6542
  • Nagyapi
    Sziasztok.

Írtó nagy bajban vagyok,

hála a tudatlanságomnak.
    A nagy elődök után (XBTF, XT ) amiket évekig játszottam végre sikerült letöltenem az X2-őt. A rar-okat kibontva kaptan egy tekintélyes dev-x2a.bin nevű, és dev-x2a.cue nevű file-t.
    Sajna csak ugatom a Nero-t, hogy lessz ezekből CD ?
  • Bat
    Abba nem vagyok biztos, hogy videókártyagond lenne
    (bár lehet), mert nekem 5900-assal is csúnyán beszaggat, ha egy khaak fürtbe belemászok.
    Annyira legalábbis beszaggat, hogy az irányítást elbassza
  • kisviku
    Érdekes, mert nálam nem fagy.
    Mit ír ki, ha egyáltalán ír valamit?
    Elvileg nem kéne fagynia, semmi olyat nem igényel ami különösebb lenne.
    Nekem a konfigom a következő:AsusP4C800 Deluxe,P4 2.66,1 Gb Corsair ram,Geforce3 Abit (igen,ez a szar ill.régi benne)....a többi nem fontos...
    Semmi fagyás nem érzékelhető, de a videó régisége miatt szaggat nagy felbontásban, ráadásul a monitor 1024-es felbontásban éles sípoló hangot ad, más felbontásban nem.Ez utóbbiról olvastam másik topicon.
    Sz'al ennyi....
    Kérlek írd le mi a baj háthat összehozunk valamit.
  • Braveheart
    Emlékszem, hogy kb 3 hónapja azért töröltem le a játékot, mert midnig kifagfyott. Most új videokártyám van, új op rendszerem, legújabb driverek. Felrakom a játékot, hát baz még mindig kifagy a patch ellenére is. Gratula a programozóknak!
  • Peppuu
    Na hát akinek van jó gépe és nem szaggat a játék annak már a Zeusz/Colossus dolog a mérvadó. NEKEM MEG AZ HOGY HOGY FOGOK JÁCCANI!!! Nem birom ki...
  • kisviku
    "viszont a tűzerő kissebb" uupsz. a kisebb-et egy s-el írják...szorri
  • kisviku
    Minden anyahajóra jellemző az M2-es nél egyel vagy kettővel több rátehető pajzs, viszont a tűzerő kissebb.Na azért így is életveszélyesek tudnak lenni.
    Itt ugye a dokkolt hajók és azok száma ami perdöntő.Ha elég erős a géped és bírja azt hogy egyszerre mozgasson a szektorban amúgy is alapből lévő objektumokon kívül még mondjuk 50-60 db kirepülő hajót, akkor gratula.
    Sajna nekem a szar videókártya miatt szaggat egy idő után.
    Visszatérve az anyahajókra.
    A Colossusra csakúgy mint a Titan-ra az oldalsó (turret left ill.turret right ) ágyúkra megy fel az ion disruptor.Hasznos fegyver, de vigyázz,mert téged is sebezhet, ha közelben vagy, mivel "áthúz" egyik hajóról a másikra.
    Szerencsés ha pl két ellenséges hajó van a közelben, mert amíg egyiket lövi, addig "áthúz" a másikra is és annak is veszi le a pajzsát.A Colossus végsebessége asszem 160 környékén van a Condoré 120-130 között.Nem üldözésre találták ki ezeket, kell taktikázni illetve "kapitányoskodni" is... :)De nem javaslom az m2-esek támadást, kivéve tisztes távolságból és akkor is csak ha már hajóid körbevették a célpontot, akkor javasolt közelebb menni hogy a PPC fegyvereiddel is lőjed.
  • kisviku
    A Zeus-t nem ajánlanám pont a PSG miatt.
    Gondolj bele, ha megtámadják az anyahajódat és az visszalő plusz kirepülnek a benne dokkoltak, akkor mivel PSG-d van a te hajóid is nagyon sérülnének...
    Nekem van egy Teladi Condor-om és egy Argon Colossus-om, full-ra töltve (Condorban 60 db hajó, Colossusban 130 db).
    A Condor jó a 850 MW-nyi pajzs miatt, de nagyon lassú, a Colossus meg k*va drága.Főleg mire feltöltöd...
  • Zombye
    Srácok!

