9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • bazza
    Egy kérdés:
    Hogy lehet olyat csinálni, hogy valaki rálép a lapomra és feljön egy popup, hogy "az oldal helyes megt....betűtípust kell telepíteni és kérem kattinson az ok-ra" és ez telepíti az adott betűtípust.
    Mi ennek a neve? Hogy keressek rá? Hogy csináljam meg?
  • Police88
    a Tanuljuk meg a PHP4 használatát 24 óra alatt -ra gondoltál?
  • bazza
    Jó, én is ezt találtam köszi 8)
  • Harder
    http://www.devnet.hu/flash/
  • bazza
    más:nem tud vki egy flash leírást?("hogyan készítsünk flast a ...-al)
    Köszi!
  • bazza
    Ok DE akkor hogy mérjem a letöltést?
  • PetruZ
    Az ilyet jobb, ha elfelejted. Nincs annál gyűlöltebb, mikor valami offline telepítés közben bepattan a tűzfal figyelmeztetése, hogy valami ki akar kúszni a webre. Nálam ez egyenlő az azonnali shift+del-lel, *bármi* is legyen a telepítendő holmi...
    A letöltés akarod számolni, nem az installálást...
  • Police88
    és mennyibe kerül?
  • Police88
    és az nincs véletlen felrakva a netre?
  • Taranov
    Szerintem jobban jársz, ha veszel egy PHP-könyvet.
    Dícsérik pl. a PHP 24 óra alatt címűt.
  • Police88
    mit tudtok ajánlani a neten ahonnan elkezdhetnék php-t tanulni? (MAGYAR)
  • bazza
    Haha!!
    Kidolgoztam egy letöltésmérő (kezdetleges) stratégiát egy filehoz!!!
    Ven egy olyan dokumentum(egy végigjátszás) aminek a letöltését mindenképpen mérni szerettem volna(számát).
    Ez most úgy sikerült(remélem), hogy erről a dokumentról csináltam egy install file-t és ha valaki installálja akkor beugrik egy html lap amibe egyszerű számláló van és ennyi...Ez csak akkor jó ha az internet csatizva van.De legalább valami.
  • bazza
    Köszi :) sokat segített!
  • Harder
    bazza: Hogyan legyünk ismertek a weben I-II.
  • bazza
    köszi :)
  • PetruZ
    A keresők nem fogják azonnal végigindexelni az oldaladat, kell nekik pár nap/hét. Másrészt a találatok között elsőbbséget élveznek a promotált linkek (érts: valaki fizet, hogy az ő oldalai bizonyos kulcsszavakra előrébb legyenek a listában...), majd a weboldal statisztikák (a keresőből kiindulva hányan kattintottak rá a linkre) és csak utána a többi. Illetve a keresőmotorok többsége a megadott kulcsszavak alapján %-os összehasonlítást is végez az adatbázisában található oldalakkal és a magasabb egyezőségek előrébb kerülnek.
  • bazza
    Hali!
    Most már be jött a keresőbe a honlapom a "bazza" kulcsszóra, ami ugye az URL-ben van. De ha META kulcsszavát adom meg pl végigjátszás, vagy olyan szavakat ami tuti, hogy csak az én oldalamon van és azt írom a keresőbe arra nem jön be.Próbálkátok ki!
    Miért?
  • Rage47
    Kössz a válaszaitokat/segítségeteket!
    Harder: De én nem találtam a scripteknél, amiket letöltöttem egyetlen *.sql fájlt :)
    PetruZ: Tudom, hogy le van írva minden scripthez, hogy hogy kell felinstallálni, csak
    nem tudok még úgy angolul, hogy megértsem teljesen:)
  • Taranov
    Meg kell venni.
  • Devids Pro
    hát akkor nincsmit bár enyém magyar...
  • bazza
    Már megoldottam...van egy freeware, csak angol de a fontosabb szavakat lefordítottam benne. De azért köszi!!!:)
  • Devids Pro
    Nekem van egy magyar asszem! Ha akarod holnapra vagy holnaputánra feldobom egy oldalra kell?
  • bazza
    Magyar van? Én nem találok a gugliban.
  • bazza
    a crackek nam jók...sajna pedig király program
  • bazza
    Mi???
  • Devids Pro
    Kereshetsz cracket de van más ingyenes telepítő készítő is!
  • bazza
    Figy én letöltöttem egy demo install készítőt(Setup Factory)de csak 10 napig teletíthetőek vele a dolgok. Nem tudna ajánlani valaki egy ingyenes cool install készítőt?
    Vagy keressek cracket a mostanihoz????
  • PetruZ
    Harder részben már válaszolt rá és magam csak annyit tennék még hozzá, hogy az ilyen letöltött scriptekben általában pontosan le van írva, hogy mit kell csinálni, hogyan kell installálni és konfigurálni. Sajnos, ahány script és ahány szerver konfiguráció, annyiféle megoldás létezhet. Pl. ahol az én oldalam van, ott nem férek hozzá semmilyen adatbázishoz, így magamnak kell(ett) megírnom php-ben minden hasonló funkciót egyszerű szöveges adatbázisra, ha szükségem van rá. A hotscript-ről letöltött kódokat én csak kiindulásként nézem át, és inkább megírom a saját, speciálisan a weboldalam mögött futó webszerverre írt scriptjeimet, amelyek önmagukban máshol nem nagyon tudnának futni. :) Bár php-ben még én is mondjuk csak max. középhaladónak tartom magam...
  • bazza
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------::::::::::::::::::OOOOOOOOOKKKKKKKKKKK:::::::::::::::::::::----------------------???------???-------------------------
  • Police88
    :DD
  • Harder
    A kissé zilált fogalmazásért sorry, épp ebéd közben vagyok, félkézzel egy szendvicset majszolva :))
  • Harder
    Nyugodtan fel lehet tenni könnyű kérdést, legfeljebb nem válaszol rá senki. :)

