6542
-
kisviku #4782 Ahogy elnézem, itt csak az update-k vannak amik letölthetők.
-
kisviku #4781 Ja, mondanom sem kell hogy a gép rendületlenül folytatja a Xenonok becsítelését.A múltkor megállítottam, de most nem sikerült.Sajnos kiszabadult a 30-40 K és J és elindultak a szektorokban....
Hát asszem ez most tönkreb*ta ezt a játékot, mert az okés hogy nehezítik, de ennyire???
Most épp azon vagyok hogy esetleg egyesével vagy kettesével lezúzom őket, de a Xenon Shipyard másodpercenként(!) szarja ki magából a Xenon hajükat.Hál'Istennek csak L,M és N hajók,de azért ez is köcsögség....
Tehát a lényeg hogy lezúztam a Shipzarjuk, nem játsottam 3-4 órán át többet, megint berakta és mivel nem figyeltem, ezért megint rám szabadította a csatahajókat.
Hát aztán hogy mennyire nem bírja a gépem a sok ojjektum mozgatását....kb mint a képregény.....ideje videókártyát venni.... -
kisviku #4780 Én úgy tudom, hogy ezt az 1.-as peccsel együtt kapod.
Asszem ez a Trade Software MK3, ugye?
No, ezt én próbáltam, csak mire szintet ugrott volna a hajóm, lelőtték.Erre vettem neki védelemre 4 darab Paranid Perseus-t, csak akkor még elég szar volt az AI és nem nagyon védtek azok semmit...
De most elmegyek az egosoft-hoz, meglesem néked.Oszt belinkelem -
soliol #4779 Hello!
Készítettem egy honlapot ami a PC gamekről szól!Mindent megtalálhatokk rajta amit csak el tudtok képzelni!Letöltés,VÉgigjátszás, Magyarositás, Demó,Napi hirek stb...
Ha honlapom elnyeri tetszéeteket látogassatok el oda máskor is
www.sologame.gportal.hu -
#4778 ez természetes -
Bat #4777 Nemtudom, hogy ez is ugyanaz a dolog-e, de még a játék elején vagyok, és most azzal szoptam be jópárszor, hogy khaak hajókból egy tonna teleportál hirtelen oda ahol kóvájgok. Lehet, hogy ez természetes, de annyian pillanatok alatt ledarálnak :)
-
lammaer #4776 Apropó: sikerült már valakinek captureolni khaak hajót? -
lammaer #4775 Officiális upgrade - az 1.4-esben megjelent sector tradert javitja fel. Úgy olvastam, hogy onnantól kezdve a pilóták fejlődnek, és egy idő múlva már szektorok között is tudnak maguktól kereskedni. Egész izgisnek tűnik, de mint ahogy emlitettem, a hivatalos egosoft honlapról csak serial ellenében lehet megszerezni. Nem tudnál esetleg felnézni és kilinkelni valahová? ]:) -
kisviku #4774 Majd megpróbálom feltölteni ide a tegnapi lementett képet, melyen jól látható a gép által aljas módon beteleportált Xenon Shipyard mellet a 30-40 darab Xenon K és J.
Elég geci a gép, mert direkt megcsináltam, hogy beálltam oda ahová berakta elözöleg és vártam, hogy amint megjelenik akkor az öt darab M2-essel szétlövöm.Hát nem jött semmi, de ahogy kitettem a lábam a szektorból, rá egy másodpercre berakta!
Gondolom, hogy ne lássam hogy csíteli be a gép...Mindegy, a lényeg hogy ideje sem volt arra, hogy "kirepüljenek" a shipyardról.
Na de ez azért már enyhe túlzás, hogy 30 darab M2-est meg 15-20 db M1-est a hozzátartozó gépekkel egy másodperc alatt "odarak".Namost a peccs felrakása elött hónapokig játoszttam, hogy nem volt velük gondom.Kiírtottam a Xenoin Shipyardokat és nem jött több.De akkor sem voltak 30-40-en! -
kisviku #4773 Az meg mi?
