Temple of Elemental Evil

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nemelyiket haza is kell kiserni, csak aztan megy el.
Ahogy a baratnodet. Beszelj vele (TALK)
a sisakoknak, kesztyuknek, csizmaknak van valami ertelmuk?
mert nem adnak plusz act. Akkor minek vegyem fel belolluk a sokkal nehezebbet ha a bor is megteszi???

May the force serve you well!

cikasz
hi all.
ezt találtam nemtom érdekel e valakit...
Javasolnám, ha valaki arról mesél, hogy patch-eltel játszik az ossza meg a többiekkel a forrást is 😊

Circle of Eight Mod Pack 1.1.0 released 10-15-2003
Update by: Michael Wolf
The Circle of Eight has released another fan fix for ToEE. Here's a list of the new features/fixes:

Portrait Wizard v0.20
Toshi's Katana Mod v1.0
Mona's Orb Quest Fix
Brothel Dialogue/Mona Quest Fixes
Burning Hands is now an Evocation spell (as opposed to Transmutation previously)
Item Crafting - Spells which require Fox's Cunning now function as they should
The Blacksmith has a 75% chance of selling a Full Helm and a Katana
New graphics for Chris Woods' Ioun Stones
Sorcerers now start with red clothes as opposed to green. There's nowhere in the game where you can purchase it and it look better than the other two. This will be changed when someone figured out how to implement it into the Tailor's store inventory.
Items Renamed Pirate Hat is now called a Bicorne
Asian Hat is now called a Coolie Hat
Metamagic Fix
Fogless Towns
You can find a full description of those new features/fixes and a list of mirrors here:
http://www.co8.org/forum/showthread.php?s=&threadid=470

http://www.akciofigura.hu

[Jakuza]
Igy igaz. Egyetertek veled.
Eloszor is minden nagyhatalmu varazslonak tudni illik megallapitania, hogy milyen varazslattal, magiaval buvoltek meg egy targyat. Eleg erdekesnek tartom azt, hogy penzbe kerul a semmi. Egy Identity varazslat 100GP es kiirja a targy nevet es slussz. Azert tartom ezt kevesnek, mert egy szimpla tokfej harcos aki mar eleg tapasztalt, elerakott 10 kardbol kitudna valasztani a legmegfelelobbet. Pl elesebb e a tobbinel, konnyebb e, a sulyelosztasa jo e. Itt meg egy varazslo azt varazslattal , penzkidobassal se tudja megallapitani, ami eleg vicces.
Szoval ez ennek a jateknak nagyon nagy hibaja.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

dzsonesz
szasztok!
Nya tulestem a game-n.Na szal elég jó kis game volt pár dologtol eltekintve....
pl.:1.nem tom valahol olvastam,hogy olyan hosszú a game mint a bg2, na ez enyhe tulzás, ugyanis többféleképpen végig lehet nyomni a gyorsabb megoldás hogy csak a végén teszed be a lábad a templomba akkor is csak azért h leverd a födémont, aki mit ne mondjak elég béna... Másik elégnagyproblemem az volt, amin kicsit fel is basztam az agyam,hogy 10-es lvl a max,na ez egy kvára elcseszett dolog
nem tudtam kiprobálni a whirlwind skillt palámmal mert már nem tudtam szintet lépni,na mind lényeg a lényeg nem volt rosz a game.

Dzsoni a Jállat Bungee jumping is like getting a blowjob from a granny, it feels great but for christ sake dont look down! Cradle of Filth, minden mennyisegben

PetruZ
Ilyen téren kedvencem a NetHack. 😊
PetruZ
Ez ráadásul nem csak "mondás", hanem szabály. 😊

Egyébként tudomásom szerint egyszerû anyagi okokból nem kerültek a játékba a részletesebb leírások: a kiadó ki akarta adni a játékot, a készítõk meg még nem rakták bele ezeket a leírásokat és a kiadó nyert... Majd talán vmi patch-ben benne lesznek.
ollie
Egyet értek veled. Ami azt illeti, messze nem mindegyik CRPG ad meg minden infót a varázstárgyakról, fõleg nem a töltetek számáról.

