10394

Fifa Hungary az IRC-n: #fifa.hu

• donpedro
    Ja igen, és kedves, hogy segíteni akartál (tényleg), de nem azért írtam ezt a sok mindent, mert nem megy a játék, béna vagyok, stb., hanem azért mert felbosszantott a sok AI és egyéb hiba.
  • donpedro
    Én is profi szinten játszom... :)

Csak azért vagyok rájuk dühös, mert pont 10 éve fejlesztik ezt a játékot, és 10 év alatt sem voltak képesek olyan AI-t készíteni, aminek köszönhetően a meccsek hasonlítanának a valódira. Elsősorban azért, mert a gép nem használja az olyan taktikai variációkat, mint például elfutni a szélen, és onnan beadni fejre, vagy például sosem próbálkoznak távoli lövéssel, mindig csak a 16-oson belülről tüzelnek. Ezek csak akkor fordulnak elő a játékban, ha te próbálkozol ilyesmivel, és ez így elég vérszegény. (Bár speciel elfutni a szélen nekem még nem sikerült eddig.)

Tudom, hogy a 2002, 2003-ban éppen ezekből adódtak hibák, de most meg átestek a ló másik oldalára. Akkor 35-40 méterről lőtt a gép óriási gólokat, és állandóan a széleket játszatta, most meg semmi hasonló nincs. Nem hiszem, hogy nem lehetne megtalálni a középutat, pláne ilyen hosszú fejlesztői múlttal a hátuk mögött. (Igaz, nem is szorulnak rá, így is rengeteget eladnak a progiból, szóűval valószínűleg nem is erőltetik meg magukat. Minden évben kitalálnak valami újdonságot, változtatnak egy-két dolgon, de ugyanakkor nagyon sok mindent elkúrnak, pl. bedobások, és a lényeg sem változik, mindig műfutball lesz az eredmény.)

Megunni (sajnos) én sem tudom, mivel imádom a focit, és nem tudok ennél jobb progit, amivel játszhatnék. (Vannak benne pozitív dolgok is bőven, a szögletek például nagyon jól meg vannak csinálva.)
  • donpedro
    Attól tartok, hogy nem igazán érted a lényeget.

A játékosok helyezkedéséről írtakat végképp nem értem, nekem a védők helyezkedésével van bajom, ahhoz mi köze van az OTB-nek? (Az OTB-re egyébként azt tudom mondani, hogy csak két kezem van, és az anyám sem volt polip, így jelenleg még nem nagyon tudok vele mit kezdeni, és amúgy sem akarom nagyon megszokni ezt a billentyűkiosztást, mert a fullban úgyis átállítom majd.)

Ne mondd már, hogy csak akkor szoktak becsúszni egy igazi meccsen, ha az ellenfél kontrázik... Másrészt amateur szinten 10-0-ra nyerek, és rengeteg gólt lövök indításból, kontrából, mégse csúszik be ellenem senki.

Nem azzal van bajom, hogy van sorfal, hanem azzal, hogy nincs szerepe. Ritka az olyan meccs a valóságban, amikor nem vágnak sorfalba legalább egy szabadrúgást, a játékban ez sosem fordul elő. (A mai Fradi meccsen is volt jónéhány szabadrúgás, de kb. 10-ből 3 ment kapura, volt amit a falba vágtak, és volt, ami mellé-fölé ment. A játékban a gép által rúgott szabadrúgás viszont mindig kapura megy.)

Nem folyamatos sprintről beszéltem, hanem ritmusváltásról. Teszem azt, kicsit előre-balfelé vezetem a labdát, majd a sprint váratlan, "jóütemű" használatával elmennék jobbra, de nem lehet, mert mindig szerelnek. Nincs kivétel, egyszer sem fogsz tudni elmenni, akármilyen jó ütemben váltasz irányt és tempót. Javasolnám az EA embereinek, hogy nézzék meg Gerát, hogy ő hogy játszik. A Fradi mai dániai gólja előtti cselsorozatát a játékban nem lehet megcsinálni, és nem azért, mert pro szinten játszok.
    Ő ugyanis sprint közben a megfelelő pillanatban irányt, esetleg sebességet vált, és így megy el a védők mellett, ám a játékban ez lehetetlen, mivel a sprintelő mindig túl hosszan tolja meg a labdát...