-
lammaer #4772 Fiatalok,
Teljesen véletlenül nincs meg valakinek a Trader MK3 update? sajnos csak a becsületes emberek tudnak hozzájutni az egosofttól.... -
goyo2 #4771 Nagy örömömre találtam egy áprilisi mentést. :-)))))))))))))))))))))))
Pont azelőtt mielött megvettem az M2-est.
Amugy szerintem nagyon jo hogy nehezebb lett. Kicsit egyensúlyban lett az egész.
Szerintem a két új station amit meg lehet venni, sok mindenre nem jó, nem kehet külön vételi meg eladási árat beállitani. Raktárnak meg minek, arra ott a sokféle m2 az legalább mobil. ráadásul drága is. Akkor lenne jó ha nem lenne limitálva olyan kevés tárolható cuccra. Akkor lehetne automatizálni, hogy mondjuk a 25mw gyárbaól mindig cipeljék oda a pajzsokat, hogy tudjon ujat gyártani. -
Bat #4770 Köszi az infókat, nagyjából ugyanígy csináltam mindent az elejétől, szóval ezexerint nem csesztem el :)
-
KeeF #4769 en is eszrevettem, hogy sokkal jobban harcolnak. eddig nem volt az a khaak cluster amit ne nyomtam volna le egy barracuda-val. most meg? mar egy split dragon kell ha eletben akarok maradni. es meg igy sem biztos. igaz, amibe belefutottam az egy nagy cluster volt. -
kisviku #4768 No, az est fénypontja az volt, hogy alig pár perce "beteleportált" a gondosan felépített Xenon szektoromba egy Xenon Shipyardot.Ez így még rendben is lenne, hozzászoktam, hogy idö elteltével be-be rak egy Xenon állomást.
De az pikantériája a dolognak most jön.
Kapom a szokásos üzenetet, hogy "Warningm one of zour ships is under attack".Gyorsan odakapcsolok és a szívemhez kaptam, amint a kb 25-30 (!) darab Xenon K és 10-15 (!) darab Xenon J -t megláttam.Most ez az új peccsnek köszönhetö-e abban biztos vagyok, ugyanis elötte egyáltalán nem rakta vissza öket.
Gondoltam megállítom eme remek inváziót, mely úgy belassította a gépemet, hogy majdnem leállt...Hát nem sikerült...Kb 6-7 darab M2-esem és jó pár lasertower meg jó pár M3-as bánta meg.Az értékeket le sem közlöm, gondolom ki lehet találni, mennyibe volt a buli...
Hogy most mi a f*szt csináljak?Nem tudom.Talán blokád alá veszem azt a kaput amin ezek átjönnek, mert ugye nem maradnak a helyükön, elindulnak Omicron Lyrae felé.Arra pedig még van egy pár gyáram.Érdekes módon a gyáraim nem semmisültek meg,de lehet hogy a csatahajók legyengítették a Xenonokat.Vagy inkább életüket adták értük...
Mondtam, hogy beszámolok, ha újdonság történt a peccs óta, érdemes erre (is) számítani....és felkészülni. -
kisviku #4767 Hogy mivel érdemes kezdeni?
Hát ezt már sokan kérdezték, érdemes visszaolvasni (jó,tudom nem szeretnél :) ) vagy javasolhatok is.
Sokan írták az SPP-t (powerplant) kezdésnek.Nem rossz, mivel EC-re mindig szükség van és általában mindenhol.Elég olcsó maga az állomás is, bár maga a crystal az már nem annyira.
Egy powerplant 2 db kristályból 276 egységnyi EC-t termel 1 perc alatt.Asszem ez a normál.Én még nem tapasztaltam, hogy többet is termelt volna, de ki tudja?
A másik, ami még olcsóbb megvételre az a két bánya Ore illetve Silicon Mine.Ez persze az Argonoknál a legolcsóbb...
Hm, itt mondjuk érdemes belöni a szomszédos árakhoz, mert elég sok konkurens bánya és akkor oda mennek inkább.
Ha már itt tartunk, aszteroidabányászat menete a következö:
1.Keresel aszteroidát a szektorokban.
2.Kell egy hajó amin van Mineral Scanner.Ez általában megkapható minden Equipment Dock-ban kb 20-30 ezer credit.
