6979
Melyik tápot?
-
#2099 Pedig csak annyi hogy leszeded az oldallapot.Nem nagy etwas. -
#2098 fsp blue storm 400w oder chieftec 450w? -
#2097 Márpedig más megoldás erre nem nagyon van... -
#2096 Hol lehet megnézni hogy milyen táp van a gépben? (ezt a monitorról szeretném leolvasni, vagyis ezért nem akarom szét szedni a gépet) -
dara #2095 Érdemes a hozzá tartozó topicot is átolvasni! Cifu, ne vegyél Tagan-t! -
dara #2094 Ezt a "teljesen pontos értéket fog mutatni" kitételt bizony nagyon sok, napi szonten ezzel foglalkozó ember röhögéssel fogja olvasni. Valódi, komoly szakemberek a legkevvésbé sem veszik komolyan az alaplapok által mért értékeket, és meg is van rá az okuk.
Egyébként stabilizálásról csak Te beszéltél. A problémát nem a mérőkör feszültségének stabilitása okozza, hanem a mért érték és a mérőkör tápfeszültségének egymásra hatása. -
dara #2093 Elírtam, 101 akart lenni. -
Inquisitor #2092 Hát a franc tudja, szimpi a moduláris táp, de lehet elöbb venném meg az alább linkelt 450-es Chieftec cuccott vagy 17e körül egy 500W-os FSP Bluestromot.
Nekem egy kissé túllihegett kényelmi funkciónak tetszik a modularitás, ha meg a kábelek a légáramlást rontva melegedés lép fel, akkor ott már a ház meg a hűtés is el van szabva. Az egyetlen ami miatt érdekelne, hogy a sok felesleges kábel nem zizegne legalább :) -
#2091 friss Tagan cikk -
#2090 még mindig ez a kedvenc :) -
#2089 #2077 :) -
#2088 http://www.klickcomp.hu/uvwebapp/TermekLeir.aspx?idegenazon=DT450A2 -
#2087 igazatok volt :)
elnézést a lámaságért, én erről eddig nem tudtam
tényleg köszi -
#2086 28 pinás a tápod??? Na ilyenről még nem hallottam -
#2085 ööö mondasz valamit, megnézem
[tudatlan] -
Inquisitor #2084 A legtöbb esetben a 24 tűs csatiról le lehet szedni ilyen sínes-széthúzhatós módszerrel a +4 csatlakozót, hogy régi alaplappal is tud használni. De nem mindet!
Ha nem lehet, akkor egy 4-600Ft körüli 24-ről 20 tűsre átalakítóra lesz szükséged. -
#2083 Cifu rakott be képet megnézted? a 24-ről le lehet húzni 4-et -
#2082 akkor lehet félremondtam vmit
a táp hosszu csatlakozó sora 24 pines + külön 4 pin
a lapom pedig 20 pines + 4 pin -
#2081 hogy érted hogy hosszabb? 20+4 a te lapod 20 pines ergó a +4-et kell lehúznod és kész. -
#2080 jaja, csak a hosszabbik csatlakozó sor eleve hosszabb, mint ami a lapomba kell
az a 4 pin külön itt is megvan, igen... -
#2079 átalakító nincs :(
széthuzos ? ezt hogy érted ?
[nincs képben] -
#2078 Elvileg az alaplapba való csatlakozóról leválasztható egy négy tűs egység, valahogy így:
[center]
-
#2077 átalakító? széthúzós verzió? -
#2076 így így
van egy kis problem vele
ez ATX 2.0ás és több az ATX tűje, mint amilyen az NF7-Sv2.0 lapomba kell, szal most várhatok augusztusig az uj konfigig, mig használhatom -
#2075 "...a súly a megbízhatóság jele..." (Penge Borisz) -
#2074 megjött a táp
pontosan 2 kg
[megmérte szobai mérlegen]
bazi nehéz -
#2073 Chieftecnél itt csak 101-es van. Melyik boltban láttad? -
#2072 Najó, akkor beszélhetünk a feszültség stabilizálás fogalmáról. Ugyanis a mért körből stabilizált feszültség (bizonyos számítógépes célokra fejlesztett cél IC-kben hőkompenzált stabilizáló kör van) teljes mértékben alkalmas referenciafeszültségnek a méréshez. Mivel a mérő IC-be integrálva van a stabilizáló kör, és az leszarja, hogy honnan van táplálva, és stabil feszültséget képes előállítani a mérőkörnek, és teljesen pontos értéket fog mutatni.
