10394

Fifa Hungary az IRC-n: #fifa.hu

• Breki33
    erre van külön fórum !

miis várjuk a másik focit de addig a Fifa a király és ez Fifa fórum

Szivesen olvasom a másikban amit irsz. :-)

Amúgy ma vettem egy Logitech Dual-t tényleg sokkal jobb vele a cselezés
  • mohus
    "Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Pontosan mikor jön ki a game? Mert sok időpontról hallottam, de konkrétan szeretném tudni, mert novembertől már nem lesz netem, így nemfogom tudni letölteni. Előre is thx!"

ez nagyon aranyos volt:)majd írunk az EA-nak petíciót, hogy igyekezzenek...
  • mohus
    :)

a PC-seknek novemberig adtak haladékot hogy, szerezzenek be egy gémpadot

mert ehhez elkél majd....

a trónkövetelő és sztem a trónon csücsülő fociszimulátor control list-je
  • Marcell
    A hivatalos EA honlapon az szerepel, hogy:
    "Not long to wait. The 24th is coming.

FIFA Football 2004 will be in the shops from 24th October on all Consoles, and 7th November for PC CD and GameBoy Advnanced. See the TV advert and more at http://www.24october.co.uk."

Itt a forras link.
  • Breki33
    hát pedig a németeknél minden nap beirják hány nap van még és ott ma 4 volt

Ez az egyik legnagyobb Fifa-s lap a segítségek is javarészt innen vannak
  • fm
    mos vertem meg 2-0ra a pro-t! 2*6perc játékidőben...
    a szabadrúgást már jól lövöm,kapura megy,de megfogja Dida mindig. Kéne Robi Carlos:)
  • fm
    oké. vegyük meg 40-60% arányban. aki 40%ot fizet azé a doboz,aki 60%ot azé a lemez:)
  • fm
    4nap aztán megvesszük,vagy letöltjük??? nagyon várom,hogy alázhassak a madriddal
  • Coco
    négy nap emberet!!!!

Már nagyon várom
  • Breki33
    emberek boccs
  • Breki33
    Még

négy nap emberet !!!!
  • Breki33
    én most 2-0-ra

ezeket nemis erdemes feltenni mert az arcok maradnak

• OPM
    4-1-re kikaptam profin :(
    mellesleg még én sem tudtam elmenni az ellenfél mellett, csak passzokkal, ívelgetésekkel jutok előre...

feltettem a real - mu kiegészítést, de ez csak a mezeket változtatta meg. Vagy ez direkt ilyen?
  • Breki33
    gyere multizni :-)
  • fm
    a csel nem jó semmire eddig. legalábbis billentyűn.
    (megin vertem a pro-t 1-0ra,kemény)
  • Breki33
    szia

gyere a qukanet serverre a fifa.hu csatira es megtárgyaljuk

amugy pl tudtommal hol is indít
    de sztem lesz stopli is.
    és esl is

A csel lásd lejebb de nekem megmondom őszintén nem igazán jön be
  • manuszka
    Hali!
    Lenne 2 kérdésem.
    Első:Hol indul Fifa 2004 bajnokság? A szilcsio-n kívűl,mert ott már tele van az a bajnokság ahova akartam jelentkezni,most próbálnám először ki az online fifát,de ott már csak a német bajnokségra lehetne nevezni,de azt nem szeretem
    Második:Hogy lehet a fifa 2004-ben cselezni??
    Előre is köszike!
  • fm
    ez korrekt. köszi
  • Marcell
    Ott van a kepen. Fifafx.de :))
  • Breki33
    Irányítás billentyűzetről:

Támadásban:
    Nyílbillentyűk – játékos irányítása
    Shift + nyílbillentyűk - cselezés/szabadrúgás csavarás/lökés/passz fogadójának irányítása
    A – emelés/ívelés
    S - passz (rövid passz),(nyomva tartva ívelés fejre)
    D - lövés (nyomva tartva ívelés fejre)
    D + C – lapos lövés
    W - indítás
    Q – játékos futtatása
    E - sprint (NYOMVA TARTVA)
    Y – passzfogadó irányításának aktiválása/váltás a fogadók között
    C – lassú futás

Védekezésben:
    Nyílbillentyűk – játékos irányítása
    A – agresszív szerelés
    S - játékosváltás
    D – normál szerelés
    W – kifutás a kapussal
    E - sprint (NYOMVA TARTVA)
    C – újabb védő hívása
    Y + X+ C – gyors taktikaváltás

Hogyan működik az OTB?

Nyomjuk le az Y-t, majd nyomjuk le újra többször és válasszunk ki egy játékost. Ahhoz, hogy ezt a játékost irányíthassuk, nyomva kell tartani a Shiftet. Ezután az A, W vagy S gombbal passzolhatunk ennek a játékosnak.

Hogyan kell szögletet rúgni?