3.20 km-es távolságon belül jelzi az aszteroida "Yield-jét", azaz a sürüségét, tehát hogy mennyit fog kitermelni adott idö alatt belöle.Minél nagyob a szám a "Yield" után, annál jobb.
4.Elcipelteted egy TL tanszporttal a bányát a kiszemelt szikládhoz, "Drop my Freight Here" parancs kiadása után felépíti neked.
5.Beállítod az állomást, élvezed,stb :)
Folytatom.Másik,amivel lehet kaszálni a kajatermelés.A kaják végleges formájához két féle gyár kell.Az egyik a nyersanyagot termeli (képzelj el egy ürbéli farmot),a másik a nyersanyag+ EC párosból készít végleges kaját.
Példa: Argon Cattle Ranch elöállít Argnu Beef-et (gondolom valami szarvasmarha féle lehet).Ehhez kizárólag EC kell.Argon Cahoona Bakery viszont elöállít Meatsteak Cahoona-t Argnu Beef-böl és EC-böl.
Te döntöd el, melyiket gyártod bár a megítélésem szerint mindkettöböl nagy a hiány.Tehát vagy termelsz ku*va sok nyersanyagot és ellátod vele a gyárakat vagy inkább a végtermékre mész rá.A kaját egyébként minden fegyver illetve kereskedelmi terméket elöállító gyár használja, ezért mindig nagy szükség van rá.
Javaslom, hogy ne kezdj rögtön fegyverek gyártásába, mert költséges és némelyiknek borzalmasan hosszú a legyártási/elkészítési ideje.Esetleg a rakéták gyártása jöhet szóba, de azok sem két filléres állomások és sok nyersanyag kell hozzá.Az viszont igaz, hogy utána sza*ják ki magukból...
-
Bat #4766 Aha köszi
Azért lett volna fontos, mert a gép gyáraiban megnézem mennyit termel, mennyiből, stb, és az alapján válogattam, hogy milyen gyárat érdemes az elején építeni.Így viszont zsákbamacska.Secondary resource nélkül is termel a gép (csak lehet, hogy kevesebett)
-
kisviku #4765 No, kérlek.
Ahogyan észrevetted, a Te gyáraidban nem mindig ugyanazok a nyersanyagok, mint a gépiben.
Tulajdonképpen örülnöd kéne, mert a gépibe sokkal több fajtát tudsz szállítani, ergo többfélét tudsz eladni.A tiedhez meg nem kell annyi szir-szar anyag, hogy elinduljon a gyártás.
Példa: vegyünk egy Lasertower Factory-t.A gépihez a három alapanyagon (Energy Cell, Bofu/Meatsteak Cahoona/stb fajtól függő kaja, és Ore)kívül kell még neki asszem Warhead,Crystal (nem biztos,nem otthon vagyok,nem látom),stb.A tiedéhez viszont csak a három alapanyag kell, hogy elinduljon a gyártás, tehát olcsóbban kijössz, mintha még a másik két-három félét is beszereznéd...ilyen egyszerű.
Azt nem tudom, hogy a gépinél akkor is elindul-e a gyártási procedúra, ha csak a három alap van meg.
A másik,lehet hogy nehezebb fokozaton már a saját gyáraidnak is több nyersanyag kell, ezt nem tudom, még nem kellett újrakezdenem... -
Bat #4764 Aha...Thx
-
KeeF #4763 ez a jatek nehezitese erdekeben van. hogy ne legyen tul konnyu dolgod.
legalabbis az okosok ezt mondtak -
Bat #4762 Azért válaszoljatok erre is légyszives :)
-
kisviku #4761 Igen leveszi a Mantát L-esre.
Nekem is bajom ez, de legalább megoldható, hogy ha éppen van a hajóban XL-es termék/anyag/stb., azt ki tudod pakolni belőle.
Utána marad az eladás vagy a másra felhasználás...
