6979
Melyik tápot?
-
#2139 öö ezaz, mi is kikalkuláltuk az enermaxnál, és bővel el kéne vinnie, de valamiért mégse. több másik topikban hosszasan elemztük a vészjeleit a gépnek, és tápbajra jutottunk (sata vinyó ki-be kapcsolgat, újraindulgat, kikapcsolgat héba-hóba, stb...), tehét valami mégiscsak van ezzel... -
dara #2138 Annyit vesz fel, amennyi éppen szükséges. A gép aktuális valós fogyasztása osztva a táp hatásfokával. (pl gép felvesz 200W-ot a tápod hatásfoka 80%: az aktuális fogyasztás 200W/0,8= 250W.)
Egyébként meg bemész az áramszolgáltatóhoz, és kérsz egy konnektorba dugható fogyasztásmérőt, vagy veszel egyet. -
#2137 hát nekem mondom régi atx morex házamba, új gigabyte k8n-sli-hez 3.5+ hoz tökéletes, halk, venti belülről húzza hátra ki a cuccot, minden védelem van benne! (ez is szempont volt) bár nem tudom 500w-os táp mennyit zabál, annyit csak nem vesz fel ?! -
dara #2136 A géped nem fogyaszt többet 200W-nál (sőt). Egy erős 12V-os ágú 300W-os táp is elég lenne hozzá. A chieftec-eket meg nyugodtan megveheted, ár-minőség-teljesítmény arányban nem igazán létezik jobb náluk. -
#2135 aha, és akkor ez királyul megy alaplaphoz, dobozhoz, mindenhez? -
#2134 sima atx, régi házamba belement, azért vettem ezt mert tud mindent, nagyon csendes (így utólag), jól is néz ki + szintén, ha majd megy bele az x2 proci meg dx10-es kártya, ne kelljen megint lecserélni a 450-es tápomat pl (ha azt vettem volna... k8n konfighoz, [a64] msi alaplapot nézegettem, az pl kapásból 450-es tápot ajánlott a laphoz [aztán nem az lett de nem lényeg]) -
#2133 mérete jó? dunsztom sincs hogy mekkaorának kéne lennie - aerocool s202-es doboz...
és ennek az alaplapi bizgentyűi is ok-k? -
#2132 hát egy 512-es memóriát egy mégegy 120gb-os sata vinyót fél éven belül, oszt onnantól meglátjuk... -
TomBond #2131 Szerintem elég a 450W-os is. Nekem az aláírásban lévő konfigot 420W-os simán viszi. Az a kérdés mikor és mit (mennyit) akarsz bővíteni. És persze ez 15k alatt van. -
#2130 FSP 500w blue storm katt -
#2129 van egy gép:
ASUS A7V600-X, ATI Radeon 9600X (128mb), 512 ddr ram, 1-1 ata és sata 120gb, winfast tvxp (tuner), nec dvd-rw, lg cd-rw/dvd combo, 1 floppy
van benne egy coolink ap-400x 400W-os táp és eléggé betegeskedik, kéne egy új. mivel bőviteni tervezzük, lehetőleg 450-500-as táp kellene, amit persze lehet kapni itthon. nézegettünk, találtunk kettőt, csak sajnos hülyék vagyunk hardveresen, főleg ebben az alaplapi csatlakozótű ügyben, szóval nemtom jó-e ez a 2, véleményt kérnénk :-) Ja, és persze, ha esetleg ezek nem jók, és néznétek másikat (kösz :P), akkor MINDENKÉPP 20k alatt, de ha lehet, akkor 15 alatt...
500W CHIEFTEC GPS-500AB-A 12CM (20/24 tűs csati) 16,5k
450W CHIEFTEC GPS-450AA-101A 12CM (20/24 tűs csati)(aktív pfc -???) 12,5k
kösz -
Laci82 #2128 Igen rájöttem találtam a gigabyte oldalán egy fájlt ami a 9600-osok instabilitását javítja ki.Lényegében bios frissités 2005 december 8-ai lefuttatom a dolgot kiírja,hogy ok,de mikor elindítom a windows alatt a tesztprogramot az előző bios dátumát írja ki akkor mégse sikerült frissíteni a biost és marad a hiba?:( -
izb #2127 Hát ez biztos nem táphiba.
Mi köze lenne a monitornak a tápodhoz? -
Laci82 #2126 Sziasztok.
