6979
Melyik tápot?
-
#1979 vegyél 2-t
akkor elég lesz -
dara #1978 Bőven elég. -
Richard90 #1977 ja és szerintetek ez a táő jó minőségú? :Thermaltake 470W tápegység W0089RE PFC -
Richard90 #1976 Szerintetek az akábbi konfighoz elég ez a táp? :Chieftec 420W tápegység aktív PFC dupla ventillátor 24pin
És akkor a konfig: Asus A8N-SLI PREMIUM, AMD Athlon 64 3700+ 2200MHz/200MHz 1Mb Socket 939, Asus GeForce 7900GT 256 MB TV DVI PCIExpress, Zalman CNPS7000B-CU, két vinyó (20gb maxtor és 160gb maxtor sata), és egy LG DVD író
a válaszokat előre is köszönöm
(ui.: ha mégsem lenne elég ,akkor milyen tápot ajánlotok) -
#1975 Cirka 20e forintba a Chieftec-em került négy éve. :)
Egyébként 20e forint körül már lehet venni 500W-os FSP tápokat. -
dara #1974 Azoknak a tápoknak semmi köze sem volt a Delta-hoz! Mindegyik Sirtec gyártmányú volt. Főleg, hogy csak a 410-essel voltak/vannak komoly problémák. Ezek viszont legalább nem viszik magukkal a fél/egész gépet, mint a Vargánya, Csodagány, JeNCi és egyéb hulladékok.
Chieftecnél a típusjel utal a forrásra:
GPS - Delta
HPC, ATX - Sirtec (a tévhittel ellentétben ezek is kitűnő minőségűek, csak a fent említett szériákval volt baj)
ENH - Enhance
A mostanában megjelent CFT típusjelű tápok Sirtec vagy Delta belűek. A PH!-s táptesztekben mindig megemlítik, hogy honnan is származik a táp valójában.
Egy kis érdekesség a valódi fogyasztásról: Mért értékek.
Itt is érdemes szétnézni. Az egyetlen oldal a neten, ahol műterheléssel elég részletesen meg szokták vizsgálni a tápok valódi képességeit. -
dara #1973 500W körüli Chieftek (Delta belű) nem sokkal kerül többe 20k-nál. -
#1972 nem a fenet nem jelentos a hatasa...de ha te jobban tudod akkor grat hozza -
balu666 #1971 Be is számították kemény 6 ropiért -
balu666 #1970 2005 februárjában vásároltam a Chieftek-ket, baja nem volt, csak nem bírta a el a gépet... -
Inquisitor #1969 Thermaltake-ből van valami 0009-re végződő 500W-os típús, az olyan 15e körül megkapható, de mindenki azt mondja, hogy a Chieftec 420-as kétventise erősebb, és ólcsóbb. -
Inquisitor #1968 A 360-as és 410W-os 12cm-es Chief tápok jó része a hibás Delta tápokból került ki, ha 2005 nyár elött készült, akkor szinte biztos. Ezeknél igen nagy volt az elhalálózási arány. (Ráadásul ugyanezen modelleket lehetett kapni Coolink köntösben is!) -
balu666 #1967 Igen, mióta benne van az új semmi hiba nincsen szerencsére a géppel. (lekopogom) -
izb #1966 sli rendszere van.
valszeg ez megadta a kegyelemdöfést a chieftecknek. -
#1965 és a táp volt a hiba oka? -
#1964 :D
nem mondtam hogy hülye vagy :)
500W-os táp szerintem nem 20k
vagy igen?
ha most veszel vmit, amit nem használsz ki
ad 1. áll benne a pénzed, halott tőke
ad 2. miután elkezdted használni, felét éri
utolsó mondatodban is iagazad van
sőt, tudomásom szerint egy 2002-es codegen nem ugyanaz a minőség mint egy mostani -
balu666 #1963 Telljesen egytértek veled, de nekem a régi Chieftek 410w-os a jelenlegi gépemet már nem bírta el, folyton kifagyott, volt, hogy el sem indult....