Hisz többféle "könnyű" kérdést is fel lehet tenni, csak hogy 2-t mondjak:

- azért könnyű a kérdés, mert alapvető, gyakran ismétlődő problémát vet fel
    ezekre a válasz általában a help-ben, vmi leírásban, a neten rengeteg helyen stb.. szal megtalálható, csak keresni kéne. Azt ne várd, hogy ezt majd vki más megteszi helyetted, azért neked is kéne vmit tenned a probléma megoldása érdekében. Az ilyen kérdések esetében (nem csak itt, bárhol máshol a neten) egy egyszerű RTFM-t (Read The Fucking Manual) fogsz kapni vagy semmit ..

- azért könnyű a kérdés a kérdés, mert bár nem olyan gyakran felvetődő probléma (vagy igen, csak van pl. vmi trükk benne), vki a fórumot olvasók közül már tudja a választ, az nem is hosszú és könnyen begépeli. Ez esetben számíthatsz értelmes és segítőkész válaszra.

Ha semmilyen választ nem kapsz egy kérdésre, ne írj be ingerülten, mert semmi értelme. Választ legtöbb esetben azért nem kapsz mert vagy senki nem tudja a választ (és azt meg hadd ne írja be ötven ember hogy "nem tudom"..), vagy tényleg RTFM kategóriás a kérdés csak a többiek vannak olyan udvariasak, hogy nem írják be ötveten: "olvassá má' bazze" :))

Olyat ne kérdezz pl. fórumon, hogy
    - ebben vagy abban a programban hol van ez vagy az a menüpont, funkció. Pláne ha "kiveri a szemed", csak nézni kéne :)
    - olyat amire már válaszoltak a fórumban (használni kell a keresőt is)
    - olyat se, amit ha beírsz google-ba, kapásból megvan a válasz
    - stb...

Ha kérdezel, azt tedd értelmesen, érthetően, tehát fogalmazd meg mi a pontos problémád, mit próbáltál tenni a megoldás érdekében (pl. hol kerestél már választ stb..), milyen hibát dob ki az adott program, script stb... az adott szituban stb.. stb... lehetne még hosszan folytatni, de a lényege, hogy a többieknek ne azt kelljen találgatni hogy vajon mi lehet a konkrét hiba, ne kelljen már visszakérdezni hogy akkor ezt vagy azt hogy is gondoltad, mit akartál írni.

Ha megfogadsz egy tanácsot, olvasd át ezt, könnyebb lesz az életed :)
    http://www.no.info.hu/~kryss/gnu/esr/smart-questions_hu.html
  • Police88
    Köszi!
    UI:A háttereket még csak próbálgattam!
  • bazza
    Működik, hálás vagyok.
  • bazza
    Köszönöm a választ, kipróbálom....
    Bocsi tegnap nehéz napom volt.
    Azzal viszont nem vagyok kibékülve, hogy könnyű kérdést nem lehet feltenni.Miért nem? Szerintetek megkérdezném ha tudnám rá a választ? De azért kösz.
  • Harder
    Most tettem ki egy leírást, szerintem lesz itt aki hasznosnak fogja találni a módszert, nagyon jó kis lapokat lehet vele csiálni, ráadásul könnyebb kezelni (szvsz) mint egy frame-s grafikát
    switch get beszúrás
  • Harder
    A MySQL az adatbázis, UW-n van (ezen kívül van pl. az srv.hu-n, atw.hu-n is, freeweb-en nincs). Sokszor együtt "jár" a PHP-val.
    Nagyon egyszerűen elmondva: maga a mysql szerver kell ahhoz, hogy adatokat adatbázisba tudj tárolni, majd onnan a PHP segítségével megjelenítsd a lapodon. Magát a mysql-t nem kell telepítened ha pl. olyan tárhelyre teszed a lapot ahol ezt a rendszergazdák már installálták (lsd fenti cimek), ha viszont az otthoni gépedre akarod feltenni, neked kell telepítened. Ehhez vannak olyan komplett programcsomagok melyeket installálva megkapsz minden fontos programot amivel egy webszervert lehet készíteni (apache, php, mysql)

A letöltött scriptekben általában van egy *sql fájl, ezt kell majd feltenned. Ehhez minden szerveren van egy phpmyadmin nevü "szolgáltatás", ami egy felület az adatbázishoz. A phpmyadminhoz egy kis segítség:
    A MySQL adatbázishoz való csatlakozás, és annak használata
  • Atika :o)
    De mas biztossan tud segiteni nem kell rogton feladni :o)
  • Taranov
    Ott az igazság!
  • Rage47
    Nembaj, nekem az is elég, ha legalább vki visszaír, hogy nem tud segiteni, mert igy tudom, hogy nem kell várakoznom a válaszra:)