Megvenném életem első Meggyes hajóját, és a tanácsotokra/tapasztalatotokra lennék kíváncsi ill kérném őket megosztani vélem.

Jelen pillanatban azért kéne, hogy beszabaduljak a "fő Xenon szektorba", és ott hajókat fogdossak, amiket azután be tudok dokkoltatni az M1-be.

Elvileg a PSG miatt a Zeus lenne a jó, de abba "csak" 81 hajó fér bele.

Mass cuccossal jól lehet hajókat fogdosni? még nem próbáltam, azért kérdezem. Mert ha igen, akkor a Split Raptor, vagy az Argon Colossus jöhet szóba. előbbibe 150, utóbbiba 130 hajó megy. A colossusra még Ion Distruptor is rámegy két helyre, most nem tudom hova.

Lécci segítsetek!
  • lammaer
    Szerintem az M4/M5-ös hajókkal csak a kategóriájukkal azonos hajóknak érdemes/szabad nekimenni. Úgyhogy a kalzóknál szerintem az Orinoco-t illetve a Pirate Ship-et ne erőltesd a Discovererrel... a fő gond az erős pajzsu, azt - emlékeim szerint - nehéz volt ledarálni kis kaliberű fegyverekkel.

A Nova az minőségi váltás - főleg ha az ember az egyik fegyvernek az Ion Disruptort rakja be. Célozni szinte nem kell és zabálja az ellenfél pajzsait, ellenben a páncélzatban nem okoz kárt (ha foglalni kell, az egyik legideálisabb fegyver).
  • MalaczÚr
    Ok, köszönöm mindenkinek!
    A 7végén eljön az igazság pillanata!
  • Bat
    Asszem argon novaval mentem, vagy már elfelejtettem hogyhivjak azt :)
  • Bat
    Nemtudom pontosan hol tartasz, énis még az elején.
    Ha annál a résznél, ahol meg kell nyerned a paranidok tetszését, akkor egy argon buster elég. Én egy M3-as hajóval indultam neki két BHEPT-el, és nem tudtak gondot okozni a kalózok.
  • lammaer
    Amúgy sector patrolra melyik a legjobb M6 szerintetek? Nekem eddig egyetlen Nemesis-em van, azt szoktam a Marks Laverty féle "patrol 3 sectors" paranccsal bóklásztatni a veszélyesebb helyeken. Ugyan eredetileg személyes használatra vettem, és a nehezebb esetekben (assassination küldik) ideiglenesen át is szoktam szállni bele a Khaak M3-asból.
    Mindenesetre a gép kezei között volt már rá precedens, hogy egy nagyobb khaak cluster legyalulta a nemesist... :(
  • lammaer
    Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem ay 1.4 felrakása óta gyakorlatilag nem lőtték ki kereskedő hajómat a Khaakok. Igaz, ehhez nagyban hozzájárul az AL, mert igy egy rahedli sector patrol kóricál az űrben, akik intézik helyettem a dolgokat.
    Ráadásul rászoktam a gyorsabb kereskedőhajók vásárlására... elméletileg olyan 180 felett már igen kicsi az esély, hogy a khaakok lelőjék őket.

Egyébként kezdek én is affelé hajlani, hogy legalább a kiszállitó hajókat megspóroljam - a Crystal fabok esetén ez elég könnyű, mivel még 1800cr-ért is viszik a kristályokat.
    Hasonló a helyzet a secondary resourceok esetében is.
  • Valen
    Sztem meg arra kell törekedni, hogy beszállító/eladó hajóid ne legyenek, mivel így a nem kell velük törődni.

