6542
-
szenye #4942 Üdv mindenkinek, és köszönet az eddig - akaratlanul - nyújtott segítségért. Mivelhogy 3 napon keresztül olvastam az eddigi hozzászólásokat... el is jutottam kb. a feléig.
Elég sokmindent összeszedtem így, de akad egy-két olyan kérdésem is, amire nem találta választ (igaz, lehet, hogy azért, mert a vége felé már összefolytak a betük). Most kezdtem bele a játékba 1-2 napja, és hát nem nagyon dől a lé. A kérdésem az lenne: Van-e jelentősége, hogy hova rakok le powerplantot? Korábban említve lett valami (mint az aszteroidánál a szilikon, vagy ore tartalom), de erőmű esetében mi ez és hogy mérem? -
kisviku #4941 Ja félreértés ne legyen, NEM az Unknown Enemy Sectorra gondolok, amelyek koordinátáit a játék végigjátszása után tudsz beszerezni kisebb-nagyobb összegekért!
Az más tészta.Azokban "laknak" a Khaakok és hemzseg is a szektor velük. -
kisviku #4940 Nem igazán.
Egyébként az unknown sectorok, fel nem fedezett, távoli üres szektorok, melyekben egy-két khaak cluster vagy esetleg pirate mozog.
Nehéz megtalálni az ide vezető utat, de mindenképpen érdemes, hiszen üresek, senki nem zavar az építkezésben, békés (viszonylag) és ha van aszteroida is akkor minden rendelkezésedre áll hogy birodalmad kiépítsd.Én a harmadik ilyen szektort rakom tele gyáraimmal.Jobb, mint egy Xenon szektor, melyből kiűzted a benne lakókat, hidd el. :) -
Nagyapi #4939 Szerintem ez lessz az amit Unknowként emlegetnek. Ilyen volt az X-Tensionban is. K*rv* gyors, és nem ad infó. Nem támadtam mert nem tudtam nincs-e szerepe a későbbiekben.
Itt is van a letöltött térképen Unknow sector, de amikor odamentem a bejelőlt helyen nem volt ugrókapu. Lehet hogy ez később jön elő?
Kisviku te ha jól értettem, már végignyomtad egyszer, nem volt semmi ami utalt volna a szerepükre? -
kisviku #4938 Hmmm, erről már én is hallottam.Szerintem ez valami 'easter egg' akar lenni....
-
goyo2 #4937 Most már biztos hogy a marsról származunk. :-)
A story:
Épp egy Khaak M3-al irtottam a xenonokat "tín abissban" és elment melettem egy ufo. Egyből rádurrantottam, és bekékült. Hopp gondoltam szeretem egy ufót. Hát nem. Nem állt meg a mocsok. Átugrottam az északi kapura, mert arra ment. Ott bevártam és adtam neki mégegyet. Erre egy jaaajjj-ot mondott mikor kinyiffant. Az az érdekes hogy nem nagyon halottam ilyen kiáltást még a játékban. A másik érdekesség, hogy a pajzs nem töltött neki ujra. -
kisviku #4936 Hmm, fogalmam sincs hogy kik azok.
Nálam alapból a Pirates, Xenon,Khaak,és az Unknown van foe-ra állítva. -
Nagyapi #4935 Jut eszembe kipróbálom. Egy nagy korty, és jöhetnek a khaak-ok.
Kérdés.
A parancsoknál ahol be lehet állítani, hogy kit szeretek, a Xenon, és a Khaak az Foe. De van egy Unknow aki friend. Ezek kik?
-
Nagyapi #4934 Jaaaaaaa. -
kisviku #4933 A whisky úgyis belső fogyasztásra szánt alkoholos termék ... -
kisviku #4932 A Xenon 472-es:
Jellemző minden Xenon szektorra, hogy közepén egy Xenon Station van.Ez az ő Trading Stationjük.Sem bedokkolni, sem kifosztani nem lehet csak szétlőni.Persze elég az is.További jellemzője, hogy 2-3 szor akkora mint egy normál állomás és forog is.Normál esetben kb 10 db L,M, és N hajó őrzi.De ez változó és még nem számoltam meg pontosan sohasem.
