9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • npeter
    Hi all!
    Nekem az a kérdésem lenne a designel kapcsolatban, hogy:Ha mondjuk nekem megy a html szerkesztés, java,flash meg ilyenek persze csak "Macromediás" progikkal(FlashMx,FireWorks,stb).
    De persze ez mind csak otthoni gyakorolgatás.
    Azt szeretném kérdezni, hogy 1 melóhelyen, -ahol webgrafikával,designel foglalkoznak- hogy mennek az ilyen dolgok.Milyen progikat használnak,vagy csak sima html szerkesztő és kész?
    Mert én személy szerint ezek a progik nélkül nem nagyon tudnék vmi jó javas,dinamikus oldalt készíteni.
    Előre is thx.
    By npeter
  • Harder
    Készíts egy index.html-t, ami egy frame-t tartalmaz: felső része 0% (vagy px) magasságú, az alsót meg tedd 100%, és abba hívd meg a honlapod többi lapját.
  • Maffya
    hol a lapod ????
  • Bruce Lee
    Estére fent lesz a lapomon egy leírás, ami ebben segít, már majdnem teljesen készen van :)
  • Sonajk @:o)
    Köszi, de majd akkor nézd +, ha a balkezemen végre mozogni fog minden ujjam (talán 1 hónap még).
  • Harder
    Én a helyedben 1db index.php-t csinálnék ami tartalmazza a grafikát és a menüt, a tartalmat adó lapokat meg behuzatnám include-dal :)
  • Conflict
    Sonajk: Egyre jobb az oldalad:-)
  • Maffya
    És az egyszerübb honlaptervezés hogy nézz ki olyan esetbe amit én is szeretnék (láthatod abbol amit feltettem.)???
  • Rage47
    óó köszii nagyon:)
  • Harder
    Bizony hogy lehet :)
    Szerintem ne csak a google-ba tedd be, ezekbe (is) érdemes regisztrálni a lapod:

http://docs.yahoo.com/info/suggest/
    http://addurl.alltheweb.com/add_url
    http://addurl.altavista.com/addurl/new
    http://free.submit-it.com/msnsubmit.htm

A magyarok közül az origo, index, goliat, heureka jut most hirtelen eszembe, ezeken viszont már te keresd meg ezt az opciót ;)
  • Harder
    Jelen esetben nálad új lapokat kell csinálni. Ugyanis a lapod most úgy néz ki, hogy van egy html fájlod, abban benne van a grafika és a tartalom is. Ha új lapokat akarsz, akkor a mostanihoz hasonlóan azokat is készítsd el, és a menüben add meg a rájuk mutató hivatkozásokat.