ja es meg a tujandonsagaidat sem lehet oszehasonlitani a targyat hasznalva es nem hasznalva mert qurva elbasztak a kezelofeluletet, NVMben, Diabloban, Baldusrgateban meg tudtak csinali.

de itt van egy kibaszott varazslat az identyfi item, aminek az a funkcioja hogy megmondja hogy a tragy mire valao. Es meg 100 aranyba is kerul !!! ugyanannyi mintah mas azonositana, ez is hulyeseg. De nem azonositja a targyat!!! jo kiirja a nevet, puff nagy kaland! Igy felesleges ez a varazslat.
Azt nem hiszem el, hogy ha letrehoznak egy kibaszott objektumot lekodoljak nem tudnak neki meg 1 string tulajdonsagot csinalni amibe beleirjak, hogy mit is csinal.
Modjuk arra jo, hogy igy nem tudunk reklamani, hogy nem azt csinalja ami oda van irva 😛

PetruZ
Igen, általában nagyjából így mûködik. De hát ez végülis logikus is, egy pnp játék valóságában a karakter nem statisztikák tömkelege, hanem csak szimplán "erõs és ügyes, jó harcospalánta", vagy "gyenge, de okos és ért a mágiához". Egy varázskard sem "+2-es vorpal", hanem "hõ, nézd csak, jobban forgatom, mint azt az elõzõ rozsdás vackot, meg idõnként csak úgy levágja az orkok fejét". Persze egy mesélésen belül megállapodás és szokás kérdése, hogy meddig megy el a DM a játékvalóság kezelésében és mettõl kezd el statisztikákat mondani. A statisztikák különben is csak az adott rendszerre és legtöbbször csak az adott világra érvényesek, máshol semmit sem jelentenek.
Hogy hogyan lehet ezeket kitapasztalni? Hát... jó mesélõ kell hozzá, aki képes fejben tartani minden apróságot. Ismerek olyan mesélõt, akinél nincs is karakterlap, a játékosok nem látnak belõle semmit, csak a mesélõ elbeszélése alapján lehet fogalmuk a karakterük fejlõdésérõl. Idõvel persze a játékos rájön a közelítõ értékekre, de végülis ezt jelképezi a karaktere által szerzett tapasztalat is. A tapasztalat nem csak harci lehet, hanem bármi. Van olyan játék (pl. Earthdawn), ahol a varázstárgyaknak több tulajdonsága is lehet és ezek eléréséhez egyre több és több tapasztalatot kell szerezni. De nem szimpla gyilkolással! Pl. egy kardról meg kell tudni, ki készítette, mikor, milyen alkalomból, milyen legendás tetteket hajtottak végre vele, stb. És ezek az információk segítenek megismerni a kardot, segítenek eggyéválni vele, így lassan rájössz, milyen belsõ hatalmai vannak.

Kb. ennyit lehet elmondani errõl, szóval én ezért nem érzem hibának, ha egy crpg-bõl hiányoznak a statisztikák. Szvsz elég uncsi, ha rögtön tudod, mit találtál. Így legalább van valami érdekesség is a dologban. Pl. eldobjam a mostani sisakomat, vagy használjam ezt az újat, amit most találtam? Vajon vannak mágikus értékei, vagy csupán egy csicsás vacak? És vajon nem átkozott-e, ha felveszem, nem negatív dolgokat tesz-e velem és le tudom majd-e venni? Estébé... Nincs semmi izgalom mágikus tárgyakat halomba dobálni és Diablo-s módon öltözködni a tükör elõtt, hogy vajon ezzel leszek-e hatékonyabb, vagy azzal...

