6542
  • Hixer
    hogyan lehet wingman-t rakni egy TS hajóba?? más hajóknál a command console alatt van de itt nincs és ha benne van hogy lehet menézni hanyas szintű??
  • goyo2
    Nekem meg az a cucli tárgya, hogy fent van a patch 1.4 meg a trade mk3 kiegészites is (a hivatalos) de nem irja a pilota mellett a szintet.

Why?
  • lammaer
    Viszont itt hamar meghalhatsz az elején... inkább adózok :)
    Persze ha lehetne az életben is menteni és újratölteni, az más.
  • Nagyapi
    De kár, hogy ez csak játék.
    Úgy még a Xenonokkal együtt is megérné!
  • kisviku
    De a legjobb az egész játékban, és már ezt a legelején is elmondtam, hogy NEM KELL ADÓZNI benne...

• Nagyapi
    Oke.

Igy műxik. Szorgoskodik az alkalmazott, látszik hogy ez csak játék, és nem a valós élet. Nem iszik, nem dohányzik, nem kér béremelést, szóval csocsesz.

Köszi a segítséget.
  • Nagyapi
    Kösziiiiiiii !

Itt volt a baj, ugyanis pajzs absolute nem volt nekijejájé, meg fight software se nem.

Félretéve a hülyéskedést, mivel azt olvastam, hogy a pilóta mindent beszerez, ami a működéséhez szükséges, nem akartam 25 MW-os pajzsra vadászni, hiszen nem is támadták eddig.

Kipróbálom, ezzel a felállással, és mégegyszer kösz.
  • Wilson
    Kell hozzá fight software MK 1,2 és minimum 25 MW pajzs. És fegyvert ne rakj a hajóra, mert akkor belemegy a csatákba és valoszinűleg elpusztul.
  • Nagyapi
    Hát nem értem ezt Trade scriptet. A sector trade csodálatosan működik, már 10-es szintű a pilótám, de a galactic trade, nem akar aktívvá válni. Ott van ugyan, de nem kiemelt sorként.

Nem tudna valaki segíteni.

Kell hozzá valamit venni, vagy mi a csuda hiányzik még, hogy beinduljon?
  • kisviku
    Sajnos én már elba*tam....nekem sajnos sok gyáram van a Xenon szektorokban.
    Nem javaslom, hogy betelepítsd, hacsak nem akarsz néha idegeskedni és/vagy harcolni... :)
  • goyo2
    Mégse lakom be. Mindenhova visszajöttek.
  • steweee
    http://iaro.srv.hu/

és a kettőből a felső sort kell beszúrni
  • goyo2
    Akkor jó. Legalább is nekem. Amugy a xenon 342 vagy melyik az még mindig ures pedig azt jó régen irtottam ki. Azt lehet hogy belakom.
  • kisviku
    Goyo: várd ki a végét..... :)
    Nekem 2-3 óránként rakja vissza a xenon shipyardot és ha tudnék képet beszúrni, be is bizonyítanám....
  • Nagyapi
    Sajnos nem csak azt, hanem mindent ki akartam próbálni, amit találtam a neten, amiből egy iszonyatos gubanc lett, többek között eltünt még Sector Trade is.

Nem maradt más, mint a mentések zippelve a Sav\X2-be kerültek, uninstall, delete az Enlight könyvtár, hogy nyoma se maradjon a baromkodásomnak. Új install, 1.2 path, erre 1.4 path, erre jöhet a Lammaer álltal említett signed script, letöltési cím a #4815-ön, innen a leírás a #4818-on.

És Hixer el kell felejteni a különböző verzekhez kiadott scripteket. Egyrészt mer qrvára bekavarhatnak, másrészt - ahogy ha jól emlékszem Kisviku irta - elcseszik a játékot, elveszik az örömöt, hogy ezt te csináltad meg.

Persze ez csak magánvélemény.
  • lammaer
    Az előző két kérdésre is a válasz #4818.

De hogy ne kelljen feleslegesen terhelni a hálózatot a visszafelé böngészéssel...

Nagyapi: ha nem telepitetted fel a signed scriptet (Trade command sw MK3 update) csak az 1.4-es patchet, akkor csak a kezdetleges verzió van fenn. Annál például nem irja ki a név mellett a szintet.

Hixer: mint irtam, a traderek a 8. szintig csak sectorbeli kereskedelmet folytatnak. Ennek természetesen előfeltétele, hogy a szektoron belül jó áron lehessen venni és eladni is egy adott terméket. Ha egy hajó hosszabb ideig egy szektorban tevékenykedik, előbb/utóbb elfogynak a lehetőségek - ugye emlékszel még arra, amikor KÉZZEL te kereskedtél a játék elején? Na, ilyenkor szól, hogy nem tud tovább kereskedni - át kell vinni egy másik szektorra. További kérdéseidre ott a válasz, juszt se irom le :)
  • Nagyapi
    Visszaolvastam, kösz.

