6979
Melyik tápot?
  • Punker
    1800GTO fogyasztásáról lövésem sincs+ ha később bővít a 400-as még akkor is elég lehet, Enermax-ot nem monodm mert az tuti nem jön ki 10k-ból.
  • dara
    Gyakorlatilag is elég még a 400-as Chieftec, sőt a 360-as minőségi (pl FSP, Seasonic, Chieftec, Enermax) tápok is
  • Punker
    olcsót ne vegyél mert az mind sz@r! 420-as chieftec 10k körül elméletielg elég.
  • Dévids
    hello
    Ehez a géphez milyen táp kell?
    AMD Athlon 64 3800+
    2 GB ram
    Gigabyte alaplap
    His Radeon X1800GTO
    1 dvd író/olvasó
    160 GB-os Samsung vinyó
    Lehetőleg valami olcsóbb legyen de ne a legrosszabb.

• dara
    Nem. Vegyél minimum Chieftec GPS400AA-t.
  • GyPeter
    Coolink COOL AP400X szerintetek ez jó táp?
  • izb
    belemegy.a csatik meg biztos jók lesznek, lévén lefelé kompatibilisek a régebbi lapokkal.
    ez a prociról fogja elszívni a hőt.baba kis megoldás
  • Saddalim #2172
    egy fsp bluestorm 500w-os az méretben meg tűszámban bemegy egy asus a7v600-x lapba és egy aerocool s202-es házba? (nemtom hogy ugyanakkorák-e a tápok)
    meg most egy coolink ap-400x 400w-os van benne, annak hátul van a ventije, de ahogy ezt elnézem, ennek valahogy vagy alul vagy felül...
  • izb
    chieftec alá ne add ez a lényeg..........

viszont amit alább felsoroltál mind ez alatt van jóval..

• CSOCSO
    nekem ilyen van.. csak sima szurke es nem atlatszo:

• Punker
    elöször 1 árkategóriát kéne belőni :)
  • MasterJay
    Punker-t kérdezd meg Ő tud neked ajánlani. Azt már most mondom, hogy biztos Enermax-ot fog mondani. Így már te is el tudsz szörfölni az oldalukra.
  • dara
    Egyiket sem, mind hulladék.
  • zsoleer
    hello ti meilyket vennétek meg
    Ultra Power SS-T400PP 400W tápegység PFC, 20pin / 24pin
    Eurocase 400W tápegység Super Silent 12cm ventillátor
    Codegen 400W P4 PFC ATX
    Colors 420W P4 ATX
    köszi
  • izb
    igy legyen:)
  • zolo
    Mindegy, mostmár nem tok vele semmit se csinálni, működni fog 3 évig, tudom :)
  • izb
    az a gép amiben nekem elszállt egy sima semmi extra gép volt.olyan irodai masinára gondolj.
  • zolo
    Annyira nem értek tápokhoz , de nincs semmi extra a gépemben , ami meg fogja izzasztani.Egy winyó,Fdd meg 2 optikai meghajtó, amiket amúgy is ritkán használok.Most megcsináltam elosztóval és minden este le fogom kapcsolni áramról a gépet, hogy így is tovább éljen.Az előző táp érdekes körülmények között halálozott el, de erről bővebben a 2104-es hozzászólásban.Szerencsére semmit se ragadott magával a gépből.
  • EmThor
    nekem is fps blue storm 500w van, nagyon jó! tessék megvenni!
  • izb
    Ilyen elszállás szempontjából nagyon gázos ez a táp tipus.
    nekem egy 400-as vitte gajra az alapot úgy hogy szünetmentes és feszültség védő volt elé kötve.
  • dara
    Ha azt a 12V-ot egy darab 12V-os ágon adja le, akkor meglehetősen hurka "500W-os" táp. A Chieftec HPC420 régi változata ad le 19A-t az egy 12V-os ágán. A QTec egyébként is a kerülendő tápok közé tartozik.

