5849
* A magyarítás készítőjének (IMYke)honlapja *
* A magyarítás letölthetősége *
* Dungeon Siege 2 MOD-ok *
* Dungeon Siege 2 WIKI *
* Dungeon Siege 2 Multiplayer program (Működik!) *
* Dungeon Siege 2 Patch 2.1 *
* Dungeon Siege 2 Patch 2.2 *
* Dungeon Siege 2 Angol FAQ *
-
omikronteta #4249 Köszi a segítséget IMYke2!
Megoldottuk a problémát, de egy újabb merült fel:
Mikor már látjuk egymást, és valamelyikünk host-ot csinál a többi nem látja.
Pedig tudunk előtte chatelni, de a host-ot nem látjuk.
Tud valaki megoldást erre a problémára? -
#4248 Semmit sem jelent... magad mellé veszed az angol szótárt, és megoldod. Ha nincs sajátod, átmész a szomszédba... ott sincs, elmész a könyvesboltba... Találd fel magad!
Ne mi játsszunk helyetted!
-
#4247 Az én angol tudasommal nehez lesz mivel nemetet tanulok. -
#4246 OLVASD EL légyszíves a Játék szövegeit! Ne csak kattintgass, hanem olvasd a Naplódat és az abban található Könyveket!
Az Oltárokról ott megtudhatsz mindnet. -
#4245 Nem tudjatok hogy mire jok azok a kor alaku kis szentélyszeru valamik az elso kuldetésnél. HA belemegyunk akkor hangot hallunk. -
Noodlee #4244 Tanult kollégám mindent elmondott elöttem :P -
#4243 Amennyiben egyedüli géppel akarsz hálózati játékra csatlakozni, játszani - miközben nincs kreált hálózati játék - , ezt a hibaüzenet fogod kapni.
Ha két - vagy több - gépről van szó, akkor előtte mindenképp kreálni kell egy játékot, hogy be tudj lépni!
Ha te vagy ill. leszel a "host", azaz a játékgazda, akkor előbb el kell készítened a játékot! A Multiplayer menü tökéleetsen átlátható, gond nélkül kell venned az akadályt. -
omikronteta #4242 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy volt-e már valakinek olyan problémája, hogy amikor a Multiplayer-ben rányomok a Local Network-re, akkor azt írja ki, hogy már bent vagyok a játékban, és nem enged tovább!
Ha tud valaki segíteni akkor annak előre is köszönöm! -
#4241 áá köszke szepen a sztorit. sokat segitett:) -
#4240 Nem.
Az elején még a rosszak zsoldosa vagy! Ezért pofáznak a Mordenek, és ezért nem gyilkolnak halálra...
A barátod elvesztésével kezdődik a sztori lényege.
Amikor az Erdei Elfek városukba visznek, felgyógyítanak - és mivel az ellenségük zsoldosa voltál - börtönbe zárnak, majd mégis lehetőséget kapsz arra, hogy bizonyítsd a lojalitásodat eyg egyszerű feladat végrehajtásával.
Természetesen, a feladat végrehajtható, te meg is teszed, de közben egy olyan hőstetted is lesz, melynek következménye, hogy az Elfek bizalma még inkább kialakul irántad.
A többit nem árulom el.
-
#4239 Kezdek rájönni egy csomo jo dologra:)) Baromi jo kis jatek. ÉS végigvittem a legelso palyat vagyis a gyakorlopalyat és utána mentem a városba. Amikor beértem avarozsba akkor elvesztetem minden tárgyamat és a baratomat is. Ugye ez nem lesz mindig igy amikor megyunk mas varosba vagy valami más helyre?? -
Noodlee #4238 atw :P -
#4237 Nincs is *.uw.hu-s oldalam!
http://jatekhonositas.atw.hu
http://imyke2000.sync.hu -
#4236 [SZOMORÚAN ELKULLOG] -
Noodlee #4235 Ne matyarázzál!!4
Mennyé vissza gumiba :P
Az való neked :P -
#4234 te meg mit okoskodsz itten-e? :-p -
Noodlee #4233 Az uw-s oldalon nem sok játék van, amit ismernék, ill. meglenne nekem.
Sport, és szimulátor játékok eleve kivannak lőve nálam :P -
#4232 Hát, van egy pár munkám a neten... A DVD-imen "kicsit" több van. Összességében, eddig 110 játékmagyarításom van.
