10394
Fifa Hungary az IRC-n: #fifa.hu
-
#282 Sziasztok!
A demoval kapcsolatban szerintem minden OK! Kivéve a szabadrúgást! Viszont van egy kérdésem!
Mikor lehet megint teremfoci bajnokságotak játszani mint a '97-ben (asszem)???? Én azt nagyon bírtam!
-
#281 zsír! azt hittem december közepe vége felé jön -
Coco #280 nov.8 (?) -
#279 nemtudom, de remélem minél előbb -
#278 igen a Steuerung az amivel meg lehet változtatni a bill kiosztást csak azt nem tudom még hogy hogyan...valaki? -
#277 mikorra van kiírva a megjelenés ? -
#276 ja megvan a Steuerung lehet az
de valaki leforditana? -
#275 kipróbáltátok az uj gameplay-t? -
#274 Fuuu, Microprose Soccer! :D
6 even keresztul toltam, verhetetlen bajnok voltam a telepen! :) Szamomra az a mult szazad JATEKA :) -
#272 ahhoz semelyiket -
#270 ja a cselezést énseértem miért nem lehetett egy gombra és a nyilakra tenni
De a többiben nem értek egyet veled, nekem egyre jobban bejön, tegnap olyan meccset játsdzottam.
Szóval
1-0 ide a sörürüben Nedved mesteri lapdát kapott és simán kirúgta a hosszút
Utánna nem nagyon jutottam helyzethez a Milán nagyon betömörül így átlövéssel próbálkoztam.
Egy kontrából egyxenlített a Milán.
De milyen góllal !
Oldalról erőleívelték a jobböszekötö felé az megcsúsztatta és a továbbcsúszó labdát a Berobbanó Rui Costa a hosszúba csúsztatta, de 14 méterről ám.
Na mondom megit kikapok de a vége felé olyan gólt lőttem, hogy megint leesett az állam.
Trez lőtte rá kb 18-19mről kapásból a labda félmafasan szállt az egyik kb a kaputol 12 méterre lévő védő alkarján megpattanva pattogósá vált és a hiába nyújtozkodó kapus felett bevágódott a jobb felsőbe,
Csak néztem.......
A szabadrúgást lerírnád pontosan hogy lövöd?
A pontrúgások nem mennek a többibe kezdek egyre jobban belejönni. -
donpedro #269 Szabadrúgás asszem visszavonva. Az volt a baj, hogy túlságosan alányúltam a lasztinak, pedig elég csak simán tekerni. Igaz, gólt még így sem rúgtam, de egy kapufa már összejött, és volt több ígéretes kísérletem...
:)
Másrészt közben rájöttem, hogy az egyik cselkombináció éppen az, amit hiányoltam, vagyis a hirtelen ritmus- és irányváltás. Más kérdés, hogy a meccs hevében eltalálni, hogy melyik 4 gombot kell lenyomni, ráadásul megfelelő sorrendben elég érdekes feladat... Egyszer pl. sikerült olyan cselt csinálnom, ami a magyar válogatott specialitása lehetne: lendületből vezetem rá a labdát a védőre, majd váratlanul egy hirtelen mozdulattal megállok, a labda meg odagurul az ellenhez, aki már indítja is a kontrát. Jól becsaptam, mi? :)
Tuti, hogy aki ezt a cselezést kitalálta, sose próbált billentyűzetről játszani pro szinten. -
donpedro #268 Hmmm, jópofák ezek a szabadrúgások. A legutóbbi meccsemen két szabadrúgásom volt a 16-os elől, elsőre nem sikerült tökéletesen beletalálni abba a kis zöld izébe, kb. fél centivel túlszaladt rajta, mégis kapura ment a lövés. (Buffon persze kitolta...) Másodjára pont telibe találtam a közepét, erre Seedorf kirúgja a labdát a stadionból. Sajátos.
Nálatok is ilyen piszok jól véd az ellenfél kapusa? Nálam szinte mindig ő a meccs legjobbja, függetlenül attól, hogy mi a végeredmény. Pl. a legutóbbi meccsemen 3-2-re kikaptam, és akkor is Buffon lett a meccs hőse. Végülis reális a dolog, mivel kb. 10 oltári nagy ziccert fogott meg. A 8-10 méterről megküldött lövéseim rendre elakadnak benn, ellenben 20-25-ről elég sokat elnézett.
Kissé vicces, hogy ha egy középpályással megindulsz középen, akkor szinte akadálytalanul el lehet vele menni a 16-osig, onnan meg jöhet a lövés, ami 5-ből 3-szor be is akad. Ezért nálam rendre Rui Costa lövi a gólokat. Esetleg Pirlo fejel egyet szögletből.
