X2-The Threat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ok, köszi, akkor próbálkozom tovább.

Si vis pacem, para bellum.

Valen
elméletileg ha scenneled az aszteroidát akkor befog játszani 1 videót, és kiírja hogy unknown enemy base vagy vmi hasonló

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

persze. de mivel már mindegyik fel van derítve, elég nehéz nyomon követni, hogy melyiket ellenõriztem le, és melyiket nem.

Igen egy létezõn van, de szvsz minden játékban máshol. Én kétszer kezdtem el a játékot és nem ua számú aszteroidán volt. Bocs hogy megkérdezem, de amikor az aszteroida közelébe kerülsz, nyomsz egy "i" gombot?
Köszi!
Nincs felderítetlen aszteroidám, valamelyik létezõn van? Ore, vagy szilikon, erre sem emlékszik senki? Nem sírdogálni akarok, csak q@rva szar úgy keresgélni, hogy diavetítõt nézek...
😊))

No, elmondom persze.
A Strafe Drive arra való, hogy "oldalazni" lehessen a hajóval.Ez mindre való, a legkisebbtöl a legnagyobbik.
Ilyenkor a hajóval oldalirányú mozgást leet végrehajtani, kb. mint egy FPS játékban az oldalazás....ennyi.
Érdemes venni, csatában el tudod kerülni a lövedékeket, ha okosan használod.

Sziasztok!
El tudná mondani valaki, hogy mi a strafedrive és hogyan kell használni. Már több helyen rákerestem, de túl sok infót nem tudtam szerezni róla. Köszi.
Valen
Általában (az esetek 99,999999999%-ban az északi kaputól északkeletre van úgy 10-20 km-s távolban (ennél pontosabban senki nem fogja tudni, hacsak nem írja be az aszteroida azonosítási számát)

Könyörgöm valaki árulja már el az Ore Beltben lévõ khaak cucc PONTOS helyét! Átnéztem minden aszteroidát, csak ore meg silicon van. Elég zsúfolt az a rendszerem, a gépem sem erõmû, mikor szektortérképre váltok már akad. Aztán elkezdenek jönni a khaakok, gondolom amikor jó helyen járok, de onnantól kezdve diavetítés az egész...
Szóval a fûrészelés részét szívesen kihagyom, ha valaki segítene...

Hixer
te mit mondtatok, hogy kapok egy wheat farmot, ha átjut a mammut??? ez ott van amikor jönnek a khaakok és meg kell védeni az AP gunnert nem??? akkor ha nem lett baja a mamuttnak, mikor kapom meg a wheat farmom??

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

Anno én is rászaladtam. A megoldás a következõ:
A TD osztályú hajókba nem fér bele M6, vagy annál nagyobb hajó!
Vagyis ülj át egy kisebbe, én pl. a Centauromhoz rendszeresített Harrierbe, és így beszélj Brettel. S lõn, rögtön felajánlja a leszállást, mehetsz nyomozni.

Hixer
Nah elfoglaltam csak PPC cannonokkal.
Most egy másik problem ütötte fel a fejét.... Lenyomoztam a brennans triumphnál lévõ cuccokat, és nyomultam az Antigone memorialba, ott hívtam Bretet, majd lenyomtam a dumát, és lássunk csodát nem tom mit kell csinálni!!!! ha hívom bretet, csak az a lehetõség van, hogy "még el kell intéznem néhány dolgot..." MIT CSINÁLJAK, hogy le tudjak menni a bolygóra nyomozni??????? Az is szerepet játszhat, hogy az elsõ két küldit valahogy átugrottam, tehát a Deliver comuter parts és a boron professor szállítását valahogy átugrotam, SETA-n hagytam a progit egy éjszakára, majd mire felkeltem: jöttek a khaakok, és Ban danna hívott, hogy mennyek az argon one-ra!!! akkor most nem találom se SAYA kho-t se Elena kho-t mer nincs a terracorp equip dockban!! HELP micsinájjak???

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

"M1/M2/Tl hajókat nem hagynak el a gépi ellenfelek..."

Mijé nem??? Brühühü...!
Pedig milyen szép lett volna lõni magamnak egy Xenon M2-t!