Nekem kb. 200 gyár után sikerült azt elérnem, hogy elkezdhettem a több mint 600 fős TP/TS hajóflottámat leépíteni, mivel az NPC kereskedők átszoktak hozzám.

Ezzel nagyon sokat lehet spórolni + nem köti le a támadó egységeidet a megvédésükre + gyorsabban is dől a lé
  • KeeF
    valamiert nem megy a valasz link. na mind1

szal a gyarlanc azert jo, mert egy szektoron belul megoldasz mindent, a gep megveszi a cuccot a gyarbol, es nem csatangolnak a hajoid szanaszet. eleg egy szektort bevedeni 2-3 split dragonnal. innentol pedig automatan hozza a lovet es nem kell foglalkozni vele. sok gyarnal ez sokkal mukodokepesebb szerintem.

• Wilson
    Szia

Ha az M1-nél a command-ban a Show enemy if enemy to me-t átállitod NO-ra, és beállitod, hogy melyik faj ellenséges és melyik nem. Akkor innentől kezdve csak azokat támadja akiket beállitottál, és nem váltja át az egész fajt ellenségre, ha kilösz tölük egy hajót véletlen.
  • kisviku
    No, örülök annak, hogy ily' sok üzenet érkezett mióta itt voltam. :)
    Azt gondoltam, hogy már csak én játszom véle.

Folytatom.Arról fogalmam sincs hogy miért támadja az M1-em az argonokat, tegnap az Argon Accepted friend 87 %-om lement cirka 10-15 perc alatt Argon Foe 70 %-ra.
    Hát godoltam, akkor lövök én is argont, de a csak poénból, mert emberi fajt nem bántunk.

Mindenesetre nagyon örülök annak, hogy az AI az SOKKAL jobb lett, mint az előzőekben.Végre elérte az egosoft, hogy értelme legyen a saját hajóidnak akár gyárvédésre van osztva vagy M1-es ben, stb-re.
    Mondjuk még igazán a Combat parancsokat nem teszteltem, hogy vajon mi a helyzet, ha "Protect..." vagy Attack nearest enemy of..."-ot használok.De a lasertowertől még mindig el vagyok ájulva.

Más.Más most nincs... :) Fogalmam sincs mit akartam még írni.
  • MalaczÚr
    Köszönöm!

Ha egy argon bustert szerelek fel, azzal az ágyuval, ami kb 5-6000 cr...az megteszi a kalózírtásnál?
  • Valen
    best buy/sell locatort a teladiknál kapsz az alábbi helyeken:

Ceo's buckzoid
    Seizewell
    Company Pride
    Ministry of Finance
    Ianamus Zura
    PTNI headquarter
    Two Grand
    Home of Opportunity
    The Vault
    Getsu Fune (itt minden fajnak van 1-1 equiptment station-je)

• MalaczÚr
    Üdv Mindenkinek!

Csupán 10 óra játékidő van a hátam mögött, és bár szorgalmasan olvasom a fórumot, azért még jó pár lúzerszerű kérdésem van... A főmenünél látom hogy 1.4, tehát ez ok...
    1. ott tartok, hogy kalózok írtására kéne mennem, és ehez fel kell turbóznom a szociális hátteremet. Most veszem a második bányát, lassan jön is a pénz..kérdés: mennyire erős gépet kell vennem a küldetéshez?
    2. Miért nem találok sehol "best buy locatort" vagy mit?
  • lammaer
    Mi a baj az SDS scripttel? A readme nem elég?
  • lammaer
    Azért az ingyen van az egy kicsit túlzás SZVSZ. Ha nem csináltál kettős loopot (spp->crystal fab->spp) akkor vagy az energia vagy a crystal-s pénzbe kerül. Igaz, hogy nem az utolsó gyár fizet érte, hanem a lánc elején lévő. Arról nem is beszélve, hogy csak az utolsó gyárad termel profitot, a többi meg nem - tehát ami megjelenik a végén profitnak, az az öszes többi gyár által "elvesztett" profit.