Ami a lövést illeti, pont az a bajom, hogy néha óriási gólokat lövök távolról is, máskor meg vérszegény gurítás lesz belőle, pedig mindig ugyanúgy nyomom a gombot. Akkor viszont mi dönti el, hogy milyen erős lesz a lövés?
  • Breki33
    Az E gomb itt konkrétan mit jelent?
  • Breki33
    1. van benne csel nemis egy kicsit vissza kéne olvasni néha leirták ittis (#171)
    2 hogy otven mecsből egy gólt tudtál lőni sztem inkább téged minősít P

A full tudtommal 4-én jön ki de ittmár semmi nem biztos :-)
  • FiReBoY
    "mikor jön ki a full??" - fm

Ezt én is kérdezném... Tud valaki valamit?
  • oneal1
    bízzunk abban hogy a teljes verzióban sok hibát orvosolni fognak!!
  • magus
    hat ez jo szar. az meg hagyjan hjogy a passzt mindig leszedik, es nincs cselezes a jatekban, csak az a ritmusvaltas, de azt ugye azonnal leszerelik, golt 50 meccsbol eddig egyszer tudtam csinalni. eleg gagyi
  • fm
    sztem tuti a játék. legalábbis ha a 2003hoz hasonlítjuk(a 2002höz inkább ne:))

mikor jön ki a full??
  • donpedro
    Kezd nagyon felidegesíteni a játék. A passzolás, ahogy már írtam, kurva szar, de még ha kivételesen arra megy a labda, amerre rúgom, a játékosom akkor is állva várja, és megelőzi egy védő. A becsúszásnak semmi értelme, szinte lehetetlen így labdát szerezni, ráadásul minden harmadikat lefújja a bíró, függetlenül attól, hogy a labdát, vagy lábat találtam el. Ugyanez a szereléseknél azért érdekes, mert olyat még nem láttam, hogy az ellenfél sima szerelési kísérlete szabálytalan lett volna, ellenben a sajátjaim rendre azok.

Az ellenfél játékosai soha nem csinálnak egyetlen becsúszást sem!! Mintegy 15 meccsen én még legalábbis nem láttam ilyet.

Minek a sorfal a szabadrúgáshoz, ha nincs semmi értelme, mert mindig elcsavarják fölöttük a labdát! (kb. 25/25 az eddigi arány)

Ráadásul kicsit gáz, hogy az ellenfél szabadrúgásai mindig kapura mennek, nekem meg csak egyszer sikerült eltalálni a kaput, de akkor is védett a kapus.

Valaki szólhatna már az EA-nek, hogy reakcióidő is van a világon. Ugyanis elég röhej, hogy amikor a cpu játékos elkezd sprintelni, akkor egyből szerez 3 méter előnyt, és lehetetlen utolérni, ezzel szemben nekem esélyem sincs egy hirtelen ritmusváltással elvinni a labdát, mert azonnal szerelnek.

A gép védői sosem blokkolni próbálják a beadásokat, hanem mindig tökéletes, tiszta szereléseket mutatnak be.

Azt sem értem, hogy miért nem lövik el a játékosaim rendesen a labdát, amikor helyzetbe kerülnek. A legutóbbi meccsemen többször is sikerült lövőhelyzetbe kerülnöm, de hiába nyomtam hosszan a gombot, mindig gyenge, középre tartó félmagas "lövés" lett belőle.

Mindez Pro fokozaton, ami a jelek szerint a legnehezebb, ugyanis a többin simán nyerek, itt viszont még gólt sem lőttem.
  • Marcell
    Nekem az ismetlesekkel az a bajom, hogy csak a gol elotti 2 masodpercet mutatja... Sokszor az elozmenyek is erdekesek egy hosszabb kapuraloveses-flippernel :) Mondjuk erre majd ott lesz az Instant Replay a fullban...

En kb. minden harmadik szogletemet gollal FEJezem be :)
    Near the post, majd az A gomb, aztan E+JOBBRA/BALRA+FEL (ezzel elfutok a vedo mellol) es D-vel befejelem.

donpedro-val is teljsesen egyet ertek (#209).

