9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • Harder
    Semmit, de eddig nem erről beszéltél. :) Amiről eddig szó volt: hogy lehet egy OLDAL szélességét dinamikusra tenni. Képről szó sem volt.

A képnek van egy fix szélessége és magassága, az adott. Ezeket az értékeket átteheted %-ra is, akkor nyúlni fog a böngésző szélességével együtt, de ezzel persze el is torzul az egész. Én nem javaslom.
  • Atika :o)
    Mar megint en vagyok na ugy csinaltam ahogy mondtad fogtam egy 730 x 400 as jpg-et es beletettem egy tablazatba a szelessege a tablazatnak 100% es 1024 x 768 ban kisebb az egesz Mit csinaltam rosszul?
    Nagyon szepen koszonom a segitseget.
  • Harder
    Hogy menne már össze? :) A 100% azt jelenti, hogy minden felbontásban "faltól-falig" fog tartani a lapod.
    de ha tablazatba teszem akkor kisebb lesz nem? vagyis ami 800 x 600 -ra van optimalizalva az 1024 x 768 -ban osszemegy nem?
  • Harder
    Tedd tablazatba, tablazat szelessege legyen 100%
    Hello nekem lenne egy olyan kerdesem hogy lehet azt megcsinalni hogy az oldalam dinamikus legyen ez alatt azt ertem hogy ha valaki megnezi 800 x 600 felbontasban akkor ugyan olyan nagysagban fogja latni mint 1024 x 768 ban. (1024 x 768 ban ne legyen kicsi az oldal ne mennyen ossze) Megoldhato ez valahogy???
    Elore is koszike a segitseget
  • pedestrian
    OK. Valóban.
  • Taranov
    Macromedia szerintem.
  • pedestrian
    Bocs a 116-os az ricsi1 üzenetére ment.
  • pedestrian
    A "mac" az mi? McIntosh
  • pedestrian
    Sz*r a billentyűzeted.
  • ricsi1
    hali!
    megtudná vki mondani ,hogy kell honlapot szerkeszteni xara WebStyle 4-el?
    macromediat- is "használok"...megtudnátok mondtani,gogy a mac-ban hogy kell feltölteni menüt,hátetret...
    addig jutottam el ,hogy ey kép megjelenik!
  • pici
    Köszi szépen.
  • pedestrian
    Actual Drawing

Fullra nem kell érteni a html-hez hozzá. De látványos.
  • pici
    Sziasztok! MElyik HTML szerkeztőt ajánljátok letölteni az sg-ről egy kezdőnek? Köszi a választ.
  • Harder
    ehh, mindig elfelejtem hogy itt nem minden szabványos UBB .. :)

a lényeg ott van, a vastag betűs részekben van a gond.
  • Harder
    A fájlok elérési útvonala rossz. Mindegyik a winchesteredre mutat. Ha saját gépen nézed, ott persze hogy működik hisz a fájlok ott vannak, ha viszont felteszed netre, ott értelemszerűen már ez nem érvényes

<frameset rows="117,*" cols="*" frameborder="NO" border="0" framespacing="0">
    <frame name="topFrame" scrolling="NO" noresize src="[COLOR=red]file:///D|/New_html/frame4.htm[/COLOR] " >
    <frameset cols="139,*" frameborder="NO" border="0" framespacing="0" rows="*">
    <frame name="leftFrame" noresize scrolling="NO" src="[COLOR=red]file:///D|/New_html/frame3.htm[/COLOR] ">
    <frame name="mainFrame" src="[COLOR=red]file:///D|/New_html/main.htm[/COLOR] ">
  • Rage47
    Juhéé!! Rájöttem! Tényleg az elérési út volt rossz!
  • Rage47
    Bocsi de ezt nem igazán értem:) Minek az elérési útvonala rossz?
  • Harder
    Biztos rossz az elérési útvonal
  • Rage47
    Megcsináltam a frame-t az olalamra, winyorol muxik is, de mikor feltettem netre, nem hozta be az oldalt. Pedig a frame-es oldal neve index.html. Nem értem mi lehet a baj. Frame nélkül nem volt semmi baja:((
    Légyszi segítsetek, ha tudtok.
  • Rage47
    KÖSSZIII!!
    Gondoltam, hogy vmi meta,mert olvastam már róla, csak nem tudtam pontosan...
  • Pheel
    Regisztrálni kell az oldalad a keresőben és az oldaladon megfelelő META bejegyzéseket kell elhelyezni.