Érdemes TS hajóra cserénli -
Bat #4760 Na mégegy nyúbi kérdésem van:
Hogy van az, hogy az én power planktonyom primary resource a crystal, míg az argonokéban secondary? Tőlük vettem azt a rohatt powerplanktonyt :(
-
lammaer #4759 Január óta nem játszottam a gémmel, de azért figyellek benneteket. Egyre erősebb a késztetés, hogy megint leüljek játszani egy keveset - ezek a patchek nagyon igéretesen hangzanak :) -
Romeo One #4758 Sziasztok!
Az 1.4 patch leveszi a Mantát L-es konténerre???
Az gáz, a transzportflottám 70-80%-a Mantára alapul...
Kisebb raktér, de a 210-es sebesség csábító... -
kisviku #4757 Visszatérve a csatára.
Lehet, hogy csak én nem vettem eddig észre ezt az M6-os okosságot, de nekem ez új volt.
A lényeg, hogy már azért be kellett hívnom az egyik Argon Titan-t is a harcba, mert 250 Mw-nyi pajzsot leszedni egy argon novával billentyüröl rakéták nélkül kicsit hosszadalmas.
Szerintem fejlett sokat az AI és ez jó, nagyon jó.Azt írják, hogy lesznek (vannak) küldik, amikben Xenon támadásokat kell elhárítani, itt beleértik a Xenon csatahajókat is....HURRÁ!!!
Jelenleg a flottám kb 450 hajóval büszkélkedik, de ebbe van az összes tanszport,stb is.3 anyahajóm van full vadászgépekkel és f*sz tudja mennyi M2-es.A Titan nekem annyira tetszik, hogy már vagy 3-at vettem.
Már a Gamma PPC sem gond, csak az a gyártási idö....
No, most már télleg megyek újra tobzódni -
kisviku #4756 Ami jó lett, hogy a gyáraknál le van írva zárójelben, hogy az egységnyi termékhez mennyi anyagot használnak fel.
A "property owned" is bövült, sok hasznos infóval.
Most még megyek játszogatni, aztán beszámolok az egyebekröl, lesz mivel szórakoznom, de nem tudtam eleddig tüzetesebben átvizsgálni idöhiány miatt. -
kisviku #4755 No kérem, hát játszogattam az új peccsel, bár korántsem annyit amennyit terveztem.
Végre valahára müködöképes Trading Station-t és Equipment Dock-ot lehet venni, persze csak afajok fö illetve anyabolygójánál található shipyardon (pl.Argon Prime,paranid Prime,stb)
Kicsit drága az a 30 milla egy állomásért, meg az az 50 milla egy Equipment Dockért....Hmmm, mindenestre még meglátom mit tudok velük kezdeni.
Aztán, végre úgy látom az AI hajók intelligensebbek lettek.Ezt sikerült lemérnem,amint pont egy Teladi Condor-omon utazván teljesítettem egy olyan szabványnak tünö "fejvadász" akciót.
Namost, eleddig ugye max M3-as hajók védtek a szerencsétlen áldozatot, itt 5 azaz ÖT darab M6-os korvett védett egy M3-ast.Hmh-hmm mondom magamban, hát érdekesebb lett.Én örülök, hogy nehezebb lett, de a 3 millás jutalomért meg kell dolgozni.Ráadásul a célpont az egyik paranid....mi a lóf* a neve az M6-osuknak?Szóval abban ült....
A gyáraknál több dolgot lehet észrevenni, amit lejjebb említettek, hogy mik azok a parancs slot-ok.Gondolom késöbb ide lehet majd berakni újabb parancsokat, hogy a gyár/állomás mit csináljon.
Azt is írják, hogy a lasertower-ek is jobbak és halálosabbak lettek.Ez jó hír mert van vagy öt-hat lasertower factorym...még csatában nem láttam öket müködni az új peccs óta. -
KeeF #4754 nezegetem az 1.4-es pach-et, es az allomasoknal talaltam egy-ket erdekes dolgot.
az allomasokat is lehet scriptelni :) alapbol csak egy station accounting-ra hasonlito script van ami limit feletti penzt automatice utalja neked.
viszont lattam itt command slotokat is aminel semmi nem valaszthato csak a none.
ez mire jo? -
KeeF #4753 banyanal a yield-tol fugg, eromunel a napsugarzastol, a tobbinel asszem mindig ugyanaz. -
Zombye #4752 Amikor elindítod a játékot, a nyitóképernyőn jobb felső sarokban kiírja, hogy háyas patch van fenn, és ez milyen verziójú. -
steweee #4751 honnan lehet tudni hogy eu vagy usa verzióm van e? (ugyanis nem bolti)mert úgy kell rá tenni a peccset! -
Bat #4750 Még egy kérdés: Cycle time mitől függ?