Na, tényleg nem akarom cikizni a játékot, mert itt sokan szeretik, és való igaz, hogy pl. multiban sok hiba nem lesz (az EA-től megszokott csalások, illetve az olyan hárömszögeléssel ziccerig kijátszott helyzetek, amikor azt se tudom, hogy kit irányítok, és máris gól, az ellenfél játékosainak reakcióideje pont nulla, stb.), csak a védelem lesz ott is ugyanolyan lyukas, mint single playerben.
Szóval én személy szerint nem zártam a szívembe a progit, mert én a focit szeretem, és ez nem az. Biztos jobb, mint az előző, meg az azt megelőző, és így tovább, de ha én egymás mellé raknám a FIFA 96-ot, esetleg 98-at, és ezt, akkor nem hiszem, hogy az AI-ban látszana a 8 év kőkemény fejlesztői munka.
Isten látja lelkemet, nagyon vártam a progit, de csalódtam. Nagyon sokat játszottam a demoval, mert annyira szerettem volna megszeretni, de valahogy a rengeteg bosszankodás közben elsikkadt a dolog. Mintegy 15 éve játszom fociprogramokkal, de még mindig a C-64-es Microprose Soccer a legjobb!!!
Elnézést kérek azoktól, akik nem kiváncsiak az efféle búslakodásra, és hangsúlyozom, senki ne ítéljen ez alapján, ez itt csak és kizárólag a saját magánvéleményem. -
#267 nem tudom láttátok e már de kijött pár kiegészités a demóhoz, lehet játszani a manchester vagy a real csapatával meg átállitani a billeket...érdemes megnézni!:)
pár patch -
#266 erre elég nagy esély van...örülnék, ha a FIFAMÁNIÁT megtörné a konkurrencia
én csak úgy hívom a "fociszimulátor"
eddig is az volt...de grafikailag a pro evo 2 játékoskinézete elmaradt a FIFA 2003-tól, de most...huhh jövő héten beszerzem a saját díszpéldányomat:)
de a FIFÁT sem hagynám ki...tavaly nagyot alkottak a sok évnyi borzalom után...és PS2-n online lesz a FIFA 2004...tarolni fog -
#264 -
#263 na itt a mi emberünk...köszike:) -
#261 ja bocs....én a FIFA demót nem is itthon néztem, hanem egyik havernál...elég szépen ment kisebb ricegésekkel , szétfolyás nem VOLT....én magam nem nyomtam joy hiányában -
#260 érdekesek a válaszaid:)
én a fifa2004 pc-s demójával kapcs. kérdeztem mindenkitől,hogy hol található egy progi,illetve hogy nálam szétfolyt a kép.. -
#259 én ugy hallottam ,hogy lesz....utána nézek a konaminál, de sztem ez lesz az első totál multiplatform KONAMI foci -
#258 érdekesek a kérdésid:)
de ezzel én nem találkoztam, de mint írtam PS2 volt, végleges, nem demó...PAL verzió -
#257 hát jah.
és nem tudod, lesz pc-n? vagy nem valószínű? -
#256 sajna lehet, hogy elkeserítelek de ez PS2 volt...:(( -
#255 na, de min játszottál vele? pc-n vagy ps2-n? -
#254 mi van ezzel a képszétfolyással?? utolsó két meccsemet nem tudtam lejátszani:(
Hol lehet lekapni azt a progit,amivel több meccset is lehet játszani exit nélkül? -
#253 ezért nem játszottam pc-n sosem fifát:)
egyrészt mindig bericegett, szaggatott akármilyen brutál gépem volt - de ez a kisebbik baj
a nagyobbik az ,hogy idióta béna állat vagyok billentyűzetről...
sőt a pro evo 1 óta, amióta gyakorlatilag kifinomult a játékosok mozgása és nem tapad a labda az ember lábához (ez szerencsére a FIFA 2003-ra is igaz lett) csak analóg karral lehet a finomkodásokat végrehajtani...mesés
a fifa 2003-ban pedig y, d, space és egy rakat gomb helyett a jobb analóg kis karocskával lehetett istenien cselezgetni...
plusz a képernyőméret (jobban fekszik egy társaságnak is, lehet szurkolni rendesen), plusz a stadionhang körbe....két három éve még nem hittem volna ,hogy ennyire klasszakat fogunk focizni...hajrá KONAMI hajrá EA -
#251 és az ps2re van vagy pcre?