Ezen egyébként sokat dilemmázom mostanában - nevezetesen, hogy mi a jobb: gyár láncokat csinálni, vagy az egyes gyárakat önállóan üzemeltetni. Az előbbi mellett szól, hogy egy jól felhúzott gyárlánc folyamatosan termel, viszont a gépre általában jó áron rá lehet sózni a cuccokat és olcsóbban beszerezni.

Vegyük például a crystal-t. 4 gyáram üzemel, és 1800-ért mindent elvisznek tőlük - ellenben a saját SPP-im már 1600-ért be tudják szerezni ugyanezt a kereskedelmi állomásokról. Tehát gyakorlatilag jobban járok, ha a crystal fabok drágán kiárusitják a gép gyárainak a cuccost, és az SPP-k is a géptől vásárolnak.

Hasonló a helyzet az energiával is: 20-21 Cr körül egy szállitó az SPP-ből simán el tudja sózni az energiát, mig a konkurens SPP-kből meg lehet kapni 14-13 körül. Tehát úgy néz ki, megint jobb ha a saját SPP-k nem a saját gyárakat tömik energiával, hanem a gépét.
  • KeeF
    az sds scriptet valaki mar megfejtette? nekem nem sikerult rajonni igazan hogy hogyan muxik...
  • KeeF
    javitok:

n x 80 - m x <alapanyag ara> = ciklusonkenti profit.
    ahol n a ciklusban legyartott termek szama, m a ciklushoz szukseges alapanyag ara.
  • KeeF
    most igy fejbol nem tudom az ertekeket de ez fals eredmenyt ad.
    ugyanis mindent magam gyartok le, kiveve az izet... amit a flower farm gyart. szal a tiszta profit ugy jon ki, hogy 80-ert adom a nostrop oil-t, es max 18-ert veszem az alapanyagot. minden mas ingyen van. szal a tiszta profit: 80-(n x alapanyag) ahol n a ciklushoz szukseges darabszam.
  • Braveheart
    Van a játéknak valami jó magyar oldala?
  • lammaer
    Ide a rozsdás bökőt, hogy az a profit a 10 SPP-ből van.

De végül is nagyon könnyen ki lehet számolni a profitot: az 1.4-es patch óta a gyár beállitási képernyőn az eladási ár alatt []-ben ott van az előállitási költség 1 darab termékre vonatkoztatva. A kettő különbsége a darabonkénti profit (DBP).
    Ezután nincs más, mint az alábbi képlettel : 60 / ciklusidő (percben) * darabszám (ciklusonkénti) * DBP

Kiszámitani az óránkénti profitot. És itt fog kiderülni, hogy a kajafarmok túrót se termelnek az SPP-hez képest...

Csak úgy poénból: meg tudnád mondani nekem ezeket a refinery esetén?
  • Valen
    A lényeg, hogy energie-t, kaját és termelési alapanyagokat érdemes gyártásra eladni, mivel ezeken lehet nagyot húzni.

Pl.:

Silicon, Ore, Energie, élelmiszer, Oil

A Pajzs, fegyver és egyéb felszerelés gyártása csakis magán célra (Flotta fejlesztésre ajánlott, mert pl. nálam hiány van 125 MW-s pajzsból + G és B tipusú HEPT, PPC, PSG fegyverekből), melyek a flottám felszereléséhez kellenek (már csak 10 db 125 MW-s pajzs és 100 db GPPC kell a teljes flotta felszereléséhez), de ez a közel 800 gyár bevételéből/termeléséből hamar bejön, csak a 125 MW-s Pajzs és a GPPC legyártása 20:00 órába kerül, ami kicsit sok idő.