Valen
M1/M2/Tl hajókat nem hagynak el a gépi ellenfelek (másmilyen meg nincs) 😊)

NOVA:

sztem mind2 1x tehát mivel fordulékonyabb, hamarabb betudja fogni, s miközben õ lõ, hátulról is fedezve van.

Hé gyerekek, a Xenon M3-M5 kategória sorban hagyja ott nekem a gépeit, a baj csak az, hogy mire abbahagynám a tüzelést, a már kilõtt sorozataim maradéka simán szétlövi az elfogott hajók 80%-át. De nem is ez a kérdés, hanem az, hogy M2-t nem hagynak ott? Már abból is lenyomtam vagy 8-10 hajót, de még egyiket sem adták föl. Tapasztalat?

Érdekes dolgot figyeltem meg hosszabb idõn keresztül. Két M3 kötelékem vigyázza a rendet külön-külön szektorokban. Az egyik 3db Nova, 2xBHEPT + GPAC, a másik 3 db Perseus 2xAHEPT + 1xBPSG, mert azért civilizált vidéken is kell õket használni.
Szóval, a Perseus gyorsabb és három ágyúja van elöl, a Nova fordulékonyabb, és csak két ágyúja van, de egy hátra is. És azt tapasztaltam, hogy a Novák sokkal jobbak. Sokkal ritkábban nyomják le õket, nem gond nekik 2-3 Orinoco sem egyszerre, hamarabb végeznek az ellenféllel.
Ki mit gondol, a jobb manõverezõképessége, vagy a hátsó torony nyújtja ezt az elõnyt?

Mivel Valen szépen kifejtette a taktikát+egyebeket, ezért én nem is írnám le.
Viszont nekem a 347-es Xenon tele van gyárakkal, elmon dom, hogy mi, mit érdemes, mire vigyázz,stb.
De most lusta vagyok belekezdeni, meg most inkább játszom egy kicsit....majd késöbb visszajövök és írok....

Nemtom más is észrevette-e, én csak most hétvégén. Van két kötelékem, M3-ak, a kísérõk "protect..." a vezérre, és így csak egy hajót kell irányítanom. Namost, ha a vezért eljumpoltatom (...szépen jól magyarul...), akkor a többit nem kell manuálisan, ha van elég energiacella, saját maguktól használják a jumpdrive-ot!
Ez azért elég király megoldás az AI részérõl...

"...3 M1-el és 1 M2-vel érdemes megtámadni a Xenon347-et???..."

Én egy Centaurral (M6) nyomtam le...
A Station kivételével, ami aztán újra telerakta hajókkal a szektort.
Valennek igaza van, ha te vezeted, egy viszonylag gyengébb hajóval is eredményesebb lehetsz, mert a strafedrive, és egyéb AI által nem használt trükkökkel többet érsz, mint 2 szabványmanõvereket végrehajtó M2-vel.

Valen
Taktika:

Frontálisan felé indulsz (M1, M2 esetében), majd 3 km-re tõle elfordulsz jobbra vagy balra (általában ilyenkor a gép már elkezdi a kitérõ manõvert), szal arra kell ügyelni hogy mindig minimum 6 ágyúddal (lehetõleg az elülsõ + jobb oldali vagy elülsõ + bal oldali ágyusor folyamatosan eltalálja)

Ha ezt sikerül érvényesíteni akkor 30 mp alatt simán leszeded bármelyiket

Valen
Ja és az tornyokat Attack all enemy ship-re.

És ügyelj rá hogy lehetõleg max 2 nagy hajóval harcolj 1x-re

Valen
Hixer:

a Teladi Phoenix-nek 1 elõnye van, az pedig a +125 MW pajzs, minden másban rosszabb mint a többi hajó.

Xenon gyilkos fitt (immár sokadszorra leírva):

5+2 db 125 MW pajzs (5 a hajón + 2 a raktérben)

Elõre = 3 GPSG
Jobbra = 2 GPSG + 1 GPPC
Balra = 2 GPSG + 1 GPPC
Fel = 2 BPSG + 1 BPPC
Le = 2 BPSG + 1 BPPC
Hátra = 2 BPSG + 1 APPC

Hixer
Ez egy eléggé összefüggéstelen szöveg lett.

Fogalmazás: 2
Tartalom: 5*
Hejesírás: 1

Hixer
Mondhattok pár ötletet, hogyan lehetne virágzóvá varázsolni ezt a majd csontüres Xenon 347-es szektort. Várom az ötleteket... Pl: milyen gyárból van kevés vagy nincs a környéken?