Regisztráció

Ez meg a META:
    <META NAME="keywords" CONTENT="ide írom, amit gondolok spaceszel elválasztva">
  • Rage47
    Sziasztok!
    Hogy lehet megcsinálni azt, hogy ha egy keresőoldalon(pl:google) rákeresek egy szóra, ami az oldalamon található, akkor az oldalak között ott legyen az enyém is.
  • legensy
    Teljesen kezdő vagyok.Hogyan tudnám megtanulni a PHP programozást minél könnyebben mert a könyvekben leirtak eléggé nyersek és ismeretlenek számomra.

Feltelepitettem a "appserv-win32-2.3.0" web szerver progit de segitség kellene a configal és használattal kapcsolatban ,hogy meg tudjam jeleniteni és ki tudjam probálni a gépemen a php-ben készült oldalt.
  • Harder
    vagy ugyanez, csak a "gif" helyett "png"
  • Harder
    pl. képet megnyitod photoshop-ban
    - save as ...
    - filetipus: gif
    - gif options: interlaced
  • npeter
    Kössz az infót Pheel!De nekem ezzel sajna nem sokat mondtál
    Azért még 1x thx.
    By
  • Pheel
    Progressive tömörítést kell választani mentéskor.
  • npeter
    Hali all!
    Hogyan lehet azt megoldani, hogy egy képet csak szép lassan fokozatosan töltsön be az oldal??(elöszőr homályos utána lesz csak éles)
    ELőre is kösz.
  • Taranov
    Csak a Xara van ilyen, de az a legjobb szerintem.
    A Xara 4-re már igazán nem lehet panaszkodni.
  • Harder
    nyitólapnak egy index.html, ami egy alsó/felső frame-t tartalmaz. Felső frame magassága 0%, alsóé 100%. Alsó frame defult megnyitandó file-ja a honlapod tényleges kezdőlapja.
  • Imremagdi
    meg lehet vhogy csinálni hogy a cimsorba látható internet cim nem változzon meg ha a föoldalról,egy másik aloldalra tér át ?
  • Rigley
    Hali !

Kéne egy kis segítség :
    Van egy hómpédzsem (dddstudio.uw.hu) az elso oldalon ami bejon van egy iframe vagy mi a fene abban van az a mosolyka... na a gondom az , hogy a jobb szélén ott van a scrollbar csikja, bar nem latszik, de a helyet elfoglalja... hogyan lehetne megszabadulni tole ?
  • SaWo
    Szerintem Edit / Replace, az lesz a legegyszerűbb ...
  • PetruZ
    Ezt csak a webszerveren lehet állítani. Általában az "index" és a "default" különféle (htm, html, php, asp, cgi) változataira vannak beállítva.
    Ha azt akarod, hogy más lap legyen az alapértelmezett, egyszerűen megoldhatod: az eredeti index.html-t átnevezed vmi másra, a kívánt lapot meg index.html-re. Szóval nem kell átírni a hivatkozásokat, csak a két fájlt kicserélni.
  • Csacsi
    Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy hogy tudom megoldani, hogy ne az index.html-t nyissa meg elsőnek, hanem egy másik lapot....mert nem akarom az összes hivaatkozást átállítani.
  • ricsi1
    vagy képet,játékot...
  • ricsi1
    nekem Xsara Webstyle 4-em van...
    hogy kell ezzel netoldalt formázni?megcsináltam,meg minden,de hogy rkom azt a formát fel az oldalamra??