Mindezek ellenere nagyon tetszik a demo, sokkal jobb lett a jatekmenet a tavalyinal. Remelem a full verzioban nem csak az adatbazis lesz nagyobb, hanem az AI-n is javitanak egy kicsit.
  • Breki33
    köszi ezt az erőtöl duzzadó értelmes hozzászólást :-)
  • Emery
    Nha ez jo nagy Suxx lett :(
  • Marcell
    A C gomb. (Megall a jatekos, es ralep a labdara.) Lehet probalkozni! :)
  • Breki33
    Na a játékhoz a legújabb tippek forditasa magyarra:

Firstly some good news for those of you who missed the "Free Cam" in FIFA 2003. It is back and better than ever in FIFA 2004. The zoom feature has been vastly improved. So along with being able to do the full "Matrix" style rotation you can also zoom up incredibly close to the players.

Először néhány jó hír azoknak, akik hiányolták a "Free Cam"-et a FIFA 2003-ból. Visszakerült a FIFA 2004-be és jobb, mint valaha. Amellett, hogy teljes "mátrixos" fordulatot lehet tenni a játékosok körül, hihetetlen mértékben rájuk is lehet közelíteni.

Here is a tip you can try in the demo. Firstly, find the button that makes your player slow down with the ball and basically just walk with the ball at his feet. Normally this is the L2 button (although it will vary on different controllers). Remember which button this is. Then, when you are next in attack hold it down to a take a shot. You will notice that the shot, no matter how hard you hit it, goes straight along the ground. Also, try holding it when going for a ball that is in the air near goal, instead of heading it you will volley it. This button works with crosses as well, along with a lot of other parts of FIFA 2004 giving you a good variation in the types of moves you can pull off.

Íme egy tipp, amit érdemes kipróbálni a demóban. Először is keressük meg azt a gombot, amivel lelassíthatjuk a játékost és tulajdonképpen csak sétál a labdával a lába előtt. Alapesetben ez az L2 gomb (bár a különféle játékvezérlőkön más és más lehet). Jegyezzük meg, melyik ez a gomb. Ezután a legközelebbi támadás során nyomjuk le a lövéshez. Észre fogjuk venni, hogy a lövés az erőtől függetlenül laposan halad. Lenyomhatjuk akkor is, amikor a kapu előtt a levegőben lévő labdára indulunk el, ekkor fejes helyett kapáslövést küldünk a kapura. Ez a gomb a beadásoknál is működik a FIFA 2004 számos más részével együtt, így sokféle mozdulat hajtható végre.

Some people are finding that it is hard to do a proper cross in the demo. The best idea is to use Off The Ball control. Just before you cross, hit the OTB button and then press the cross button. You will pull off a perfect cross to the man you selected.

Néhányan úgy vélik, nehéz pontosan beadni a demóban. A legjobb az Off The Ball gomb használata. Közvetlenül a beadás előtt nyomjuk le az OTB gombot, majd a beadás gombot. Ekkor a játékos tökéletes beadást fog küldeni a kiválasztott társához.

Köszi ZedIzDead

Namost szerintetek melyik ez a gomb?
    ENTER?
  • donpedro
    Mellesleg én egy kicsit csalódtam a játékban. Több olyan bosszantó hiba is van benne, ami tönkreteszi a játékélményt. Tudom, ez még csak demo, de az AI nagyon messze van attól, amit én reméltem.

A legnagyobb hiba, hogy az AI eltérően kezeli a az ellenfél játékosait, illetve az én játékosaimat, akiket éppen nem én irányítok. Ettől az egész meccs olyan lesz, mint a legutóbbi 3 meccse a válogatottnak: Én próbálok távolról betalálni, miközben az ellenfél játékosai rendre kilépnek a védőim között, ugyanis a két szélső védő akkor sem megy be segíteni a középhátvédnak, ha egy szem csatár vezeti a kapu felé a labdát. Inkább 10-15 méter távolságot tartva futnak kétoldalt az alapvonal felé. Mindez azt eredményezi, hogy ha csak egyszer is hibázok a középső védőmmel, akkor már nincs más dolgom, mint imádkozni, hogy kihaggyák a ziccert. Ellenben a másik oldalon a kapu közelébe sem nagyon engednek, mert a védelem folyamatosan tolódik, és a védők igyekeznek állandóan fedezni a kaput, ezáltal blokkolják a lövéseket.