Hixer
nem tom hogy lúzer vagyok-e de egy Teladi Phoenix-el mentem fullon(6x125MW, 9xGPPC 6xBPPC 3xAPPC) aztán eléggé lesebeztek... pedig odanyomultam egy Xenon K mellé aztán úgy tûnt az ágyúk lõnek mint az állat, beraktam õket Attack My Target-re. és követtem a K-t, de amikor megtámadott egyszerre két K és egy J valahogy, csak úgy tudtam kinyírni õket,mer a pajzsom lement 20%-ra hogy lõttem, majd nekikmentem. Akkor felrobbantak, de nekem is elpusztult pár dolgom.... Kár, hogy nincs MAIN-LASER ezeken az M1-M2-eseken. egyébként, ti át szoktáto venni, egy-egy turret irányítását?? Szerintem a gép egész ügyes😊)) Nah mindegy, végül kinyírtam mindenkit, bár a hajóm 86%-os lett... Aztán beültem egy Pegasusba felfedezni sectorokat, mire kinyírt egy unknown enemy ship, és csak a Xenon sector elfoglalása elõtt mentettem... BAZZZ...😞(( Asszem egész éjszaka itt fogok ülni...

Valen
1 M2-s Odysseussal leírtod simán 😊)

nem kell több hajó, mert:

1. nem olyan hatékonyak mint te
2. csak akadályoznak

Hixer
3 M1-el és 1 M2-vel érdemes megtámadni a Xenon347-et???
bemegyek a hajóimmal, és akkor milyen parancsot érdemes kiadni nekik??? amikor kiadom, hogy attack all enemies, elkezd feléjük menni, majd lemegy a pajzsa 70%-ra de ez történik amikor 1-2 unknown ship re támad, 1 Boron ray-t kinyírt 3- unknown enemy ship!!!!! hogy lehet ezt elkerülni?? milyen paranccsal lehet hatásosan kinyírni egy xenon 347-es szektort???? HELP

Home of Light-ban van egy Space Fuel Distillery asszem.Ott vehetsz Space Fuel-t azaz Argon Whisky-t.De vigyázz, mert e cucc nem túl legális és a hatóságok nem örülnek neki...

A másik, xai corp. cuccot nem minden Equipment Dock-ban találsz....a Terracorp HQ-n mindig van.

Hixer
nem így értettem... ha veszek egy hajóra, és azután 30 perccel bedokkolok egy másik frissen vett hajóval, akkor már arra se vehetek xai corp cuccot mert nincs. de az engine tuning, meg a trading system extension mindig van.

Hixer
Üdv mindenkinek!!!
Megcsináltak valaki a PLEASE HELP TO SAVE MENELAUS! bbs-küldetést??? Hol a fenében van whisky??? Spaceweed van a kalóz hajókon, de olyan hogy whisky nincs... Lehet, hogy máshogy hívják? De hogy???
Help!!!

K.András
Lehet valami kieg zavar be és azért lassul,sokan szivtunk már ezzel,ilyenkor a megoldás lehetöleg csak tuti cuccot rakjál fel,és ujra kell sajna kezdeni!

http://druglord.buzz.hu/ ;)

"...Ezt kéne kijavítani EGOSOFT!!! Ne szaggasson a game a sok hajónál..."

A megoldás egyszerû: 600x480 - 16bit.
😊))
Sajna a gyönyõrû grafika az EgoSofttól teljesen függetlenül gépigényes.

"nem tudja valaki, hogy a xai corp trade software-bõl mért csak egyet lehet kapni az equipment dockokban..."

Mert nem árucikk, "ware", hanem, mint a neve is mutatja, (szoftver-)upgrade. Vagyis értelmezhetetlen, hogy egy felupgradelt rendszert kétszeresen bõvíts. Viszont átadható más hajódnak.

A szaggatás az nem ram függvénye, hanem inkább egy jó videókártya.Sajnos nekem is szar van benne (Gef3), de most adjak ki 100 ezer forintot, hogy kb 3 hónapig megint jó legyen a kártya,aztán már csak jó közepes, még késõbb meg már átlag alatti...
No, meg aztán egy játék miatt?
A gépem nem roszz, hiszen egyedileg válogatott alkatrészekbõl raktam össze, egyedül a videókártya a régi benne, de arra meg kib*ni ennyi pénzt elképesztõ ostobaság.De hát sajnos a PC-s világ az már csak ilyen...

