9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • Taranov
    Úgy kell, hogy nem a fájl elérési útját adod meg (azaz nem http://www.pelda.hu/pelda1/pelda2/pelda.jpg), hanem a könyvtár elérési útját, azaz http://www.pelda.hu/pelda1/pelda2.
    Viszont ehhez a webszerveren engedélyezve kell lennie annak az opciónak, ami kilistázza a könyvtár tartalmát, amennyiben nincs kezdőlap a könyvtárban.
    Ez általában engedélyezve szokott lenni.
  • Rage47
    Sziasztok!
    Hogy lehet úgy linkelni, hogy ne csak egy fájlt lehessen letölteni, hanem megnézhessem az egész könytár tartalmat?
    Vagy hol olvashatnék erről?(remélem érthető volt a megfogalmazásom:)
  • Daniel
    Izéé!
    Ajánlom a Webstyle nevű programot!
  • bazza
    címem:ez
  • bazza
    Most kijavítottam a gombokat!
    Amúgy ha minden jól megy ma felrakom Neighbours From Hell
    rovatot/végigjátszás stb./
    De lesznek fura képek is amit az egyik haverom
    adott ide floppyn./bugok stb./
    A végigjátszást is ő csinálta.
    Holnapra lehet fönn is lesz a lapomon.
  • bazza
    Köszi!!!

Nem tudsz valami jó és egyszerő (ingyenes)
    gombkészítő progit ???
  • Daniel
    Szép,csak a gombok szövegei nem túl jól láthatóak :(
  • Taranov
    Szép!
  • bazza
    Hali!!!

Kezdő vagyok és 13 éves. Első próbálkozásom
    eredménye:
    w3.enternet.hu/kajel
    egy hét munkája!!!!!
    Egyedül dolgoztam kérlek titeket aki megnézi
    az oldalt az töltse ki a help rovatot köszi!!!!
  • Dr DeViLKiNG
    Tessék, ez ELTE-s cucc kezdőknek:
    HTML KEZDŐKNEK
  • Laza
    koszi.. probalgatom majd meg...
    png-t nem proszaltam... de kiproszalom... :)
  • Laza
    humm.. ahogy nezem azt a teszt oldalt a png sem atlatszo... csak a css...
    vagy most melyik-melyik? :)))

nekem igazabol olyan formaban kene, amit Explorerben meg tudok jeleniteni, mint hatteret...
  • Taranov
    "ahha.. tehat akkor nem a 141. 142.-es hozzaszolas kezdte a kotozkodest?!?!??!?!"

De, ebben igazad van.

"egyebkent elmentem, es nem lesz atlatszo... ha az lenne, nem lennek itt :)"

Ezekszerint az általad használt Photoshop nem tudja ezt GIF-fel, PNG-ben viszont biztos. JPG-ben nem tudom.
  • Laza
    humm... png-t nem probaltam, csak tga-t es gif-et... majd kiprobalom... bar jobb lenne gif-ben.. azert koszi... :)

meg probalkozom.. egyebkent eng.7.0...

en sem ertem, mert mennie kene... legalabbis elviekben... :)
  • Laza
    ahha.. tehat akkor nem a 141. 142.-es hozzaszolas kezdte a kotozkodest?!?!??!?!
    nekem ugy tunik, mivel elotte csak egy kerdo jellegu hozzaszolasom volt a topicban... vagy tevednek?!

egyebkent elmentem, es nem lesz atlatszo... ha az lenne, nem lennek itt :)
  • Harder
    Frissítettem a table.html-t, benne van hogy lehet CSS-sel megoldani a dolgot. Nekem IE 6.0 alatt mükszik, elvileg Mozilla-val is mennie kéne, de a jelenlegi FireFox 0.8 alatt nem megy.
  • Harder
    Most megfogtál, a karomat tettem volna rá hogy gif-ben meg lehet csinálni, de most nekem sem jön össze. Majd megpróbálom kitalálni mi a gond. Milyen photoshop-t használsz? (eng.7.0)

Ettől függetlenül png-ben megy minden gond nélkül, ide feldobtam egy próbát: http://www.gyik.com/temp/laza/table.html
  • Taranov
    Nekem úgy tűnik, hogy te kezded a kötözködést ebben a topikban, mégis mást vádolsz meg vele.
    Természetesen, ha átlátszóvá teszel egy képet és utána lemented, akkor átlátszónak is kell maradnia.
  • Laza
    ujjat nem mondtal, inkabb azt mond meg legyszi, hogyan, milyen beallitasokkal mented, hogy atlatszo is maradjon :)
    koszi
  • Laza
    oreg, jo lenne ha nem kotozkodnel... nem vagyunk mi haverok...
    abbol a sokszaz topicbol kb 3-ba irtam, legalabb ne beszelnel hulyeseget...

