X2-The Threat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Si vis pacem, para bellum.
valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul
😊))
A Strafe Drive arra való, hogy "oldalazni" lehessen a hajóval.Ez mindre való, a legkisebbtöl a legnagyobbik.
Ilyenkor a hajóval oldalirányú mozgást leet végrehajtani, kb. mint egy FPS játékban az oldalazás....ennyi.
Érdemes venni, csatában el tudod kerülni a lövedékeket, ha okosan használod.
El tudná mondani valaki, hogy mi a strafedrive és hogyan kell használni. Már több helyen rákerestem, de túl sok infót nem tudtam szerezni róla. Köszi.
Szóval a fûrészelés részét szívesen kihagyom, ha valaki segítene...
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
A TD osztályú hajókba nem fér bele M6, vagy annál nagyobb hajó!
Vagyis ülj át egy kisebbe, én pl. a Centauromhoz rendszeresített Harrierbe, és így beszélj Brettel. S lõn, rögtön felajánlja a leszállást, mehetsz nyomozni.
Most egy másik problem ütötte fel a fejét.... Lenyomoztam a brennans triumphnál lévõ cuccokat, és nyomultam az Antigone memorialba, ott hívtam Bretet, majd lenyomtam a dumát, és lássunk csodát nem tom mit kell csinálni!!!! ha hívom bretet, csak az a lehetõség van, hogy "még el kell intéznem néhány dolgot..." MIT CSINÁLJAK, hogy le tudjak menni a bolygóra nyomozni??????? Az is szerepet játszhat, hogy az elsõ két küldit valahogy átugrottam, tehát a Deliver comuter parts és a boron professor szállítását valahogy átugrotam, SETA-n hagytam a progit egy éjszakára, majd mire felkeltem: jöttek a khaakok, és Ban danna hívott, hogy mennyek az argon one-ra!!! akkor most nem találom se SAYA kho-t se Elena kho-t mer nincs a terracorp equip dockban!! HELP micsinájjak???
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Mijé nem??? Brühühü...!
Pedig milyen szép lett volna lõni magamnak egy Xenon M2-t!
NOVA:
sztem mind2 1x tehát mivel fordulékonyabb, hamarabb betudja fogni, s miközben õ lõ, hátulról is fedezve van.
Szóval, a Perseus gyorsabb és három ágyúja van elöl, a Nova fordulékonyabb, és csak két ágyúja van, de egy hátra is. És azt tapasztaltam, hogy a Novák sokkal jobbak. Sokkal ritkábban nyomják le õket, nem gond nekik 2-3 Orinoco sem egyszerre, hamarabb végeznek az ellenféllel.
Ki mit gondol, a jobb manõverezõképessége, vagy a hátsó torony nyújtja ezt az elõnyt?
Viszont nekem a 347-es Xenon tele van gyárakkal, elmon dom, hogy mi, mit érdemes, mire vigyázz,stb.
De most lusta vagyok belekezdeni, meg most inkább játszom egy kicsit....majd késöbb visszajövök és írok....
Ez azért elég király megoldás az AI részérõl...
Én egy Centaurral (M6) nyomtam le...
A Station kivételével, ami aztán újra telerakta hajókkal a szektort.
Valennek igaza van, ha te vezeted, egy viszonylag gyengébb hajóval is eredményesebb lehetsz, mert a strafedrive, és egyéb AI által nem használt trükkökkel többet érsz, mint 2 szabványmanõvereket végrehajtó M2-vel.
Frontálisan felé indulsz (M1, M2 esetében), majd 3 km-re tõle elfordulsz jobbra vagy balra (általában ilyenkor a gép már elkezdi a kitérõ manõvert), szal arra kell ügyelni hogy mindig minimum 6 ágyúddal (lehetõleg az elülsõ + jobb oldali vagy elülsõ + bal oldali ágyusor folyamatosan eltalálja)
Ha ezt sikerül érvényesíteni akkor 30 mp alatt simán leszeded bármelyiket
És ügyelj rá hogy lehetõleg max 2 nagy hajóval harcolj 1x-re
a Teladi Phoenix-nek 1 elõnye van, az pedig a +125 MW pajzs, minden másban rosszabb mint a többi hajó.
