10394

Fifa Hungary az IRC-n: #fifa.hu

• ÁjjLe BoBBi
    csá emberkék! honnan tölthetném ale a demot? eddig szar 5k-val tudtam szedni. ti honnan szedtétek?
  • Breki33
    mondtam, hogy a shift :-)

viszot a w trough ball szerepe nem teljesen érthető számomra
  • Marcell
    Koszi! Mindjart ki is probalom :)
  • Breki33
    a NAV se

Szerencsére más van uj Final Adidas

Mondtam, hogy el az off the ball kicsit bonyolult.....

Szabadrugásgólt már lőttetek?
  • Marcell
    Legujabb F-Prot nem jelez semmit.
  • Marcell
    Nem hiszem, hogy virus lenne :)

De mar van egy masik patch is:
    Demo Patcher 2004 by Alex

Es par percen belul letoltheto lesz a tavalyi demoknal mar hiresse valt Demo Raptor is. Azt innen tolthetitek majd le:
    SoccerAccess
  • Marcell
    Na talaltam leirast az Off The Ballrol:

"it's too simple....all u have to do is to press the (Z) button then u'll find the numbers from 1 to 3 upon 3 players, u can switch between the 3 players by pressing the (Z) button again.
    when u choose a specific player between the 3 , hold the (shift) button and move the player with the movement keys. if u want a lob pass, so press the (a) button, if u want a through pass, so press the (w) button (((not the (s) button)))."

Vagyis a titok nyitja a SHIFT-ben van!! :)

Megnyomod az Y-t, kivalasztod azt az embert, amelyiket akarod (megnyomod megegyszer az Y-t), majd ha sikerult kivalasztanod, nyomva tartod a SHIFT-et es elfutsz a kiszemelt jatekossal valamerre. Ezutan A-val odaiveled, vagy W-vel odapasszolod a lasztit.
  • rage
    Demo Factory:

Nos, a Mcafee VirusScan nekem jelzett , hogy ez a kis program szerinte veszélyes scripteket akar futtatni

"Interface Name: IWshShell3
    Interface Documentation: Shell Object Interface
    Method Name: RegRead
    Method Documentation:

The script is attempting to call the RegRead method which retrieves a value of a key or a value

Mivel még soha más program ilyet nem akart, inkább nem futtattam.

--
    A játék:
    Amikor az ellenfél lőtt gólt, nem is örültek a játékosai :)
  • donpedro
    Hmmm, az előző 3-3 úgy tűnik, hogy kezdők szerencséje volt. A második meccset 5-1-re buktam...
  • Marcell
    PenDrv: mukodott a C, koszi! En ezt eddig vedekezeshez probaltam csak :)
  • Marcell
    PenDrv: Koszi, mindjart kiprobalom ezt a trukkot :))

Breki33: Neked sikerult cselezned??? Nekem nagyon kezre esik a SHIFT kisujjal, en mindig erre allitottam a cselezest :)
    Nekem a SHIFT-re semmit nem cselez, csak megtolja a labdat, de lassabban, mint E-vel...

OFB (Off The Ball): en amikor megnyomom az Y-t, majd megjelenik a harom szam, akkor ha megnyomom az A-t, akkor odaiveli az ebben kijelolt jatekosnak. Valtani ugy tudok embert, hogy megnyomom ujra az Y-t.
    Iranyitani nem sikerult meg labda nelkuli embert ilyenkor.
  • zaki
    ez nekem is előfordult már másodszorra
  • donpedro
    Megvolt az első bug is. Inzaghi lövése után a lassításnál kimerevedett a kép, aztán úgy nézett ki, mintha lassan folyna lefelé...

Egyébként nem igazán vagyok elégedett a passzolással. Hiába nyomom balra, akkor is jobbra adja, és fordítva. Így elég nehéz normális támadást vezetni.

A védekezéssel is gondom van. Rendre nem azt a játékost irányíthatom, akit kellene, és így állandóan olyan gólokat kapok, mint Király Gabi tegnapelőtt.

Érdekes, hogy az AI vezérelte játékosok mennyire bénák a kapu előtt semi-pro-ban. Irdatlan nagy helyzeteket hagytak ki, csak ezért lett 3-3 a meccsem.
  • Breki33
    Sziasztok
    Énis hozzászolnék ha megengedidek.

A Fifa.hu multicsatin nagy várakozás előzte meg a demo jövetelének hírét talán még sosem volt akkora nyüzsgés ott.
    Mindenki küldözgette és segítőkész emberek raták fel, mivel az eredeti hely természetesen bedugult :-)

Na de a játékról:

Elsőre többeknek csalódást kelltett, de aztán a patch.el és több játékkal kiderült, hogy egész jó.

