6979
Melyik tápot?
  • Mike
    szerintetek mi számít külső és mi belső tápnak?
  • Arti
    Na ja az ördög mindíg meglapul a gépezetben :D
  • Inquisitor
    Azért nem írt 100%-ot :)
  • DanyyX
    Gyári hiba mindenhol előfordulhat.
  • Arti
    Egy Chieftekben 99%ban nem lehet csalódni :D
  • Lazarus
    Thx, Chieftec lett. Eleinte kicsit féltem hogy rámsóznak valami vacakot (semmitmondó doboz, made in china felirattal). De a tartalma meggyőzött :)
  • Inquisitor
    Nem az. Lególcsobb ház 5500-6000FT, 200W-os noname mATX táppal meg 12-13e. :(
  • NeoMaN
    Házzal együtt lehet, hogy olcsóbb... :)))
  • Inquisitor
    Impossible Mission: Kéne nekem ÓLCSÓN MicroATX tápegység, ami 300/350W legalább.
    Mivel a 200/250W se ólcsó, gondolom nem egyszerű eset. :)
  • Inquisitor
    Chieftek.
  • DanyyX
    Chieftec.
  • Punker
    CHIEFTEC
  • TomBond
    Szerintem a CHIEFTEC!
  • Lazarus
    Szarozik a mostani mercury tápom, szal úgydöntöttem ideje venni egy igazi tápot:

Márka: COOLINK
    Típus: COOLCP5012P
    Info: Csendes hõszabályzott 12 cm-es ventilátor. Teljesítmény:500W. Túlfesz-, túláram-, rövidzár-, tulterhelés-védelem. SATA csatl, Passzív PFC.
    Link: http://www.coolink.com
    Garancia: 3 év
    Nettó ár: 10,850 Ft
    Bruttó ár: 13,020 Ft

vagy

Márka: CHIEFTEC
    Típus: GPS450AA 450W
    Info: 12cm 450W ATX Aktív PFC, 1 ventilátor, CE, TÜV
    Link: http://www.chiefte.com
    Garancia: 1 év
    Nettó ár: 10,350 Ft
    Bruttó ár: 12,420 Ft

Melyik legyen?
  • dara
    12V-on mindenképpen, márpedig a mai PC-k 90%ban arról vesznek fel teljesítményt.

• Inquisitor
    Ilyen árban kapsz 400, 420, 450-es Chieftek tápokat. (Ha jól tudom ezek közül a logika ellenében a kétventis 420-as a legerősebb.)
    Meg talán Thermaltake tápokból 450-500W közöttieket?
  • Tápérték
    Sziasztok!

Intel P4HT (Northwood) 3 GHz, 1GB DualDDR ram, 2 HDD, 1 CD/DVD combo, +2-3 hűtő ventihez milyen és mekkora tápot ajánlanátok, amivel stabilan menne és megbízható?

Jelenleg a gyári 300 W-os táppal megy. Egy ideje rászokott a gépem arra, hogy néha kattan egyet a táp és újraindul a gép. Én a tápra gyanakszom.

Árban 15e HUF-nál nemigazán szeretnék többet rászánni (max 17e HUF).

Előre is köszönöm a segítséget
    Balázs
  • dara
    10k környékén már jó minőségű 400W-ost is lehet kapni (pl Chieftec GPS400AA).
  • Marcell
    Adott egy szamitogep, amit elsosorban irodai dolgokra hasznalnak es filmet neznek rajta. Eddig egy 300W-os tap dolgozott benne, de megadta magat.
    Ti milyen tapot ajanlotok erre az egyszeru konfigra? 300W boven eleg (volt).
    Kb. 10.000Ft-bol ki kellene jonni es nem kell, hogy szelsoseges terheleseket is birjon (nincs benne ipari-aram szuksegletu csucsszuper videokartya, meg 2-3 merevlemez!). A megbizhatosag es a csendesseg viszont fontos!

En Coolink AP-350X-et gondoltam bele (6000Ft korul), de ilyet mar nem gyartanak (csak 400W folottieket), igy max. valami elfekvo raktarkeszleten lehet raakadni. Ha lehet...
  • Guer
    add el
    vegyél másikat...
  • Zsolt01
    Sziasztok.

Van egy jó kis problémám:
    Abit Nf7-S2G -m van. vettem egy Hiper 480 w -os Tápot és nem megy vele !
    (erről már régebben is írtam)

Na most úgy néz ki, hogy ezzel az alaplap tipussal nem megy ! Havernak ugyan ilyene van mint nekem és nála se megy !

A boltba visszavíve: másik alaplapoknál megy !