Dobtál volna rá inkább 2k-t és vettél volna egy új Chieftec GPS400AA-t. Az gyanítom nagyobb teljesítmény leadására képes, mint ez az "500W"-os micsoda.

Kérdés mennyit bír a táp. A másik és fontosabb kérdés, hogy esetleges hiba esetén viszi-e magával a fél, netán egész gépet. Aztán a 2k spórolásból lesz vagy 100k kár.
  • izb
    hát az az 500w ebben az esetben max 350w.sajnos.
    nem egy rossz táp,de nem egy chieftek oder fps...
  • zolo
    Végülis se fsp, se chieftec táp nem lett, így lett 8000-ért egy 500 wattos Qtec big fan.12 centis venti, 18A +12volton.Bírni fog annyit mint az előző tápom?Maxpower 300 wattos volt és 2 és fél után ment el az örök bitmezőkre.

Mi a vélemény a tápról?
  • Saddalim #2156
    jólvan. kösz :D
  • dara
    Határozottan igen.
  • Saddalim #2154
    öö ezt vegyem igennek? :P
  • dara
    És még nem vetted meg?
  • Saddalim #2152
    akkor gondolom ez is
    FSP 500w blue storm
  • dara
    Kiváló.
  • dara
    Csöbörből vödörbe. Vettél volna inkább egy minőségi 400-450W-os tápot.
  • Punker
    életbe nem hallottam róla :)
  • jagie
    Vettem egy Lc power 550W-os tápot. Egy codegan 400 W-os tápot cseréltem le, mit szóltok hozzá, milyen a táp?
  • Saddalim #2147
    fsp milyen?
  • DanyyX
    Itt különbséget kell tenni a tápra ráírt, illetve a tényleges teljesítmény között. Egy 350W-os mondjuk codegen biztos nem lesz elég, mert az valójában kb. fele akkora teljesítményt ad le, mint ami rá van írva, ellenben pl. egy Enermax-al.
  • dara
    Márkanév.
  • Csaba
    Lehet, hogy igazad van.
    Viszont akkor miért van az, hogy kb. 1 árban vannak a Chieftec tápokkal?
    Pl. az enyémet 1,5 éve 11ezerért vettem, és most ugyanennyiért látok 400 wattosat. A Chieftec is hasonló árban van. 12 ezer a 450 wattos.
    Szóval ha olyan szar, akkor miért ilyen drága? De azt sem mondhatom, hogy átvágtak volna vele, mert jól működik, nincs újraindulás soha (ezt a régi noname Mercury tápomról nem mondhattam el, az sokszor újraindult...)
    Mondjuk az említett példád azért sántít kicsit, mert ha belepakolsz a gépedbe egy 7900 gt videokarit meg 4 winyót meg mindenféle kacatot, akkor 350 wattos tápegység kevés lesz függetlenül attól, hogy milyen márka... Vagy nem?
  • dara
    Az alulméretezettség nem a tiédhez hasonló teljesítményű (~150-170W) gépeknél látványos. Amikor mondjuk CF-ben használsz X1600XT-ket, van vagy 3-4 HDD és 3-4 ODD a gépben, akkor bizony elég komolyan terheled, ott bizony elbizonytalanodnak a Coolink tápok.

Emellett a Coolink-ek megbízhatósága sem éppen világverő, a 450W felettiek között vannak a jobbfajták, a többi nem az igazi.
  • Csaba
    Hmm. Azért nem mindenkinél muzsikál olyan szarul a Coolink táp. Nekem a 350 wattos simán elviszi a 3ghz-es prescottot meg a 6600gt-t 1 winyóval, 1 floppy drive-al, 1 cd olvasóval, 1 cd íróval és 1 dvd íróval.
    Szóval nem hinném, hogy alulméretezett lenne.
  • EmThor
    köszike
  • dara
    A különféle oldalakon található fogyasztáskalkulátorokat felejtsd el, semmire sem valóak. Legfeljebb arra, hogy minnél nagyobb tápot vetessen meg veled a gyártó. A Coolink tápod a kerülendők közé tartozik, alulméretezett.