6979
Melyik tápot?
-
Rolesz #2219 akkor milyen tápot vegyek ehez a konfighoz? -
izb #2218 Érv legyen annyi,hogy nagyon jók... -
#2217 Thermaltake tápokról mondanátok érveket mellette/ellene?? -
Inquisitor #2216 Azért a Codegen 1,5x-es hosszúságú 480W-os "szerver" tápjától se voltam beájulva (ikerturbinás, hangja is olyan ...), pedig az dög nehéz volt :P -
Inquisitor #2215 De van, mint írtam négy féle :)
Rajta van a 250, 280, 330 és 431W-os változat fullos táblázata és típússzáma. -
#2214 Én azon röhögtem, hogy mikor érdeklődtem az egyik boltban, hogy nekem egy legalább 400W-os, minőségi táp kell, akkor leraktak az orrom elé egy 650W-os Q-tec tápot, ami a dobozában könnyebbnek tünt, mint a 420W-os Chieftec magában. Kértek is érte kemény 11e Ft-ot... Megköszöntem az eladónak a kedvességét, de nem vittem el. :D -
#2213 Az oldalan nincs modelszam ? -
Inquisitor #2212 Nem tudja valaki, hogy lehet bemérni egy tápról, hogy ő mekkora?
(Probléma: Van egy négy táp adatait tartalmazó táblázat, meg egy leesett jelölő pötty. Enermaxról van szó, el kéne döntenem, hogy 330-as vagy 431-es ...) -
Inquisitor #2211 "Q-Tec táp vélemény?"
Annyira nem sz*r, mint vargánya, Acorp és Codegen. Az 550-650-es már valószinüleg le is tud adni 400W-ot ... De nem adnék érte egy 350-es Enermaxot se. :) -
#2210 A Tagan sem olcsó, mégsem dicsérik agyon a szervízesek. :) -
#2209 Őszinte leszek, személy szerint nem vennék Q-Tech tápot, mert nem túl bizalomgerjesztőek voltak azok, amikkel én eddig összefutottam. Kb. a Codegen szintjén állnak, de ez szigorúan a saját véleményem.
Viszont egy kis érdekesség: Az otthoni gépem megadta magát. Procicsere után egyszer csak hosszú sípolások és fekete képernyő. Szumma szummárum, szétszedtem darabjaira a gépet, és csak az alapvető dolog volt összeszerelve az asztalon (alaplap, proci, memória, VGA), erre volt rádugva a Chieftec 420W-os táp. Az eredmény ugyanez, régi proc vissza, másik rammodulok, stb., eredménytelen próbálkozás. Kb. negyed óra után aztán a tápegység azt mondta, hogy neki ennyi elég volt. A ventik fel sem pörögtek, abszolute halott. Minden mindegy alapon leszedtem a tetejét (nem vagyok elektromüszerész, de egy felpuposodott kondit vagy eléget bekötést én is felismerek), de a méretes porcicákon kívűl (hát... négy éve dolgozik a gépben rendületlenül) mást, bármi látványos meghibásodásra utaló jelet nem talátlam.
Ma kutyafuttában vettem egy alaplapot, kértem kölcsön egy PCIe videokarit, és vadásztam egy tápegységre (mint később kiderült, a táp vagy az alaplap lehetett a ludas amúgy, mert a többi részegység hibátlanul működik). Persze Enermax sehol sincs raktáron, amely útba esett ma (igen, rendelésre, 1-2 napon belül, mindenhol, de azzal én nem vagyok sajnos kisegítve), így a végén a Miklandban végső lehetőségként egy Thermaltake 500W W0094 (PFC nélküli) tápegység maradt (még csak egy 400W Chieftec-et sem kaptam). No mindegy, ideiglenesen megfelel, ránézve, kézbe véve nem vészes, a kábelei hosszúak, korrektül néznek ki, van rajta minden mi szükséges (számomra kellemes volt a 6-os PCIe videokari tápcsatlokozó). Ettől függetlenül valószinüleg pár héten belül lecserélem egy Enermaxra... :) -
dara #2208 Attól, hogy valami a legdrágább, még nem biztos, hogy a legjobb. -
dara #2207 Ehhez egy minőségi 300W-os táp is simán elég. A Q-Tec-et meg felejtsd el, mert hulladék. -
#2206 Hat azert az Antec a csucsminoseg, nem veletlenul az az egyik legdragabb tap. :P -
#2205 én meg maradok enermax-nál :) -
#2204 Meg mindig azon a velemenyen vagyok, hogy Antec.
