9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
#127 Semmit, de eddig nem erről beszéltél. :) Amiről eddig szó volt: hogy lehet egy OLDAL szélességét dinamikusra tenni. Képről szó sem volt.
A képnek van egy fix szélessége és magassága, az adott. Ezeket az értékeket átteheted %-ra is, akkor nyúlni fog a böngésző szélességével együtt, de ezzel persze el is torzul az egész. Én nem javaslom. -
#126 Mar megint en vagyok na ugy csinaltam ahogy mondtad fogtam egy 730 x 400 as jpg-et es beletettem egy tablazatba a szelessege a tablazatnak 100% es 1024 x 768 ban kisebb az egesz Mit csinaltam rosszul? -
#125 Nagyon szepen koszonom a segitseget. -
#124 Hogy menne már össze? :) A 100% azt jelenti, hogy minden felbontásban "faltól-falig" fog tartani a lapod. -
#123 de ha tablazatba teszem akkor kisebb lesz nem? vagyis ami 800 x 600 -ra van optimalizalva az 1024 x 768 -ban osszemegy nem? -
#122 Tedd tablazatba, tablazat szelessege legyen 100% -
#121 Hello nekem lenne egy olyan kerdesem hogy lehet azt megcsinalni hogy az oldalam dinamikus legyen ez alatt azt ertem hogy ha valaki megnezi 800 x 600 felbontasban akkor ugyan olyan nagysagban fogja latni mint 1024 x 768 ban. (1024 x 768 ban ne legyen kicsi az oldal ne mennyen ossze) Megoldhato ez valahogy???
Elore is koszike a segitseget -
#120 OK. Valóban. -
#119 Macromedia szerintem. -
#118 Bocs a 116-os az ricsi1 üzenetére ment. -
#117 A "mac" az mi? McIntosh -
#116 Sz*r a billentyűzeted. -
#115 hali!
megtudná vki mondani ,hogy kell honlapot szerkeszteni xara WebStyle 4-el?
macromediat- is "használok"...megtudnátok mondtani,gogy a mac-ban hogy kell feltölteni menüt,hátetret...
addig jutottam el ,hogy ey kép megjelenik! -
pici #114 Köszi szépen. -
Fullra nem kell érteni a html-hez hozzá. De látványos. -
pici #112 Sziasztok! MElyik HTML szerkeztőt ajánljátok letölteni az sg-ről egy kezdőnek? Köszi a választ. -
#111 ehh, mindig elfelejtem hogy itt nem minden szabványos UBB .. :)
a lényeg ott van, a vastag betűs részekben van a gond. -
#110 A fájlok elérési útvonala rossz. Mindegyik a winchesteredre mutat. Ha saját gépen nézed, ott persze hogy működik hisz a fájlok ott vannak, ha viszont felteszed netre, ott értelemszerűen már ez nem érvényes
<frameset rows="117,*" cols="*" frameborder="NO" border="0" framespacing="0">
<frame name="topFrame" scrolling="NO" noresize src="[COLOR=red]file:///D|/New_html/frame4.htm[/COLOR] " >
<frameset cols="139,*" frameborder="NO" border="0" framespacing="0" rows="*">
<frame name="leftFrame" noresize scrolling="NO" src="[COLOR=red]file:///D|/New_html/frame3.htm[/COLOR] ">
<frame name="mainFrame" src="[COLOR=red]file:///D|/New_html/main.htm[/COLOR] "> -
#109 Juhéé!! Rájöttem! Tényleg az elérési út volt rossz! -
#108 Bocsi de ezt nem igazán értem:) Minek az elérési útvonala rossz? -
#107 Biztos rossz az elérési útvonal -
#106 Megcsináltam a frame-t az olalamra, winyorol muxik is, de mikor feltettem netre, nem hozta be az oldalt. Pedig a frame-es oldal neve index.html. Nem értem mi lehet a baj. Frame nélkül nem volt semmi baja:((
Légyszi segítsetek, ha tudtok. -
#105 KÖSSZIII!!
Gondoltam, hogy vmi meta,mert olvastam már róla, csak nem tudtam pontosan... -
#104 Regisztrálni kell az oldalad a keresőben és az oldaladon megfelelő META bejegyzéseket kell elhelyezni.
Regisztráció
Ez meg a META:
<META NAME="keywords" CONTENT="ide írom, amit gondolok spaceszel elválasztva"> -
#103 Sziasztok!
Hogy lehet megcsinálni azt, hogy ha egy keresőoldalon(pl:google) rákeresek egy szóra, ami az oldalamon található, akkor az oldalak között ott legyen az enyém is. -
#102 Teljesen kezdő vagyok.Hogyan tudnám megtanulni a PHP programozást minél könnyebben mert a könyvekben leirtak eléggé nyersek és ismeretlenek számomra.
Feltelepitettem a "appserv-win32-2.3.0" web szerver progit de segitség kellene a configal és használattal kapcsolatban ,hogy meg tudjam jeleniteni és ki tudjam probálni a gépemen a php-ben készült oldalt. -
#101 vagy ugyanez, csak a "gif" helyett "png" -
#100 pl. képet megnyitod photoshop-ban
- save as ...
- filetipus: gif
- gif options: interlaced -
#99 Kössz az infót Pheel!De nekem ezzel sajna nem sokat mondtál
Azért még 1x thx.
By -
#98 Progressive tömörítést kell választani mentéskor. -
#97 Hali all!
Hogyan lehet azt megoldani, hogy egy képet csak szép lassan fokozatosan töltsön be az oldal??(elöszőr homályos utána lesz csak éles)
ELőre is kösz. -
#96 Csak a Xara van ilyen, de az a legjobb szerintem.
A Xara 4-re már igazán nem lehet panaszkodni. -
#94 nyitólapnak egy index.html, ami egy alsó/felső frame-t tartalmaz. Felső frame magassága 0%, alsóé 100%. Alsó frame defult megnyitandó file-ja a honlapod tényleges kezdőlapja. -
#93 meg lehet vhogy csinálni hogy a cimsorba látható internet cim nem változzon meg ha a föoldalról,egy másik aloldalra tér át ? -
#92 Hali !
Kéne egy kis segítség :
Van egy hómpédzsem (dddstudio.uw.hu) az elso oldalon ami bejon van egy iframe vagy mi a fene abban van az a mosolyka... na a gondom az , hogy a jobb szélén ott van a scrollbar csikja, bar nem latszik, de a helyet elfoglalja... hogyan lehetne megszabadulni tole ? -
#91 Szerintem Edit / Replace, az lesz a legegyszerűbb ... -
#90 Ezt csak a webszerveren lehet állítani. Általában az "index" és a "default" különféle (htm, html, php, asp, cgi) változataira vannak beállítva.
Ha azt akarod, hogy más lap legyen az alapértelmezett, egyszerűen megoldhatod: az eredeti index.html-t átnevezed vmi másra, a kívánt lapot meg index.html-re. Szóval nem kell átírni a hivatkozásokat, csak a két fájlt kicserélni.
-
#89 Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy hogy tudom megoldani, hogy ne az index.html-t nyissa meg elsőnek, hanem egy másik lapot....mert nem akarom az összes hivaatkozást átállítani. -
#88 vagy képet,játékot... -
#87 nekem Xsara Webstyle 4-em van...
hogy kell ezzel netoldalt formázni?megcsináltam,meg minden,de hogy rkom azt a formát fel az oldalamra??