Ez persze csak egy hiba a sok közül, ráadásul tipikusan EA-megoldás, amiről igazán leszokhatnának már végre...

Ja, a pro nálam is nehezebb, ui. kikaptam 2-0-ra, és igazán helyzetem se volt, viszont kivédtem egy büntetőt...
  • donpedro
    Nem a Demo Raptorral állítottam, hanem valami FIFA 2004 Demo Factory nevű progival, amit Marcell linkelt be ide. (#131)
  • Marcell
    A 3 (avagy esetenkent 4) billentyu egyszerre lenyomasa tudtommal nem a jatek hibaja, hanem ASSZEM a billentyu-pufferé. Volt olyan billentyuzetem, ami 3-nal csinalta, az nagyon idegesito volt. Aztan volt egy olyanom, ami abszolut nem csipogott, a mostanim meg 4-nel hal meg...

A "fifa 2004 requires hardware grapichds acceleration" hibauzenet nagyon nem egyedi, sokaknak van ilyen problemajuk. Megoldasra mar nem emlekszem, erdemes elolvasni a soccergamin.tv oldalon a forumhozzaszolasokat.
    A masik gyakori hiba meg, hogy nincs hang a jatekban...

A cselek nekem nagyon nem mukodnek gyakorlatban, persze lehet csak azert, mert nem gyakoroltam eleget. Sikerult mar 360-as forgast csinalni, de akcio kozben nem sok sikere van, lelassul vele a tamadasom. Raadasul valamiert nagyon nehezen sikerul osszehozni 1-1 cselt.

En (a jo nehezsegi fokozatokkal) professionalon jatszom izgalmas, szoros meccseket. WC-n altalaban kikapok 2-3 gollal.

Nektek is rohadt gyorsan tortenik a powerup? En belepiszkaltam az ini.big-be, de meg igy is nagyon hamar felfut a kis sáv.
    Szabadrugasnal is kurva gyorsan mozog a csúszka, annak is orulok, ha a zold zona KOZELEBE sikerul vinnem a pálcikát. Eredmeny: elrugom a rákba... :)
  • Breki33
    2 = BROADCAST
    3 = END TO END
    6 = ACTION
    8 = SIDELINE
    9 = RADAR On/Off

Az írányítás:

Attacking Possession:
    Arrow Keys - Player Movement
    Shift + Arrow Keys - Freestyle/Freekick Ball Spin/Jostle/Receiver Run
    A - Lob pass/Chip Shot
    S - Pass
    D - Shoot
    W - Through Ball
    Q - Trigger Player Run
    E - Sprint (HOLD)
    Z - Remote Receiver Control/Toggle Between Receivers

Defending:
    Arrow Keys - Player Movement
    A - Slide Tackle
    S - Switch Player
    D - Conservative Tackle
    W - Keeper Charge
    E - Sprint (HOLD)
    C - Call Second Defender

• KeKKSZike
    Fifa 2004 mikor fog megjelenni?
  • donpedro
    Megjegyzem, az OTB-t egyáltalán nem használom, egyszerűen nincs értelme. Viszont a szögletek marha jók, gyönyörű fejesgólokat lehet elérni.
  • donpedro
    Lehet benne valami, bár az amateur stimmel, azt 7-0-ra vertem, viszont a World class is elég gyengus, most 5-2-re sikerült megverni. Eddig még nem kaptam ki world classon, asszem ki fogom próbálni a pro-t, az még hátravan.
  • KeKKSZike
    mire jó ez a demo patcher?
  • grebber
    Bocs de nem tudja valaki hogyan kell használni az eMule nevű programot?
  • donpedro
    Érdekes, én semi-pron simán kikaptam 5-1-re, world classon meg játszottam egy 4-4-et. (20 perces félidőket nyomok.)