-
Bat #4749 Kúl, épp szombaton keztem patch-et keresni, azt meglátom, hogy 1.4-es már van nem hivatalos oldalon, gamecopyn még nem volt krakk, pár perc múlva visszanézek már volt krakk, ezt a mákot :) Amúgy teccik a gama, egész hétvégén szenvettem azzal, hogy összekereskeggyem az első milkómat, de már megvan...
-
goyo2 #4748 Pedig volt mentés, de ugyanazon vinyo, másik particióján.
A vinyo meg fizikailag ment tonkre, az a Kürt Kft.-nél meg nem olcsó, pár száz ropi. -
kisviku #4747 Fúúú...én asszem megbolondulnék.
Mondanám, hogy kérj egy savegame-t, akár tölem is, de mivel 28 mega, ezért nem oly könnyü elküldeni.
Ha másképp nem meg,csalj, mert elnézöek vagyunk ilyen esetben (én legalábbis).Az biztos hogy ne tombolj,de ha mindenféleképpen fontos volt, akkor javasolhatom még a vinyómentö cégeket.Jó tudom, ku*va drága,de hát ki tudja...
Egyebet nem tok mondani. -
goyo2 #4746 Sziasztok,
Elszállt a vinyóm teljesen, oda a mentésem. Pedig már megvolt az Odysseus is. Mit Javasoltok, hogy kezdjem ujra? Tök elölről? Azért fél év az fél év. Vagy hogy csaljak? Azt a csomó gyárat valahogy ki kell telepítenem akkor is. De ha becsalok pénzt akkor nem biztos hogy élvezni fogom. Vagy hagyjam az egész gamet a fenébe? Mit csinálnátok? -
kisviku #4745 Én már töltöm is lefelé.
Most jöttem vissza rövidke szabimról és megörvendeztetett az Egosoftos csapat.
Ahogyan olvasom Zombye sorait, már izgulok is és alig várom hogy felrakjam....
Majd késöbb mesélek, ha rájöttem,mik az újdonságok.
(Még mindg nem megy a hosszú "ö" betü meg ahogy nézem az "ü" sem...ku*va explorer elállítódott)Mindegy operával megy....csak azzal meg nem tudok ide bejelentkezni.Dzotri a kitéröért...
Vissza az X-hez.Remélem, hogy kijavítják azt az idióta értékelését a "fejvadász" akcióknak, amikor ugye leszeded a transzportert, utána felmegy drasztikusan a százalékod, de a többit le kell lönöd,mert hiába repülsz el elölük, elöbb-utóbb megtalálnak valami gyáradat és azt kezdik el ba*ogatni...
Én vigigszendvedtem ezer ilyet már és a végén leszartam az egészet, úgyis a pénz dukál.De azért elég hülyén lett megoldva.
Na asszem lejött.Már rakom is fel.Addig is viszlát.
Ja és további jó nyaralást! -
Zombye #4744 Megjelen a CRACk az 1.4-es patchez!
X2 THE THREAT 1.4 FIXED EXE
-
Zombye #4743 Nénány negatívum a patchel kapcsolatban.
A Manta, és a Toucan (Boron és Teladi TP hajók) már csak L-es konténereket tudnak szállítani, XL-t nem.
Ez egy picit szívás, de nem állít megoldhatatlan probléma elé. Egy picit át kell szerveznem a trade flottámat, de ez nem túl vészes.
Cserébe viszont a TS hajóknak nővelték a sebességét, és a max rakterét is. pl egy dolphin eddig 102-t tudott max repeszteni, most már 120-t. Mercury = 130 helyett 150.
A többit még nem néztem meg, de pl a mercurynak háromszázzal nagyobb lett a max raktere = 1800.