3392
  • IMYke2.0.0.0
    Pioneer DVR-106! Csakis!

------------------------------------------
    "A legjobb nőket mindig más viszi el"
  • Nonoo
    Nekem igazából egy mindenes iró kéne, ami jó arhiválásra meg másra is. a sebesség mindegy csak megbízható legyen.
  • [Jakuza]
    Mind a ketto ugyanaz az iro.
    Viszont a Pioneerhez hamarabb jonnek ki a firmware frissitesek.
  • Nonoo
    Sziasztok!!
    Na mit mondtok melyiket érdemes megvenni?

Pioneer DVR-106 vagy TEAC DV-W50D

Köszi
  • IMYke2.0.0.0
    Szívesen!

.:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapjaimon ::. Sync és Extra
  • IMYke2.0.0.0
    Ezt örömmel olvasom, de komolyan.

.:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapjaimon ::. Sync és Extra
  • Gerry
    Az A300-as Firmware óta megy a 299 Ft-os Princo-val és más vackokkal is. (Ezt a firmware-t direkt lemezkompatibilitás miatt adták ki.)

• IMYke2.0.0.0
    Én is jókat hallottam az LG-ről, bár azt is, hogy kissé kényes a DVD-médiára. Tessék óvatosan, és lehetőleg márkás (nem 600 Ft és az alatti) DVD-ket belerakni! Meg fogja hálálni!

• Gerry
    LG GSA-4040B van nekem is, minden formátumot ír-olvas, még a RAM-ot is, de a RAM-ot és a CD-R-t kicsit lassan írja, amúgy teljesen jó cucc.
  • IMYke2.0.0.0
    Ha mindenáron "mindenevő"-t akarsz a DVD-írás kategóriában, a Sony DW-U10A 62.000 Ft-os bruttó árát figyelembe véve (www.depo.hu), ajánlatom:
    Pioneer 106.

Ha az ár is fontos kérdés:
    LG GSA-4040B

• IMYke2.0.0.0
    Ne vedd meg!
    1. Kényes
    2. Drága
    3. Néhány gyári (és főként Sony) DVD-t nem akar grabbelni! (Ez komoly!!!!!!)