Engem a rossz pass assist idegesít, balra nyomom, de jobbra passzol, ez az NHL-ben mérföldekkel jobb. Ugyanígy gáz a játékosváltás, és a bedobások. Előbbinél az a bajom, hogy nem a legközelebbi játékosra vált, hanem arra, aki az ellenfél, és a kapum között van, utóbbinál pedig marhaság, hogy nincs semmi mozgás, nincsenek bemozdiló emberek, sőt, néha olyan messze állnak meg a társak, hogy el se bírom dobni addig.

A játékosanimációk közül bennemaradt a régi lövésanim, amikor az ipse majdnem úgy néz ki, mintha páros lábbal akarná elrúgni a labdát. Nem tudom, hogy ezt hogy sikerült motion-capture-el megoldani, de elég idétlen.

A meccs közbeni animokat mindenkinél nehéz eltüntetni? Sokszor 4-5 ESC után tűnik csak el.

A sok gomb szerintem marhaság. Az NHL-ben is ez volt a nagy újítás, és ott se használom a gombok felét, itt se fogom, mert egyszerűen nincs rá idő.
  • CELL StormBird
    nekem az a bal+e -nél csinálja :D
  • CELL StormBird
    persze persze :(
  • Breki33
    nézd meg

start/futt parancsorban dxdiag

mindhárom enabled legyen

más játék megy?
  • fm
    Nagyon jó a demó!! simán üti a full fifa2003-at játékélményben:)))

éljen az EA..
  • CELL StormBird
    9.0 és nem tom be van-e kapcsolva..
  • Breki33
    ja figyi hányas direcx-ed van fent egyáltalán?
  • Breki33
    hát ne hülyölj már nekem 64 megas MSI-m van és teljesen rendbenmegy
    sokam meg Geforce 2 Mx-el játszanak.

De tippek
    diretx-ben be van kapcsolva a driver gyorsitás?
    (ENABLED)

UJ drivert raktál fel:

DE mondjuk fura, ha a többi játék ment
  • CELL StormBird
    Pls segítsetek már ne legyetek annyire lefoglalva a demóval :)
  • CELL StormBird
    És ezzel mit csináljak?
    Gefroce4 Ti4200 128mb.
    Mit kell beállítanom pls help.
    Amig nem válaszoltok meg probálok pár dolgot de pls help.
    Előre is köszi.
  • Breki33
    fifa 2004 igényel hardveres grafikus gyorsitást
  • CELL StormBird
    fifa 2004 requires hardware grapichds acceleration!
    Ez mi pls help!
  • Breki33
    Firstly some good news for those of you who missed the "Free Cam" in FIFA 2003. It is back and better than ever in FIFA 2004. The zoom feature has been vastly improved. So along with being able to do the full "Matrix" style rotation you can also zoom up incredibly close to the players.

Here is a tip you can try in the demo. Firstly, find the button that makes your player slow down with the ball and basically just walk with the ball at his feet. Normally this is the L2 button (although it will vary on different controllers). Remember which button this is. Then, when you are next in attack hold it down to a take a shot. You will notice that the shot, no matter how hard you hit it, goes straight along the ground. Also, try holding it when going for a ball that is in the air near goal, instead of heading it you will volley it. This button works with crosses as well, along with a lot of other parts of FIFA 2004 giving you a good variation in the types of moves you can pull off.

Some people are finding that it is hard to do a proper cross in the demo. The best idea is to use Off The Ball control. Just before you cross, hit the OTB button and then press the cross button. You will pull off a perfect cross to the man you selected.
  • Breki33
    Breki a nevem :-)

tetszik? :-)

Amúgy nem én csináltam nézd csak meg a linket :-)

Ja az off the ball-t Szilcsio leirja pontosan a Fifahungary-n
  • CELL StormBird
    www.hcgamer.hu én onnan szedtem :)
  • BaziJoe
    Sziasztok éngemerröl az ujj irányitásrol érdekelne egy kicsit bővebb leírás.Nekem egy Gravis Gamepad prom van lekell e cserélni a játékhoz vagy kitudja használni ajáték összes funkcióját??? Válaszotokat elöre is köszi!!!