honnan lehet lekapni? -
#250 tadadada
Még nem is jött ki a FIFA 2004 végleges veriziója, de ma letesztelhettem a szomszédban a PRO EVO 3-at és idén szerintem már megvan a győztes. Vazz...nagyon ott van. A grafikát külsőre kicsiszolták...isteni lett, plasztikus életteli manusok. Ennél már csak a mozgások jobbak és az egész kinézet "látvány"...és a kezelés stb minden a régi vagy még picit jobb, de a gép ultrabrutálra vette a figurát 3 csillagnál is...gondolkodik figyel cselez passzol, elfut, megrohan mindezt úgy, hogy nem érzed a csalás izét, hanem jogosnak érzed a bénaságodat:)és élvezed a játékot
egyszóval "must have" gém, aki egy picit is szereti a focis gammákat
persze azért még nem temetem a fifa 2004-et...mert az EA idén szintán ultrabrutálra vette a figurát:) -
#249 megvagy képzeld benne voltál a kontak listemben
amugy qukenet server -
#247 #171 -
Coco #246 köszi, és cselezni hogy lehet?ez is olyan lesz mint a Mortal Kombat, kombókkal :) -
#245 1 nem
2 sehonnan -
#243 ha ez nekem szólt félreértettél
én nem azt mondtam, hogy nem hatásos, hanem hogy a 2003 multiban megszoktuk, hogy ezzel akasztjuk meg az inditásokat szinte belevetodve az utjába.
És kicsit fura mikor ugy uresben ott kalimpál.
De ez nem a progi hibája, csak beidegződés.
De nem értem az off the ballra miért irod hogy egyszeru
neked odanézés nélkul megy pl y nyomás a nyomás d nyomás?
nekem az y-t mindig keresni kell
A replay a 178-on látható amúgy
A szöglet és szabadrúgásvariációkról szivesen vennék egy hoszabb kifejtést valakitől. :-)
Amúgy nekem is tetszik a játék csak jönne már ki egy rendes adboard
-
#242 sztem is hatásos a becsúszás,csak jó ütemben kell csinálni,és jó irányban..ami tényleg zavaró,hogy általában állva várja a játékos a passzot,ívelést.. -
#240 Off The Ball kezelése -
#239 igen ez igy helyes
DE neked rááll a kezed az y-ra?
Meg régebben Spaceval elmentem a szélen most nem nagyon tudok egy ember mellet sem elmenni ha mégis lejutok oda kell néznem hol az y-on és aztán a-val beadni.
Lehet jobb lenne ha q-lenne az off the ball és az y-on a kiugratás.
Arra meg, hogy a játékosod irányát beállítsd aztán a másikkal helyezkedj végkép nincs idő
még a mátrix effektel sem.
Aműgy hol multizol?
Szeretettel várunk a fifa.hu csatin -
#238 1. Ezért kell illetve szerencsére lehet az ai-t buherálni.
Ezáltal sokkal jobb játékot elérni. Ez az egyik nagy előnye a programnak. Multinál persze ez már nemis olyan érdekes :-)
2. Engem inkább a cselezés bonyolultsága zavar, az hogy tulképp 3 gomvb kell egy sima cselhez holott ez régebben egy gomb+ a nyilak volt.
3. Még akartam valamit irni, de elfelejtettem :-))))
-
Coco #237 Léccives vki irja le hogy is működik ez az OTB...
köszi -
#236 Na pár szóban énis hozzászólnék.
A becsószás elég érdekes, dolog mivel már úgy csúszik fe mint igazából (általában), tehát kicsit oldalról kanalazó mozgással.
Ami jól is néz, ki viszont a multihoz szokott játékosnak elég fura mivel eddig átadásokba lépett bele a becsúszásokkal legtöbbször és olyan érdekes nézni hogy üresen kanalazgat :-)
Amúgy úgy vettem észre itt a becsúszásnak kisebb a szerepe illetve a hatékonysága a D-é nagyobb -
donpedro #235 Sikerült végre összehoznom egy elfutást, bár nem egészen úgy, ahogy írtad.
Szöglet után a kivágott labda egész Kaladzéig került hátra, és én azonnal megindultam visszafelé egy sprinttel. A védők annyira el voltak foglalva, hogy akadálytalanul jutottam el majdnem az alapvonalig, ám mivel Shevchenko teljesen üresen állt, és nem volt senki útban, így ívelés helyett inkább laposan toltam oda neki a lasztit. Sheva át is vette, majd a kirepülő kapus hasa alatt a kapuba pöccintette a labdát.
Asszem ez volt az eddigi legszebb gólom... :)
Egyébként ha sliderekkel lehetne állítani majd az AI-t, mint pl az NHL-ben, akkor ez se lenne olyan rossz. Csak a védelem "lyukassága" zavar igazán, amikor a szélső védők nem jönnek be keresztezni (mellesleg ez az ellenfélnél is előfordul), illetve még van egy apróság:
Sokszor előfordul, hogy rohanok a középpályásommal az ellenfél játékosa felé, aki vezeti a labdát, már majdnem elérem, erre az AI átvált a jobbszélsőmre. Ok, elkezdek azzal jönni befelé, ám egy másodperc múlva már a balszélsőt irányítom, és azzal sprintelek, természetesen rossz irányba. Ez a hiba is nagyon gyakori, nem egy gólt kaptam miatta, ráadásul sajnos, ezek a gondok a multiban is benne lesznek.