Fifa Hungary az IRC-n: #fifa.hu
-
donpedro #268 Hmmm, jópofák ezek a szabadrúgások. A legutóbbi meccsemen két szabadrúgásom volt a 16-os elől, elsőre nem sikerült tökéletesen beletalálni abba a kis zöld izébe, kb. fél centivel túlszaladt rajta, mégis kapura ment a lövés. (Buffon persze kitolta...) Másodjára pont telibe találtam a közepét, erre Seedorf kirúgja a labdát a stadionból. Sajátos.
Nálatok is ilyen piszok jól véd az ellenfél kapusa? Nálam szinte mindig ő a meccs legjobbja, függetlenül attól, hogy mi a végeredmény. Pl. a legutóbbi meccsemen 3-2-re kikaptam, és akkor is Buffon lett a meccs hőse. Végülis reális a dolog, mivel kb. 10 oltári nagy ziccert fogott meg. A 8-10 méterről megküldött lövéseim rendre elakadnak benn, ellenben 20-25-ről elég sokat elnézett.
Kissé vicces, hogy ha egy középpályással megindulsz középen, akkor szinte akadálytalanul el lehet vele menni a 16-osig, onnan meg jöhet a lövés, ami 5-ből 3-szor be is akad. Ezért nálam rendre Rui Costa lövi a gólokat. Esetleg Pirlo fejel egyet szögletből.
Na, tényleg nem akarom cikizni a játékot, mert itt sokan szeretik, és való igaz, hogy pl. multiban sok hiba nem lesz (az EA-től megszokott csalások, illetve az olyan hárömszögeléssel ziccerig kijátszott helyzetek, amikor azt se tudom, hogy kit irányítok, és máris gól, az ellenfél játékosainak reakcióideje pont nulla, stb.), csak a védelem lesz ott is ugyanolyan lyukas, mint single playerben.
Szóval én személy szerint nem zártam a szívembe a progit, mert én a focit szeretem, és ez nem az. Biztos jobb, mint az előző, meg az azt megelőző, és így tovább, de ha én egymás mellé raknám a FIFA 96-ot, esetleg 98-at, és ezt, akkor nem hiszem, hogy az AI-ban látszana a 8 év kőkemény fejlesztői munka.
Isten látja lelkemet, nagyon vártam a progit, de csalódtam. Nagyon sokat játszottam a demoval, mert annyira szerettem volna megszeretni, de valahogy a rengeteg bosszankodás közben elsikkadt a dolog. Mintegy 15 éve játszom fociprogramokkal, de még mindig a C-64-es Microprose Soccer a legjobb!!!
Elnézést kérek azoktól, akik nem kiváncsiak az efféle búslakodásra, és hangsúlyozom, senki ne ítéljen ez alapján, ez itt csak és kizárólag a saját magánvéleményem.