6542
-
Zombye #4902 ŐŐŐ HÁT EZT ELBA....
Próba again!
-
Zombye #4901 Srácuk!
új upgrade!
"here is an update for the Artificial Life Engine available (X2 version 1.4 required)! Some unwanted behaviour for captured ships has been corrected. Go to the Downloadpage to get the update. This is a recommended download for all players. Additional details can be found in the forum."
UPGRADE!!!]UPGRADE!!! -
Bat #4900 Fogalmam sincs :)
-
MalaczÚr #4899 Kevesen járnak ide ma...vagy én kérdezek hülyeségeket? :) -
MalaczÚr #4898 Bocs, space fuelt pirate base-on kívül hol lehet eladni? -
MalaczÚr #4897 Bocs, de hogy érted, hogy "jelzésszinten"?
Illetve:
nincs minden gépnek különböző pilótafülke képe? (nova-falcon?
Köszönöm! -
Wilson #4896 Akinek kellenek a signed scriptek, azok a http://bvb.fw.hu oldalról letölthetik. -
Romeo One #4895 Majd gépelni is megtanulok...
"ellátólánc"
"harci rang" -
Romeo One #4894 Csak jelzésszinten. Nekem az Ore Beltben volt az első bányám, és azóta már a fő rendszeremnek számít. Oda telepítettem az összes saját felhasználásra szánt fegyver és pajzsgyáramat. A teljes gyellátólánccal együtt. Az elején kicsit macerás volt, főleg a khaakok miatt, de legalább a harvi rangom is nőtt... -
MalaczÚr #4893 Az normális, hogy a NOVA és a FALCON (meg asszem a BOA) pilótafülkéje tök egyforma? -
Braveheart #4892 nem adna vki egy save-t, ami egy nagy catánál készült? kíváncsi vagyok milyen elsza játék később -
goyo2 #4891 Elfogtam egy Khaak M3-at, 3 lézerrel. Feljavitottam. Hát durva. Egy energia toltettel leszedek egy orinacot. Lehet vele elfogni mint az atom, csak arra kell figyelni, hogy amikor már a pajzs lement akkor két lézert le kell kapcsolni, mert 1 mp alatt kinyirja a hajót. Asszem ezzel megyek Xenon K-ra :-))) Szóval király. -
MalaczÚr #4890 Az nem tűnik túl soknak. A gémet ezek szerint szabad játékra tervezték, és a sztorí csak egy bevezető szál? Mire lehet gyúrni ha vége a történetnek? Random missions? -
Bat #4889 Ha jól emléxem a leírás szerint kb még 4 küldetés van utánna.
-
MalaczÚr #4888 A szenvedés már megvan..:)
Persze ott is hagyhatnám a két bányát, de ez meg olyan sz.r érzés, mégi mi lesz a rajta lévő alkalmazottakkal :)
+ ugye az ára.
De mind1, ez a jó ebben a gémben...amúgy a story a szerettessük meg magunkat a paraniddal résztől számolva még milyen hosszú? -
kisviku #4887 Hmmm, eladni nem lehet állomást bár én megpróbálok mindjárt valamit.
A lasertowereknél működik az áttelepítés, tehát ha rossz helyre rakod, akkor a hajódon (TS osztályú) "Open Freight Bay"-el kinyitod a rakteret és sszép lassan "nekiszállsz" és "bekapod" azaz felveszed a rakományt csakúgy, mit az elhagyott/elvesztett/kidobott rakományok esetében.
Tervem a következő.Van TL osztályú nagy transzportom, kinyitom a hangárt és nekimegyek óvatosan egy űrállomásomnak.
Szerintem hülye ötlet,de ha bejönne, akkor isteni lenne... :)
Más.Nem biztos, hogy el kell adni a bányádat.Én úgyanígy szívtam az elején, mivel én is így kezdtem a játékot.Alighogy pénz jött, vettem olcsóbb hajókat védelemre, de miután rájöttem, hogy szart sem érnek (megjegyzem, hogy akkor az AI döbbenetesen rossz volt a játékban, 1.0-ás,1.1,1.2-es verzióban).Utána feladtam, magam szállítottam mindent, vagy kisértem az egyetlen hajómat.Nekem csak egyszer pusztították el teljesen úrállomásomat a kalózok, asszem 5-6 Orinoco támadta, meg egy-két sima Pirate Ship.Akkor felment a pumpám, igaz volt már Argon Centaurom és szépen megbosszultam, én is kilőttem állomásostul 10-20 darab hajóstul egy Pirate Base-t.