es amint latom ezen temahoz sem szoltal erdemben, tehat jobb ha nem flamelsz...

es ha csak kezdezek, akkor mivan?! ki vagy te Dred biro?! na joccakat.. :)
  • Laza
    koszi, de azt tudom, hogyan lehet atlatszo kepet csinalni Photoshoppal... tehat nekem nem ez a problemam...
    eleve ugy csinalom, hogy az uj kep alapbol atlatszo, tehat nincs default hattere...

hanem az, hogy hiaba mentem gif-be, a mentett kep nem atlatszo... ez egyebkent mar akkor is latszik, hogy ha menteskor bekapcsolva hagyom a previewt, akkor a munkaasztalon levo kep is megszunik atlatszonak lenni a hatterben...
  • Harder
    A táblázatok hátterének kell beállítani képet, melyek 50%-osan átlátszóak. Átlátszó kép lehet gif vagy png (de png tudtommal mac-ek alatt macerásan jelennek meg (=sehogy?), tehát a gif-t javaslom.
    Tehát pl. photoshop-ban nyiss egy új, 5x5px-es képet, töltsd ki pl. fehér színnel (vagy bármi egyéb is lehet, ahogy passzol a lapodhoz), majd a layer tulajdonságánál (layer palette) vedd le 50%-ra a kitöltöttséget (nah ezt szépem megaszondtam), érhetően fogalmazva: opacity = 50%

Lényeg, hogy gif-nek mentsd el, persze a default "background"-t töröld ki előtte.
  • Daniel
    hagyjuk :)
    szinte minden topicban ott van a logod és üzeneted!
    milyen?kérdező!!csak kérdezel :)
  • Laza
    egyebkent ez a webezes csak hobby szintu, tehat nem ebbol elek...
  • Laza
    koszi, de nem okostojas hozzafuzest, hanem helpet kertem...

ha tudod, hogy mejk beallitassal menti el atlatszoan a kepet (mert nekem kell a kep, nem eleg, ha web alatt atlatszo szint pakolok), megkoszonom, ha nem, akkor plz mellozd az effele hozzaszolast... thx...
  • Daniel
    szóval inkább a foglalkozásokból töröld azt szépen ki :)
  • Daniel
    ha rendszergazda lennél akkor ezt tudnád...!!!
  • Laza
    hello all

olyan problemam lenne, hogy az oldalamnak ban egy faja hatterkepe, ez felett vannak tablazatok, melyek hattereul olyan kepet szeretnek berakni, amik felig atlatszoak, tehat latszik alatta a hatter... (opacity 50%)

tud vki nekem erre vmi megoldast mondani?
    Photoshoppal nem tudtam olyan egyszinu kepet elmenteni, amely felig atlatszo...

help plizz...
  • Harder
    integrity elég jó most, wonderline is jó csak a DNS-t ne náluk akard megvenni :)
  • Maffya
    Üdv mindenkinek! .hu-s domain nevet hol érdemes regisztráltatni ?
  • pedestrian
    Ha időjárást akkor itt van:
    http://uk.weather.com/search/drilldown/?geoCd=4&geoCdChild=1&itemCd=HU&countryCd=HU&itemName=Hungary&countryName=Hungary&what=WeatherLocalUndeclared
  • Atika :o)
    Nem tudtok olyan oldalat ahonnan be lehetne linkelni az aktualis idokarast??
  • girgey
    A segítségeteket kérem, egy olyan dologban amiben feltehetőleg ti otthonosabban mozogtok, bár nem igazán html, de minek nyissak új topikot...
    Fontos lenne megtudnom, hogy a www.bib.hu (ingatlanügynökség) honlappal 95%-ban azonos - szintén egy ingatlanügynökségnek kéne és ezt nézték ki etalonnak - honlap ill. a mögötte húzódó adatbázis(kezelés) elkészítése milyen középáron valósítható meg, mi az a piaci ár ami magas ill. mi az ami alacsonynak mondható, magyarul mennyibe kerül egy ilyen elkészítése...

ThX
    girgey
  • Taranov
    Akkor jó :)
    Hat en nem szegyelnem ha kezdo lennek :o)
  • Taranov
    Ha nem vagy kezdő, akkor nem értem, hogy mi a problémád. Nem közözködni akarok, de abban sincs semmi sértő, ha valaki kezdő.
    Hat en nem vagyok kezdo csak a HTML nem a kedvencem jobb szeretem a Flasht de most html-ben kell megoldanom valamit :o)
  • Daniel
    Ajánlom minden kezdőnek figyelmébe:
    Logó,Gomb szerkesztő (egyszerűen,gyorsan;saját logóid és saját gombjaid lehetnek!)
  • Daniel
    megdicsérlek hogy te segítesz az emberknek ebben és bírod gyomorral:)
    ok koszike :o)