Remélem, érthetõ voltam. 😊
Azért nem ir róla semmit, mert a többszáz varázscucc jellemzés idõhiány miatt kimaradt a játékból. Szar ügy,mondhatni😊
"De a patch majd javitja!"
Hát nekem ez abszolút nem tetszik. Azért identify-olom, hogy megtudjak róla valamit, nem azért, hogy elb..szak egy varázslatot!
PetruZ
Szvsz ezzel is közelíteni akar a valós p&p játékhoz: ott sem tudod, mennyi tölteted van még és a varázstárgyakról sem tudsz semmit, hanem tapasztald ki. Szvsz így van ez jól.
Sehogy az csak ott csücsül,de mindegyikért más-más bonust kapsz, ottvan a manualban ,hogy miket.
[Jakuza]
A familiarist , hogyan lehet hasznalni ?
Megidezem , erre az inventoryban jelenik meg.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

nekem nagyon nem tetszik hogy a toltetes varazstargyaknak nem mutatja hogy mennyi toltete van 😞
nem lehet oket ujatolteni?
meg az is szar, hogy hiaba azonositod a varazstargyat nem irja ki, hogy mire jo ez teljesen kesz!!!

na, tegnap este felraktam a Circle patch-er, amit alant is írtak.
mostmár 2 patch-el megy a ToEE. remélem nem okoz gondot a késõbbiekben. más is használja így a gammát??

Toughtful
Ha nincs idõd végigjátszani, kiheréled? Érdekes hozzáállás.

\"Há itt tütül a ott tütüla nem máté, polgár mester jenőé, teccikérteni!\"

Tudom, hogy szentségtörés és tilos lenne, de saknos nincs idõm végigjátszani a gamét. Ezért kérdem, hogy nem tud valaki valamilyen trainert vagy chet-et a játékhoz, de a moneytrainer és a parancsikonba való beíráson kívül.

Elõre is köszi

Szevasztok

\"... Ha mindig kék az ég, ha mindig zöld a fű, ha nincsenek problémák, de mindenki tetű! ...

ollie
hivatalos?

ollie
vááááááááááá

Toughtful
Vagy

"Ne haragudjon, jóuram, eltévedtem errefelé. Északról, a hegyekbõl jöttem, s jómagam, valamint két társam rossz idõt is fogtunk ki... Mi, hogy nem érdekli magát? Áh, értem, nos, uram azt kívánom, hogy dögöljön meg"
(Armageddon elõtti utolsó mondás)

ollie
váááááááá

Toughtful
Nincsen rózsa tövis nélkül.
Nincsen médzs szopás nélkül.
Legalább is alacsonyabb szinten.

"Te harcos azzal a baszott kétkezi kardal, ott ni! Nem te szótá be a múltkor, hogy nyeszlett. Nyah, nesze neked, mami küldi tûzlabda."

ki használ patchelt gammát?

Methylisocloro
Sajnos a megoldás: egy korábbi mentést visszatölteni. Én is káromkodtam eleget miatta 😞

ollie
meg hátrányai

Toughtful
Miért? Mind a kettõnek megvannak a maga hatalmas elõnyei...

[HUN]Crassus
lehet bekeverem a sorceret a wizardal dualba😊lehet ezt egyáltalán?

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

[HUN]Crassus
köszi az infókat!bár elcsesztem wizardot kellett volna indítanom😞(
A csatát be lehet fejezni valahogy?Mert van egy direrat-em ami benntvan a falban és nem tudom abbahagyni a csatát miatta! ráadásul megsebezni sem bírom mível blocked a kis dög.Van megoldás valahogy???

Methylisocloro
Komolyra forditva a dolgot:
A wizard minden spellt megtanulhat könyvekbõl, de memórizálni kell alvás elõtt hogy melyik spellbõl hányat akar használni.
A sorcerer meg szintlépéskor ki kell választani melyik spell-eket tanulja meg de azokból tetszés szerint használhat. Ha tud 8 2-es szintû spellt akkor használhat 8 magic missilet vagy 8 identify-t tetszés szerint.

ollie
ezzel nem hiszem hogy sokat segítettél

ollie
A sorcerernek nem kell elõre memorizálnia a varászlatokat, hanem kap minden nap néhány db erejéig választhat egy listából, de cserébe kevesebb varázslatot ismer, mint a wizard.
A kilépésre sajnos nem tudom a megoldást.

Methylisocloro
A wizard az a mágus, a sorcerer az meg a varázsló, bár lehet forditva is.

[HUN]Crassus
Hali!