Azt írod, hogy a benne ülő pilóta szintet lép, és a neve mellett megjelenik a szint. Én csak egy pilóta nevet látok, az enyémet ( Julian ), de semmi szint. Még csak Proff. Priv. vagyok amúgy. Ez számít vagy a kereskedő hajó pörget a kereskedés során valami számot?
  • Hixer
    jah láttam hogy van egy olyan új parancs nemtom hogy patch miatt-e de hogy autrotrade in sector... na ha ezt benyomom, megy egy ideig majd kiírja hogy nem tud többet kereskedni... hát miért??? és nincs vmi csillagközi, nem csak 1 sectort átölelő kereskedelem??
  • lammaer
    Trade Command SW MK3 #4818
  • goyo2
    Csak a xenon 742-be telepulnek vissza? (Amugy nekem oda se akarnak.)
  • Zombye
    Először 1.2 kell, asztán gyühet az 1.4

• Nagyapi
    Az enyém (1.4) olyan volt, amit az 1.2-re kellett felrakni, és csont nélkül ment.

A scriptekről egyébbként, tényleg irhatna valaki legalább azt, hogy hányadik ezernél irtatok már róla. Nekem a galactikus kereskedelem kellene, ha ez script, de nem tudom hogy lehet felrakni, és használni őket. Valahol már volt róla szó, de nem találom.
  • Hixer
    hali egyébként mi a helyzet a peccsekkel? elég csak az 1.4-est installálni egy friss telepítés után vagy mindet kell tehát 1.1, 1.2, 1.3, 1.4 is??? plz help mer fene tuggya most már
  • steweee
    a hivatalos "signed" scriptek - légyszi neveket, mert így nem tudom. van egy csomó, az összes fellelhető peccst scriptet letöltöttem, de hát a bőség zavara, főleg hogy azt sem tudom mi mi, és ha mindent felrakok nem e rontja el. egyébként érdekes, hogy a traininget csinálom, és a gazdasági rész utosó fejezetében amikor felbérelünk egy mamut szállítót amibe vásárolni kell egy solár faktorit, majt telepíteni az űrbe, megálltam, a mammut nekem jött többször, felszólított hogy hagyjak fel a támadásával mert tüzet fog nyitni, de már beszorultam a "szárnyai közé" és felrobbantam pár pattanás után. hát elég nagy baj, hogy még az 1.4 es peccsel is ilyen hülyén reagál, és még nem is játszottam élesbe. ott akkor mi lesz?
  • goyo2
    Nekem nincs olyan kérdés.
    Csak olyan hogy hol a shipyard meg az equipment dock meg a surrender.

Erre köss csomót. :-)
  • lammaer
    Nekem leginkább a XAI Corp scriptek jöttek be, meg természetesen a hivatalos "signed" scriptek.
  • lammaer
    Goyo mester... itt egy lehetséges help a problémánkra (nem tudjuk hol tartunk)

http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtopic.php?p=699696#699696

A legérdekesebb hozzászólás:
    --------------
    Hail any friendly ship in space - preferably a Cap ship and one of the options will be something like
    "What way Argon Prime"
    or
    "What way Gooner temple"
    or
    "What way a-n-other sector"

That is where you are supposed to be next in the story.
    ----------------

Azaz dumálni kell egy nagy - baráti - hajóval az űrben, és amit látunk a lehetőségek között, az mutatja meg hova is kéne mennünk momentán.
    Még nem próbáltam, de hihetően hangzik.
  • goyo2
    Én scriptekből ezeket használom:

Autotrade script by shift-z
    buy-loop script (M6 feltöltéshez)
    Satellit telepítő script (by jómagam.)
    Xai Jumpdrive script.
  • goyo2
    Felejtsétek el az előző kérdésem, már visszaolvastam. :-)

A kérdésem inkább az lenne, hogy jobban járok ha nem szedem le a shipjardot? Ugyanis Kisviku szerint 30-40 nagy dög jön utána. Igy meg csak talán csak annyit pótol, amennyit leszedtem.
    Lehetne ezt a szektort Xenon K begyüjtőnek használni. De el kéne döntenem hogy akkor visszatöltsek vagy se.