Xenon gyilkos fitt (immár sokadszorra leírva):
5+2 db 125 MW pajzs (5 a hajón + 2 a raktérben)
Elõre = 3 GPSG
Jobbra = 2 GPSG + 1 GPPC
Balra = 2 GPSG + 1 GPPC
Fel = 2 BPSG + 1 BPPC
Le = 2 BPSG + 1 BPPC
Hátra = 2 BPSG + 1 APPC
Fogalmazás: 2
Tartalom: 5*
Hejesírás: 1
nem kell több hajó, mert:
1. nem olyan hatékonyak mint te
2. csak akadályoznak
bemegyek a hajóimmal, és akkor milyen parancsot érdemes kiadni nekik??? amikor kiadom, hogy attack all enemies, elkezd feléjük menni, majd lemegy a pajzsa 70%-ra de ez történik amikor 1-2 unknown ship re támad, 1 Boron ray-t kinyírt 3- unknown enemy ship!!!!! hogy lehet ezt elkerülni?? milyen paranccsal lehet hatásosan kinyírni egy xenon 347-es szektort???? HELP
A másik, xai corp. cuccot nem minden Equipment Dock-ban találsz....a Terracorp HQ-n mindig van.
Megcsináltak valaki a PLEASE HELP TO SAVE MENELAUS! bbs-küldetést??? Hol a fenében van whisky??? Spaceweed van a kalóz hajókon, de olyan hogy whisky nincs... Lehet, hogy máshogy hívják? De hogy???
Help!!!
http://druglord.buzz.hu/ ;)
A megoldás egyszerû: 600x480 - 16bit.
😊))
Sajna a gyönyõrû grafika az EgoSofttól teljesen függetlenül gépigényes.
Mert nem árucikk, "ware", hanem, mint a neve is mutatja, (szoftver-)upgrade. Vagyis értelmezhetetlen, hogy egy felupgradelt rendszert kétszeresen bõvíts. Viszont átadható más hajódnak.
No, meg aztán egy játék miatt?
A gépem nem roszz, hiszen egyedileg válogatott alkatrészekbõl raktam össze, egyedül a videókártya a régi benne, de arra meg kib*ni ennyi pénzt elképesztõ ostobaság.De hát sajnos a PC-s világ az már csak ilyen...
Más. Az SPP az nekem sem ment annyira, mint a többieknek, lehet hogy valamire nem jöttem rá.Most már megy a dolog, de én meg kizárólag magamnak termelek.
Több ok miatt jó az SPP a többi gyárral szemben:
1. Kevés (1 fajta) alapanyag kell hozzá
2. Könnyen lehet menõ bizniszt csinálni vele, csak ügyelni kell arra, hogy az adott térségben lehetõleg CSAK IS TÕLED vegyenek EC-t
3. a kristálygyárat is eltudod látni EC-vel vagyis gyakorlatilag a Kristálygyárba csak a másik 2 alapanyagot kell külsõ vagy belsõ úton eljuttatni hozzá
4. Olcsó telepíteni
5. Az összes gyár közül ezzel lehet a legjobban keresni egységnyi idõ alatt
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Már 3 kalózbázist kinyírtam egyetlen Argon Novával, és mindig amikor kiküldi a hajóit, úgy beszaggat, hogy alig tudom legyûrni õket. Ezt kéne kijavítani EGOSOFT!!! Ne szaggasson a game a sok hajónál... Egyébként én nem tom miért dícséri agyon mindenki az SPP-t mer' énnekem 4 van olyan helyeken mint pl. Kingdom End, mindegyikben 2 transporter, akiknek xai corp.-al ki van adva, hogy auto buy and sell, aztán 10x-es SETA-val földi idõ szerint 1 óra alatt is csak össz kb 1 milát keresnek! a teladi automated traderrel, meg ugyanennyi idõ alatt pedig össz, kb 4 milla... Hát akinek 80 SPP-je van meg ilyenek az mondja már meg, hogy mit csinált, mer' nekem ezek a gyárak valahogy nem jönnek be....
Látom egyre kevesebb a hozzászólás, valszeg mert már mindenki rommá játszotta vagy megunta, de nekem még mindig felejthetetlen perceket szerez....
...
De amint rajta van az egyiken, utána át lehet "vitetni" vagy "másolni" másik hajóra is.
Az adott hajón a Command menüben kell lenni olyannak a "Navigation","Combat","Trade", stb alatt, hogy "Custom" vagy "Special", itt keresd az Install Xai Trade Command parancsot.