Én 1280*1024-ben teszteltem Sideline és Panoramic kameraállásokkal.
    Érdekes módon itt mintha a Sideline lenne jobb Tower-t nem láttam.

Off The Ballrol: Kicsit megbonyolítja a játékot, sztem egy gyors meccsen főleg multin nincs idő ilyesmire.
    Amúgy úgy működik, hogy az Y-t lenyomva egy masik játékosunkat, játékosainkat irányithatjuk.

Ezek fölött számok jelennek meg: 1:A 2:S 3:D

Igazából ez nem billentyűzetre való hanem az ajánlott kétkaros gamepad-re.
    Namost sztem ezért nem érdemes Gamepadot venni külön.
    Egy kicsit olyan mint az emlitett wallpass (SPACE) s kényszerítő volt annó
    MIndenki mondta, hogy húdeszupi ötlet aztán egyre kevésbé használta.

Szerintem ez helyettesíthető a q-s beindulással amit ugyan most nem jeleznek pöttyök, de működik.

Cselezni a shift-el lehet, ezt kicsit hülyeségnek tartom (EGy fél év elmúlt míg speciel én rászoktam a kisujjas cselezéről, most szokhatok vissza (ha nem lehet konfigurálni)

A lÖvések egész jók lassitások kameraállásai nagyon bejönnek.

Negativum.

Ronda labda (SZtem) Ronda reklámizű reklámtáblák PPPP
    Kicsit konzolos beütés.

Pontos irányitás azt hiszem a sossergaming-os fórumban megtalálható angolul.
  • Marcell
    C - Call Second Defender - ez jo valamire? En probalgattam, de semmit nem csinalt.
  • Marcell
    Egyre jobban tetszik a jatek.

A szogleteknel mar nagyjabol erzem mit kell csinalni. Ha tamadok ki kell kerulnom a tamadot es ugy odafutni a kis fekete pontra, ha meg vedekezem el kell talalnom merrol akar kikerulni a csatar, aztan D-t nyomva tartva fol kell tartani.

Azt hittem a Q nem csinal semmit, de sokszori nyomogatas utan rajottem, az a szoktetes, vagyis egy ember elindul elore, akinek lehet passzolni. A baj csak az, hogy altalaban rossz embert valaszt ki a gep a futasra.

Sikerult 1x-2x beadnom is. Valahogy elfutottam a szelen, megnyomtam az Y-t, majd a Q-t, aztan beiveltem es fejeltem. A baj csak, hogy nagyon-nagyon ritkan tudtam elfutni a szelen.

A nagy problemam meg, hogy nem tudok tamadni. Altalaban csak a ket csatarom van elol es nem zarkoznak fel a kozeppalyasok, hatvedek. Igy tul sok tamadast sem sikerul vezetnem. Max 1-2 passz, majd tavoli loves.
    Bezzeg a gep elorejon sok-sok emberrel, letamad, siman egy testcsellel elsprintel mellettem. En ilyet nem tudok, mert egyszeruen (szereles nelkul) keresztezi villamgyorsan az utamat a jatekosa.

Cselezni nem tudok, pedig a readme szerint a SHIFT-tel lehet.

A kapussal valo kifutas (W) sokkal jobb lett, mint a 2003-ban, egy jo idozitessel remekul kivetodik a portas.

Hogyan kell kenyszeritozni (wallpass)??

Olyan erzesem van, mintha nem mukodne egy rakas gomb billentyuzetes iranyitassal. Lehet csak a demo miatt, de ez szerintem kevesebb gomb, mint korabban.
    Q,W,E,A,S,D,Y ennyi.
    Korabbi fifaban meg Q,W,E,A,S,D,CTRL,ALT,Space (wallpass). Meg ugye volt a letamadasos vedekezes es a lesreallitas.

Erdekesseg: A Fifa94-et idezi, hogy ENTER-rel is lehet loni :))
  • Ramore
    Grafika hajszállal szebb, mint a tavalyi, játék irányítása még rejtélyes, de biztos belerázódunk majd!
  • Marcell
    Neked mukodik? En billentyurol kuldom, de ezzel kulon iranyitani nem tudtam az embereket, csak kivalasztatom, hogy melyik embernek akarom ivelni.

