9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
#247 Letezik PHP ben is hasonlo alert message mint javascriptben??
alertmessage="xxxxxxxx" -
#246 Így viszont már értelme nincs felsorolni minden játékhoz ugyanazt a linket. :) Nem jobb lenne fordítva? ;)
-
#245 na jó ez így???bazza.uw.hu/magyarosítások -
#244 A mailos dolognak bárhonnan működnie kell, az csak attól a szervertől függ, amelyen a weboldal van. Ha egyszer működik, de másszor nem, nem a Ti oldalatokon kell keresni a hibát.
(Egy esetet tudok még elképzelni: véletlenül duplakattintás történt a küldés gombra. Általában a browser ezt nem dolgozza fel és előfordulhat, hogy a webhost szerver is háklis erre és nem engedi el a dupla levelet.)
-
#243 Dehogynem! Kérdezősködj csak a "Játékok - Játékmagyarításról tudtok-e?" topikban... :)
-
#242 Szerintetek így már megteszi:
itt van
Remélem ez már elég és nem haragítom meg a
szerzőlet... -
#241 Elvileg igen, de gyakorlatilag nem hiszem, hogy eljutna ez az UW-ig.
Ha meg eljut, akkor sincs semmi igazándiból.
Persze már a becsületesség miatt is illene a készítők beleegyezését kérni. -
#240 Egyébként így első weblapnak nem lenne rossz, csak tele van helyesírási hibával. -
#239 Mivel nem flash technológiával csináltad, ezért természetesen nem flash-es. -
#238 PetruZ az a mailos PHP-s dolog annak barhonnan menni kell nem?Mert ha en tesztelem nekem elkuldi a mailot de szolatm valakinek aki szinten kitoltotte es elkuldte de meg nem kaptam meg. -
#237 jaja ezekkel vigyázni kell inkább csak a linket,vagy beszélje meg azzal az emberrel aki csinálta vagy rakja ki a forrást -
#236 Hát, először is jobban teszed, ha sürgősen leszeded az összes magyarítást, ami a te oldaladról tölthető le, mert ha a magyarítások készítői észreveszik (és előbb-utóbb észre fogják), akkor ők csak egy levelet írnak neked, a következő meg az uw.hu-nak és egyszercsak azt veszed észre, hogy 404-es az oldalad és az account-od is megszűnt. Teljesen és abszolút felesleges ezt csinálni, elég lenne összeszedni a nagyobb magyarításos oldalak linkjeit és azt kirakni. Komolyan mondom, hogy erre nagyon ráfaraghatsz...
-
#235 Koszike mukodik :o) -
nenad #234 brucelee kuldtem egy privit -
#233 Nemtom enyém milyen
flashes vagy nem....
Én a két végletet nem szeretem...
Pl az undorító ha valamely oldal túl van animálva stb...
de az is ha igénytelen szűz html...
szóval a kettő között szeretnék tanyázni ha lehet...
Nektek mi a véleményetek az oldalamról
ebben a témában:bazza.uw.hu -
#232 Persze, csak tudni kell mikor lehet/célszerű flash-t alkalmazni (azt tudom hogy te tudod ;) ), illetve mikor nem kéne .. :)
Portálhoz, nagyobb kiterjedésű lapokhoz én biztos nem használnám, viszont ritkán frissülő céges, bemutatkozó oldalakhoz elég jó megoldás (csak pár példát ragadtam ki). -
nenad #231 uhum, ha a nyitooldalon sem akarsz akkor:
<body scroll="no">
</body>
de ez nem tuti hogy megy minden browserrel.
(opera az biztosan nem foglalkozik vele... :) -
nenad #230 scrollbars=0 -
#229 hahhoo valaki hogy tudom eltuntetni oldalrol a scrollert??? -
nenad #228 en meg pont ugy vagyok vele hogy flash, az minden platformon (amin van flash driver linux/mac/windows) ugyanugy nez ki, es az ujabbaknak koszonhetoen kevesebbet is foglal(tomorit)
Szoval nem kell tokolni azzal, hogy most mi mukodik mi nem.
Vagy miert nem :) (masik browserben stb)
Szoval ha lehet hanyagolom a pure html oldalakat...