Nem tudja valaki,hogy miért lép vissza a játék Windowsba ha a sorcerer-el a metaspell-re kattintok??Itt valamit lehetne állítani a varázslaton bár fogalmam sincs mit mivel kilép a játék windowsba és leáll.Ezt csak nálam csinálja vagy ez valami bug?(írott cd-m van és felraktam azt a "fan"-ak által készített pach-t is)

Apropó mi a különbség a wizard és a sorcerer közt?

ollie
hehe, a helyzet az, hogy a készítõknek nem érdekük a bugos játék kiadása (mondjuk senkié), mert rontja a hírnevüket és talán a következõ játékukra nehezebb lesz kiadót találni (na meg a gémerek is igen csak megjegyzik és kevesebb lesz az eladás). A hülye kiadók azok, akik hajtják õket, hogy de most aztánmárirgumburgumideagoldot!!! mert kell nekik a lóvé minél hamarabb. Ez persze valamennyire érthetõ, mert õk pénzelik a projectet.
Ha igazán jó játékot akar valaki csinálni, akkor vagy nem kötelezi el magát egy kiadóhoz sem (lásd Wizardry 8), vagy pedig zseni (lásd Half Life 2) és olyan hosszú ideig írja, ameddig akarja.

Toughtful
Jó, jó, csak én vagyok olyan hülye, hogy úgy vagyok vele: Tökéletes munkát mindenkitõl.

Ez egy perspektíva, miért is van annyi bugos játék. Nincs új project a láthatáron, valamibõl meg élni kell, hát eldoglozgatnak a patchel a deli készítõk.

ollie
Persze, hogy fizetnek. Minden patch után végig kell játszani a játékot több okból:

1. ki kell próbálni, hogy mûködnek e a javítások
2. ki kell probálni, hogy nem e okozott újabb hibákat (ez sem ritka)
3. minden questet végig kell megitn csinálni a lehetõ legtöbb módon (pl lehet, hogy mondjuk a hiba csak akkor jön elõ, ha mondjuk férfi paladinnal vagy, de semmi mással, vagy ha mondjuk egy bizonyos karakter van a csapatban, vagy valami kpombináció, stb)

Na ezekbõl láthatod, hogy rohadt sok idõbe telik patcheket írogatni és nagyon sok embert leköt. Ez alatt az idõ alatt mást nem tudnak csinálni, de meg kell élniük valamibõl. Ráadásul ha kicsi a fejlesztõcsapat, akkor mindenki csak a patchekkel fog foglalkozni. Azt hiszem most már világos a porbléma.

Toughtful
Annyira rossz nem lehetett...

Viszont a hír lelombozott: Tehát minden idõk legjobb p&p program-átirata nem fog sohasem úgy üzemelni, ahogy kellene neki?

U.I.: A Patchért is fizetnek? Akkor a SIN készítõi annó nagyon gazdagok lehettek.

ollie
Igen a DVD-set, de nem kellett volna.

Amiga
Megvetted a GameStart?

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

ollie
Most olvastam, hogy a kiadó nem akar fizetni a készítõknek a patch-ért. És eleve azért lett ilyen bugos, mert a kiadó nem hagyottt elég idõt fejlesztésre. Hát ez sux. Lehet, hogy lesz 1-2 patch, de bugmentes játékra senki se számítson a jövõben se.

Aquli
a medvet levertem mint a szart, egyebkent most behatoltam a toee-be.

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

air23
😊 hátugye 3 van. van az a fehér, aztán a pyton os és a gonos viper vagy mi. ha lehetne akkor az összesrõl kérnék info-t 😊

Knox
Hát köszönöm de ezt már én is probáltam😊! De nem müködik sehogy sem! király! na mindegy!

Nekemmegakonfigomaznagyongyorsansuhanmegszámoliséshangkártyámisvanokosan

air23
viszont lenne egy kérdésem. a rod ok ról írja a help hogy valamilyen extra fícsört ad. nem tudjátok véletlen hogy mit?

air23
http://www.hcgamer.hu/images/image13.jpg
szegény barbárom minden rage és power attack nélkül 132-t somott a troll nak 😄
mondjuk 22es str el és 23 as dex el el is várom tõle 😄

Aquli
grobs: egy utésbol leuti az embereimet, de nem csak uncoiscoicosncisocnscoakármi hanem dead lesznek egybol. a summon monstereket szintugy.

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"