Szerintem tápot nem évente cserél az ember (jó esetben), ezért bizony érdemes előrelátónak lenni. -
#1962 most akkor megkérdezem megint: minek költesz MOST arra pénzt, amit majd évek múlva akarsz használni? ennyi energiával el is égethetnéd a pénzed
Négy éve vettem egy 420W-os Chieftec tápegységet, ami akkor túlzásnak tünt, de még legalább egy-két évig ki fog feltehetően szolgálni. Szerintem inkább megéri 1x kifizetni 20.000 forintot egy olyan eszközért, ami aztán 5-6 évig jól szolgál, mint két-három évente 8-10.000 forintos eszközöket venni, amik lehet, hogy cserben hagynak. De biztos én vagyok a hülye, és inkább el kéne égetnem a pénzem...
...Codegen! (mindenki gyorsan vessen magára vmilyen gonoszt űző jelet) 300W-os táp és nem két hónapig, hanem majdnem 3 évig
Nekem egy Codegen 300W-os tápegység anno cirka 70.000 forintos kárt okozott (plusz két hétig nem volt gépem, ami nehezen fejezhető ki anyagi szinten), mivel a fél gépemet elvitte, mindezt az első bekapcsoláskor, tehát nulla percig volt működőképes. Egy ismerősnek az egész gépét leégette egy másik Codegen fél év után. Vannak a topikban olyanok, akik szakmaszerűen foglalkoztak a kereskedelemmel, ők valószínűleg sokkal több esettel találkoztak...
Ha már rászán valaki egy gépre cirka 200 ezer forintot, akkor miért kockáztatja ezt egy gyenge minőségű tápegységgel? Kifizet egy jó tápért 20-30.000 forintot, és az akár két-három gépcserét is kiszolgálhat... -
#1961 Akkor mesélek valamit, mert látom a tépfetisiszták (bocsánat én ennek látom itt egyeseket, egyébként szvsz ez a tápfetisizmus nagyszerüen érzékelhető az offline játékújságok hardver tanácsadó rovataiban) megjelentek itt is, naszal a következő:
volt nekem egy abit alaplapom, KD7R (vagyis raid) 2000+ AMD Athlon XP, mindemellett 3 vinyó 1 DVD olvasó 1 dvd író, egy 4200-as ASUS gef4-es, hálókártya, hangkártya, és mindezt ellátta egy Codegen! (mindenki gyorsan vessen magára vmilyen gonoszt űző jelet) 300W-os táp
és nem két hónapig, hanem majdnem 3 évig
egyszerüen nem tudom felfogni, miért tépelődtök azon, hogy 500-as táp
és miért nem mondjuk 1000-es? az biztos elég lesz pár évre, előreláthatólag
ja és a tápnak most sincs semmi baja, az alaplap avult el, nomeg a grafkártya és akkor már lecseréltem az egész configot
ja és hogy sznobok le ne szóljanak, most egy Neo HE-m 430W-os :) -
#1960 most akkor megkérdezem megint: minek költesz MOST arra pénzt, amit majd évek múlva akarsz használni? ennyi energiával el is égethetnéd a pénzed -
SoS zolesz #1959 Nos igen írtam is hogy késöbb egy 7900gt-vel egyenértékű (nem teljesítményben hanem pl árban) Dx 10-es kártyát tervezek és akkor benn maradna a régi kártya esetleg ppu-ként majd meglátjuk mit hoz a jövő. Vinyóból is 3 lessz 2dvd író meg egy előlapi panel szóval legyen az 500-as! -
#1958 Két éve még azt mondtam volna, hogy elég a 400 Watt. Most inkább azt mondom, hogy legyen 500W-os. Indok pedig az, hogy egy-két éven belül úgyis bekerül a videókari melé egy másik kártya (másik videókari, vagy dedikált fizikai gyorsítókártya), és jobb felkészülni ezek nagy fogyasztására. Tápot nem egy-két évre vesz általában az ember... -
#1957 Bőven jó a 400W.