Van egy ilyen gépem
Sempron 2800-as 64 bites proci
Gigabyte k8vm800m alaplap
2*512 400mhz-es memória
Sapphire ATI 9600 128 mb-os videókártya
És egy 300-as táp ami 3 évig szolgált az előző gépemben.
Szóval a monitor néha készenlétre áll magától,miközben használom a gépet és csak a resetelés oldja meg a gondot.
Gyenge lenne a tápom,vagy más a baj?
Lécci segítsetek köszi. -
#2125 hálózat és villám védelem (a lan-ra is!) minőségi táp nem nagyon csinál magának túlfeszt, olyat viszont már láttam hogy a hálózat áramingadozása csinált ki enermax tápot. -
#2124 persze-persze (nekem pl régi gépembe volt szutyok 300w noname táp és már minden baja volt a gépnek)
de pl nagyfaternak szószerint szenesre sült az egész gépe mert becsapott vhol a közelben egy villám
azota van egy marék szünetmentese :DD -
#2123 tudom mire gondoltak...
De töbségben a táp öli meg a gépet sztem, nem pedig a hálózatból jövő túlfesz. -
#2122 nemhinném hogy arra a pár milivoltos tulfeszre gondoltak :)
hanem ha pl bebaszik a villám vagyilyesmi akkor ne süljön meg a gép... -
#2121 Erre csak annyit jegyeznék meg, hoogy a gép általában nem a konektorból, hanem a táptól kap túlfeszt. :)
Úgyhogy túlfeszvédő a táp és a lap ill. driveok közé kellene.
sztem -
#2120 egyéb kérdésekre itt kapsz jó választ -
#2119 APC Back-UPS BF500
minden normális szünetmentes egyben túlfeszvédő is. -
izb #2118 apc -
#2117 Ez táp topik, úgyhogy gondolom a szünetmentes Tápok is ide tartoznak :)
Ti milyen szünetmetntes tápot használtok/használnátok?
2db 200W-os tápot kellene életben tartanom, ha netán nemlenne áram,
De ide nemártana valami villámvédelem sem, mármint a hálózatra... -
dara #2116 Úgy látszik ez az új trend:
FSP -
#2115 Szerintem is...
420W-ot egy darab 4cm-es ventivel hűteni... -
Inquisitor #2114 Kicsi a tápja? Nem bírja a 2-3-4 videokártyát? Nem bírja a 4-5-6 vinyót? vegyen második tápot!
420W-os 5,25"-os másodlagos tápegység.
-
dara #2113 Legfeljebb az olcsó nem szinuszos kimenetű UPS miatt az aktív PFC-s táp nem fog megbízhatóan működni (vagy sehogy). -
#2112 Na megszületett a döntés, megvan rendelve a Chieftec táp.
Kösz mindent -
#2111 Tudom hogy nem a tápon kéne spórolni , de msot nincs pénzem a Chieftec-re :(((
FSP 350W ATX/EATX tápegység, 12cm (ATX-350PNF) OEM
Típus:
Tápegység - FSP
Teljesítmény:
350W
Gyártó:
FSP
Termék specifikáció:
Csatlakozók:
24 tűs ATX/EATX táp, 4 tűs táp
4 db 5,25", 1 db S-ATA, 2 db 3,5"
Jellemzők:
Magas hatékonyság
Alacsony zajszint, vibráció
Kimeneti túlfeszültség védelem
Rövidzárvédelem minden kimeneten
Beépített 12 cm-es hűtő
Kettős +12 V-os kimenet (+12V CPU,+12V I/O)
Vákuum-impregnált transformátor
100 ezer óra MTBF 25 C-on
100%-os tesztelt
Bemeneti biztosíték védelem
Aktív PFC ( Power Factor Correction ) áramkör
Főkapcsoló
Bemeneti feszültség: 115-230 VAC
BEmeneti frekvencia: 47 Hz-től 53 Hz-ig
Bemeneti jellemzők:
5 A maximum / 230 Vrms,50Hz
Minősítések: NEMKO, TUV, CSA, IEC, UL, CE
Ezek az FSP táp tulajdonságai , ezt fogom valszeg megvenni , 7000ezerbe kerül.2 év gari lesz rá.Megfelelő lesz a konfigomnak?
(A 300Wattos codegen is elbírja, ami kölcsönben van ,elégnek kellene lennie.) -
#2110 Tápban a legfontosabb a márka. Ha visszaolvasol találhatsz pár jónak tartott márkát. Részemről annyi, amit már számtalanszor elmondtam, Enermax v. Chieftec, de inkább Enermax.