Aztán megszűntek jönni...
Később jött a lasertower-es ötlet, de mondom, nagyon sokat fejlődött a játék AI-ja ebben az 1.4-es patchben,és raktam 2-3 db-ot meg egy két M5-öst vagy M4-est.Jó tudom, hogy nehéz eljutni idáig, de nagyon sokat kell játszani, meg kell dolgozni, meg kell szenvedni mindenért.
-
MalaczÚr #4886 'sszameg, majdnem 300K-nyi gyáram van az ore beltben... -
Bat #4885 Talán megpróbálhatod otthagyni őket, csak ne a saját hajóiddal cipeld a cuccot.
Talán van egy olyan árbeállítás, ahol az idegen hajók kereskednek veled, és még nem veszteséges.
-
Bat #4884 Na ezt most nemtudom, de azthiszem el lehet.
Később mondjuk pont orebeltben lesz jó sok khaak szóval
akkor szerintem nagyon nagy szopás lehet belőle.
-
MalaczÚr #4883 Ha tehetném felszámolnám a belt-i bányáimat, de eladni bányát nem lehet (vagy igen?)
-
kisviku #4882 No, még mindig küzdök a Xenonokkal... :)
Most dirket megfigyeltem, hogy az AI hogyan viselkedik nagy hajókkal szemben, azaz milyen egy "Capital Ship"-es támadás.
Hát elég szarul nyomják, én fele annyi idő alatt nyomok le egy Xenon K-t.Körbe-körbe forgnak a nagy hajók egymás körül, oszt az nyer amelyiknek több pajzsa van....kábé ennyi....ennyi is lehetne,de nem ilyen egyszerű.
A másik érdekesség amit észrevettem, hogy ugyebár, ha téged támadnak és megsérül a hajótest (hull), akkor nagyon sokat vesztesz a sebességedből.Ez az ellenfélnél persze nem így van, ami azért szemétség, mert mire leküzdöd a pajzsát egy ilyen hajónak (ha nem te vezeted) az egy örökkévalóság, ráadásul utána sérül neki hajótest is és ő persze nem lassul, hanem fogja magát, full gáz és elhúz hogy visszatöltődjön a pajzsa.Én meg kezdhetem vagyis a saját AI-s M2-esem kezdheti előről.
Ez persze minden hajóra igaz, csak mivel ezek nagyok és erősek, itt tudod legkönnyebben észrevenni.
A lényeg, hogy amíg te sérülsz és lassulsz, addig az ellen az nem. -
Bat #4881 1 ora bányám nekemis van, ezt az orabelt-től jobbra lévő szektorba tettem, ott volt egy 56-os yieldű aszteroida, arra.
Utánna vettem észre, hogy az orebeltbe szoknak lenni piratesek, úgyhogy jól tettem, hogy nem oda raktam.
Eddig egy hajót vesztettem, amelyik átment orebeltbe kereskedni, és a khaak-ok szétszették, utánna beállítottam, hogy csak a saját szektorában kereskedjen :)
Lasertowert még nem használok, mert viszonylag békés argon szektorokban vannak a gyáraim
-
MalaczÚr #4880 Sajna már elköteleztem magam a bányászat és a poló gyártás mellett...A két bányámat (1 ore, 1 silicon) az ore belt-ben építettem fel, de már bánom, mert midig támadják...bár sok kárt nem tesznek benne, pl. simán leszálhatok, ha csak kalózok nyüstölik (ennek mi az értelme?) Ha khaak-ok, akkor mondjuk gáz van. Tettem le két lézertóvert, de azokat meg kilőtték..ilyen veszteséget nem tudok most anyagilag pótolni..(lehet hogy több torony kellene?) -
Bat #4879 Amúgy játék elején (még énis ott tartok)
powerplanktonyt épüljél inkább, nekem az jött be -
Bat #4878 Az nem kell rá
-
MalaczÚr #4877 Höhö...jóvanna.. köszönöm:)
Amúgy azt hittem, hogy az "idegenek" azok azok a bizonyos idegenek...
Akkor kell a automata kereskedő hajóra best sell/buy locator? -
Bat #4876 Meg kéne csinálnod a traininget, abba mindez benne volt :)
Amúgy a gyáradnál be tudod állítani, hogy idegenekkel ne kereskedjen.
A 2. kérdésre pedig, veszel Trading Komputert1-2-t, majd kiadod parancsnak a hajódnak, hogy sell ware for best price vagy micsoda, és kiválasztod hogy mit.