Más. Az SPP az nekem sem ment annyira, mint a többieknek, lehet hogy valamire nem jöttem rá.Most már megy a dolog, de én meg kizárólag magamnak termelek.

Valen
Hixer:

Több ok miatt jó az SPP a többi gyárral szemben:

1. Kevés (1 fajta) alapanyag kell hozzá
2. Könnyen lehet menõ bizniszt csinálni vele, csak ügyelni kell arra, hogy az adott térségben lehetõleg CSAK IS TÕLED vegyenek EC-t
3. a kristálygyárat is eltudod látni EC-vel vagyis gyakorlatilag a Kristálygyárba csak a másik 2 alapanyagot kell külsõ vagy belsõ úton eljuttatni hozzá
4. Olcsó telepíteni
5. Az összes gyár közül ezzel lehet a legjobban keresni egységnyi idõ alatt

K.András
Hiába van gyárad,hiába van szállito ha nem tud alapanyagot vásárolni,tehát ugy kell intézni,hogy a kristályt magadnak gyártsad le és azt vigye a gyárba,4 SPP-hez kell két kristály gyár legalább,hogy jol menjen legyen utánpotlás folymatosan tudja gyártani ,illetve eladni a cuccost!

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Hixer
csak az a baj, hogy némely harcoknál iszonyúan beszaggat, és nem a RAM vagy ilyen dolgok miatt...
Már 3 kalózbázist kinyírtam egyetlen Argon Novával, és mindig amikor kiküldi a hajóit, úgy beszaggat, hogy alig tudom legyûrni õket. Ezt kéne kijavítani EGOSOFT!!! Ne szaggasson a game a sok hajónál... Egyébként én nem tom miért dícséri agyon mindenki az SPP-t mer' énnekem 4 van olyan helyeken mint pl. Kingdom End, mindegyikben 2 transporter, akiknek xai corp.-al ki van adva, hogy auto buy and sell, aztán 10x-es SETA-val földi idõ szerint 1 óra alatt is csak össz kb 1 milát keresnek! a teladi automated traderrel, meg ugyanennyi idõ alatt pedig össz, kb 4 milla... Hát akinek 80 SPP-je van meg ilyenek az mondja már meg, hogy mit csinált, mer' nekem ezek a gyárak valahogy nem jönnek be....

No, hát épülgetek-szépülgetek tovább.
Látom egyre kevesebb a hozzászólás, valszeg mert már mindenki rommá játszotta vagy megunta, de nekem még mindig felejthetetlen perceket szerez....

Zeenoo
szivesen

Hixer
már nem kell megvan

Hixer
ok kösz, de hogy lehet másolni a xai corp cuccot???

Javaslat: Excel tábla, kicsinyítés, stb vagy A3-as nyomtató használata ...

Egy hajóra egyet lehet.
De amint rajta van az egyiken, utána át lehet "vitetni" vagy "másolni" másik hajóra is.
Az adott hajón a Command menüben kell lenni olyannak a "Navigation","Combat","Trade", stb alatt, hogy "Custom" vagy "Special", itt keresd az Install Xai Trade Command parancsot.