Én minden szart kipróbáltam már, raktam Ion Disruptortól a PAC cannonon, meg az IRE fegyvereken át mindent a transzportokra.
Direkt megfigyeltem, hogyan viselkedik a hajó, ha megtámadják.Azonnal megváltoztatja az útvonalát és támadásba lendül, mintha baromi sok esélye lenne....
Szóval teljesen mindegy, hogy mit csinált elõtte (kereskedett, szállított,visszatért a bázisra,stb) azonnal abbahagyja és védekezik.Ez így még helyénvaló, de sajna annyira szarul lõ az ágyúval, hogy szinte mindegy milyen van rajta.
Aztán az ágyú módok.Na ez itt megint érdekes.
Itt is mindent kipróbáltam, hogyan reagál az AI, miként lõ vissza a hajó.A legjobb és legcélszerûbb, ha (szerintem) "Turret Attack Enemies"-re rakod, mert így garantáltan lõni fog mindenre,ami ellenséges és a közelben van.Persze hátulütõje, ha mondjuk nem akarod hogy hajód betámadja az ellent, de általában pont az ellenfél kezd elõször lõni.
A "Turret Protect Ship"-rõl én nagyon sokáig azt hittem, hogy végre egy jó megoldás, magyarán megvédi a hajót, ha támadják, tehát védekezik.Nem igazán mûködik....Csak akkor lõ a hajód, ha õt már érte találat, ez persze asszem nem vonatkozik a rakétatalálatra.Ja és azt ki sem védi.Arra ott van a "Turret Missile Defence",amikor emg kizárólag csak a rakétákat hárítja el...
Ennek igazán olyan hajókon van értelme, ahol egynél több ágyú van és mindet különbözõ módon állítod be.De mondom, érdemes kipróbálni mindet.Az kétségtelen, hogy a PSG fegyver a legjobb rakétaelhárításra.
A nagyobb változatai meg már mindenre, csak nagyon veszélyes használni friendly szektorban, mert a lökéshullámok minden egyéb hajót sebeznek!
Nem kell megvárni, nem kell kinyírni mindet,mert nehéz...még egy M3-as Novával is.
Ha jól emlékszem, scannelni kell, majd valamit fölvenni és eltûzni, ahogy csak bírsz.Remélem jól emlékszem, mert már nagyon rég jártam ott...
Ha esetleg mégis egy M3-as hajóval mész neki, ajánlom a Paranid Perseus-t, nagyon jó hajó, gyors (210-220), nem ér utol vele csak a Khaak Scout, de az meg annyira gyenge hogy simán leszeded.
Ne próbáld mindet megölni, mert úgyis csak több lesz.Én akkor mondjuk M6-os korvettel (Argon Centaur) voltam, de még én is megizzadtam a menekülésnél!
A másik, érdemes gyûjtögetni, nem kell hál'Istennek idõre megcsinálni a történetet, tehát nem maradsz le semmirõl.
Ha másként nem megy, akkor ha lehet vigyél magaddal több hajót, akik védenek (Command menu,"Protect my ship")téged, mert ha másért nem lekötik az ellenfél figyelmét.
A Khaak invázió ahogy én észrevettem elég független a történettõl.Talán mintha a vége után nem lennének annyian, de ez sem biztos.
Azt, hogy a gyáraidat hogy lõhették szét...hmm, jó mondjuk nálam is volt rá példa,csak nekem a kalózok írtották ki két erõmûvemet.
A megoldás az volt, hogy utána egy Argon Titan-al szétlõttem bázisostul,mindenestül õket,de vannak olcsóbb alternatív megoldások is.
Ha védelmen gondolkodsz, tanulj a hibáinkból és ne költsd feleslegesen a pénzedet Lasertowerekre, mert abból legalább három kell egy állomáshoz, a Khaakok még így is szétlövik,de ha már egy-két hajó is védi a gyárat, akkor már nagyon jó.
Van 3 Argon Mercury-m és mindegyiken 3x 25 MW pajzs és
1 Turretben APSG. Ott hagyom a gépet Teladi auto trader scripttel. mondjuk 2-3 órára. Visszajövök, mindhárom elpusztult by Unknown Enemy Ship!!! Be van állítva, hogy turret protect ship! EZ HOGY LEHET??? Az APSG rosszabb, mint az APAC?????? PLZ help