-
#227 PetruZ-zal értek egyet, nem a külső számít (vagy csak kis mértékben), a tartalom a fontos. Szerintem nagyon merész dolog ezt így kijelenteni: "... hanem hogy hogy néz ki ..." ;)
Kétlem, hogy bárki is rendszeresen látogatna (napi, heti szinten) egy lapot, ahol legyen az bármilyen szép is - ugyanaz a tartalom várja. Az ilyen lapot megnézik 1x vagy 2x.
Ha 2 azonos tartalmú lap között kell választani, akkor már fontos szempont lehet hogy milyen gyorsan töltődnek be, milyen technikát alkalmaznak (pure HTML szvsz kezelhetőbb mint a flash stb.), mennyire könnyű navigálni rajtuk stb..
Ha 2 lap tartalmilag, sebességre, kezelhetőségre is azonos - szvsz max ekkor jön be a "azt nézem, amelyik szebb" szempont. Legalábbis nálam. -
#226 Peturz en eggyetertek a velemenyeddel de manapsag sok ember nem azt nezi hogy mi van az oldalon hanem hogy hogy nez ki igaz ez eleve rossz hozzaallas de ezen valtoztatni nem lehet.Es az hogy valaki olyan oldalat csinal hogy flasbol nyit neki html ablakokat az tenyleg felesleges mert aki mar flashben csinal oldalat az csinaljon meg mindent flashben :o)
Irom itt a hulesegeket :o) -
#225 Én csupán arra akartam rávilágítani, hogy a flash/java vackokkal csak akkor kezdjünk el már foglalkozni, ha a weboldalunk a megfelelő tartalma, a látogatottsága és a pozitív visszajelzések alapján már továbbléphet akár efféle irányba is. De akkor is meg kell tartani a lehetőséget a "hagyományosan" netezők számára is, különben potenciális olvasókat veszít az ember.
Van olyan oldal a neten (nem is egy), amelynek a kezdőlapja megköveteli a flash-t, de az onnan induló linkek mindegyike külön ablakot nyit csupasz html oldalaknak. Kérdem én: ezért érdemes volt?...
-
#224 Kössz a tanácsokat!(mégsem rakok be flash-t:) -
#223 Csak azt nem tudom megérteni, mi a jó életnek kell agyon flash-elni, meg javázni egy oldalt, ha a cél az információközlés és az, hogy minél többen lássák az weboldalunkat és olyan információkkal lássuk el őket, amelyek valamilyen témakörben hasznosak lehetnek. Ennek érdekében törekedni kell arra, hogy mindenki elérhesse a weboldalra feltett dolgokat. Részemről még azt is utálom, ha valaki megpróbál rejtetten irányítani, pl. flash-es nyomógombok mögé rejtett url-ekkel, vagy a statusbar folyamatos átirkálásával. Egy ilyen oldal (plusz a javások, mert az nálam default off és soha nem is fogom bekapcsolni) nálam maximum egy látogatást él meg, és többet nem. Ha a kezdőlapról nem látom, hogy mit kapok, vagy már az első mondatokban az szerepel, hogy az "oldal megtekintéséhez ilyen és ilyen plug-inekre/javára lesz szükséged", az a továbbiakban érdektelen. Külön agybajt kapok az "elmés" javascript kódoktól, mint pl. a kurzort követő analóg óra, vagy az "üstökös" effektus.
Könyörgöm, hagyjuk már az efféle a flancolós villogtatásokat a fenébe és valódi, érdekes, olvasható, rendezett tartalmat töltsünk már fel, minek szaporítani a felesleges weboldalak számát. A két kulcsszó: olvasható és rendezett.
-Olvasható, vagyis kerek mondatokkal megfogalmazva, magyarul (!), érthetően és világosan. Nem kell lónagy betűket használni, felejtsük el a villogó és futófényes vackokat, mert elvonják a figyelmet.
-Rendezett, vagyis elsőre látszik, mit hol lehet megtalálni, mi az oldal célja (!), a struktúrális felépítés jól nyomon követhető és a látogató nem téved el azonnal a kezdőlapról a nyakába zúduló összes információ láttán.
Nekem semmi bajom azzal, ha valaki meg akar tanulni némi webprogramozást (sőt!), de azért emellett ne felejtkezzünk már el egy kis igényességtől, ha úgy tetszik, dizájntól. Nagyon szép oldalakat lehet tervezni és készíteni csak html használatával is, de ne akarjunk már rögtön az elején mindent felpakolni az oldalunkra, amit máshol is láttunk...