Ha egy DMM-el a FET ek körnéykén méregetsz, pontosan az lesz közelítő érték, mert a DMM mért értéke elég nagy mértékben függ az elem állapotától. Javaslok egy precízebb analóg műszert ilyen mérések elvégzésére. Vannak már jó digitális laborműszerek ilyen mérésekhez százerekért, de pl. egy régi magyar gyártmányú analóg feszültégmérő is tökéletesen megteszi.
Szal az alaplapi mérő IC pontosságával semmi baj nincs, ellenben a DMM vagy más néven Digitmulti pontosságával, amelyet jobb körökben csak közelítő értékek mérésére használnak. -
dara #2071 Az, hogy a mérőkört maga a mért feszültség táplálja, így soha sem fog pontos értéket mérni. Többnyire még közelítőt se nagyon. Ha valóban kíványcsi vagy arra, hogy mennyit ad le a VRM, akkor a PWM FET-ek környékén kell megmérned pl egy DMM-mel. -
#2070 Mi a bajod a szoftveres feszültség méréssel? (Ami valójában hardveres) -
dara #2069 NEm egy bika termék. Az a 12V-on 12A bizony meglehetősen karcsú. -
Richard90 #2068 Erről a tápról tud valaki valami infot mondani?? mert ez van a gépemben és sztem nem valami jóó!! egyáltalán mi ennek a márkája?? M? -
dara #2067 Bármilyen témába ásod magad bele egy kicsit is jobban, ugyan erre fogsz jutni. Fokozottan igaz ez a számítástechnikára, ahol csak látszólag van sok gyártó, gyakorlatilag ritka egy termékkörben a tucatnyi gyártó is. A Tagan-t is megveheted, legalább lesz aki mesél a hosszútávú tapasztalatokról. -
dara #2066 Nem felesleges, mivel ezzel lehet csak igazán jó hatásfokú tápegységeket építeni. Emellett jelentősen csökkenti a hálózatba visszajutó zavarokat, ami nem csak a szolgáltatónak jó, hanem neked is, mivel így a környezeted villamos rendszere stabilabban fog működni. És környezetkímélő. -
dara #2065 20k-ért már jófajta 500W-os tápok vannak. Ha a későbbiekben tervezed egy CrossFire vagy SLi rendszer építését sok HDD-vel és ODD-vel, akkor ezek közül kell választanod. Ha nincsenek ilyen terveid, akkor egy Chieftec GPS-400AA-102, FSP Greenpower 400, vagy hasonló Enermax simán kijön ennyiből, sőt még a Seasonic S12-400 is, S12-430 is. Vagy rábobsz még egy keveset és veszel egy teljesen néma is kitűnő (és emellett folyamatosan 80% feletti hatásfokú) FSP Zen-t. -
#2064 :)
pfc......
Amiket olvastam róla azok alapján felesleges, de biztos tévedek. :) -
#2063 legeslegfeljebb 20.000 de azért legyen alatta... -
#2062 Kérdés: mennyit szánsz rá?
Ennek egyébként egy 360W körüli táp is bőven elég lehet, de ha előre tekintesz, nem árt szerintem azért egy nagyobbat venni (420-450W körül). Márkák terén akkor a lentiek alapján FSP, Chieftec, Enermax bátran ajánlható (ez az ársorrend is). -
#2061 asus a7v600-x, ati radeon 9600xt, leadtek tvxp, 2 cd/dvd combo, panel, egy 120gb 7200rpm ATA, egy 120gb 7200rpm SATA
ehhez milyen M.O.-N KAPHATÓ tápot kéne? a mostani coolink 400W-os szerintem kifingott (nemrég volt itt róla szó) -
#2060 jujjjdejo, ma megrendeltem, holnap meg jön is a Chieftec
[boldog]