Szóval itt van egy ilyen plusz találkozhatunk még Xenon Shipyarddal is, melyet lentebb már kiveséztem, miként "csalja be" a gép bizonyos időközönként.
Amikor hajdanában elkezdem kiépíteni saját szektoromat, én a 347-es szektort választottam, amely a Teladik egyik központjában van, nyugatról az Eighteen Billion szektor övezi, északi kapuja pedig a Scale Plate Green.Itt kezdtem el megismerni a fajt vagy mi az isten ez, még nem derült ki a történetek hosszú sorainak olvasgatása mellett sem.
A helyzet, hogy szépen kitakarítottam üresre a szektort, de nem vettem figyelembe, hogy a másik (most már szintén saját kézben lévő) szektorukból (Xenon Sector 472) elkezdtek visszajönni, visszavándorolni a K és J hajók kiséretében az összes.
Elég rendesen megszenvedtem akkortájt hogy megszerezzem a szektort alig telik el néhány óra és lépegetnek be a jumpgaten át újra.A guta majdnem megütött.
Ez az itt jelenlévő Shipyardnak volt köszönhető, amely sorozatban szarta ki magából a hajókat.Ezt lehet érteni, hogy másodpercenként (!) jótt ki valamilyen hajó.
A megoldás, hogy szétlőjük a Shipyardot, persze előbb megküzdünk az itt tartózkodó 5-6 db K-val és 2-3 db J-vel is, ha kell.
A lényeg most jön.
Az 1.4-es patch után visszehelyeződnek a Shipyardok bizonyos idő után, ez az amit én "becsítelésnek" neveztem.A Xenon 472-ben a pontos koordináták: 36,1 km a függőleges tengelyen, 20,7 km a vízszintesen.Ez kb a szektor jobb felső sarkában van.Ide rakja be mindig az állomást.Mivel alapból is itt van.A megoldás, hogy elkerüljük a szétlövés utáni újra hirtelen "beteleportálást" és az utána 1 percen belüli 30-40 db nagy hajó (K és J) megjelenését, ide állítunk kb. egy-két km távolságra a majdan megjelenő állomáshoz készenlétbe egy M2-es hajót de ha nincs, jó egy M6-os is.
Ha már elkezdtük betelepíteni a szektort és szépen futnak gyáraink is, gyakran mentsünk mert durván két órai játék után újra bejönnek a Xenonok.Ugye mint mondottam csak akkor rakja be az állomást ha NEM vagyunk a szektorban.Várjuk meg amíg berakja a Shipyardot és ezt legegyszerűbben úgy tehetjük meg, hogy bedokkolunk valamelyik állomásunkra, mivel ezt is annak veszi a gép hogy mintha nem lennék a szektorban.Várjunk türelmesen vagy SETA-zzunk de amint megjelenik a képen a pirosra festett Shipyard, AZONNAL kidokkolunk!!!Ismétlem, azonnal, mert egy két perc késés és máris ott teremnek a csatahajók.
Ha bent van az állomás ne ijedjünk meg, a gép nem fogja ránk hozni tucatostul az ellent.Így már nyugodtan szétlőhetjük a Shipyardjukat, esetleg a pár db Xenon L, M,N okozhat még gondot, amik kirepülnek támadáskor, de ez egy gyakorlott játékosnak meg sem kottyan.
Tehát mégegyszer.Ha már építkeztünk a szektorban és idegesít a folyton visszatérő Xenon flotta (amit megállítani nem lehet), várjuk meg amíg újra berak egy Shipyard-ot, kidokkolás az állomásról és megsemmisítés.Sajna ezt mondom két-három órai játék után újra meg kell tenni, úgyhogy gyakran nézzünk rá "kölcsönvett" :) szektorunkra.
A lényeg hogy a gép akkor teleportál be Xenon hajót vagy állomást, amikor mi NEM vagyunk a szektorban, tehát nem benne repülünk illetve ha benne vagyunk, de be vagyunk dokkolva mondjuk egyik állomásunkra és várunk.