Csak egy kicsit draga joszag. :P -
Rolesz #2203 Ehez kéne:
sAM2 4600+
Gainward 7900GT 256mb
2*1GB ram
300GB Samsung HDD
Pio 110D
19"LG
Ehez mekkora táp kéne?Q-Tec info:Itt -
Rolesz #2202 Q-Tec táp vélemény? -
iambg #2201 Hát, ha ez ilyen egyértelmű, akkor köszönöm... -
#2200 jó lesz abban az árban tökéletes. -
iambg #2199 Üdvözlet! Kis segítségre van szükségem.
Azt szeretném megtudni, vajon az ASUS P800SE alaplapomhoz jó lesz-e egy Chieftec CT400A táp. Milyen forrásból tudok kutakodni???
Van más amire figyeljek? (A házhoz való rögzítés, cipőméret, mittudomain)
Vagy van esetleg más, ami 10-12 e Ft-ból kijön és jobb?
Előre is Köszönöm -
dara #2198 Én a Tagant nem igazán ajánlanám. Az EasyCon-okban gyakorlatilag semmi védelem sincs, a korábbiak pedig sűrűn halnak, főleg túlmelegedés miatt, ugyanis elégtelen és rosszul megtervezett a hűtésük. -
#2197 amugy asszem en is marcius kornyeken fogok uj gepet venni.es 1000 max 1200 money-t szanok ra. -
#2196 Ezt is leirtam már nem 1x hogy mikor fogok venni ha kb 70ezer ft körül lesz DX10-es kari.
Ez remélem kb olyan lesz mint amikor kijött a 7900GTX meg a 7900GT na nekem majd egy olyan DX10-es kari kell nem a legjobb hanem 1-el "szarabb" de az is csak akkor ha 70K környékén lesz mint most a 7900GT :D -
#2195 akkor ird at a lablecedet marciusra :P -
#2194 "veszek" "veszek" ezt mondod minden allando heten lassan 1 eve(vagyha nem tobb) azert irtam az agyalast.
De nem sokara itt lesz a vasarlasod idopontja,csak ne az elso szeriat vedd meg a Dx10-as Vga-bol,mert az tuti nem lesz olyan jo,majd a kovetkezon meg faragnak egy kicsit :) -
#2193 Jővő március tájékán akarok fejleszteni ezt már elmondtam ,csakhát Ő nemtudja ezt megemészteni! -
Richard90 #2192 hát azért már nincsenek olyan messze... gondolok én itta g80-ra
már tesztelik -
#2191 Ez tényleg vicces igen van min röhögni!
A másik meg ez nem agyalás csak kérdeztem melyiket ajálják mert akkor olyat veszek! -
#2190 meg raersz ezen agyalni...A DX10-es VGA-k meg odebb lesznek :DDDDDDDDDDDDD
De ha mar taprol van szo akkor Tagan vagy Enermax ;) -
dara #2189 Chieftek CFP500W Ez ugyan az amit Te is írtál, csak itt a hivatalos típusszám van megadva.
Thermaltake W0093
A többiről nem találtam elfogadható minőségű értékelést.
A 4xSATA azt jelenti, hogy van rajta 4 natív SATA tápcsatlakozó a szokásos csatlakozókon kívül. -
#2188 Majd a következő gépembe szeretnék tápot venni és érdekelne ezekről mi a véleményetek mi szól mellettük/ellenük:
Thermaltake 500W DualFan ActivePFC W0093RE (Ennél csak azt olvastam hogy 4xSATA és PCIE csatlakozó ,akkor ATA csati nincs is??
Coolink CP5012
CoolerMaster iGreen 500W V2.2 Active
Chieftec 500W DT500A2
Tulajdonképpen egyikről sem tudok semmit.
SATA és legalább 4 ATA csati egyaránt legyen rajta az a lényeg! -
izb #2187 enermax -
#2186 Szerintetek megbízhatóság szempontjából melyik lenne a legjobb választás?
Chieftec CT460A
Enermax EG425AX-VE
FSP Bluestorm 500W
A teljesítményekkel tisztában vagyok, csak érdekelne, hogy pl. a Chieftec meg az FSP az Enermaxhoz képest milyen. -
#2185 jólvan na nem szoktam elhamarkodni :D -
#2184 vegyed má meg :O :D -
izb #2183 ja..... -
dara #2182 Főleg a kinyírásukhoz. -
#2181 ehhez bármilyen ma kapható gagyi táp elég -
dara #2180 Ott a tesztrendszer fogyasztása.