Szögletrúgás előtt megjelenik egy menü, melyből kiválasztható, hogy a labda hová érkezzen, de a demó esetében ez nem működik. Ehelyett a menü egy idő után eltűnik és ki kell választani egy játékost:

Billentyűzetről:
    D = 1. játékos
    A = 2. játékos
    W = 3. játékos

Így megadható, hová szálljon a labda. Az 1. játékos kiválasztása esetén a rövid sarokhoz, a 2. játékos esetén középre, a 3. játékos esetén pedig a hosszú sarok felé.

Szabadrúgás:

Először nyomjuk le a D-t, ekkor a képernyő alján lévő sáv elindul jobbra. Ezzel állítható be a lövés ereje. Ha a sáv elérte a kívánt hosszúságot, nyomjuk le újra a D billentyűt, ekkor visszafelé indul el. Ami a pontosságot illeti: a vonalkának pontosan a két zöld sáv közé kell „érkeznie”, ha ekkor nyomjuk le a D-t (és egy kis szerencsénk is van), a labda máris a hálóban van.

Csavarás szabadrúgásnál:

Csavart szabadrúgáshoz le kell nyomni és nyomva is kell tartani a Shiftet, majd a nyílgombokkal megjelölni, hol akarjuk megrúgni a labdát. Ezután engedjük el a Shiftet és a többi ugyanúgy megy, mint egyébként.

Csavart lövés:

Ha ellőttük a labdát a kívánt irányba, kameraállástól függően nyomjuk le a LEFELÉ nyilat (belső rüszt) vagy a FELFELÉ nyilat (külső rüszt). Ez minden oldalsó kameraállásra érvényes. Ha a kameraállás hosszában mutatja a pályát, akkor a BALRA és a JOBBRA nyilíkkal érhetjük el ugyanezt.

Cselek:

Shift + lassú futás + 1 irány = átlépős csel
    Shift + lassú futás + 1 irány = átlépős csel és a labda továbbvitele a megfelelő irányba

Gyors taktikaváltás:

Billentyűzet:
    Y,X és C nyomva tartása (ha nem nálunk van a labda), majd beállítás a nyílbillentyűkkel. A Z + C kombinációval is beállítható a taktika.

IGM-taktikák:

V-védekezés:
    1- semleged
    2- hátravont
    3- letámadás (pressing)

S-középpálya:
    1- támadó
    2- semleges
    3- ívelések

A-támadás:
    1- hosszú indítások
    2- ívelések
    3- labdatartás

Radar:

A radar be- és kikapcsolásához nyomjuk meg a 9 billentyűt.

Kamerabeállítás:

A kamera átállítása a 2, 6 vagy 8 gombbal történik.

Technikai problémák

1. Színhibák, textúravillódzás:

Ha homogén színek jelennek meg (barna, zöld stb.) vagy villódzanak a textúrák, netán a teljes kép egyszínű bizonyos képernyőkön:
    ATi videókártyák: - távolítsuk el teljes egészében az illesztőprogramot és telepítsünk régebbit, végszükség esetén állítsuk vissza a régi drivert a Rendszer-visszaállítás segédprogrammal! -
    NVidia videókártyák: - még nem fordult elő -

2. A „Csapatválasztás” menübe való belépéskor a billentyűzetet és gamepadet ábrázoló kép villódzik és folyton eltűnik. Mit lehet tenni?

Megoldás: várjunk egy kicsit, majd nyomjuk le a jobbra vagy balra gombot a billentyűzeten, Egy idő után helyreáll a normál állapot. Néha tovább tart (30 mp.), máskor viszonylag gyorsan. Gőzöm sincs, min múlik.

3. Az Expanderben megadott beállítások egy idő után nem működnek a játékban – mi a megoldás?
    El kell távolítani az összes többi Expandert, amit korábban telepítettünk a Fifához. Ezután hibátlanul kell működnie mindennek.

4. Túl kevés lemezterület:
    A játék telepítése után az alábbi üzenet jelenik meg:
    A FIFA 2004 legalább 280 MB lemezterületet igényel a kicsomagoláshoz. Szabadítsa fel a szükséges lemezterületet és indítsa el újra a játékot. Pedig van elegendő hely.
    Ez esetben a következőt tehetjük:
    Vezérlőpult -> Rendszer -> Speciális -> Teljesítménybeállítások -> Virtuális memória módosítása
    A fájlnak 768 MB méretűnek kell lennie.

5. A játék betöltéskor vagy röviddel azután összeomlik:
    Ha ez történik, kicsit lejjebb kell állítani a felbontást.

6. Átlátszó mezek:
    Az átlátszó mezek problémája a részletezettség alacsonyra vételével oldható meg.

7. A képernyő a betöltés után bezöldül:
    Ha ez történne, állítsuk át a kameraállást Broadcast-ra az Expanderben. Ezután a játékban a 3, 6 és a 8 gombokkal válthatunk kamerát.