Enermaxban bőven jó. -
dara #1956 És az a 89 vagy 65W szerinted megfektet akár egy 400W-os tápot? Egyáltalán nem.
Ami miatt 500W kellhet neki az a két nagy fogyasztású VGA. Bár a 7600GT fogyasztása nem éppen nevezhető egetverőnek. -
dara #1955 Nem jelentős a hatása. Még a szintetikus tesztek sem nagyon tudják kimutatni. -
#1954 nem szamit az L2?
Lol
vicces vagy -
#1953 500-as kell neki
nezd csak a procijat h milyet is akar -
dara #1952 Ha két VGA-t és sok HDD-t ODD-t használsz, vagy ezt tervezed, akkor inkább 500W-os. -
SoS zolesz #1951 Rendicsek köszi! Azt hiszem akkor 500-es lessz és akkor a 4200+-ost választom ha az L2 nem számít! (Sőt lehet hogy a 3800+ jobb lenne mert azt a 200 MHz-et tuningal seperc alatt behozom és akkor az már 4200+-os :) ) -
Inquisitor #1950 Hivatalosan az ATI tervez ilyet, nemhivatalosan az NVidia is támogatja, hivatalosan NVidiánál ehhez SLI kell. Szerény véleményem szerint jobb lenne az 500-as táp, de nem vagyok szakértő. -
SoS zolesz #1949 Hello!
Lenne egy kérdésem! Ilyen géphez:
-ABIT KN8 SLI
-AMD 4400+ (vagy 4200+ majd meglátjuk)
-250-es NCQ-s vinyó + 2X 120 Gb PATA
-2 DVD író
-Gef 7600 GT (késöbb lecserélem majd egy dx-10-es 8900gt vagy akármire )
-hangkrya
-tvkártya
-2 neonos venti
Szóval ehez a konfighoz elég egy Enermax liberty 400-as vagy inkább a liberty 500-as tápot vegyek?
sli-t nem fogok használni de azt hallottam a régi dx9-es vidkarit lehet majd ppu-nak használni!
mert ez jónak tűnik! Erről mit hallottatok?
A választ előre is köszi! -
#1948 Egy tápot gépházon kívülre tenni árnyékolási és érintésvédelmni szempontból sem fasza. Ugyanis az elektromos hálózat földelése a tápegység burkolatán keresztül kapcsolódik a többnyire fém gépházhoz. Igaz, ha a tápot kiveszi az ember a gépből, akkor érintésvédelmi probléma sincsen, mert 230V nem lesz a házon belül.
De azért nem arra vannak azok tervezve, hogy a házon kívül lógjanak egy 2centi vastag kábelkorbácson... -
#1947 Nállam amúgy azok a dolgok számítanak külsőnek, amiknek olyan a borítása, hogy magában az asztalon vagy a földön, vagy ahova tenni kell jól mutat. Már most egy szürke valami amiból szines kábelek jönnek ki az éppen eléggé dizájnos, de nem mutat valami jól, ergo én a PC-s tápokat inkább belső tápnak titulálom. -
dara #1946 Az nem rendeltetés szerű használat volt. A külső tápok tipikusan sokkal jobban védett tokozásúak, mint egy PC-s táp. -
#1945 :D
nekem volt anno mukodo gepem az asztalon is haz nelkul :D -
#1944 Végülis semmit - csak le kell venned a géped oldalát, kicsavarozni a tápot rögzítő csavarokat, és ennyi. :D
Igaz kurta hülyén néz ki, de akkor is elérted, hogy végre külső tápod legyen a PC-dben... :D -
#1943 hadde nem
mukodik ugy is ha nincs beepitve, illetve semmit nem kell szetbontani ahhoz, hogy kiszedhesd -
#1942 Mért? Ha valmi nincs ívhegesztővel felfogatva, csak csavarozva, akkor az már nincs is beépítve? :D:D:D -
#1941 na ja :) de egy pc-s táp végül is micsoda? nem igazi belső táp, hiszen akár a házon kivül is lehet, nincsen fixen beépítve abba -
#1940 belső ami be van építve, külső ami nincs :)