Ja óránként cca. 10 milla jön be úgy, hogy nincsenek eladó/beszerző hajók az állomásokhoz utalva.
  • KeeF
    nem tudom, mert ez mar az 1.4-es peccs ota volt es automatice utaljak a penzt. de olyan rossz nem lehet mert ez volt az utolso befektetesem es elotte nem jott ennyire a love.

amugy most kb. 5 perc (egy cigi :-) alatt 10x setaval jon ugy egy milla (vagy 800k...). ez 2 wheat farm, 8-10 spp, 2 silicon mine, es a 2 refinery hozama.
  • lammaer
    Van körülbelül saccod, hogy mennyi a profitod óránként egy ilyen gyárból?
  • Hmuda
    Csináld meg az első két küldit (a tudós leszállítása legyen az uccsó). Akkor kapsz egy türhető kis transportot. Ha inkább a pézre hajtasz, akkor ajánlom hogy adogasd el a személyszállítóról a cuccokat és úgy fejezd be a küldit. Gyengébb lesz a kapott hajó, de lesz egy rakat pénzed.
  • Bat
    Érdekes, mert ha a főküldetést csinálod, hamar kapsz az elején egy transportert is :)
    Amúgy én plö két napig egyfolytába csak kereskedtem, aztán aztán építettem egy gyárat, aztán onnantól már könnyeb
  • KeeF
    hali Lammaer!

amennyire tudom, pajzsot, nagy fegyvert (lp ghept, ppc-k stb) nem erdemes gyartani csak sajat celra.

kajagyartas most nagyon bejott. epitettem (egyelore csk) 2 db oil refineryt a ptni hq-ban a szukseges energiatermelo cuccokkal egyutt (sil. mine, crystal fab, power plant, kaja). van itt egy rakas flower farm azokbol hozom az alapanyagot. 80-ert adom el, es fossak a penzt. mivel meg igy is tele vennak a flower farmok, kellene meg refinery, de az energia nem lesz eleg mert kicsi a silicon mine... erdekes modon nem szamit tul sokat hogy egy szektorral odebb van 4db oil refinery a gepnek...

az eddigi legtobbet hozo befektetesnek tunik ez az olajgyartas :)
  • Braveheart
    Hogyan tudtok ennyire beindulni a játékkal? Énnekem megvolt vagy 2 hétig, de csak az első kis vadászom volt meg mindig...
    van vhol magyar oldala a játéknak? Emlékszem régebben volt de a címére nem.
  • lammaer
    Más: beüzemeltem első 25MW-s pajzsgyáramat, és valami döbbenet, hogy mennyire nem termel... mármint profitot. Közel másfél óra 1 darab pajzs, amin legjobb esetben is 100 ruppót kereshetek ennyi idő alatt???
    Ez nagyon elkeseritő. Mogulok, a crytal fab-on és az SPP-n kivül mi éri meg jól, ami profitot is hoz?

Sokan esküsznek a secondary cuccokra (pl wheat farm a paranid területen, vagy soya a Boronoknál), és bár igaz, hogy viszik tőlük a termékeket mint a cukrot (felhúztam egy sectorban 5 weat farmot és mindig üresek, a gép max áron is kiüriti őket) de alig van rajta profit.
    Mit érdemes épiteni?
  • lammaer
    Nem lehet, hogy véletlenül belelőtt egy Argon hajóba az M1-ed (vagy az Argon lőtt először) és attól kezdve vált az Argon faj ellenséggé?

Legalábbis én láttam ilyet, egy eltévedt lövedék után....
  • Bat
    Ingyen nemtom.
  • kisviku
    Csak egy kérdésem van már csak.
    Hogy lehet az, hogy ha beállítok egy M1-es hajót "Attack All Enemies"-re (tehát hogy "védje" a szektort) és ő talál mondjuk egy Khaak Clustert, majd elpusztítván azt, ÁTÁLLÍTJA az anyahajón az Argonokat Foe-nak, majd szépen elkezdi legyilkolni a szektorba belépő összes Argon hajót.
    Ja és ezt már a régebbi verzióknál is csinálta, de most még szemtanúja is voltam történetesen...