1028
Greyhawk, AD&D... Újra egy igazi CRPG a Baldur\'s Gate sorozat után?
  • Jóska Kapitány
    Tudom, hogy szentségtörés és tilos lenne, de saknos nincs időm végigjátszani a gamét. Ezért kérdem, hogy nem tud valaki valamilyen trainert vagy chet-et a játékhoz, de a moneytrainer és a parancsikonba való beíráson kívül.

Előre is köszi

Szevasztok
  • ollie
    hivatalos?
  • ollie
    vááááááááááá
  • Toughtful
    Vagy

"Ne haragudjon, jóuram, eltévedtem errefelé. Északról, a hegyekből jöttem, s jómagam, valamint két társam rossz időt is fogtunk ki... Mi, hogy nem érdekli magát? Áh, értem, nos, uram azt kívánom, hogy dögöljön meg"
    (Armageddon előtti utolsó mondás)
  • ollie
    váááááááá
  • Toughtful
    Nincsen rózsa tövis nélkül.
    Nincsen médzs szopás nélkül.
    Legalább is alacsonyabb szinten.

"Te harcos azzal a baszott kétkezi kardal, ott ni! Nem te szótá be a múltkor, hogy nyeszlett. Nyah, nesze neked, mami küldi tűzlabda."
  • M.A.D.
    ki használ patchelt gammát?
  • Methylisocloro
    Sajnos a megoldás: egy korábbi mentést visszatölteni. Én is káromkodtam eleget miatta :(
  • ollie
    meg hátrányai
  • Toughtful
    Miért? Mind a kettőnek megvannak a maga hatalmas előnyei...
  • [HUN]Crassus
    lehet bekeverem a sorceret a wizardal dualba:)lehet ezt egyáltalán?
  • [HUN]Crassus
    köszi az infókat!bár elcsesztem wizardot kellett volna indítanom:((
    A csatát be lehet fejezni valahogy?Mert van egy direrat-em ami benntvan a falban és nem tudom abbahagyni a csatát miatta! ráadásul megsebezni sem bírom mível blocked a kis dög.Van megoldás valahogy???
  • Methylisocloro
    Komolyra forditva a dolgot:
    A wizard minden spellt megtanulhat könyvekből, de memórizálni kell alvás előtt hogy melyik spellből hányat akar használni.
    A sorcerer meg szintlépéskor ki kell választani melyik spell-eket tanulja meg de azokból tetszés szerint használhat. Ha tud 8 2-es szintű spellt akkor használhat 8 magic missilet vagy 8 identify-t tetszés szerint.
  • ollie
    ezzel nem hiszem hogy sokat segítettél
  • ollie
    A sorcerernek nem kell előre memorizálnia a varászlatokat, hanem kap minden nap néhány db erejéig választhat egy listából, de cserébe kevesebb varázslatot ismer, mint a wizard.
    A kilépésre sajnos nem tudom a megoldást.
  • Methylisocloro
    A wizard az a mágus, a sorcerer az meg a varázsló, bár lehet forditva is.
  • [HUN]Crassus
    Hali!

Nem tudja valaki,hogy miért lép vissza a játék Windowsba ha a sorcerer-el a metaspell-re kattintok??Itt valamit lehetne állítani a varázslaton bár fogalmam sincs mit mivel kilép a játék windowsba és leáll.Ezt csak nálam csinálja vagy ez valami bug?(írott cd-m van és felraktam azt a "fan"-ak által készített pach-t is)

Apropó mi a különbség a wizard és a sorcerer közt?
  • ollie
    hehe, a helyzet az, hogy a készítőknek nem érdekük a bugos játék kiadása (mondjuk senkié), mert rontja a hírnevüket és talán a következő játékukra nehezebb lesz kiadót találni (na meg a gémerek is igen csak megjegyzik és kevesebb lesz az eladás). A hülye kiadók azok, akik hajtják őket, hogy de most aztánmárirgumburgumideagoldot!!! mert kell nekik a lóvé minél hamarabb. Ez persze valamennyire érthető, mert ők pénzelik a projectet.
    Ha igazán jó játékot akar valaki csinálni, akkor vagy nem kötelezi el magát egy kiadóhoz sem (lásd Wizardry 8), vagy pedig zseni (lásd Half Life 2) és olyan hosszú ideig írja, ameddig akarja.
  • Toughtful
    Jó, jó, csak én vagyok olyan hülye, hogy úgy vagyok vele: Tökéletes munkát mindenkitől.