Na most ilyenkor mivan ? (boltos nem venné vissza, mivil jó nála)
    Valaki tudja a Magyarországi Hiper Táp forgalmazó címét, vagy erről hol tudnák érdeklődni ! Vagy tudtok megoldást ?
    Tanácsot kérnék, előre is löszönöm !
  • Arti
    Hát én mondjuk max FSP-t tudom ajánlani Blue Storm-okat, de azokból csak 400 vagy 500-as van. A 400-as 15, az 500-as 17 körül van. De a Chieftec is jó.
  • bertino
    450es Chieftec tápnál van jobb az árakegóriájában(15k), meg tudná valaki mondani ?
    Coolinket láttam még 13.5k-ért, de inkább a Chieftec-re hajol az őszintét megvallva...
    és még Asust is 14.6k-ért
  • zolo
    Az igaz.
    Csak az alaplap és a proci nem fogyaszt többet mint a mostani?
  • Inquisitor
    Elvileg a GF7 széria kevesebbet eszik a GF6 szériánál, ezért ha tényleg elment a GT a gépedben, akkor ez is el fog menni.
  • zolo
    Hali!
    Szerintetek ehhez a géphez elég lesz a 300Wattos Maxpower tápom?:
    Asus A8NE-FM
    AMD Athlon 3000+ s939
    Avixe 7600Gs
    1 HDD
    1 Cd-rom+1 Cd/DVD combo

A mostani konfigom alant olvasható,amihez elég volt a táp,és beletettem egy 6600gt-t is és azzal se volt gond.
    Ph!-n láttam hogy a vid.kártya sli-ben meg az Asus lap-ot elbírja lehet egy 300-as táp,mert 200-at se fogyasztott a konfig.
  • kacsa1982
    nem hiszem el nekem is szar a tápom:(:(:(
  • Gabesz amd64
  • balu666
    Mondjuk lehet hogy megéri, karácsonykor úgyis szeretnék egy új alaplapot+proci+memória párosítást a montani helyett, mert ami most van, az biztosan nem fogja kiszolgálni ezt a két karit ( P4.3.0, 1 GbDDR,az alaplap viszont gáz, Asus p5gd1 pro, nem lehet már nagyon fejleszteni, ezért lesz majd a csere
  • Punker
    noisetaker az a drágább verzió sima 565-ös szerintme elég nekem az van
  • balu666
    Na, kidobta a tápot: Enermax Noisetaker II 600W SLI

Azért ez sem gyenge a maga 30 rugójával...
  • balu666
    Köszi szépen, tépek is
  • Punker
    át akartak verni, 500 körüli táp már elég lehet, enermax oldalon van watt kalkulátor bepipálod miből hány van a gépben és a max teljesítmény tmegmondja.
  • balu666
    Valahol egy 680W-at ajánlottak, kemény 48 ropiért, az egy kicsit túlzás nem?
  • balu666
    ok, és szerinted mekkora lenne az ideális?
  • Punker
    pl enermax is csinál SLI-s tápokat dupla 6-os kábellel (legtöbb tápon nincs csak 1)
  • balu666
    Sziasztok!

Szeretnék konkrét típusra és telljesítményre tápot kérni 2db msi nx7800gtx-hez.
    Van esetleg ami kifejezetten az sli-hez van legyártva?
    Nekem egy 450W Chieftec-kem van, de most, hogy hozzájutottam még egy ilyen karihoz, szerintem karcsú lesz.

köszi...
  • DanyyX
    a lábkiosztás, ha jól tudom kompatibilis, tehát a 24pólusú csatiba gond nélkül be tudod dugni a 20pólusút, és a vezetékek is azonasak. Értelemszerűen, ha különbözne a lábkiosztás, akkor nem lehetne beledugni, mert abból szép látványos kékes füst és jellegzetes szag keletkezne
  • DanyyX
    Annyit megjegyeznék azért, hogy az védőföld.
    Nem valószínű, hogy attól nem indul el. Egy próbát esetleg megér.
    A Technics erősítőd pedig a földhurok miatt búg.
    Az erősítő is földelt, és a számítógép is, valamint mind a két készülékben össze van kötve a jelföld a védőfölddel. Ilyenkor tényleg az a megoldás, hogy vagy valamelyik készülék védőföldjét szakítjuk meg (de nagyon nem javasolt!) vagy megszüntetjük a jelföld és a védőföld összekötését. Ez viszont buherálással jár...

Én mindenesetre erősen javaslom, hogy az erősítő védőföldjét szakítsd meg a számítógép helyett! Az sem szabályos, de ha valami, akkor a számítógép nem szereti, hogy nicns leföldelve.

A táppal kapcsolatban lehet, hogy csak egy gyári hibás tápot fogtál ki. Ez a márka nem a legjobb fajta... sőt

Nah, első körben nagyjából ennyi. Sztem egész gépet vidd be a boltba, táppal együtt és bízd rájuk, ha a táp hibás, akkor meg cseréljék ki, vagy adják vissza a pénzt, és vegyél normálisabbat [Enermax, Chieftec, FSP, Tagan...]
  • Guer
    thx