Elég macerás megoldást választottál végül is, mert így minden egyes lapot meg kell csinálnod, plusz ha pl. módosítasz vmit a grafikában, és van pl. 5 oldalad, 5x javíthatod ki a dolgokat.
  • Rage47
    Óh kössz.Nem is tudtam, hogy ilyet is lehet:)
  • Maffya
    Elkészitettem nagyábol a honlapot és feltettem . Megkérnélek megkukkantanád?? És +kéne monnd hogy tudom folytatni tovább pl a szolgátatásaim-modern...miként tudom megoldani hogy ide bejöjjön egy ugyanilyen hlap csak szerkesztenem kéne rajta a szőveget . a macromedia dreamwavert használtam.azt se tudom hogy ezt a mentett lapot kell szerkeszteni tovább vagy ujjat kell ahoz kezdeni ?? Köszi.
  • Harder
    hozzáadtad a google adatbázisához?
    http://www.google.com/addurl.html
    Ha igen, és utána vársz pár hetet, valószínűleg kereséskor meg fogod találni.
  • Rage47
    És azt hogy kell megcsiálni:), hogy rá tudjak keresni a honlapomra?Mert rákerestem, és nem találta a google.
  • Rage47
    Köszii:)
  • PetruZ
    Nincs függőleges html elem, de trükközéssel megcsinálhatod, ha table-t használsz egy keskeny, de magas cellával, aminek beállítod a bgcolor (háttérszín) tulajdonságát. Vagy csinálsz egy megfelelő méretű függőleges vonalat és képként illeszted be. Illetve ezt a kettőt kombinálni is lehet. :) Én az elsőt ajánlom, az a legegyszerűbb.
  • Rage47
    Sziasztok!
    Csináltam flash-gombokat és nem tudom, hogy kell őket linkelni, vagyis nem lép át a következő
    oldalra ha ráklikkelek.
    Ja és még lenne egy kérdésem:)Hogy kell függöleges vonalat húzni az oldalamra? mert a vizszintes azt tudom hogy
    <hr>.
    plz help:)
    Elöre is köszönöm válaszotokat:)
  • Harder
    Sok sikert! :)
  • Maffya
    Köszi este ismét nekiugrok és átnézem.
  • Harder
    A xara webstyle nem honlapszerkesztő. Honlapszerkesztőnek a Dreamweaver-t, Frontpage-t, Namo Webeditor-t, GoLive-t és a hasonló programokat lehet nevezni.
    A xara webstyle arra való, hogy a honlapodra gombokat, menüket, bannereket, díszítő elemet készíts.
    De nem komplett honlap elkészítésére való, arra használj "rendes" webszerkesztő progit.
  • Harder
    Miért nem jön be a kép a böngészőben?
    Mert az adott elérési útvonalon nem található meg a file.
    Mit kell ilyenkor csinálni?
    Megnézni, hogy hova mutat a hivatkozás (képen jobbegérgomb, tulajdonságok), és ellenőrizni FTP-n, hogy biztos ott vannak-e a fájlok.
    Mi a baj a honlapodon lévő képekkel?
    Ha megnézed hova mutatnak a hivatkozások, látszódik, hogy többször is nagy I betű szerepel benne.
    Van ilyen nagybetűs könyvtárad a szerveren?
    Nincs.
    Akkor mi a megoldás?
    Átírod a hivatkozásokat kis "i" betűsre (megnéztem, így elérhetőek a fájlok) és hozzászoksz, hogy web-re SOHA ne használj filenevekben, könyvtárnevekben, kiterjesztésekben stb.. ékezetes vagy spec karaktereket, space-t és nagybetűt.
  • Maffya
    Ja a xara-val akartam csinálni de a képek még mindig nem mennek.MAFFYA
  • Maffya
    A XARA Webstyle milyen honlap szerkesztö??? Mit tudtok rola, Érdemes küzdeni vele???
  • Rage47
    Kössz:)Pont most jöttem rá mi volt a baj. Nem kell www. az elejére:)Statisztikát csak php-ben lehet készíteni?
  • PetruZ
    Rage47, Maffya: Sokat segítene, ha megadnátok a webcímeket is (nem az ftp címeket, nem a jelszavakat, csak a feltöltött oldalak címét). A forrásból sok mindent kapásból ki lehetne deríteni a problémáitokról.
  • Rage47
    Sziasztok!
    Feltettem ftp-n uw.hu-ra a weblapom, beirtam a cimem, és nem jött be explorerben.(a lap nem található)
    /index.html a főlapom neve/
    Hogy lehet ez?
    Attól függ, hogy hol volt a HDD-den. Célszerű egy könyvtárat létrehozni neki már a szerkesztésnél és egy az egybe másolni a tárhelyedre. Én úgy teszem, hogy van a gyökérbe egy könyvtáram "public_html" címmel, mivel a tárhelyemen is ebbe a könyvtárba kerül az oldalam és az oldal kiegészítői. Ebben a könyvtárban helyezkedik el az index.html oldal (és a többi html is). A könyvtáron belül létrehoztam egy "picture" nevű könyvtárat, ahol az oldalak grafikai elemei található. A tárhelyemen ugyan ebbe a könyvtárba teszem a grafikai elemeket. Ennyi az egész. Lehet, hogy létezik jobb módszer, de hozzád hasonlóan, én is csak kóstolgatom a weboldal készítést.
  • Maffya
    Láma vagyok (Nagy Betüvel ) a témába.hol a helyük vagy hogy és mit csináljak ? hova töltsem?
  • PetruZ
    A képeket se ártana feltölteni a helyükre... :)
  • Maffya
    A honlapot feltudom tenni meg is szerkesztettem képekkel. de a képek nem jelennek meg azokkal mit kell csinálni ??? a macromedia-ba beillesztéskor és beállitáskor ott vannak de mikor felteszem a .html fájlt a tárhelyre akkor csak a szöveget látom és egy képet se miért van ez ?? Mit csináljak ???
  • Harder
    Azok is, bizony ("törölhetetlen" könyvtár) :)
  • Pheel
    Szerintem ott inkább a jogok meg a .-tal kezdődő fileok okoznak fejfájást. Legalábbis egy kezdőnek ;)
  • Harder
    Nem csak ettol fugg, ezek teljesen alapszabalyok, amiket persze be szoktam tartani. ;) Bar mondjuk ez a pelda nem is igazan magamra vonatkozott, mert elvetve hasznalok csak TC-t, jobb szeretem a FlashFXP-t.
    Inkabb forumokon szoktam ebbe a problemaba belebotlani, pl. srv.hu-n tobben is irtak mar, hogy tennék fel a phpnuke-t vagy postnuke-t, simán töltik fel wincmd-vel és nem megy a portál ... szal ilyesmire gondoltam :)
  • Pheel
    Akkor rontja el, ha beállítod, hogy mindent kisbetűsre állítson vagy ha ékezeteket használsz...
  • Harder
    Én itt az ingyenességre próbáltam helyezni a hangsúlyt, bár tény, hogy egy mezei TC is megteszi :) (bár sokszor feltöltés után a szerveren elrontja a kis/nagybetűket, és ezzel kavarodást okoz)
  • Harder
    Attól függ, milyen látogatottság számlálót teszel fel :) Alapban amúgy azt tudom mondani, hogy ha nincs is fent a neten, de épp működik a netkapcsolatod és mondjuk egy statsector.hu típusú számlálód van, akkor fogja mérni a látogatottságodat. Ha egy olyan alap PHP-s számlálód van, ami csak a lap nyitását számolja (plusz van a gépeden telepített apache+php mondjuk és úgy nyitod meg a lapodat - szal localhost-ról), akkor is fogja mérni.
    De mindegyik fenti esetben csak a te látogatottságodat, másét nem - hisz értelemszerűen más nem éri el/látja a lapodat.
    Különben BUÉK mindenkinek, igaz egy kicsit +késve.
    Jobb későn, mint soha.
    Sőt, egy mezei Total esetleg Windows Commander is tökéletesen +fele :)
    Minek bonyolitani.
  • Rage47
    Hi!
    gyik.com-on olvastam, hogy lehet olyat az oldalra szerkeszteni, hogy kiirja, mennyien látogatták meg eddig a lapom.Akkor is jelzi, ha nincs fenn neten?->akkor is ir ki szamot ha csak én nézem itthon a gépemen?Mert akkor tudom hogy rosszul csináltam-e:)
    elore is kossz.