Ez egy perspektíva, miért is van annyi bugos játék. Nincs új project a láthatáron, valamiből meg élni kell, hát eldoglozgatnak a patchel a deli készítők.
  • ollie
    Persze, hogy fizetnek. Minden patch után végig kell játszani a játékot több okból:

1. ki kell próbálni, hogy működnek e a javítások
    2. ki kell probálni, hogy nem e okozott újabb hibákat (ez sem ritka)
    3. minden questet végig kell megitn csinálni a lehető legtöbb módon (pl lehet, hogy mondjuk a hiba csak akkor jön elő, ha mondjuk férfi paladinnal vagy, de semmi mással, vagy ha mondjuk egy bizonyos karakter van a csapatban, vagy valami kpombináció, stb)

Na ezekből láthatod, hogy rohadt sok időbe telik patcheket írogatni és nagyon sok embert leköt. Ez alatt az idő alatt mást nem tudnak csinálni, de meg kell élniük valamiből. Ráadásul ha kicsi a fejlesztőcsapat, akkor mindenki csak a patchekkel fog foglalkozni. Azt hiszem most már világos a porbléma.
  • Toughtful
    Annyira rossz nem lehetett...

Viszont a hír lelombozott: Tehát minden idők legjobb p&p program-átirata nem fog sohasem úgy üzemelni, ahogy kellene neki?

U.I.: A Patchért is fizetnek? Akkor a SIN készítői annó nagyon gazdagok lehettek.
  • ollie
    Igen a DVD-set, de nem kellett volna.
  • Amiga
    Megvetted a GameStart?
  • ollie
    Most olvastam, hogy a kiadó nem akar fizetni a készítőknek a patch-ért. És eleve azért lett ilyen bugos, mert a kiadó nem hagyottt elég időt fejlesztésre. Hát ez sux. Lehet, hogy lesz 1-2 patch, de bugmentes játékra senki se számítson a jövőben se.
  • Aquli
    a medvet levertem mint a szart, egyebkent most behatoltam a toee-be.
  • air23
    :) hátugye 3 van. van az a fehér, aztán a pyton os és a gonos viper vagy mi. ha lehetne akkor az összesről kérnék info-t :)
  • Knox
    Hát köszönöm de ezt már én is probáltam:)! De nem müködik sehogy sem! király! na mindegy!
  • air23
    viszont lenne egy kérdésem. a rod ok ról írja a help hogy valamilyen extra fícsört ad. nem tudjátok véletlen hogy mit?
  • air23
    http://www.hcgamer.hu/images/image13.jpg
    szegény barbárom minden rage és power attack nélkül 132-t somott a troll nak :D
    mondjuk 22es str el és 23 as dex el el is várom tőle :D
  • Aquli
    grobs: egy utésbol leuti az embereimet, de nem csak uncoiscoicosncisocnscoakármi hanem dead lesznek egybol. a summon monstereket szintugy.
  • Aquli
    alacsony szintu karival hova menjek? Moathaouset kipucoltam, emiry meadowson (vagy mi) a hill giantet nem tudom leverni, annal a temple broken tower vagy minel, ahova lather csalt, az megint tul nehez. szoval?
  • ollie
    aszondod nincsen PnP-ben? majd otthon lecsekkolom van mind dm guide meg phb is.
  • ollie
    ehehehe, még jó, hogy mi mindig eltekintettünk a tárgyi komponensektől
  • bazsi123
    miért, ad&d-ben fekete gyöngy kellett hozzá... az még rosszabb, pénz még akadhat, de pont fekete gyöngy...
  • ollie
    mondjuk 100 arany nem túl olcsó, de 50 sem. kiváncsi vagyok, hogy miért kellett beletenni ezt az idiótaságot. ez már eleve nem reális még a d&d-ben sem. az identify pont egy első szintű varászlat és mondja meg már nekem valaki, hogy honnan szed egy kezdő mágus 100 aranyat egy ilyen kis jelentőségű varázslathoz???? még ha fireball lenne...
  • kHares
    Mint lentebb írtam:"Egyébként a manual leírja még pár varázslat kerül pénzbe, a többinél úgy vették ha 100 pénznél kevesebbe kerül a komponens akkor alapból megvan, ergo nem kell fizetni"

Tehát mindnek van, de az olcsónál nem vesz le pénzt
  • ollie
    khm...
  • Methylisocloro
    Én azt csináltam hogy : 4 identify memorizál - alvás - casting - alvás - casting - alvás...aztán egyszer csak kiirta a program hogy nincs elég pénzem...:)
  • ollie
    mé nincs lore????? ezt a f****ságot!!!!
  • ollie
    sux