7. Nincs hang:
    Ekkor le kell tölteni az illesztőprogramot az alábbi webhelyről (csak Creative hangkártyákra vonatkozik):
    http://de.europe.creative.com/support/drivers/welcome.asp

Kösii Zelhead :-)
  • Breki33
    ott volt hogy kinek szól tre P
  • Breki33
    azt hiszem tévedsz :-)
    igaz énis.....

Szerencsére! :-)
  • Breki33
    de a c vel hatásosabb azt irták!
  • fm
    amint felívelted a lasztit,rögtön folyamatosan nyomni kell a d-t,meg az irányt,amíg el nem lövi. elvileg kapásból fogja kapura küldeni(olló még nekem se volt,csak félfordulat)
  • Breki33
    ja a link
  • Breki33
    Nieuwe gameplay patch
    Fifa Mexico heeft een gameplay patch gemaakt voor de demo, met de volgende features: - Ball eigenschappen gebaseerd op real life - Realistische schietkracht - Keeper skills verbeterd - Realistische lobjes - Betere passing - CPU Gamestyle is nu realistisch en meer variabel - AI van de CPU verbeterd Lees verder
  • Breki33
    c simán P

Ja akkor te voltál aki lenagyképüzött P

ha billenytűzetátállitó patch lenne nem szenvednénk az editorral

Enge inkább a csel gomb helye zavar
  • kraszi
    Na kipróbáltam a beívelésnél a d+c variációt, de nálam erre a kominációra is csak fejel a játékos. Szóval élne továbbra is a kérdésem: beívelt (tehát magas) labdánál hogyan lehet ollózni, levegőben kapásból, vagy fél fordulattal lőni?
  • Marcell
    A demohoz en nem tudok billentyuatallito patch-et, szerintem ilyen nem is lesz. Majd csak a fullban.

Szerencsere en a 2003-nal atalltam a sprintelessel az E-re :)
  • kraszi
    Dedede:-)))
    Szöglet laposan szintén d+c?
  • Breki33
    Fifa háttérkép
  • Breki33
  • Breki33
    bocsi de nemtudom megállni
  • Breki33
    igen a c gombot javasolják erre a célra mint korábban beirtam

a fejelés nálam s
    egyszer

A lessre állitás a taktikában kell kiválasztani
    y+c vel előjön egy kis dugi menü :-)

Kriszi te nemaz vagy akivel régebben olyan jókat vitáztunk az indek Fifa fórumán? :-)
  • Marcell
    Asszem ugy, ha nyomva tartod a C-t a loves (D) kozben.
  • kraszi
    Engem az érdekelne, hogy beívelésnél levegőben lévő labdát hogyan, melyik gombbal lehet meglőni? Én csak fejelni tudok ezekben a helyzetekben. Apropo, fejelés. Úgy látom, hogy az "s" 2x, de volt, amikor "d"-re is fejelt.

Lesre állítás van-e, mert az egyik internetes lap játékelőzetesében említik ezt a lehetőséget is. Az "off the ball" használatához pedig igen gyors ujjak kellenek, legalábbis, hogy érjen is valamit.
  • Coco
    köszi szépen.fifahungary-n már néztem de akkor biztos vak vagyok mert nem találtam....
  • Breki33
    erről is volt szó korábban, de a sprint a 2003-ban is az E volt P
  • Breki33
    erről már volt szó és a fifahungary-n részletesen is le van irva de akkor ujra

1. Az "Off the ball control" használata:

Mikor megnyomod az "Y" gombot, találsz 3 számot a játékosok fölött 1-tõl 3-ig. Választanod kell a 3 játékos közül az "Y" gomb lenyomásával (az 1-es játékos kiválasztásához egyszer kell megnyomni az "Y"-t, kettes játékoshoz kétszer, míg a hármas játékoshoz háromszor. Mikor kiválasztottad a játékost a 3 közül, tartsd lenyomva a "SHIFT" gombot és mozogj a kiválasztott játékossal a nyilak segítségével. Ha ívelve szeretnél paszolni, nyomd meg az "A" gombot, ha "kereszt" passzt szeretnél, nyomd meg a "W" gombot (ne az "S" gombot).

Ugye inditsd el a off the ball(y), aztán a shift-et csak nyomd meg, add meg az irányt és engedd el, viszont maradj Y-al of the ballban.
    E ttõl a srác magától kezd el futni, te meg tudod a másik faszit irányítani.
    N yomod a shift-et megadod merre fusson a nyilakkal és ha elkezdett futni akkor engedd el.
    Ettõl õ folyamatosan fog menni abba az irányba.

Ezek a tippek fent vannak Szilcsióféle Fifa 2004 iskolá-ban
  • Coco
    nekem ssem világos még....