Most nem az itteni kezdőket szerettem volna szapulni (távol álljon tőlem; eddig is, amit tudtam, segítettem), csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a webszerkesztés önmagában teljesen üres. Nekünk, a weboldal karbantartójának kell megtöltenünk tartalommal. Hasznos, értékes, olvasható tartalommal. Minden egyéb csillogás - számomra - csak talmi...
-
#222 Köszikösziköszii:)) -
#221 Hogy tudom eltuntetni a scrollert hogy ne lehessen latni??? -
#220 koszike de nem nekem lesz valakinek ugy csinaltam az enyem szebb :o) csak a tartalma keves :o) -
#219 Szépen megcsináltad az oldalad! Szép!!! -
#218 A gombra neked a flashben kell ratenni a linket es mukodni fog.
Az Action reszben kellezt beirnod
on (release) {getURL(ide irod a linket);
}
-
#217 Sziasztok!
Meg lehet azt csinálni, hogy szerkesztettem egy gombot Flash-ben és be szeretném azt rakni a html-oldalamra, úgy hogy müködjön is?:) Mert sikerült már beraknom, csak nem tudok linkelni vele. Dweaver-ben is vannak flash gombok, azok teljesen jól müködnek.
Nagyon megköszönném, ha segitenétek vmit:-) -
#216 meg azt szeretnem hogy lessetek meg ezt az oldalat mert alul es oldalt marad el egy kis hezag es nem tudom hogy miert valakinek valami otlete ehhez?? -
#215 Igen koszike de mar en is rajottem erre vagyis egyik haverom segitett.De nagyon koszi -
#214 Egyszerűen összeadod a kívánt stringeket ('+' jellel, vagy '.' (pont)-tal), vagy egy "" stringen belül egyesítsd őket.
pl.
$msg1="Ezt az egyik form mező tölti";
$msg2="Ezt a másik form mező tölti";
$msg3="Ezt a harmadik form mező tölti";
mail($cimzett, $subject, "$msg1\n$msg2\n$msg3");
vagy
mail($cimzett, $subject, $msg1."\n".$msg2."\n".$msg3);
Mindkettő működik, én az elsőt preferálom, kevesebbet kell gépelni és átláthatóbb is. :)
-
#213 Hat ez a baj hogy en se nagyon tudok es ezert kene segitseg azt hittem hogy te tudsz :o) -
#212 Szívesen segítenék, de ahhoz tudnom kéne programozni :) -
#211 Hello nekem lenne egy kerdesem php email kuldessel kapcsolatban.
Ha szeretnem hogy ne csak egy szovegmezobe irt dolgot kuldjon el mint pl az a message hanem mondjuk lenne ott meg 2 vagy 3 akkor hogy kell kinezni a php resznek??
a kovetkezot hogy kell modositanom mondjuk ha a szovegmezok neve egy,ketto es harom.
}else{
$msg = ereg_replace("\\\'", "'", $message);
$msg = ereg_replace('\\\"', "\"", $msg);
$message1 = "from: $name\nemail: $email\nmessage:\n$msg1";
mail($youremail, $subject, $msg, "From: $email\r\nReply-to: $email\r\n");
?>
<meta http-equiv="refresh" content="0; url=<?echo $thankyou;?>"">
<?php
}
?>
elore is koszi a segitseget. :o) -
#210 Ennyire könnyen ne add fel, tessék egy kicsit önállóbbnak lenni ;)
SQL adatbázis free helyen nem tudsz újat létrehozni. A Nuke-nak sem kell új, működik a már meglévővel is - nézz utána a "prefix"-nek, ott a megoldás.
config.php-t amíg nincs fent az adatbázis, nincs értelme szerkesztgetni, úgysem fog működni. -
#209 ...hagyjuk...
ÉS hogy lehet mySQL adatbázist létrehozni
az UW-n??? Már van egy de a nuke-nak kell mégegy
és nem tudom föltelepíteni a nuke php-t!
Nem igazán értem az install procedúrát...
Már átszerkesztettem a config.php-t
de még mindig hibát ír ki a nuke
Hogyan kell installálni
és mySQl adatbázist csinálni?
Amúgy a mySQL csatlakozásnál is hibát ír ki
és csak egy adatbázisom van amit alapból megkaptam...
Ez lenne a probléma...
A segítséget nagyon megköszönném!!!!!!! -
#208 ez a ccriptes dolog engem is érdekelne