Ugyanez van az eladásra is. De kell hozzá trading kumpjúter
-
MalaczÚr #4875 Üdv & Hello!
leraktam a 3. gyáramat (hát igen, még egy kicsit az elején járok...), ami egy rimes factory volt. Gondoltam tök jó, ha én látom el búzával, tehát rakattam mellé egy növényüzemet vagy mit. Éppen vussz akartam menni, hogy a felhalmozódott nyersanyagomat átvigyem a rimesbe, de mikorra odaértem valaki felvásárolta az össz anyagot (pedig max áron volt!), én meg mehettem idegen helyekre összevásárolni a pótlékot. Meg lehet azt oldani valahol, hogy egy gyáram termelését nem adják el?
Ja, tudna valaki tippet, vagy legalább valami kb hozzászólásszámot arról, hogy hogy lehet rávenni egy spaceshipet hogy ellása pl a gyáramat alapanyaggal?
Előre is köszönöm!
M. -
kisviku #4874 Braveheart, nézd meg ezt a linket.Most találtam neked az egosoft fórumon.
http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtopic.php?t=21223&highlight=game+freezes
Hátha segít. -
kisviku #4873 A lényeg, hogy nem kell a legdrágább gépet összerakni ahhoz hogy egy k*va játék elfusson.
Ezt csak ezek a hülye b*zi fejlesztők mondják.
Persze vegyen az ember egy félmilliós gépet hogy az ő szaros 10 e ft-os játékuk megmoccanjon....
Bocsánat de nagyon fáradt vagyok és ideges....
Visszatérve a játékhoz.Hmm, rendes játékmódban is fagy?Mármint single player-ben?Vagy csak a tréningnél? -
kisviku #4872 Jó estét!
Köszönöm, a monitorommal tudom mi a gáz, pl 1280x1024-ben sem csinálja, csak ugy ezzal futtatni egy gef3-ason kiscit gáz....
A Te problémádra Braveheart, én sem tudok többet mondani, mint az előttem hozzászólók.Nem értem mi lehet a gond.
Biztos nem hardver, mert ez azért annyira nem igényes a hardverekre, mármint nem volt eddig semmi bajom sem még az 1.0-ás verzióban sem.
Ott annyi volt, hogy nagyon szarul futott, meg hogy a savegame-k 50-100 megásak voltak.Utána ezeket is orvosolták, javaslom, hogy nézz körül egosoft fórumon, nem kell regisztrálni, vendégként belépsz, mert szerintem rengeteg ilyen cipőben járó embert találsz.
Bocs de most más nem jut eszembe.
Most minek írjam azt én is hogy friss driver,stb,stb, mikor lehet hogy köze nincs hozzá.... -
KeeF #4871 hali!
oprencer? 98 alatt nekem is csinalt ilyen erdekessegeket xp alatt viszont csak a mentesnel volt gond a patcheles elott. azota nem csinal ilyesmit.
epox8k9a2+, amd3000+, ati9500->9700, 512 twinmos ram. -
Bat #4870 Esetleg a hangot próbáld meg letiltani -
Bat #4869 Akkor videókártyadriver, szervizpack, van-e elég hely a vinyón, stb.
Több jót nem tudok mondani, mert a tiedhez hasonló konfigon, fut
-
Braveheart #4868 1.4es patch, fileok nem hibásak vagy nem jelzi. -
Bat #4867 Hát nemtudom.
Nézd meg, nem-e hibás vmelyik fájl, fent van-e a legújabb patch rajta, normális töréssel
-
Bat #4866 Ja, ilyet a 1.4-es patch előtt nekem is csinált.
-
Braveheart #4865 A háttérben nem fut semmi...
Csak gondol egyet és kilép. Pl. mikor jön a 2. hulláém a pilot license trainigben, de nem rögtön, 3-4 perces különbséggel -
Bat #4864 Semmi gondja nem kell, hogy legyen.De leírhatnád, hogy pontosan hogyan fagy, mikor és mit ér ki, stb
Mert ha például azér mer közbe a virusírtód fagyasztja szét, arról nem a progi tehet, stb
-
Braveheart #4863 Sztem az lehet a gond a monitorordnál, hogy nem bírja a nagyobb frekvenciát 1024*768-ban. Pl. lehet hogy 800*600-ban megy 85 HZ-n, de 1024*768-ban már nem. Automatikuson van a képfrissíési frekvencia?
Más. Azt nemtom miért fagy nálam... a gépem: amd athlon xp2000+ (most lesz 2800+, de nem hiszem hogy segíteni fog) 512 mb ddr ram gefFX5600 128 mb, winxp home és legújabb driverek.