1028
Greyhawk, AD&D... Újra egy igazi CRPG a Baldur\'s Gate sorozat után?
  • ollie
    na akkor mi van akkor, ha egy karinak elég magas a lore-ja ahhoz, hogy bármit, bármikor magától identify-oljon??? mint pl a bard? ezért nem értem ezt a 100 arany dolgot. akkor minek memorizálná bárki is, ha úgy is pénzbe kerül? akkor már inkább magic missile...
  • Toughtful
    Lehet, hogy túl táp lenne az Identify, amolyan "behozhatatlan" előny a többi kasztal szemben, és komenzálni kellett? Bár kérdés, ki az a marha - már elnézést - aki nem visz varázslót a partiban.
  • Toughtful
    Memorizált identify.

De most gondoltam át: Nem csak simán egy Bagolytoll volt a komponens?
  • ollie
    na most akkor miről beszéltek? a boltosnál levő identify-ról (ami minden crpg-ben 100 arany), vagy a memorizált identify varászlatról???
  • Toughtful
    Már az AD&D-ben is így volt...
  • Methylisocloro
    De az identify spell ingyen volt. Talán csak a régi Might&Magic részekben volt hogy Spellpoint+Gems kellett a varázslatokhoz, de a 6. résztől ott is elhagyták.
  • Toughtful
    Nna. Mit gondoltok, nekiáljak, vagy várjam meg a peccset? Utoljára ott hagytam abba, hogy kipucoltam az őrposztot - vagy mifenét - megöltem a barbár örjöngőt, a pincében a zombikat meg a zöld nyálkát...
  • Methylisocloro
    Kösz, én csak a CRPG-ket ismerem, azért volt ujdonság.
  • M.A.D.
    tegnap felraktam az említett patch-et. egyből szintet léptek a karik. valaki felrakta rajtam kívűl? érdemes?
    tapasztalat?

• ollie
    aha, ez szívás
  • kHares
    Szerintem nem arra gondolt, hogy meg akarja venni a spell-t, hanem az elkasztolás kerül minden alkalommal 100 aranyba.
    Ami normális, mert ugye minden varázslathoz kellene anyagi komponens x pénz értékben. Tehát egy tápabb spell-hez mondjuk baziliskus szeme vagy sárkánytojás kéne, de mivel ezt soha nem rakták be a crpgkbe ezért olyan tápos minden varázsló.
    Az identifyhez valami prizma vagy mi kéne, ezért a 100 arany. Egyébként a manual leírja még pár varázslat kerül pénzbe, a többinél úgy vették ha 100 pénznél kevesebbe kerül a komponens akkor alapból megvan, ergo nem kell fizetni.
  • ollie
    Minden D&D játékban rohadt drágák a spellek. 100-ért még talán olcsó is.
  • Methylisocloro
    AD&D szabály hogy az Identify spell 100 aranyba kerül vagy a Troika találta ki? Nem emlékszem ilyenre az eddigi D&D játékokban. Pedig biztos észrevettem volna mert alaposan felidegesitett ez a tényállás :)
  • Knox
    hogyan kell kitenni a zászlokat? vágom hogy a térkép menuben rákattintok de nem történik semmi? vagy nem igy kell? THX
  • M.A.D.
    kiváncsi vagyok, hogy a fanpatch mennyit javít! lassan hazaviszem.
  • ollie
    Én a BG1-es Baldur's Gate-ről beszélek, ami egy hatalmas város.
  • Hyder
    szisztok

most kezdtem nemrég a gammát, nagyon állat, csak kérdésem lenne..

eloszor megkeresem az a fickót, valami druida ugye, onnan elmegyek valami M.... házhoz, ott kiirtok mindenkit, patkányok, kigyok, élőhalottak...

ott a Gnollokat vagy az Embereket kell kiengednem élve? mert a Gnollokat sikerült harc nélkül eltüntetni

másik, utána el kellett mennem aszem valami Numb nevű helyre onnan meg benéztem Temple of ELemental -ba, na azt nem kellett volna =)

hol tok még küldiket felvenni meg hasonlók? mert a temple lvl 2-n kicsit khm, túlnehéz =)

pls help
  • ollie
    Túl nagy a város? Akkor még nem voltál Baldur's Gate-ben. :)
  • ollie
    Megjelent itthon a gáma brutkó 13-ért!
    Hát LoL!
  • ollie
    szerintem az ini file-ban
  • Falabu #794
    Azt hol?
  • ollie
    írd át a mxfps-t a képernyő frissítési frekvenciájával megegyezőre
  • Falabu #792
    Kira a játék!
    Tök jól fut de ha scrollozok akkor beakadozik, miért?
  • ollie
    Van egy fan-ek által készített patch. Próbáljátok ki...
    TOEE FIXES
  • M.A.D.
    ...ezért várom én meg a patch-et.
  • mad mind
    Ro*adt bugok! Befagyott a silence a varázslómon. Aludtam három hetet, de nem múlikle a programozóival.
  • Knox
    Igen, ilyen következtetéseket én is megprobáltam levonni, de az armoroknál meg a különböző kardoknál már problémás a dolog!
  • ollie
    Hmm, nincs sehol a gámában (fegyver tulajdonságok, stb), hogy mi tartozik ebbe a körbe? Simplebe általában a kissebb fegyverek tartoznak, mint pl a tőr.
  • Knox
    Hi!
    Kérdésem lenne itt a gurukhoz! Hogy tudom meg hogy egy fegyver vagy armot milyen besorolásba tartozik(medium/simple stb)! csakmert oksa hogy a tolvajom simple fegyver proficyencivel rendelkezik, de nem tudom mit vehetek neki és mit nem mivel a tradernél nincs kiirva hogy melyik fegyver hova tartozik!
  • ollie
    Soha nem is játszottam még a játékkal.
  • ollie
    poénból, azért volt ott az a
  • ollie
    ah, köszi
  • M.A.D.
    jöhetne már a patch. addig nem tisztítom meg a moat-ot.
  • ollie
    ÍRTS KI MINDENT!!!
  • ollie
    Ja, magasabb szinten rögtön megdöglenek, de persze függ a pap és az előhalottak szintjétől is, hogy elfutnak, vagy megdöglenek.
  • Methylisocloro
    Élőhalottak ellen Turn Undead javasolt, nagyon hatásos. Bár az rosszul esett amikor a templomban 3 ghast ugy megijedt hogy háromfelé futott, aztán körökre osztva kellett üldözni őket szobákon keresztül. Ennél az is jobb volt amikor a PoR2-ben elpárologtak a szörnyek...
  • pinehead
    Megoldódott...
  • pinehead
    Szerintem kitakarítottam a Moathouse-t, banditákat, zombikat, pókot, kígyót kinyestem.
    Van ott még valami feladat? Hiába megyek vissza Bourne-höz, visszaküld mindíg...Remélem EZ legalább nem bug.
  • Laza
    de az olyan snassz.. :)
  • kHares
    Ember, legalább pár sort olvass vissza! Nincs és talán csak a hónap végén lesz. Amúgy bármilyen keresővel meg lehet találni a honlapjukat, ott olvasd el a dolgokat. Minimális önállóságot