Szünetmentesből csak az APC-t tudom javasolni. Kérdés, hogy mik az igények, milyen a hálózat, és mennyi pénzed van. Ami igazán jó, az a SmartUPS széria, de sajnos elég drága is. Így marad az otthoni kategória, de annak vannak kisebb hiányosságai, igaz az ára elég kedvező. UPS-t viszont használtan is lehet szerezni elég jó áron, ha megbízható a forrás (nem vág át szar akkumulátoros, vagy gyári hibás modellekkel). -
#2109 Tápot használtan semmi esetre sem vegyél!!!
Ha a táp folyamatosan a hálózatra van kötve, és a gépet csk kikapcsolod, de a tápot nem kapcsolod le a hálózatról, akkor előfordulhat, hogy kinyiródik szép lassan, mert a standby kör (akármennyire is hihetetlen) nem arra van tervezve, hogy az év 365 napjában folyamatosan működjön (Enermax kategóriának igaz nem probléma, de a gagyi tápokban pl. alulméretezik a hűtőfelületeket, a standby körre meg egyenesen szarnak, pedig ez inditja az egész tápot).
... én is a Chieftec-et javaslom. -
dara #2108 Járj utána melyik hány Ampert tud leadni 12V-on. Az erősebbet vedd meg. -
#2107 sztem Chieftec! -
#2106 Néztem a közeli számtech boltban tápot, jelenleg 2 versenyző van:
Chieftec GPS-350EB-101 A 350W ATX 2.0 tápegység
350W-os, ATX V2.0 20+4 pin (BTX), Passzív PFC, 12cm hűtő, hőfok szabályzós ventillátor, kapcsolós, ATX power (20+4 pin)/ 7 IDE(4 pin)/ 2 SATA (5 pin)/ 1 PCI(6 pin)/ 2 floppy (4 pin)/ 1 +12V (4 pin)
10000 Ft
vagy
FSP 350W ATX/EATX tápegység, 12cm (ATX-350PNF) OEM
350W-os ATX/EATX táp PFC-vel és 12cm-es csendes ventilátorral
7500 Ft
Hosszú távon melyik érné meg jobban?Azt még hozzá kell venni hogy a lent olvasható kongifomhoz valszeg hozzájön egy radeon x800GTO vagy egy geforce 6600Gt.ez lenne a felállás , melyiket érné meg jobban megvenni? -
izb #2105 Itt nézz körbe
tápok apró -
#2104 Hello!
Mondok valami röhelyeset:
A nyáron elég sokat megy a gép , de a táp eddig bírta. Most elmentünk a velencei-tóra 3 napra , kapcsolom be a gépet minden szuper. Namost kikapcsolás után a táp érdekes hangot adott és volt hogy visszakapcsolta a gépet.Furcsa.Este kinyomtam a tápot , másnap reggel már be se kapcsol. Kipurcant. Ti értitek ezt? Három nap pihenő után megdöglik egy táp?! egy 2 és fél éves MAxpower 300 Wattos volt. RIP.
Most ideiglenesen van nálam egy 300 Wattos Codegen , de ez csak netezésre jó.
Tudnátok mondani 10000 Ft-os határ alatt egy jó minőségű tápot?Max 400 Wattos legyen. -
#2103 hello!
nekem az aláírásomban olvasható a konfigurácio, és van egy 30 és 80 gb-os winchesterem, de van még 2 SATA hely is, és olyan tápot szeretnék ami ezt mind viszi..szal min 2 IDE vinyo, 2 SATA vinyo, 2 cd, vagy dvd..ill szeretnék szünetmentest is..tudtok vmi jo márkát mondani?? vagy fontos h márkás legyen?? várom az észrevételeket, tapasztalatokat!
előre is köszönöm! -
#2102 400-as eleg,de legyen markas -
Dévids #2101 hello
Milyen tápot kell vennem az alábbi géphez?
AMD Athlon 64 3200+
1GB Ram
Gigabyte Alaplap
videokártyát még nem vettem de úgy néz ki 6600GT lesz. -
#2100 Hmm, UPS téma:
Vettem egy 1000VA-es APC SmartUPS-t :)
Néhány hálózati zavarral kevesebb van. JAh, és ez az irodai széria, azaz szinuszos kimenetű :)