Hogy én mennyit szenvedtem mire rájöttem és mennyit vesztettem azt elmodani nem tudom.
próbáltam már megállítani is őket, 4-5 db M2-vel és egy M1-el, de nem lehet.Köszönhető, hogy 30-4 db nagy hajót nem lehetséges megállítani és hogy olyan kurvára beszaggat ennyi hajó láttán a gép, hogy nem tudod irányítani sem.
No ennyi.Folyt köv. -
Nagyapi #4931 Köszi, így már játék a játék, és nem görcsölés, ennek jegyében folytatom.
Zombye! A billentyűzet jó eséllyel javítható alkoholos kezeléssel, persze kikapcsolt állapotban. Whisky nem jó azt küld el nekem. Tiszta ( pl. gyógyszertári alkohol ) kell.
Ha bátrabb vagy a sok hátlapi csavar ki, morzsa+szösz kosárba, csavar vissza, és vagy jó vagy nem. Többnyire nyertél.
Olcsóbb mint egy új. -
kisviku #4930 No kérem, hogy mindenkinek válaszoljak kezdem az elején.
Nagyapi: Nem romlik a megítélésed, teljesen rád van bízva, hogy mikor csinálod meg a küldiket, ahogy azt Ban Danna is mondja.Nem kell sietni, ha nem megy, akkor várj és gyűjts pénzt.Az utolsó csatához már M2-essel mentem...
Zombye:Nehogy valami hiper-szuper billentyűzetet vegyél, mert egy, minek... :), kettő, úgysem lehet kihasználni, pl. az enyémen is van minden szar, CD-n adtak hozzá telepítőt (!), aztán meg a kétezer Ft-os is ugyanúgy elromlik mint a 10 ezer Ft-os....
Lammaer: Igen a Xenon szektorokat mindig nagy hajók őrzik, lejjebb olvashattad történeteimet, melyeket kiegészítek hamarosan.Az alp, ami egy Xenon szektorban van, általában egy Xenon Station.Ez néha meg van fejelve egy Xenon Shipyarddal és van Xenon Power Plant is.Jellemző rájuk, hogy mindet erősen védik, nem ajánlatos megtámadni egy sima M3-assal sem.Bár a legerősebb vadászuk az "L", ez képes 159-es sebességre, van neki 75 MW pajzs és 12 ezres lézer.2 db Alpha HEPT...
Az "M" és az "N" nevetésgesen legyőzhető, szót nem is érdemel.A Xenon K és J azért már más tészta.Előbbi ugye csatahajó, ami az M2-esek között a "nem rossz"-nak mondható kategóriába tartozik, gyors, erős, 5 hajó fér el benne, nagy raktér, és jól elhelyezett ágyúk.
A másik szerencsétlen az az anyahajójuk, szerencsére lassú és akár simán kilőhető egy M6-ossal is, főleg ha nem engedjük a belőle kiszabaduló durván 100 db hajót kidokkolni.... :)
Most hogy túl vagyok egy fárasztó Khaak szektoros csata után,ahol több mint 15 db Khaak Destroyert meg Carriert zúztam le és vagy 1000 db Fighter,Scout,Interceptort, vissztérek a Xenonokra és tanácsot adnék mindazoknak akik Xenon szektort óhajtanak "igénybe venni" :) -
Nagyapi #4929 Ugyanaz mint #4926, de eddig csak egy jött át, igaz azon megmaradt a fegyver is. Többnyire nincs idő finomkodni, mert annyian vannak mint a ... szóval sokan, és a saját becses seggemre kell vigyáznom.
3 db. 1 MW-os pajzs, 36 engine (569-el döcög). Szerintem a ra2a csak vakarja a robbanófejét, ha elhúzok ellőlle (még nem próbáltam).
Megéri megtartani, pl. térképezéshez.
Nem tudja valaki, hogy nagyobbat lőttek-e már? -
MalaczÚr #4928 A 7végén jutottam el odáig, hogy végre összejött 2,5 millám, nosza, vettem egy barracudát, kalandra fel!