Akad köztük kicsi, arcade autós magyarítástól kezdve komoly RPG-ig minden stílusban.
Maximalista vagyok, így félrefordítások nem igen, elgépelések, helyesírási hibák [ennek még kisebb az esélye] lehetnek bennük.
-
Noodlee #4231 "Az RPG-s gondolat csak azért merült fel, mert Noodlee kérdezte Sas6-t, hogy játszott-e már valaha RPG-vel... mert ehhez a játékhoz sztm semmilyen rpg-s ismeret nem kell, csak olvasni kell tudni:-)"
Szerintem, ha játszott volna bármiféle RPG játékkal, akkor nem kérdezett volna ennyi blődséget...
Ezért kérdeztem a dolgot. -
#4230 ok:) -
#4229 így van, ez nem konkrétan IMYke2.0.0.0-nak szólt, hanem csak úgy.
Az RPG-s gondolat csak azért merült fel, mert Noodlee kérdezte Sas6-t, hogy játszott-e már valaha RPG-vel... mert ehhez a játékhoz sztm semmilyen rpg-s ismeret nem kell, csak olvasni kell tudni:-)
Amúgy szép a játék, meg jó a játék, vannak benne nagyon szépen kidolgozott részek, de a random map akkor is hiányossága a játéknak.
Ha majd kész lesztek a magyarításal (vagy honosítással), akkor majd végigtolom mégegyszer. -
Noodlee #4228 Minnyá megnézem, hogy milyen fordításokat csináltál.
Én azért nem szeretem őket, mert a legtöbb fordítás siralmasra, ill. nevetségesre szokott sikerülni.
Néhány dolog magyarul olyan hülyén hangzik.
Tudod, hogy mi az angol-magyar megfelelője, de játék közben nem gondol bele az ember, hogy milyen hülyén nézne ki, ha magyarul lenne odaírva.
Nomeg rengeteg dolgot nagyon félrefordítanak!! -
#4227 Nem ismersz még. Az elmúlt 6 évben egyetlen béta állapotú magyarítást sem adtam ki a kezem közül. Nem fogom most elkezdeni.
Csakis - általam - 100%-osnak tekintett fordítás kerülhet fel a nevemmel a netre!
-
#4226 Nem írtam.
Magányos farkas típus vagyok - és azt is tudom [már nem egy projektet csináltam végig], hogy minél több - azaz egynél több - ember fordít valamit, annál nehezebb kézben tartani a fordítás stílusát, egységességét.
Ezért írtam már mindenhol, hogy a DS2 fordítása legkorábban a nyár végére készülhet el - egyedül.
Mostanában vettem be egy emberkét, és adtam neki egy falatnyi fordítást. Ha belebukik, elmegy a kedve, ereje, akkor azt a fájlt majd a végén megcsinálom magam.
A The Longest Journey-t például egyedül vittem el nagyjából 30%-ig [ez két játéknyi szöveget jelent], amikor bevettem magam mellé Takysoft-ot, kivel az egész rettentően meglódult. A fordítási stílusunk nagyjából azonos, így bízhatok a munkájában. Az utóbbi egy hónapban "felvettem" még 2 emberkét, így 4-en fordítjuk. Remélhetőleg, júniusban már ki is tudjuk adni a végleges változatot.
Aztán nekiugrok a Dungeon Siege 2 befejezésének. -
Noodlee #4225 Írtál már nekik a magyarosítással kapcsolatban? -
#4224 már a fele kész van ez nagyon jo:) Örülök neki. Nem lehet arrol szo hogy egy beta verziot kiadtok a magyarositasrol?? -
#4223 Én is így éreztem, csak utaltam, hogy korábban sem hangzott el, hogy a DS2 RPG lenne...
-
Noodlee #4222 Szvsz nem nekünk címezte a kommentet, csak leírta, amit éppen gondolt...
1. Itt senki nem próbálta összehasonlítani a DS-t, és a Dió-t.
2. Senki nem mondta, hogy a 2 említett játék RPG lenne, mivel mind a 2 játék Hack & Slash :) -
#4221 Olvasd el légy szíves még egyszer a #4218-at, rendesen... -
#4220 Az alábbi adatok az összes fordított és fordítandó szöveges fájl megnyitásával, és karaktereinek Word-del ill. UltraEdit-tel történő karakterszámolásával jöttek ki.