Neked az a válaszom, hogy sok jót ne remélj a hátsó egy darab turretektõl.Ha Te vezeted a hajót, akkor még okés, talán le is tudsz szedni egy-két ellenfelet, amíg elmenekülsz,de a gép soha.
Én minden szart kipróbáltam már, raktam Ion Disruptortól a PAC cannonon, meg az IRE fegyvereken át mindent a transzportokra.
Direkt megfigyeltem, hogyan viselkedik a hajó, ha megtámadják.Azonnal megváltoztatja az útvonalát és támadásba lendül, mintha baromi sok esélye lenne....
Szóval teljesen mindegy, hogy mit csinált elõtte (kereskedett, szállított,visszatért a bázisra,stb) azonnal abbahagyja és védekezik.Ez így még helyénvaló, de sajna annyira szarul lõ az ágyúval, hogy szinte mindegy milyen van rajta.
Aztán az ágyú módok.Na ez itt megint érdekes.
Itt is mindent kipróbáltam, hogyan reagál az AI, miként lõ vissza a hajó.A legjobb és legcélszerûbb, ha (szerintem) "Turret Attack Enemies"-re rakod, mert így garantáltan lõni fog mindenre,ami ellenséges és a közelben van.Persze hátulütõje, ha mondjuk nem akarod hogy hajód betámadja az ellent, de általában pont az ellenfél kezd elõször lõni.
A "Turret Protect Ship"-rõl én nagyon sokáig azt hittem, hogy végre egy jó megoldás, magyarán megvédi a hajót, ha támadják, tehát védekezik.Nem igazán mûködik....Csak akkor lõ a hajód, ha õt már érte találat, ez persze asszem nem vonatkozik a rakétatalálatra.Ja és azt ki sem védi.Arra ott van a "Turret Missile Defence",amikor emg kizárólag csak a rakétákat hárítja el...
Ennek igazán olyan hajókon van értelme, ahol egynél több ágyú van és mindet különbözõ módon állítod be.De mondom, érdemes kipróbálni mindet.Az kétségtelen, hogy a PSG fegyver a legjobb rakétaelhárításra.
A nagyobb változatai meg már mindenre, csak nagyon veszélyes használni friendly szektorban, mert a lökéshullámok minden egyéb hajót sebeznek!

No,akkor válaszolok.
Nem kell megvárni, nem kell kinyírni mindet,mert nehéz...még egy M3-as Novával is.
Ha jól emlékszem, scannelni kell, majd valamit fölvenni és eltûzni, ahogy csak bírsz.Remélem jól emlékszem, mert már nagyon rég jártam ott...
Ha esetleg mégis egy M3-as hajóval mész neki, ajánlom a Paranid Perseus-t, nagyon jó hajó, gyors (210-220), nem ér utol vele csak a Khaak Scout, de az meg annyira gyenge hogy simán leszeded.
Ne próbáld mindet megölni, mert úgyis csak több lesz.Én akkor mondjuk M6-os korvettel (Argon Centaur) voltam, de még én is megizzadtam a menekülésnél!
A másik, érdemes gyûjtögetni, nem kell hál'Istennek idõre megcsinálni a történetet, tehát nem maradsz le semmirõl.
Ha másként nem megy, akkor ha lehet vigyél magaddal több hajót, akik védenek (Command menu,"Protect my ship")téged, mert ha másért nem lekötik az ellenfél figyelmét.

A Khaak invázió ahogy én észrevettem elég független a történettõl.Talán mintha a vége után nem lennének annyian, de ez sem biztos.
Azt, hogy a gyáraidat hogy lõhették szét...hmm, jó mondjuk nálam is volt rá példa,csak nekem a kalózok írtották ki két erõmûvemet.
A megoldás az volt, hogy utána egy Argon Titan-al szétlõttem bázisostul,mindenestül õket,de vannak olcsóbb alternatív megoldások is.
Ha védelmen gondolkodsz, tanulj a hibáinkból és ne költsd feleslegesen a pénzedet Lasertowerekre, mert abból legalább három kell egy állomáshoz, a Khaakok még így is szétlövik,de ha már egy-két hajó is védi a gyárat, akkor már nagyon jó.

Hixer
ki akarnék nyomtatni egy ship table-t de olyan széles,hogy az explorer lehagyja az utolsó hajót róla még fekvõ lapon is.... most mit csináljak??? ötlet???

Hixer
nem tudja valaki, hogy a xai corp trade software-bõl mért csak egyet lehet kapni az equipment dockokban a script installálása után????? hol lehet befolyásolni, hogy mennyit adjon el az eqipment dock????

Hixer
ja én nem olyan szektorokban császkálnak mint unknown sector, hanem pl Three worlds-queen space-power circle...

Hixer
Hello nekem más problémám lenne:

Van 3 Argon Mercury-m és mindegyiken 3x 25 MW pajzs és
1 Turretben APSG. Ott hagyom a gépet Teladi auto trader scripttel. mondjuk 2-3 órára. Visszajövök, mindhárom elpusztult by Unknown Enemy Ship!!! Be van állítva, hogy turret protect ship! EZ HOGY LEHET??? Az APSG rosszabb, mint az APAC?????? PLZ help