Az volt a célom, hogy a kis erőmű-gabona-farmergyár birodalmamat ellátom egy önálló kis flottával, hogy amíg ők ellátnak, én kalandozhassak. Ami a gond:
van valami trükkje a ship foglalásnak? van egy ion dist-izém, amivel leszedem a pajzsot, meg van egy beta izé throwerem (ez volt alapból a hajón)...de eddig csak egy kalóz adta meg magát, és a hullja 29%-on volt, tehát elég gáz volt rendbehozatni. Van eredményesebb módszer?
-
lammaer #4927 A kis khaak hajóval nem érdemes szórakotni, csak ha megmaradt rajta a fegyver. Az jó lesz majd az M3-ashoz... -
lammaer #4926 Én novával kinoztam, először Ion disruptor, utána meg a legerősebb előlre tehető fegyver (nem tudom melyik)
Mindenestre jópár próbálkozásra szükség volt, némelyik sehogy nem akarta megadni magát, volt olyan ami meg fegyverzet nélkül jött át (úgy meg semmit se ér). -
lammaer #4925 Ha vigasztal (tudom, hogy nem) én is csak egy ideje kezdtem folytatni a játékot, és fingom nincs róla, hol tartok a sztoriban. Ugyanis nekem is a brennan triumphos duma jön be, amit én is megcsináltam már, rég... :(
Pedig úgy mennék már khaakokkl teli szektorokba, de igy nem megy.
Apropó: a Xenom szektorokat mindig bazi nagy csatahajók őrzik? Alig hogy belépek, mindjárt lőnek rám, még nézelődni sincs időm. A nemesisem pajzsai meg hamar megadják magukat... -
goyo2 #4924 Én simán elfogtam egy barracudával. Ion disr. Meg bhept. -
Zombye #4923 Szevusztok!
Mivel fogdostok Khaak hajókat? Mámint milyen fegyvert használtok az elfogáshoz?
... francba! az e,r és már a v billntyűm is kezd elba...
Asszem most fogok beuházni gy értelmesebb klaviatúrára.
Kár, hogy ez a "most" kb október táján lesz, mert vélhetően akkor lesz kellő anyagi forrásom...
Bocs a közjátékért!
Szóval, millen wepünt használtok? Egy M3-as Khaak Fighter nem lenne rossz!
-
goyo2 #4922 Köszi a tippet, de abból a mission brief.ből nem tudom megállapítani (Az argonopedias rizsa ahol mutatja a brenan triumph kaput is) De mivel már rég van Low Freq. Locatorom, azon a küldin már rég túl vagyok. Na mindegy. majd lesz valami. -
Nagyapi #4921 Bocs, de a siker elvette az eszemet, elfelejtettem megköszönni a tanácsot.
Mentségemre szolgáljon, hogy szombat déltől vasárnap délig ezzel bénáztam, már csapágyas lett vinyom annyiszor töltöttem vissza.
A Centaur az több mint 6 mill., de gyüjtök rá. A Khaak lézerét több mint 800 ezerért vették, úgyhogy vadászatra fel + kereskedés! -
Nagyapi #4920 Kérdés !
Nem romlik a megitélés, ha nem kezdem el rögtön a megbízásokat?
Más. Lőttem magamnak egy kis Khaak-ot, de nem tudom eljuttatni az Ore Belt-ből az Argon Prime-be, mert alig vánszorog ( 8 % a hull ) és mindig kilövik. Érdemes vel görcsölni, vagy hagyjan a rákba ? -
kisviku #4919 No,mivel én már nem emlékszem, mikor játszottam végig, ezért csak egy tanácsot adnék.
Asszem már sokszor leírtam, hogy nem kell minden küldetést azonnal vagy egymás után megcsinálni.
Mire én az aszteroidás részhez jutottam, már Argon Centaurral mentem oda ami ugye egy M6-os cirkáló.
Ezzel egy kicsit könnyebb volt.
Javaslom, hogy ha semmiképpen nem megy, akkor dolgozz/játssz addig, amíg meg nem lesz a lóvé egy M6-osra. -
Nagyapi #4918 Közben 2004.08.22. 12.42h- kor sikerült az asteroida küldi.
Az asteroida száma nállam ASEF-34 volt, az északi kapu és a Kalóz bázis között féluton kicsit nyugatra.