• [Jakuza]
    Kijott a Pioneer A06hoz az uj 1.07 FW ha valaki feltette az a tapasztalatokrol irhatna mert a hivatalos oldalon mint altalaban semmit nem irtak le, hogy mi az ujdonsag.
  • Gerry
    Nem hackelt kéne, de ott is meg lehet nézni! (Ismerem az oldalt, ott szereztem a Pioneer DVD-116-osomhoz régiómentes FW-t...)
  • [Jakuza]
    Hat szerintem nem a gyarto oldalan kene keresni hackelt FWket, hanem itt : The Firmware page
  • Spenser
    Szasztok
    Én December környékén akarok majd venni egy DVD írót.
    Philips DVDRW824
    Erre gondoltam első szempont mert nagyon jól néz ki nekem legalábbis teccik.:)
    A kérdés a köv nagyon gagyi ez az író vagy csak lassabb mint a többi???
  • Inquisitor
    "Jelenleg a DVD lemezeknél ugyanez a helyzet, sajnos azonban nincs még olyan progi, ami teljesen kiszedi a lemezekről a gyártók infóit :((("
    És ha elolvasd PPéter témába vágó hozzászólását az általad is említett fórumon, akkor világos lesz, hogy egy darabig nem is lesz.
  • Gerry
    Próbáld ki, az a biztos! De ha a +RW-t olvassa, akkor szerintem a +R-et is kötelessége olvasni, fordítva már nem biztos hogy igaz lenne.
  • Gerry
    A Teac szerint: "Currently, there are no firmware updates for this drive. Please check this site periodically for the latest updates.
    "
    De, ha a +RW-t olvassa, akkor szerintem a sima +R-t is olvasnia kéne, kipróbáltad már?
  • Gerry
    Mi a pontos tipusa ennek a Teac-nek?
  • Gerry
    Nem hinném, hogy FW-update segítene, de ki kell próbálni, hátha.
  • Gerry
    Tehát ha "A", akkor 4x-400-zal kezdődik. THX!
  • Gerry
    Miről ismerhető meg az "A" széria?
  • [Jakuza]
    Gondolom eppen ezert erdemesebb vegigbongeszni a gyartok honlapjat, hogy melyik DVD-t ajanljak a termekeikhez.
  • Gerry
    Ja, ezen gondolkodok én is, nem véletlen szeintem, hogy gyakran csak felébe kerül a Prico, mint a minőségi alapanyag. De kíváncsi voltam, hátha valakinek már ment szét Princo, mert akkor eleve elzárkóznék tőle! Mondjuk igaz, hogy még nincsenek túl régi lemezek, mert még elég új a technológia...
  • [Jakuza]
    Hat mivel nincs meg 4-5 honapja az irom igy konkret tapasztalatom nincsen arrol, hogy ezek a Princo DVDk mennyire idot alloak.
    De gondolom, hogy ha idot allo DVDket szeretnel akkor erdemesebb minosegi DVD nyersanyagra irni.
  • Laalee
    ugylátom a prico továbbra is felejtős :D
  • Gerry
    Az asztali DVD-k nem nagyon érdekelnek (adat DVD-ket írnék főleg), meg igazán a sebesség sem (hiszen ha egyszer írható, akkor csak 1x kell rászánni az időt), hanem a tartósság lenne a fontosmondom, az a gondom, hogy anno 8-9 Princo CD-t dobtam ki 3-4 hónap után, mert egyszerűen nem lehetett visszaolvasni róluk az adatot (míg a 7-8 éves TDK, Verbatim, Philips CD-imet simán lehet használni, pedig már olyan karcosak, mintha csiszolópapírral végigmentek volna rajta), vagy szimplán felpattogzott rajta a felső réteg, és ez nekem nem igazán tetszett!
  • [Jakuza]
    Valtozo.
    Princo (H0) DVD-Rnel nagy a szoras foleg ironken valtozik a helyzet. Van amivel 4xesen meglehet irni van amivel csak 1xesen. A Princo (4X-4000 "A")-nal mar jobb a helyzet mert a legtobb iro megtudja irni 4xesen , na persze ha nem valami hamisitott szart vesz az ember, de itt is elofordulhatnak a DVD vegenek irasanal problemak (iroktol fuggoen). De javaslom a figyelmedbe a DVDrhelp.com DVD oldalt itt ha megnezed a commenteket , akkor leirjak azt , hogy milyen DVDiro milyen nyeranyagra, milyen minoseget produkal, hanyszorosan tudtak megirni es milyen asztali DVD lejatszok jatszottak le.
  • Gerry
    Értem, szintén Nero 6-tal írtam én is, de valami gagyitron 4x-es +R lemezt, és nekem 16:47 lett a vége, ha jól emléxem... Igaz az elején kicsit tökölt a Nero, mert szerencsétlen módon 3 külömböző partícióról lettek írva az adatok (DivX filmeg, és pér kisebb lejátszó progi+codec)...
    Amúgy neked a Princo-val mik a tapasztalataid? Anno rengeteg Princo CD-m ment tönkre (egy ismerősöm állandóan arra írta a cuccokat, mert olcsó volt), pedig szinte alig voltak olvasóban, és nem szívesen írnék ki úgy 4-4,5 GB-ot, hogy azt 4-5 hónap múlva dobhassam el, mert nem lehet visszaolvasni!
  • [Jakuza]
    Ja es Nero 6.0.0.11-el.
  • [Jakuza]
    Full adat DVD es 4x-es Princo DVD-R.
  • pinehead
    Nálam az Asus DRW-0402P/D dolgozik, 4x-es módban DVD+R, kb.
    15 perc alatt írta meg a saját, mellékelt lemezt elllenőrzéssel együtt.
    Használt szoftver a mellékelt MyDVD PRO változata volt.
    Bolti ára Br. 61 ezer pénz.
  • Gerry
    Ja, és melyik software-rel?
  • Gerry
    Mekkora adatmennyiségnél, és milyen alapanyagra?
  • [Jakuza]
    Nalam az A06-al pontosan 14perc 45mp.
  • Gerry
    Igen, a 4x-es írás nálam is kb 17 perc, bár eddig még csak 1-et írtam meg 4x-esen azt sem magamnak, de az 17 perc volt lezárással mindennel együtt.
  • Attlia
    Szerintem Pionner 105,106 a legjobb (a pionner 105ös-nek frissíteni kell a biosát !!!!)
  • Inquisitor
    "És ezek a DVD-RW drive-k mennyi idő alatt írnak meg egy DVD-R/DVD-RW lemezt?"
    Általában egy 4.7GB-os lemezt 120 percesnek véve oszd el az időt az írási sebességgel.
    Pl. 4x-es írásnál ez kb. 30 perc lesz. (Igazából mint a CD-nél is picit több.)

"Kétoldalas 18GB-t tudnak kezelni?"
    Jelenleg írható CD-k csak 4.7GB-ot tárolhatnak, mivel macerás lenne a kétrértegű írás megoldása.
    Elméletben létezik kétoldalas 4,7-es lemez is, de itthon még nem láttam.

"Mennyi zsé,hozzájuk a lemez R/RW? Létezik több méretű is? (GB)"
    Általában 900-1500 az R és 990-2000 az RW lemez.
    DE. Ha jól helyen keresgélsz, akkor gurigás DVD+R lemezt 330-340-ért, DVD-R lemezt meg kb. 280-300 Ft-ért már lehet szerezni. (25-50-100-as csomagban tok nélkül.)
  • WiZZaRD
    makod van veluk:)
  • Gerry
    Gondolom a 2-4x -RW helyett -R-et akartál írni (amúgy akkor már 1-4x -R, és 1-4x +R), és amúgy meg CD-R: 24x (gyakorlatilag 16x), CD-RW: 16x (gyakorlatilag 10x)...
    A CD-írást TDK és Philips 48x-s lemezzel próbáltam, meg 12x TDK CD-RW lemezzel, és 701MB-os (79perc 55mp) image file-al.