a php-t, oszt nincs ideje rá :( Ezzel most magamra céloztam :)
szal mivel halálra unom itt magam, a rohadék KDE3 már vagy 2 órája fordúl itten, gépet meg nem akarom itt hagyni, fater nemtom hogy lépne ki Linuxból hajnalban, ezért most irogatni fogok :) Pontosabban már irogattam egy csomót hatalmas körítéssel ellátva a 2 mondatnyi mondanivalót :)
Na jólvan asszem leállok, mert hosszú lesz. Vajon mekkora a karakterlimit az SG-n? :) Bár beküldés után nem is fog ez hosszúnak tűnni...
Na szal bocsi a részben(nagyon) offért :) A HTML-hez meg hajrá!
0. Ne vegyetek HTML könyvet, mert felesleges
0.5 Nem kő feltétlenül Macromedia DW (belejösz a gépelésbe úgyse használod, én már azt se tudnám megmondani mikor használtam WYSIWYG szerkesztőt :) Jegyzettömb rulez :D Na jó, syntax highlighting azért jól jön meg az auto tag-kiegészítés is kényelmes dolog, tanuúlást is segíti :)
1. alap HTML +CSS + webdesign
2. php + (adatbázis)
na most már veszélyesen hosszú kezd lenni ez a hozzászólás, ígérem pár soron belül abbahagyom :) Gépelési hibákért bocsi..
</body>>
</html>>
<!-- remélem SG bevette :) -->
-
#28 Az este már nekem is +volt már, de természetesen ezzel én sem akartam utalni semmire sem -
#27 Tegnap már DC-n is kinn volt T3-asoknál, persze ezzel semmire sem utaltam -
#26 Sziasztok!
Örülök, hogy ilyen aktív a társaság.
A következőkért előre is elnézést kérek tőletek. Tudom nem ez a topic témája (hisz én csináltam). Ha mégis valakit érdekelne, akkor mondanám, hogy ma felkerült a Need for Speed Underground c. game a warez oldalak többségére.
Bye all. -
#25 Itt egy hasznos topci a témában.
Dreamweaverhez 4-hez volt egy wap plugin, de nem tudom, h folytatták-e a fejlesztését... -
#24 Tanuljuk meg a PHP4 használatát 24 óra alatt
Flash MX Actionscript programozás alapjai
PHP és Flash ügyben ez a két könyv szerintem a legjobb, a HTML-hez pedig tényleg felesleges könyvet venni, nagyons sok szép magyar nyelvű van. -
#23 olyat vegyél, ami sima, mezei html-ről szól. oszt majd jöhet a php, cgi, stb is, de később. -
#22 bocs az off-ért de a wap siteok (wml) csinálásáról hol lehet olvasni? -
#21 thx mindenkinek,csütörtökön,miután leadtam a kötelező kötprogimat,neki is látok a html világának megismeréséhez.. -
#20 HTML szerkesztéshez pedig itt nézz körűl (paracsok, teljes leírásuk és példák).
(Bocs, de ez az imént lemaradt.) -
#19 Sziasztok!
fm!
PHP nyelvhez itt találsz magyar leírást és innen le is töltheted azt.
Bye all -
skristof #18 sztem eleinte jo a html is
arra viszont felesleges könyv, van neten csomo, jo _magyar_ tutorial, meg ilyenek...
aztán php már jobb, de azse tul bonyolult...
aztán van flash is, gondolom ismered :P
arra viszont sztem jobb a könyv -
#17 ajálanátok jó,olcsó könyveket honlapkészítéshez? full kezdő vagyok ebben a témában,kéne néhány könyv..
milyen címűt keressek? van php,stb..sajna nemtudom mibe érdemes belekezdeni..thx -
#16 -
#15 szerény véleményem szerint -
#14 szvsz ???
ezt nem értem :((
mi az ? -
#13 A PHP szerver oldali script, igy ha megnezed az adott PHP-s site forrasat, csak a HTML kod latszik. Beagyazhato HTMLbe, es viszont.
De ez egy hosszu story:) Akit erdekel, az szvsz ne a forumrol osszeszedett infok alapjan akarja megtanulni! -
#12 Ez szép és jó, de mi a különbség HTML és PHP között, illetve HTML oldalra be lehet-e ültetni PHP? Elnézést, de alapvető fogalmakkal is gond van. -
#11 Az mar nem HTML, hanem PHP, vagy PHP+MySQL...
Keress ra a www.hotscripts.com-on a click counter kulcsszóra!
-
#10 HTML be szeretnék egy klik számlálót a letőltések mellé! Ezt hogyan lehetne megoldani egyszerűen és hatékonyan? -
#9 Nem is tudom, de olyan ismerősnek tűnik -
#8 Köszönjük és remélem máskor is benézel -
#7 Remélem itt is találtok vmi hasznosat, sok sikert es kitartás .. menni fog :)
gyik.com -> honlapkészítés -
#6 most semmi éppen mert találtam egy qrva jó linket az oldaladról: tferi -
#5 És mi lenne az, amiben segíthetek?