Köszi.
  • steweee
    milyen scripteket érdemes telepíteni hozzá. 1.4-re peccselve és telepítettem az AL_script_updaté-t. mellé még érdemes vmit?
  • goyo2
    Sziasztok

Kiirtottam a Xenon 472-őt. A kérdés az hogy ide visszarakja majd a xenon shipjardot a gép? Ugyanis a mellette levő tyn abyss jó capture hely, ahogy vándorolnak át a xenonok. Szóval ha mégse rakja vissza akkó visszatöltök egy állást ahol nem nyirtam még ki. Azért volt jó irtani mert nagyon tuti reputácuó növelő. Már csak kettőt kell ugrani és meglesz az ace of ace rangom. Akkor meg levadászom a xenon k -kat azt eladom oket. veszek belőle egy carriert. az még nincs.
  • steweee
    köszi a tippet, megtaláltam a tutorialt és végigcsináltam. így már tényleg nem olyan nehéz, bele lehetett jönni.
  • Hixer
    sehogy ez kimaradt az x2-ből
  • steweee
    hogyan lehetne konfigurálni a billentyűket?
  • steweee
    köccke
  • Zombye
    Szerintem, ha ennyire nem megy még, csináld meg a tutorialt.

Ha már megcsináltad, akkor bocs.

Kijelölni a következőképpen tudsz:

1. Nyomsz egy pöttöst, "." majd a listából kiválasztod azt az objektumot, amit ki szeretnél jelölni (rámész, és nyomsz egy "T" mint Target betűt).
    2. Nyomj ESC-t.
    Visszakerülsz a szimulátorrészbe, és ekkor már ki van jelölve az álltalad óhajtott célpont. Ha egyébként nincs kijelölve semmi, a gép automatice is kiválaszt egy célpontot ami nagyrészt előtted van, de ehhez bizonyos távolságon belül kell lenni. Most nem tudom, hogy kb hány KM.

A te esetedben tehát a következőt kell tenned.

Kidokkolsz ugye az Argan One-ból. Nyomsz egy tabot, amitől beindul a turboboost, oszt 490 környékére gyorsulsz. A fent írt metódus alapján kijelölöd a déli ugrókaput (South Gate),
    nyomsz egy "U" mint AutoPilot gombot, ekkor szépen befogod a kaput, mént célpontot. innentől csak hátradőlsz és vársz, míg átérsz Home Of Light-ba. Ja, az autopilota után érdemes "J"-t nyomni. Ő a SETA, az időtömőrítő cucc aktiválógombja. De vigyázz, hogy seta közbn ne csinálj semmit, mert bármiféle beavatkozás hatására a SETA (Singularity Engine Time Accelerator) automatikusan kikapcsol. Nagy baj nins, csak újra "J"-t kell nyomni.

Hát kb ennyi.

• steweee
    légyszi segítsetek. még nagyon kezdő vagyok,igazából másodszor telepítettem fel a cuccot. először nem tudtam irányítani és uninstall. mivel nagyon sok jót olvastam róla, és hogy vannak most már komoly peccsek hozzá, feltettem megint,megpeccselgettem, de ua a gondom, még a szektorból sem tudok kijutni az első küldiben. a freelancerben olyan jól meg volt oldva a navigálás, de itt nem tudok rájönni a nyitjára. hogyan tudom kijelölni hogy mondjuk egy szektorkapu/féregjukhoz menjen automatikusan, vagy a térképen kijelölni, mert ott minden van hajó, űrállomás stb. csak az nem. és mi az a seta faktor? az az időgyorsítás?
  • Hixer
    jah nem tuggya vki, hogy a videók, mint a játék elején meg úgy általában miért szaggatnak be??? nem értem lehet, hogy kicsi a gépem? a game tökéletesen fut semmi akadozás, minden OK, de a videók bélák... a gépem: P4 1,6 Ghz 512 MB RAM GeForce 440 MX 64 MB lehet, hogy a Geforce egy kicsit gyengécske... de nem tom...
  • Nagyapi
    Hát azt hiszem szorgos kereskedésbe fogok, hogy összejöjjön egy tökösebb csolnakra, mert ezzekkel csak szívok. Ha rakétával próbálom utólérnek, és a nagyok szétszednek, ha Alpha Shockvalamit rakok a toronyba, akkor tovább birom, de a vége ugyanaz.
    Gyüjtök valami dögösre, és kifingom a Khaak hordát a szektorból. A kereskedés úgyis szimpibb, mint ez az agyatlan lövöldözés. Én valahogy nem tudom megtanulni a harc közbeni manőverezést. Túl esetlen az egéssz, magyarul ugyanolyan esetlen, nehézkes mint az X-Tensionnál.
  • goyo2
    Én meg úgy csináltam a küldit, hogy megpakoltam rakcsival az M6-ost, (már nemtom milyent) és egyből irány a doboz. Közben meg a rámragadó khaakokat rakcsival szedegettem le, úgy hogy közben egyenesen a doboz fele mentem, nem érdekelt semmi más. Igyaz a nyomomban volt egy Battleship de nem ért utol. De elsőre sikerült.

Csak az a bajom, hogy nem tudom hol tartok a küldikben. (volt crash miatt)