Dungeon Siege 2 HUN Project: 46,27%
Kész: 2,093,667 karakter
Nincs kész: 2,431,403 karakter
=============================
ÖSSZESEN: 4,525,070 karakter
Ebből lejön kb. 25%-nyi programkód (1,131,268 karakter).
Így a játék összkaraktere a végelszámoláskor: 3,393,802 karakter
The Longest Journey HUN Project: 63,09%
Kész: 581,673 karakter
Nincs kész: 340,329 karakter
=============================
A játék összkaraktere a végelszámoláskor: 922,002 karakter
-
#4219 Sztm nem túl szerencsés dolog a Diablo 2-t és a DS 1-2 -t összahasonlítani, már csak a kiadásuk időpontja miatt sem.
Tudtommal a DS 1 is bőven a Dio2 után jelent meg, szal...
A másik, sztm egyik játéknak sincs a világon semmi köze az RPG-hez, esetleg RPG elemekkel vannak fűszerezve, de semmiképp nem RPG-k.
Amit én nagyon hiányoltam a DS 1-2-ből az a random pálya. Okay, hogy a dio sem viszi túlzásba, de a DS-nél annyira meg lehet tanulni, hogy na most e mögött a bokor mögött majd ott lesz egy főnök... -
#4218 Szerintem csak klikkelget...
Ami a Diablo 2 kezelőfelületénél, és stílusánál akárcsak kicsit is bonyolultabb, azt már nem érti...
Márpedig, a Diablo 2 közel sem etalon a jó felépítésű RPG-k között - hiszen csak egy hack'n'slash.
A Dungeon Siege 2 sem brillírozik az RPG kategóriában - közelebb áll a Diablo-vonalhoz - , de lenyomja könnyedén a Diablo 2-őt összetettségben.
Hamarosan meg tudom mondani, hogy mennyi fordítandó karaktere van a játék szövegállományának. -
Noodlee #4217 Próbálj meg egyszerre kevesebb kérdést feltenni :) -
Noodlee #4216 OMG!
Te játszottál már bármiféle RPG játékkal?
Kicsit nyisd ki a szemed, és néha olvad el miket ír ki a játék, akkor egy csomó (hülye) kérdésedre megkapod a választ :P -
#4215 OLVASD MÁR EL A JÁTÉK SÚGÓJÁT ÉS OKTATÓ RÉSZÉT! Benne van minden! -
Atomjoe #4214 Hi
Ha meghalsz akkor használd a Ressurection scroll-t, s azzal feltámasztod az elhalálozoztt társadat. -
#4213 És már megvan a teljes jatek. Jo tetszik nekem:) Ha meghalok(unk) akor ha elmegyunk a hullankhoz akkor visszakapjuk a targyainkat?? Már megvan hogy hol kell betolteni a mentést:) A jatek közben meglehet nézni hogy hanyas szintuek vagyunk? Nekem az amikor szintet lépunk pl nem is látszódik.Meg ha szintet lepek mennyi pontot kapok? Bármint hogy olyan pont ami arra jo hogy rakhatok a varázslataimra. Nekem még a játék irányitasaval van meg kis gondom de remelem megszokom:)
[szin=red][nagy] De egy szo mint száz jo kis jatek lett ez:) Nekem tetszik! -
#4212 értem és ilyen teleport spellt lehet venni? Én most csak a demoval jatszom még és nem tudom hogy hol kell betolteni az elmentett állásomat. Legalábbis demonal nem talalom.! -
Noodlee #4211 Kicsit próbálj meg pontosabban fogalmazni, mert csak tippelni tok, hogy mikre gondolhacc :P
Most pl asszem a Powerekre gondolsz...
A képernyő alján mutatja, hogy használható, vagy még nem töltődött fel, stb...
"varázskaputekercsre"
Itt nem tekercs van, hanem spell. A fő karakterednél kell lenni egy Summon Teleporter varázslatnak, azzal tudsz teleportot nyitni.
-
#4210 jaja. De arra a varázskaputekercsre is gondoltam. Amikor felfejlesztek egy varázslatot akkor azt miért nem tom mindig hasznalni? el kel telnie egy kis idonek meg megint hasznalni tudom.