Kb. 10 km-ről kiengedek rá egy hornettet, majd elkezdem aprítani a zümiket.
Amikor tiszta az űr, felszedem a 3 db kipottyant unknow-ot. 3-szor (célkereszt, auto be,közelbe auto ki, cargo nyit, gyorsít), majd jump. Utánna leadni a Colossus kapitánynak. -
Bat #4917 Nekem nem szokták, illetve kevsészer.
Ha meglátok egy nagy khaak csoportot, nem rontok neki :)
De amúgy tartottam magamnál elég energycellt mindig, aztán ha véletlen belefutottam egybe, akkor jumpdriver-el átugrottam egy biztonságos szektorba, majd viszsamentem, és megvártam míg lecsillapodik a helyzet
-
Nagyapi #4916 Hii(jnye)!
Szívok az Ore Belt-ben az aszteroida küldivel. A kb. 40-edik visszatöltés után sikerült kilőni a létesítményt, vagy mi a sz*rt, de tele lett az űr zümikkel körülöttem, el kellet húznom. Később visszajöttem, de csak törmeléket találok. Ezt kell begyüjtenem ? Ha odamegyek a zümik ledarálják a Novámat.
Tud valaki megoldást?
Kb #2000-ig végigolvastam de csak nyüszítés, hogy rossz az 1.1-es, és az #1006-osban valaki abbahagyta. -
mostZoli #4915 Hello Wilson!
Köszi a linket,probálnám letölteni a 12részból az elsőt
de csak 2k val jön adsl 384/64-en,ugyhogy ez igy egyellőre
reménytelen,pedig az adsl teszt 75kbit/sec a matáv oldalán. -
Wilson #4914 Szia
Itt egy orosz oldal, sajna nem tom milyen sebességgel jön róla, de fent van rajta mindkét CD.
Link -
mostZoli #4913 Sziasztok!
Király lehet ez a progi,csak egy baj van vele,hogy
nekem még nincs meg.Ha tudnátok adni egy cimet
szivesen letölteném.
Tudom hogy LÁMA kérés de már végignéztem egy csomo googlés
oldalt de csak demot meg javitást találtam.
A szomszéd új adsl-én vagyok jelenleg, kezdő netezőként.
Remélem megszán valaki!
-
Zombye #4912 Szervusztok!
Állítólag készül az EXPENSION PACK!
Ha minden igaz, jövő év lején fog megjlenni.
Állítólag lssz benn egy állomásáttelepítő hajó, ill az állomásokat akár szuperállomásokká is össz lehet majd kapcsoni. stb. stb.
nézzetek el az EGOSOFT oldaláa!
-
Wilson #4911 Amig nem fejezi be a fő küldetéssorozatot addig van SHOW MISSION BRIEFING menüpont. -
#4910 Message Log oat fog találni nem Mission Briefing de azért majdnem. -
Wilson #4909 Hali
Játék közben lenyomod a P-t és akkor alul kell lennie egy Mission Briefing. Arra enterelve elmondja a küldetés tartalmát. -
goyo2 #4908 Sziasztok
Nagyobb kihagyás után (hdd crash) folytatom a jatékot egy régebbi mentéssel, de nem tudom megállapítani, hogy hol tartottam a missziókkal. Már van Low Freq locatorom, meg khaak szektor kordinátáim, de nincs meg az omycron l. ben a titan roncsa. Nem tudja valaki honnan lehetne megtudni?
-
Wilson #4907 Az elfogott TP liner-eknél többé nem kapsz utasokat, és az elfogott hajoknál, amik ezzel a pluginnal jöttek be (TP liner, sector patrol, task force) nem folytatják a parancsukat, hanem azt csinálják amit mondasz nekik. -
kisviku #4906 Még én sem néztem meg hogy mi ez.
Mit is javít pontosan?Valamit írnak róla, de ahogy elnézem nem túl érdekes... -
Zombye #4905 Ja, nem upgrade, hanem update, de a lényeg, hogy műxik a link. -
Zombye #4904 Na azé!
-
Zombye #4903 Mondom
PRÓBA AGAIN!!!
UPGRADE!!!