De peldaul mivel tudom szoktetni az emberemet?
  • Cepheus
    Jaja, nagyon jó, műxik is!! Az egyetlen probléma vele, hogy szinte lehetetlen 2 emberre figyelni 1szerre. Persze lehet csak elsőre bonyolult, majd pár óra game után biztos könnyebb lesz
  • Marcell
    Valamelyik videon ugy lattam ezt, hogy adva volt egy gamepad, amin ket joy kapott helyet. Az ipse megnyomta az Off the ball gombot, majd a jobb oldali joy-jal iranyititani kezdte az elfuto jatekost. Vagyis egyszerre ket joy-jal kuldte! :)
  • OPM
    of=off
  • OPM
    of the ball? Y gomb?
    ezt kipróbálom! :)
  • OPM
    én sem tok cselezni :( nem olyan mint a 2003
  • Marcell
    Na 1-1 lett. Az elso felido vegen leserult a csatarom, cserelni nem lehetett, igy gyakorlatilag 10 emberrel jatszottam vegig a masodik felidot. Egy kontra tamadasbol, egy jo passz utan 18-rol belottem a hosszuba. A golt (jogtalan) 11-esbol kaptam a meccs vege fele. Meg volt egy kapufam is :P
    Majdnem kaptam egy lesgolt is, de szerencsere melle rugta az ellen. Szerintem slowban sokkal jobb a jatek.

Volt egy lovesem, ami megpattant az ellenfel vedo laban, igy lett majdnem golt a dologbol. Nagy vetodessel vedte a kapus. Ez baromira tetszett.

Az iranyitasban meg vannak szurke foltok. Cselezni hogy lehet? Elvileg a SHIFT-tel, de gyakorlatban??
  • Marcell
    Ilyen kurzorhibam meg nem volt.
    Most nyomok egy 2x6-os meccset wc-n, slow-n. Majd tudositok :)
  • OPM
    Amatőrön szinte minden labdát bekap a kapus :)
    remélem a nehezebb szinteken azért jobban hárít
  • OPM
    ok, már rájöttem :)

nektek még nem volt olyan problem, hogy az egér kurzor xar volt
    pl mint itt a fifában villog meg kis kockát húz maga után :(
    de ue a probléma volt nálam a Sim City 3-nál, úgyhogy valszeg itt van a gond..
    Mi lehet a hiba?
  • Marcell
    Jah, a kamerallast kell atallitani (slideline-ra).

Most nyomtam egy 2x10 perces felidot amatoron. 5-3-ra nyertem, mind az 5 golt a 16-oson kivulrol szereztem.
  • zaki
    Sideline a legjobb, azt használd.
  • zaki
    így már oks, thx
  • OPM
    melyik kameraállás jó még? melyik az amelyik szinte ua mint az alap?
  • zaki
    nekem is ez a hiba van :(
  • OPM
    amióta feltettem az expandert, nem megy a játék :(
    azt még mutatja amikor bejönnek a játékosok, de amikor a meccs kezdődne 2 szinre bomlik a képernyő (zöld és fekete) és nem látom semmit csak az időjelzőt meg a logót felül :(
  • OPM
    thnx-thnx-thnx!!!!!!

az elöbb támadott a milan a csatár 1 az 1be futott a kapumra, én sprintelek hátra izomból a védővel, megnyomom a D-t. erre mit csinál? megfogja hátulról és lerántja :))) és még lapot sem kaptam érte :)
  • Marcell
    Megvan a Demo Expander!

Foltoltottem ide: Fifa 2004 Demo Factory

Allithato:
    -felbontas
    -felido ideje
    -lesek
    -szabalytalansagok
    -nehezsegi szint
    -kamera mod
  • OPM
    én minden fifa előtt letöltöttem a demókat is és meg vagyok róla győződve, hogy ilyen jó fifa demót még nem adtak ki!
  • OPM
    huh... milyen gólt lőttem...
    szöglet beadom, a fejesről lemarad a csatárom, de a hosszúnál áll egy játékosom, aki egyből visszafejeli középre, ahol a csatárom kapásból bevágja... :)
    ilyet a 2003-ban elképzelni sem tudtam volna!!
  • zaki
    hát nem tudom, én kipróbáltam, de 1általán nem vagyok ettől a demo-tól elájulva, sőt
  • OPM
    na, megvolt a teszt :))
    és szerintem is nagyon jó!!!
    a zene ismét ütős lesz a játkban (mint pl junior senior - rythm bandits)
    ami a legelőször feltűnt, hogy a becsűszások utáni esések sokkal jobban meg vannak csinálva
  • MiZo@game
    FIFA 2004 demo/data/cmn/fifa.db
    Ennek a fájlnak a végén látni játékban szereplő feliratokat! Átírhatjátok! Ezek.:pl. játékosok, csapatok stb.